ROMÂNIA E CHILD FRIENDLY – vacanţe cu copiii în Bucovina
Distribuie articolul
Începem seria articolelor despre Romania, cea „child friendly”, cu o zonă pe care o iubesc, dar în care nu am ajuns (încă) cu băieții, noroc că avem prieteni care au fost în vacanțe cu copiii în Bucovina si au scris despre asta.
Vă povesteam în articolul precedent ce e înseamnă proiectul ROMANIA E CHILD FRIENDLY și vă ceream ajutorul pentru a crea împreună o bază de date cuprinzătoare cu recomandările noastre şi ale voastre pentru vacanţe de vis în ţara noastră, alături de copii, toate în acelaşi loc, gratuită şi accesibilă oricui, oricând.
Județul Suceava este locul de vis în care poți petrece vacanțe cu copiii în Bucovina
O scurtă prezentare a zonei şi obiectivelor turistice istorice din zona face un ONG foarte implicat în promovarea, susţinerea şi dezvoltarea turismului în Bucovina, Asociaţia Discover Bucovina:
„Pământ al legendelor, acesta este pentru vizitatorii acestei părți a României, un loc unde istoria, cultura, datinile și obiceiurile străvechi își fac simțită prezența pretutindeni.
Loc de naștere a unei vechi civilizații, Bucovina este situată în partea nord-estică a României și ocupă unul dintre primele locuri al potențialului turistic din România. Pe o suprafață relativ restransă se găsesc un număr mare de actracții turistice, renumite în întreaga țară și nu numai, Bucovina devenind de mulți ani una dintre principalele atracții pentru tuiștii străini ce vizitează țara noastră.
Munții din Bucovina sunt variați și cu locuri atractive. Un drum pitoresc este cel care trece prin masivul vulcanic al Călimanului (Vf. Pietrosu), Masivele Giumalău și Rarău, acesta din urmă fiind cunoscut pentru relieful său carstic. Priveliști minunate sunt oferite de cheile râurilor Bistrița Aurie, Moldova și Suceava. Zona are rezervații naturale de floră și faună (bouri, cerbi, urși, porci mistreți, cocoși de munte, lincși). Drumul ce pornește din Câmpulung Moldovenesc și traversează Obcinile Bucovinei spre Moldovița , Sucevița și Putna îți taie respirația prin frumusețea peisajelor ce le descoperi cu fiecare km.
Printre cele 35 de monumente și rezervații naturale, pădurea seculară de la Slătioara (600 ha cu brazi de peste 400 de ani) oferă o remarcabilă priveliște a naturii. Printre vestigiile perfect integrate în natură, trebuie menționate monumentele pictate care au fost incluse de UNESCO printre capodoperele de artă ale lumii. Printre aceste monumente se distanțează Mănăstirea Voroneț (1488). La mică distanță una de alta, se găsesc mănăstirile ortodoxe: Humor (1530), Moldovița (1532), Sucevița (1584) vizitate de iubitorii de artă. Moldovița este renumită și pentru tradiția încondeierii sau împistritul ouălor de Paște , renumite în întreaga lume.
De asemeanea se mai găsesc Mănăstirile Dragomirna (1609), o broderie în piatră, Putna (1469) construită de Voievodul Ștefan cel Mare, care adăpostește mormântul acestuia. Alte mănăstiri de mare valoare istorică și religioasă sunt Stânișoara, Slatina, Râșca și Pobota.
În municipiul Suceava, reședința administrativă a zonei, un posibil traseu turistic poate cuprinde Cetatea Princiară Suceava, Mănăstirea Sf. Ioan din Zamca, Biserica Sf. Dumitru și Biserica Miruli. De asemenea un punct de interes este Muzeul Național Bucovina cu exponate arheologice și istorice valoroase.” sursa discoverbucovina.info
GURA HUMORULUI ȘI MĂNĂSTIRILE ISTORICE – vacanțe cu copiii în Bucovina
Noi nu am mai ajuns de vreun deceniu în zona, dinainte de copii, însă Ioana Marinescu (aka Pisica pe Sârmă) și familia ei simpatică au poposit în Gura Humorului și au vizitat mănăstirile Voroneţ şi Humor, Moldoviţa şi Suceviţa, Muzeul Oului (din localitatea Vama) și s-au plimbat cu mocănița din Moldoviţa pe un traseu de 12 km. Fetița lor, Ana, a meșterit la atelierul de ceramică neagră de la Marginea.
