Vacanțe

Cele mai cool vacanţe de familie - Croim programul perfect luând în considerare dorinţele, bugetul şi timpul tău!

Ofertă grup Cappadocia (05 – 08 Octombrie 2023)

La trei ani distanță de când am descoperit magia Anatoliei, a formațiunilor ciudate peste care plutesc baloane colorate în lumina […]

Servicii asigurate

 • transportul cu avionul București – Istanbul - Kayseri și retur, cu Turkish Airlines;
 • taxe aeroport, bagaj de cală 23 kg, bagaj de mână 8 kg;
 • 3 nopți de cazare cu mic dejun în tipul de camera disponibil la momentul înscrierii, la hotelul menționat Osmanli Cappadocia Hotel sau echivalent (include taxe locale);
 • transferuri aeroport Kayseri – hotel în Goreme – aeroport Kayseri;
 • excursie full day Cappadocia Blue Tour (cu prânz inclus);
 • excursie full day Cappadocia Red Tour (cu prânz inclus);
 • însoțitor de grup.
999 euro / adult (10+) loc în cameră dublă, 749 euro / copil < 10 ani

Ne puteti contacta aici:

0745 752 724

Informații generale

La trei ani distanță de când am descoperit magia Anatoliei, a formațiunilor ciudate peste care plutesc baloane colorate în lumina caldă a răsăritului de soare, te invit să ni te alături într-un program de grup excepțional în perioada 05 – 08 Octombrie 2023, în Cappadocia!

Ai aici o listă cu cele mai interesante 10 atracții turistice din Cappadocia, dacă nu ești încă ferm convins că această destinație este un must-see!

 

 

 

Dar de ce Cappadocia?

 

Cappadocia (tărâmul frumoșilor cai, cum mai este denumită) este o regiune istorică din Anatolia centrală, cele mai importante orașe din regiune fiind Kayseri, Avanos, Aksaray, Nevșehir și Ürgüp.  O zonă ce pare desprinsă din altă lume, cu oraşe subterane, case şi biserici săpate în tuf vulcanic, dar şi cu forme bizare pe care natura le-a cioplit în rocă de-a lungul timpului.

Relieful constă dintr-un platou înalt de peste 1000 m altitudine, străpuns de vârfuri vulcanice precum Hasan (3253 m), Melendiz (2293 m), Muntele Erciyes din apropierea Kayseri (vechea Cezaree) fiind însă cel mai înalt (3916 m).

 

 

Dar hai să vezi ce ne-am propus să facem acolo, pe zile:

 

 

Programul excursiei de grup în Cappadocia

Ziua 1 / 05 Octombrie 2023 / Joi / București – Istanbul – Kayseri

Ne întâlnim la aeroport cu restul grupului la ora 07.30 pentru a face formalitățile de check-in. Zburăm spre Kayseri cu Turkish Airlines, cotată în repetate rânduri drept cea mai bună companie aeriană din Europa, cu o escală la Istanbul. Decolăm la ora 09.35 din București și aterizăm la Istanbul la ora locală 11.00. Avem escală o oră cincizeci și cinci de minute, la ora 12.55 ne îmbarcăm spre Kayseri, unde aterizăm la ora 14.20.

Transfer la hotel Osmanli Cappadocia Hotel sau similar și cazare.

 

 

Zonele cele mai căutate pentru cazarea în regiune sunt Göreme, Nevsehir, Ürgüp, Avanos sau Uçhisar. Dar cea mai renumită regiune este Goreme, foarte aproape de toate atracţiile turistice din Cappadocia, cu minunatele hoteluri, pensiuni şi hanuri săpate în peşteră (Cave Hotels).

Seara o rezervăm unei plimbări prin Goreme, gazda noastră pentru următoarele 3 nopți.

 

 

Sau facem, optional, o activitate de trekking de jumătate de zi (4 ore) de la punctul de apus (Kizilcukur) la Cavusin prin Valea Trandafirilor. Această vale deține diferite culori și tipuri de formațiuni stâncoase.

Vizitam bisericile din Uzumlu. Terminam drumeția în satul Cavusin, unde oamenii încă locuiesc în locuințe tăiate în stâncă și case de piatră. Durează aproximativ 3 – 4 ore și poteca este într-una dintre cele mai interesante văi ale Cappadociei.

 

 

Ziua 2 / 06 Octombrie 2023 / Vineri / Cappadocia Blue Tour: Devrent Valley, Pasabaglari, Avanos, Uchisar, Goreme Open Air Museum – excursie inclusa in pachet

Mic dejun.

Astăzi suntem pregătiți să descoperim construcțiile și bisericile sculptate în tuf vulcanic din cadrul muzeului Goreme Open Air, valea Pasabaglari (Monks Valley) cea plină de conuri și ciuperci formate după două erupții vulcanice și a eroziunii, dar și Valea Devrent (supranumită Valea Imaginației) în care vom vedea formațiuni în forme de animale.  Avem opriri si la atelierele de ceramică de la Avanos și fabrica de covoare handmade, zona este renumită pentru aceste meșteșuguri, iar priceperea celor ce duc mai departe tradițiile ceramicii modelate și pictate manual, dar și a covoarelor țesute de mii de femei în zonă, cu o răbdare titanică și o tehnică absolut uimitoare este absolut lăudabilă.

