Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Amintiri din viitor

16 martie 2018
Blogging

Distribuie articolul

Parcă ieri erau la școală, învățau tabla înmulțirii și împărțirii. Parcă ieri se fâstâceau în prezența fetelor și nu mai acceptau să fie pupați în public. Parcă ieri îmi bubuia sufletul așteptând rezultatele de la bacalaureat.

Cum a trecut așa de repede timpul? Când s-au transformat băieții mei în bărbați?
Îi văd cum vin cu prietenele lor de la facultate, stăm la masă toți și îmi dau seama cât de mult au crescut.

Este vremea.

Să ne desprindem, să îi lăsăm să își urmeze singuri cursul vieții, să le permitem să se simtă bine în casa noastră alături de viitoarele soții. Când am construit casa, acum 25 de ani, ne gândeam că va veni momentul asta, în care ei vor rămâne aici și noi vom pleca.

 

Ne prinde bine terenul de la Jilava cumpărat acum 5 ani, de la văduva aceea amărâtă care nu mai putea avea grijă de casă bătrânească, de curte, de animale. Este suficient de aproape de casa actuală, ca să putem veni într-o suflare la copii și nepoți, dar cel mai mult mă încântă zona liniștită și curtea mare.

 

În sfârșit, voi avea căsuța mea micuță și cochetă, cu o grădină mare cu flori și legume și câțiva pomi fructiferi.

 

Gândul să se apuce de proiect, cumpărat materiale și construcție, îl înfioară pe Florin, însă. Povestea casei noastre de la vis la construcție a fost destul de încurcată, a fost greu să îl conving să mai construim încă o casă, având în vedere ce am pățit cu arhitectul, cu meseriașii, cu materialele scumpe, cu criza; consumul enorm de nervi, timp și bani și-a spus cuvântul. S-a decis greu până și să cumpărăm terenul, argumentul decisiv a fost: „E bine să fie acolo, de zile negre!”. Plus că a fost ieftin.

 

Mă gândesc la asta în timp ce strâng masa. Astăzi m-au sunat de la bancă, să îmi spună că ni s-a aprobat creditul de nevoi personale. Băieții sunt deja în living, discută despre un meci. Fetele mă ajută să spăl farfuriile și fac un ceai.

 

– Știi, iubitule, astăzi m-a sunat de la bancă!

Pauză totală.

Arunc un ochi către el și îl văd cum se întunecă. Știe ce înseamnă asta.

– Da? încearcă el să pară interesat.

– Ne-au aprobat creditul, putem să ne apucăm de construcție! pe fața mea cred că citește încântarea, că revine la sentimente mai bune, apare o lumină și pe chipul lui, însă i se încrețesc cele două riduri de pe frunte.

– Când mă gândesc să o iau de la capăt, să alerg pe la zece magazine să compar prețuri, să văd dacă au transport sau dacă trebuie să mă ocup, să caut arhitect și constructor, să stau pe șantier, mă apucă groaza! adaugă el în colțul gurii.

– Hai că nu mai e chiar ca acum 25 de ani! încerc eu să-i schimb perspectiva.

– S-au schimbat multe lucruri în piața construcțiilor. Uite, alegem un proiect standard de la AIA Proiect, îl personalizăm puțin dacă nu ne convine, se ocupă ei de acte, autorizații, ne trimit un necesar de materiale…

– Bine, bine, nu asta a fost cea mai nasoală parte, știi bine! bombăne el, gândindu-se la banii cheltuiți pe prima casă aiurea, materiale cumpărate în plus, comenzi care au ajuns târziu și ne-au lungit timpul de construcție, neștiința noastră în a alege cele mai potrivite materiale.

– Știu, dragule, dar rezolvăm și partea asta! spun eu încântată de soluția pe care urma să i-o propun.

 

– Uite, am căutat pe net zilele trecute, voiam să te ajut să selectăm măcar 3-4 furnizori de materiale de construcții, ca să nu mai alergi în toate direcțiile Bucureștiului. Și, n-ai să crezi, am dat de o casă de comenzi pentru materiale de construcții!

– Cum casă de comenzi? Adică să comandăm online și să ni le livreze?

– Da, exact așa!

– Ce, mă? Cărămida? Fier beton? Tigle și ferestre? Nu prea cred, în plus cred că sunt și super scumpi, nu ne permitem să aruncăm cu banii pe fereastră!

– Nu, dragă, hai să îți povestesc un pic conceptul, ca să înțelegi că vom face chiar economie cu ei.

