Vacanțe

Cele mai cool vacanţe de familie - Croim programul perfect luând în considerare dorinţele, bugetul şi timpul tău!

EARLY BOOKING Hai în Zanzibar, insula trăirii intense în ritm lent (5 – 15 Iulie 2024)

Hai cu noi în Zanzibar în perioada 5 – 15 Iulie 2024, insula condimentelor, a fructelor gustoase, nisipului alb și peisajelor de tot felul!

Servicii asigurate

 • Zborul dus întors cu compania Fly Dubai: București – Dubai – Zanzibar și retur
 • Bagaj de cală de 20 kg, bagaj de mână de 7 kg, catering în timpul zborului și taxele de aeroport incluse
 • Transportul local de la aeroport la hotel și înapoi la aeroport
 • 8 nopți de cazare cu mic dejun la Z Lodge Boutique Hotel, în camere spațioase, cu acces la piscină și toate taxele incluse.
 • Însoțitor de grup
EARLY BOOKING: 1495 euro / adult, 1345 euro / copil intre 8 si 17 ani, 1195 euro / copil intre 2 si 7 ani

Ne puteti contacta aici:

0745 752 724

Informații generale

Vei descoperi un loc al contrastelor, al trăirii intense în ritm lent (pole-pole), al oceanului darnic și al oamenilor zâmbitori care încearcă să te prindă în mrejele unei civilizații diferite. Hai să descoperi Zanzibar, insula condimentelor, a fructelor gustoase, nisipului alb și peisajelor de tot felul!

Zanzibar este un teritoriu semi-autonom de pe coasta de Est a Africii. Mai exact, un arhipelag care are propriul guvern, însă aparține de Tanzania. Arhipelagul este compus din insula principală, Zanzibar sau Unguja, și insula Pemba, iar capitala este Zanzibar City, cunoscută drept Stone Town (patrimoniu UNESCO).

Graţie apropierii de Ecuator, Zanzibarul are o temperatură perfectă pe tot parcursul anului şi la fel ca majoritatea ţărilor din Africa de Est, are un echilibru perfect între noapte şi zi: câte 12 ore pentru fiecare perioadă.

Principalele surse de venit ale locuitorilor sunt turismul şi producţia de condimente. De fapt, pentru o bună perioadă de timp, insula principală a fost denumită Insula Condimentelor.

 

 

Turistic vorbind, Zanzibar cuprinde sase zone importante:

 • Stone Town – orașul antic, unde se găsesc majoritatea obiectivelor turistice;
 • Nungwi, cea mai comercială dintre plajele Zanzibarului (se află în partea de nord a insulei). Aici se poate înota tot timpul, neexistând recif;
 • Matemwe și Kiwengwa, plaje cu recif. Dat fiind faptul că aici au fost ridicate resorturi de 4 și 5 stele, sunt plaje mai exclusiviste. Turiștii aleg aceste plaje situate în nord-estul Zanzibarului pentru scufundări în atolul Mnemba;
 • Paje și Jambiani, plaje cu recif. Sunt situate în partea de sud-est a Zanzibarului și atrag turiști care îndrăgesc să practice kite-surfing;
 • Kizimkazi este o zona de coastă spre care se îndreaptă turiștii care is doresc să înoate cu delfinii. Nu are plajă;
 • Partea de vest a Zanzibarului, cu plaje mici și izolate. Spre această zonă stâncoasă în cea mai mare parte se îndreaptă turiștii care vor să se relaxeze în liniște.

 

 

Hai în Zanzibar în perioada 5 – 15 Iulie 2024!

(perioadă cazare 06 – 14 Iulie 2024 / 8 nopți & 10 zile pline)

 

Tip excursie: Sejur la plajă, cu soare și snorkeling, vizite opționale, distracție și relaxare

Grupul este indicat atât cuplurilor, persoanelor single, cât și familiilor cu copii (in ultimul an am avut 4 grupuri dedicate familiilor cu copii, cu vârste cuprinse între 1 și 17 ani, deci este o destinație family-friendly).