Muzeul Goreme Open Air a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în 1985, ca parte din Goreme National Park si Rock Sites of Cappadocia, pe de o parte datorită peisajului spectaculos cu creste muntoase, văi și vârfuri denumite „fairy chimneys” (pe vremuri oamenii credeau că ciudatele formațiuni au fost create de zâne!), peisaj sculptat de erupțiile treptate ale vulcanilor din zonă și eroziune, pe de altă parte datorită moștenirii unei civilizații demult apuse, Bizanțul.

Oprim să vizităm și Castelul Uchisar (cel mai înalt punct din regiune),  dar și pentru niște fotografii perfecte pentru Instagram la Esentepe (cu o vedere panoramică fabuloasă).

Avem transport asigurat, ghid local, intrările la obiective și prânz în cadrul turului.

 

O descriere amănunțită și mai multe fotografii din Blue Tour puteți viziona pe link.

 

 

Ziua 3 / 07 Octombrie 2023 / Luni / Cappadocia Red Tour: Derinkuyu Undergrpound City, NarliGol, Ihlara Canyon, Belisirma, Selime – excursie inclusa in pachet

Mic dejun.

După o oprire în orașul subteran Derinkuyu (cel mai mare oraș subteran din regiune, folosit ca adăpost pentru o lungă perioadă de timp în timpul invaziilor), vizităm NarliGol (lacul craterului vulcanic), si apoi Valea Ihlara, un defileu lung de 16 km tăiat în rocă vulcanică, în partea de sud a Cappadociei, rezultat în urma mai multor erupții ale Muntelui Erciyes, format de râul Melendiz acum mii de ani.

Lângă Muntele Hasan și Muntele Melendiz (doi dintre cei trei vulcani din Cappadocia) este Ihlara, cu o adâncime de aproximativ 100 m. Începe din satul Ihlara și se termină cu Mănăstirea Selime din satul Selime, după ce a făcut 26 de coturi de-a lungul a 14 kilometri. Se crede că valea adăpostea peste patru mii de locuințe și o sută de biserici rupestre decorate cu fresce. Aproape optzeci de mii de oameni locuiau odată în Valea Ihlara.

Întregul canion este acoperit cu locuințe subterane tăiate în stâncă și biserici din perioada bizantină construite de grecii capadocieni. Acești localnici au fost obligați să părăsească zona și să se mute în Grecia, în schimbul de populație din Turcia și Grecia din 1923.

 

 

La finalul drumeției prin canion ne oprim în satul Belisirma (vedem viața autentică a satului nealterată), luăm prânzul în sat, pe malul apei, și încheiem ziua cu o vizită la Selime (un sit monahal antic, cu un punct panoramic minunat).

Avem transport asigurat, ghid local, intrările la obiective și prânz în cadrul turului.

Mai multe despre canionul Ihlara, Belisirma si Selime pe link.

Dacă doriți o experiență unică, rezervăm în avans un zbor opțional cu balonul cald la răsărit. Programarea la balon se face cu câteva zile înainte și nu se poate muta de pe o zi pe alta.

Sunt multe alte zone pe Terra unde se zboară cu balonul cu aer cald: în Nappa Valley (California), în Sedona (Arizona), în Myanmar, am auzit că şi în Emiratele Arabe Unite au început să zboare cu balonul peste deşert. Dar niciuna din zone nu are avantajul peisajului extraordinar al Cappadociei, combinaţia de forme geografice vulcanice şi grădini / livezi verzi. Citiți mai multe despre experiența noastră zborul cu balonul in Cappadocia.

 

Ne întoarcem la hotel pentru mic dejun și un pic de odihnă.

 

Ziua 4 / 08 Octombrie 2023 / Miercuri / Kayseri – Istanbul – Bucuresti

Luăm micul dejun și facem un pic de shopping de suveniruri sau ne plimbăm prin Goreme, iar la ora 12.00 avem transfer către aeroportul din Kayseri pentru zborul către Istanbul planificat să decoleze la ora 15.05. 

La ora locală 16.40 ajungem pe aeroportul din Istanbul, unde avem escală de 2 ore si 20 minute.

La ora 20.20 sosim pe aeroportul din București și ne despărțim prieteni.

 

Prețul excursiei în Cappadocia. Servicii incluse.

999 euro / adult (10+), loc în cameră dublă deluxe Queen – 2 camere disponibile de acest tip

749 Euro / copil între 5 – 9,99 ani cazat cu împreună cu 2 adulți cu pat suplimentar

Alte tipuri de cazari:

1.099 euro / adult, loc în cameră dublă King – 2 camere disponibile de acest tip

1.199 euro / adult, loc în Junior Suite – 2 camere disponibile de acest tip

Nu recomandăm această excursie copiilor sub 5 ani.