Povestea mai pe larg o puteți găsi aici: Mini-vacanţă în Bucovina. Obiective de văzut cu cei mici
Ioana nu a menționat unde anume au fost cazați, dar mai jos aveți o variantă a unei pensiuni minunate în care au stat Robert Diaconeasa (aka DaddyCool) și familia, despre care citiți aici, Pensiunea Satul Bucovinean:
„Situat în județul Suceava, comuna Breaza, la o distanță de 94 de km de orașul Suceava și la 30 km de Câmpulung-Moldovenesc, complexul este un colț de rai, dacă ești în căutare de liniște și de un loc în care să auzi doar păsările cântând și părâul Negrei susurând la câțiva metri distanță. Nu tu magazine, nu tu șosea, nu tu nimic prea „modern”.”
VATRA DORNEI – vacanțe cu copiii în Bucovina
Adina, de la Septembrie Joi, a făcut prima călătorie în 3 cu copila din dotare primăvara aceasta la Vatra Dornei și ne recomandă restaurantul de la Hotel Dorna, de care a fost impresionată, dar și o pensiune draguță din aceeași zonă, Casa Beatrice, despre care a scris aici: Prima vacanta in 3.
CÂMPULUNG MOLDOVENESC – vacanțe cu copiii în Bucovina
Tot la Adina am citit despre sejurul lor la Pensiunea Aqua Alpin din Câmpulung Moldovenesc, pare că s-au distrat grozav, iar faptul că au un mic centru spa mi se pare foarte potrivit pentru o familie cu copii dornici de relaxare și bălăceală.
Atenție: Articolul ei conține multe poze cu mâncare! Nu sunt răspunzătoare pentru poftele stârnite!
Aștept de la voi alte recomandări pentru a fi incluse în listă, anul viitor ne-am propus și noi să ajungem să le dezvăluim băieților Bucovina cea frumoasă și plină de istorie, asa încât sunt dublu interesată de ajutorul vostru.
Nu uita că ai două modalități prin care poti participa activ la crearea acestei liste de recomandări de locaţii child friendly din cadrul proiectului, în funcţie de disponibilitatea şi timpul tău:
Varianta 1 – Comentarii
Varianta 1 e mai simplă, poti lasa un comentariu la fiecare articol, pe fiecare regiune, cu locaţiile minunate potrivite pentru familii cu copii pe care le-aţi întâlnit, hotelurile sau pensiunile extraordinare care v-au impresionat, cu o descriere succintă a facilităţilor şi de ce sunteţi de părere că locaţia trebuie inclusă în listă.
Varianta 2 – Chestionare prelucrate şi importate în articole
Am conceput un chestionar pe care îl veţi găsi aici, dar şi în fiecare articol dedicat regiunilor, pe baza criteriilor menţionate mai sus. Accesează Chestionar România e child friendly!
Dacă vreţi să participaţi în proiect, îl completaţi şi trimiteţi la mine, iar eu încarc părerea voastră în articolul despre regiunea potrivită, în cadrul listei.
Urmărește și articolele despre celelalte regiuni ale României, vor fi publicate în curând:
- BANAT (Timiş, Caraş Severin)
- CRIŞANA (Arad, Bihor, Sălaj)
- MARAMUREŞ (Satu Mare, Maramureş)
- MOLDOVA (Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea, Botoşani, Galaţi)
- TRANSILVANIA (Bistriţa Năsăud, Cluj, Albă, Hunedoara, Mureş, Harghita, Covasna, Sibiu) – fără Braşov
- DOBROGEA (Tulcea, Constanţa)
- MUNTENIA (Argeş, Dâmboviţa, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman) – fără Bucureşti şi Prahova
- OLTENIA (Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj)
- BUCUREŞTI şi împrejurimi
- VALEA PRAHOVEI (Prahova, Braşov)
Toate articolele din acest proiect minunat se vor găsi pe blog în categoria ROMÂNIA E CHILD FRIENDLY.
Nu uita la distribuirea în online să folosești hashtagurile
#Romaniaechildfriendly #RoFamTrip #vacantaintaramea #cufamiliaprinRomania
Hai, ajută-mă să completăm împreună lista de recomandări pentru vacanțe cu copiii în Bucovina!
Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram sau canalul de YouTube şi să dai share articolului.