Avem cazarea cu mic dejun inclus și facem planuri pentru excursiile opționale sau ne relaxăm la plajă.

Am negociat cu agentul local un pachet excelent de excursii opționale, la numai 250 Euro / persoană, care poate fi achiziționat la fața locului și include:

 • excursie de o jumătate de zi la delfini și snorkel la Mnemba;
 • excursie de 1 zi la mirodenii și Nungwi beach;
 • excursie de 1 zi la Stone Town și Prison Island;
 • excursie de 1 zi la Jozani Forrest, Paje Beach și Kae Funk Beach;
 • blue safari de 1 zi cu snorkel, prânz cu fructe de mare.

Sigur că puteți da skip și sta numai și numai la plajă.

Top 5 excursii in Zanzibar

 

Program de grup sejur în Zanzibar 

 

Ziua 1, vineri, 5 Iulie 2024

Plecăm din București vineri, pe 5 Iulie, la ora 15:40, cu un avion operat de compania aeriană Fly Dubai.

După aproximativ 5 ore de zbor, facem prima oprire în Dubai, unde ajungem la ora 21:35 și poposim aici pentru 3 ore. La ora 00:30 ne îmbarcăm pentru al doilea zbor ce ne va duce în Zanzibar, unde ajungem la ora locală 05:00.

Ziua 2, sâmbătă, 6 Iulie 2024

La primele ore ale dimineții sosim pe aeroportul din Zanzibar și facem formalitățile de intrare în țară, ne preluăm bagajele și ne dezmortim picioarele. Avem transfer asigurat către hotel. Ne relaxăm la piscină sau explorăm zona, plaja hotelului și ne facem planuri pentru zilele ce urmează. Camerele ne așteaptă  la pranz, pentru odihna de după drum.

Ziua 3, duminică, 7 Iulie 2024

După micul dejun, putem pleca într-o excursie opțională de o zi la ferma de mirodenii și Nungwi Beach.

Acest tur este pietonal, vom face o plimbare pe jos în ferma de mirodenii (denumită local shamba). În timpul vizitei vom putea vedea cum cresc sau cum sunt cultivate mirodeniile, ierburile și fructele exotice. Vom mirosi și vom gusta mirodenii locale, ierburi și fructe tropicale precum cuișoare, lemongrass, nucșoară, scorțișoară, turmeric, vanilie, nucă de cocos, papaya, chili, piper negru, jackfruit, cardamom, manioc și portocale… o feerie de mirosuri și arome care ne vom încânta pe noi, adulții și îi vor fascina pe copii!

excursii în Zanzibar

Zanzibar

După vizita la acest „Spice farm”, ne îndreptăm către una dintre cele mai frumoase plaje din Zanzibar: Nungwi Beach. În apropiere este și un local unde vom putea lua masa de prânz, pe cont propriu – Mama Mia are cel mai bun cheesecake cu fructul pasiunii și priveliști de vis.

Zanzibar

Plaja Nungwi se află în cel mai nordic punct al Zanzibarului, în micul oraș Nungwi. Aici vom putea admira pescarii ce își repară plasele sau artizanii care construiesc tradiționalele vase cu vele, numite dhows. Ușor – ușor, le vom vedea plecând în larg spre seară, pentru expedițiile de pescuit de peste noapte.

Ne mai putem plimba de-a lungul plajei Nungwi, cu picioarele afundându-se în nisipul moale și curat, iar la reflux putem căutăm scoici și observa localnicii care adună tot felul de animale marine pentru cină.

Zanzibar

 

Excursia e o experiență în sine, iar pachetul include transport și ghid local. Nu include bacșișul pentru ghidul fermei de mirodenii, masa de prânz sau șezlong la plajă.

Seara ne vom întoarce la hotel unde vom lua cina (pachet cina optional), înainte de a ne odihni în paturile confortabile din camerele noastre, după o zi minunată.