Prețul este valabil pentru rezervări efectuate până în data de 31.08.2023, după această dată prețul crește cu 100 Euro / persoană.

​Prețul include:

 • transportul cu avionul București – Istanbul – Kayseri și retur, cu Turkish Airlines;

 • taxe aeroport, bagaj de cală 23 kg, bagaj de mână 8 kg;

 • 3 nopți de cazare cu mic dejun în tipul de camera disponibil la momentul înscrierii, la hotelul menționat Osmanli Cappadocia Hotel sau echivalent (include taxe locale);

 • transferuri aeroport Kayseri – hotel în Goreme – aeroport Kayseri;

 • transferuri cu midi-autocar / microbuz, ghid local și intrări la obiectivele turistice, conform program în excursiile incluse, menționate mai jos;

 • excursie full day Cappadocia Blue Tour (cu prânz inclus);

 • excursie full day Cappadocia Red Tour (cu prânz inclus);

 • însoțitor de grup.

​Notă: Tarifele pentru adulți sunt valabile pentru orice persoană > 10 ani.

Tarifele pentru copii sunt valabile la cazarea împreuna cu 2 adulți plătitori în cameră. Pentru cazul în care vor fi un adult + un copil pe cameră, tariful aplicat va fi de 2 adulți. Supliment camera single: 300 Euro / sejur

 

Prețul nu include:

 • Cinele și băuturile în timpul meselor de prânz;
 • Zborul cu balonul cu aer cald: in jur de 200 Euro / persoană (se rezervă și achită în avans, același tarif pentru orice persoană mai mare de 6 ani)
 • Spectacol derviși rotitori – 40 Euro / persoană
 • Cappadocia Orange Tour – 50 Euro / persoana (transport, ghid local, intrările la obiective și prânz în cadrul turului incluse).
 • Seară tematică turcească (transferuri, cină turcească, spectacol, băuturi alcoolice incluse) – 50 Euro / persoană
 • Asigurare medicala de călătorie si asigurare storno.

 

 

Modalitate de plată:

– pentru rezervare și garantarea locului în grup se achită un avans de 500 euro / persoană (adult sau copil) – la înscriere;

până la 30 Septembrie se plătește diferența, atât la adulți cât și în cazul copiilor sau celor cazați în alte tipuri de camere.

Plățile se pot face în Euro sau RON, pe baza facturilor emise de agenție.

 

​Cum te înscrii în excursia din Cappadocia:

Dai un mail la familiahaihui@gmail.com cu numele / prenumele călătorilor ca în pașaport și datele de naștere ale copiilor;

Pentru a avea loc această excursie, grupul minim necesar este de 12 persoane. Numărul maxim de turiști este de 20 de persoane.

Condiții de călătorie Turcia:

 

Potrivit hotărârii autorităților competente din Republica Turcia, începând cu data de 1 iunie 2022, NU mai este necesară prezentarea certificatului care să ateste vaccinarea împotriva COVID-19, dovada trecerii prin boală sau testarea RT-PCR ori antigen la niciunul din punctele vamale de intrare în această țară (aerian, terestru și naval).

De asemenea, a fost eliminată obligativitatea completării formularului PLF la intrarea în Turcia.

Paşapoartele simple electronice sau temporare  trebuie să aibă o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia şi să dispună de cel puţin o filă goală.

Cetăţenii români care călătoresc în Turcia în scop turistic nu au nevoie de viză de intrare pe teritoriul acestui stat.

 

Ce mai aștepți? Hai (Hui) în Cappadocia cu noi!

 

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul de Facebook Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! 

Opiniile clienților noștri

 • Alex Tabacaru / Grup Zanzibar Decembrie 2022

  Sunteti super tari, Alina si Florin, foarte de gasca si mereu cu o solutie la indemana.
  Aveti un vibe bun si a fost o placere sa stam la vorba si povesti.
  Oricand pregatiti sa ajute la o solicitare.
  Ati reusit sa faceti dintr-un grup in care nu ne cunosteam unii cu ceilalti sa ne simtim ca intre prieteni. Bravo 👏

 • Laura Gavril / Grup Dubai Octombrie 2022

  Totul a fost la superlativ- mulțumim!

 • Andreia Tutuianu / Grup Zanzibar Decembrie 2022

  O vacanță reușită alături de oameni faini! Familia Hai Hui a reușit să organizeze impecabil un sejur, in care relaxarea si activitățile s-au combinat perfect. Au fost atenti la dorințele, întrebările, nelămuririle fiecăruia și au avut grija sa avem o vacanta fără cusur.

 • Aurelia Rotaru / Grup Dubai Octombrie 2022

  Continuați tot asa. Felicitări!

 • Mirela Gitoi / Grup Zanzibar Decembrie 2022

  Multumim mult, Familia HaiHui, pentru momentele minunate pe care ni le-ati oferit! Felicitari pentru organizare, pentru ghizii locali pusi la dispozitie, pentru alegerea excursiilor! Cu siguranta ne vom revedea si in alte excursii!