 

Se numesc Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro și asta fac ei, scurtează drumul de la producător / importator / distribuitor la noi, clientul final, marfa ajungând direct la noi sau pe șantierul nostru. Practic ei exclud costurile de depozitare, manipulare și încă un transport, care s-ar regăsi tot în prețul produsului, la depozitele clasice. În calitate de revânzători, ei contractează prețuri mai bune, negociate periodic, iar adaosul lor nu cuprinde cheltuielile unui depozit sau hypermarket (15-20%).

Stai să deschid laptopul să vezi despre ce e vorba. Uite, ăsta e site-ul lor, practic ai necesarul de materiale de la biroul de arhitecți proiectanți și le ceri o ofertă. Vând de toate, de la materiale pentru structură și fundație, acoperișuri, izolații, tâmplărie PVC, instalații electrice, instalații termice, instalații sanitare, termoizolații, tencuieli decorative, până la materiale pentru amenajări exterioare dar și interioare.

 

– Măi, Alina, nu vezi că nu au nici un preț pe site? Cum îmi dau eu seama să nu luăm țeapă? Știi că data trecută am cumpărat cărămidă de la Nelu, care avea depozit en gros și pe urmă am găsit-o mai ieftină la magazin!

 

– Calm, dragule! Uite de ce nu au prețuri pe site, pentru că prețurile variază în funcție de cantitățile comandate și, cu cât cantitățile sunt mai mari, cu atât ei pot negocia cu furnizorii un preț mai bun pentru noi. Scrie aici că putem obține reduceri între 10-30% dacă comparăm mai multe oferte pentru același produs și dacă vom comanda centralizat materialele necesare de construcții.

 

– Hai să facem așa, luăm necesarul de materiale și le cerem o ofertă, pe urmă comparăm cu ceilalți importatori mari și luăm decizia. Ei garantează că dacă iei totul centralizat ieși mai ieftin. Ce ne costă să încercăm?

 

 

 

Florin continuă să studieze site-ul, vede și alte avantaje:

• Nu mai alergăm după materiale de construcții prin depozite, căutând cele mai bune prețuri;
• Cumpărăm totul dintr-un singur loc și astfel câștigăm timp și economisim bani (totalul necesarului de materiale fiind mai mic decât în depozitele clasice și hypermarketuri);
• Comparăm ofertele pe care le avem de la alți furnizori și ne asigurăm că obținem cele mai bune prețuri;
• Avem și consiliere gratuită dacă avem nevoie de informații despre produse (cică vom avea un consultant dedicat să ne sfătuiască).
• Ne livrează marfa direct de la producător, ambalată corespunzător, ajunge la noi în cele mai bune condiții – ceea ce se reflectă atât în calitatea produselor, cât și în prețul final (costurile de manipulare, depozitare și transport fiind, altminteri, incluse în adaosul comercial aferent produsului).
• Nu au nici un risc la achiziție, am văzut niște recenzii video pe site în care clienții au avut parte de o livrare perfectă și rapidă.
• Oferă garanția că nu primim o altă marfă mai slabă calitativ sau produse care sunt pe stoc și trebuie rulate, ci exact ce am comandat.

 

– Ia uite, au divizii de fier, de acoperișuri, de pavaje , de toate! Nu trebuie să mai mergem în cele patru zări după materiale, le comandăm și vin direct la șantier.

 

– Bine, bine, parcă ai logoree! M-ai convins, le dăm o șansă! mă oprește el, exasperat de pledoaria mea.

– Birou de proiectare am găsit, casă de comenzi pentru materiale am găsit, ne mai trebuie un constructor bun! mai adaugă. Unul care să nu mă facă să pierd eu toată ziua pe șantier!

 

– Eh, la asta nu am ajuns încă, dar cerem recomandări și ajungem și acolo! îngaim eu, deja cu mintea în grădina mea de flori, pe un șezlong, cu razele soarelui încălzindu-mi fața brăzdată de riduri, sorbind din ceaiul cu iasomie.

 

Vindem-Ieftin.ro în cifre:

„Am vandut 927.500 kg de fier beton, echivalentul a 265 de familii fericite!

Am imprejmuit peste 244.040 ml de gard, suficient sa ajungem de la Bucuresti la Constanta!

Ne plac culorile asa ca am vandut 29.050 kg de tencuiala decorativa, zeci de case colorate ne-au multumit.

Peste 266 de acoperisuri complete construite, peste 32.036 mp de tigla metalica vanduta. Concluzia 266 de case acoperite perfect.

Am vandut peste 26.972 mp de pavaj, de 3 ori suprafata municipiului Ramnicu Sarat.”

 

 

Articol scris pentru Proba 5 din competiţia Spring SuperBlog 2018, visând la cireși înfloriți, lalele și salată proaspătă culeasă din grădina.

Poţi oricând să îmi lași feedback-ul tău într-un comentariu.

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi cel de Twitter.

Distribuie articolul

Comentarii