Ziua 4, luni, 8 Iulie 2024

Luăm micul dejun la hotel și apoi putem participa, opțional, la excursia de jumătate de zi pentru a vedea la delfini și a face snorkeling, lângă insula Mnemba.

Ca să ne putem bucura de această experiență, vom avea transferul cu barca și echipamentul de snorkeling asigurate, plus fructe la atol.

Zanzibar

 

Plecând de la hotel vom începe turul cu observarea bancurilor de delfini (navigăm și încercăm să îi găsim, fiind animale sălbatice se mișcă în locuri diferite, dar există șanse de 90% să-i vedem). După Turul Delfinilor vom merge la snorkeling la reciful Mnemba.

Mnemba este o insulă mică, de aproximativ 500 de metri, vizavi de plaja Muyuni, în nord-estul insulei Zanzibar. Este una dintre zonele marine exclusive de conservare din Tanzania, cu o mare varietate de corali și specii asociate de pești tropicali colorați, dar care este ocazional vizitată și de specii mai mari, cum ar fi țestoase și delfini.

Insula este proprietate privată, dar snorkeling-ul în jurul insulei este permis, iar peisajul subacvatic este impresionant! Aici putem observa grupuri de delfini cu cocoașă, pești chirurg, pești fluture, pește-zebră și nenumărate alte specii de pești, iar dacă avem noroc putem vedea și țestoase verzi.

Zanzibar

 

Acest program va ocupa jumătate de zi, iar pentru restul zilei vom avea timp liber.

Ziua 5, marți, 9 Iulie 2024

Putem să ne bucurăm de încă o zi liberă la plajă sau la piscină sau putem pleca într-o excursie extraordinară la safari în Tanzania continentală! E ceva complet unic și senzațional, așa că merită din plin!

Cu cei care aleg să meargă în Safari, vom pleca de dimineață către aeroport, unde ne vom îmbarca în avionul mic, de doar cateva locuri, ce ne va duce la rezervația Mikumi. Zborul în sine va fi o experiență extraordinară!

După ce aterizăm, pornim cu jeep-ul în safari pentru a observa animalele de dimineață. Facem pauza de prânz și ne mai bucurăm apoi de încă un game drive cu jeep-ul pentru o experiență surprinzătoare completă. După amiaza târziu ne îmbarcăm din nou în avion și ne întoarcem în Zanzibar la hotelul nostru.

 

Experiența la safari include transportul de la hotel la aeroport și înapoi la hotel, zborul pe și de pe continent cu avionul, dus-întors, două game safari cu jeep-ul pentru a observa animalele, prânzul în stil bufet și ghidul local ce ne va însoți în safari.

Iată impresiile din safari-ul de la grupul de Iulie 2023, ce au văzut și cum s-a desfășurat.

 

Ziua 6, miercuri, 10 Iulie 2024

Astăzi avem planificat un Safari Blue, o excursie de 1 zi cu snorkel, prânz cu fructe de mare inclus, transport si ghid local, barca, echipament de snorkeling

Plecând de la Fumba, care se află în sud-est și o zonă foarte neatinsă și îndepărtată încă din Zanzibar, pornim într-o excursie în dhow-uri tradiționale din lemn către prima oprire de snorkeling. Pe drum, sperăm că vom întâlni delfinii, jucându-se în parcul marin de mică adâncime din Golful Menai.

După ce ne-am bucurat de frumoasa lume subacvatică din Zanzibar cu ghidul de snorkeling, mergem către a doua oprire. Atolul este o formațiune de nisip care apare sau dispare in apele oceanului in funcție de flux si reflux.

excursii în Zanzibar

Ultima oprire este pe frumoasa insulă Kwale. După o călătorie de 20 de minute cu barca de la Kitchwani Reef, ajungem la Mnemba Coral Gardens. Aceste grădini de corali găzduiesc multe specii de pești de acvariu și corali moi și tari uimitori. Aici vă puteți bucura de prânzul cu fructe și băuturi, precum și fructe de mare delicioase și grătar mixt. După prânz, veți avea suficient timp pentru a vă relaxa pe această frumoasă plajă retrasă si a cumpăra ceva suveniruri, înainte de a ne retrage către hotel.

 

Ziua 7, joi, 11 Iulie 2024

Astăzi avem zi liberă să ne relaxăm la piscină și să ne bucurăm de apele Oceanului Indian și de plaja de lângă hotelul nostru, sau facem un drum până la una din cele mai frumoase plaje ale Zanzibarului, Kendwa Beach.

excursii în Zanzibar

Ziua 8, vineri, 12 Iulie 2024

După ce luăm micul dejun, putem pleca în excursia opțională de o zi la Jozani Forest, Paje Beach și Kae Funk Beach, cu transport și ghid local asigurat de la hotel la locațiile din cadrul turului.

Prima oprire este la Jozani Forest sau Parcul Național Jozani, unde ne vom plimba prin pădurea de mangrove și vom vedea de aproape maimuțele roșii – o specie de maimuțe care trăiește doar aici, in Zanzibar.

Zanzibar

Zanzibar

Zanzibar

Ajungem și la simbolul insulei Zanzibar – The Rock – restaurantul construit pe o stâncă din ocean. Cel mai interesant lucru aici este că, datorită mareei, acest restaurant este fie pe uscat, fie în Ocean. Restaurantul poate fi vizitat la exterior, dar pentru a servi masa acolo se fac rezervări separate din timp (cu ceva luni înainte). Însă, vis-a-vis, la Upendo, chiar pe plajă, este chiar indicat să rezervăm masa de prânz.

Zanzibar

 

Ultima oprire este la Kae Funk – o plajă hipiotă din Michamvi unde, de obicei, are loc un spectacol pe plajă, cu dansuri tradiționale africane și foc de tabăra pe plajă. Bonus, ne bucurăm de un apus de soare pe plajă absolut fantastic.

În acest tur este inclus transportul și ghidul local între hotel și locațiile vizitate. Nu este inclusă intrarea la Jozani Forest, în valoare de 12 USD, care se achită separat.

Seara ne întoarcem la hotel să luăm cina și să ne odihnim pentru ziua următoare

Ziua 9, sâmbătă, 13 Iulie 2024

Putem să ne bucurăm de încă o zi liberă la plajă sau la piscină.

Ziua 10, duminică, 14 Iulie 2024

De dimineață, după micul dejun, facem check out de la hotel si putem pleca în excursia opțională de o zi la Stone Town și Prison Island.

Stone Town este orașul vechi și inima culturală a Zanzibarului, foarte puțin schimbat în ultimii 200 de ani. Este un loc cu alei șerpuite, bazaruri pline de viață, moschei și case arabe mărețe ai căror proprietari inițiali se întreceau între ei prin extravaganța locuințelor lor. Găsim și acum această calitate superioară reflectată în special în ușile din lemn sculptate, împodobite cu alamă – există mai mult de 500 de exemple diferite ale acestei lucrări de mână.

 

Zanzibar

Se mai spune ca dacă vrei să cunoști un oraș sau o civilizație neapărat trebuie să ajungi în piețe. Piața de pește din Stone Town, piața de condimente, piața de pui sau piața de aur sunt și aici tipice culturii arabe – pline de forfotă, de gălăgie, de mirosuri, de culori și arome locale.

Vom trece pe lângă Catedrala Anglicană și piețele de sclavi, Palatul Sultanilor, Vechiul Fort Arab, Parcul Forodhani și, bineînțeles, celebrele uși din Zanzibar de pe străduțele înguste.

 

excursii în Zanzibar

 

Pleacăm apoi cu barca până la Prison Island unde vedem broaștele țestoase uriașe și aprofundăm puțin istoria acestei mici insule.

Ce e mai puțin știut e că insula este numită așa datorită primei sale utilizări ca închisoare, clădirea fiind construită în 1893. Clădirea închisorii a fost, de fapt, folosită ca spital de carantină, iar în prezent este casa broaștelor țestoase uriașe, a căror prezență a fost interzisă orașul Stone Town.

 

Zanzibar

 

Sunt incluse în acest tur: transferurile între hotel și locații, transferul cu barca la Prison Island și înapoi, ghidul local,  intrările la Muzeul Sclavilor, Casa Memoriala Freddie Mercury și Prison Island; nu include prânzul si bacșișul ghidului din Stone Town.

 

Călătoria noastră ajunge la final, așa că pe seară vom fi deja îmbarcați pentru a porni spre casă cu avionul companiei Fly Dubai, cu decolare la ora 21.30. Transferul până la aeroport va fi asigurat de partenerii noștri locali.

 

Ziua 11, luni, 15 Iulie 2024

La ora 04:45 vom ajunge în Dubai, unde avem o escală de aproximativ cinci ore, iar la ora 10:20 ne îmbarcăm în avionul ce ne va duce acasă, la București.

La ora 14:45 aterizăm la București, după o călătorie minunată și multe amintiri prețioase colectate în aceste zile memorabile!

 

Orar de zbor Fly Dubai:

05JUL cursa FZ 1798 OTPDXB 15.40 21.35
06JUL cursa FZ 1685 DXBZNZ 00.30 05.00
14JUL cursa FZ 1688 ZNZDXB 21.30 04.45
15JUL cursa FZ 1797 DXBOTP 10.20 14.45

Cazarea în Zanzibar

 

Zanzibar este o insulă specială, unică. Oceanul împarte insula în două lumi diferite:

 1. Zanzibar – partea dinspre Oceanul Indian unde în timpul refluxului apa se retrage chiar și 1-2 km de metri în larg. Este momentul în care localnicii pleacă pe recif în căutarea hranei (Pește și fructe de mare). Aici, înotul este posibil doar la flux și aproape imposibilă practicarea snorkeling-ului.
 2. Zanzibar – partea dinspre Africa, unde oceanul are culoarea turcoaz și este locul perfect pentru a face scuba sau snorkeling în orice moment.

Cazarea este de 3 tipuri:

 1. Luxury Hotels –  resort-urile de 5 stele care au prețuri cuprinse între 300-700$ pe noapte;
 2. Hoteluri Middle Range – sunt resorturi de 3 și 4 stele care se află pe insulele mai populate și au prețuri cuprinse între 50- 300$ pe noapte.
 3. Hoteluri Budget – hosteluri sau hoteluri de 1-2 stele, gestionate de localnici, care au prețuri cuprinse între 30-70$ pe noapte

 

Noi am ales un Hotel Middle Range, cu servicii excelente, curat și cu acces direct pe plaja privată: Isla Bonita Beach Resort Zanzibar, în zona Matemwe.

 

 

 

 

 

 

 

Care sunt costurile excursiei – tarife EARLY BOOKING

valabile până la 31 Mai 2024:

 

1.595 euro 1.495 euro / adult în cameră dublă DELUXE SEA VIEW

1.445 euro 1.345 euro / copil între 8 și 17 ani cazat împreună cu 2 adulți plătitori (cu pat suplimentar)

1.295 euro 1.195 euro / copil între 2 și 7 ani cazat împreună cu 2 adulți plătitori (fără pat suplimentar)

supliment camera single 450 Euro / sejur

Tarifele pentru copii sunt valabile atunci când sunt cazați în cameră cu doi adulți plătitori. În cazul în care se optează pentru cazare de tip un adult + un copil într-o cameră, se aplică tariful aferent cazării pentru doi adulți.

Prețul include:

 • Zborul dus întors cu avionul Fly Dubai: București – Dubai – Zanzibar și retur
 • Bagaj de cală de 20 kg, bagaj de mână de 7 kg, catering în timpul zborului și taxele de aeroport incluse
 • Transportul local de la aeroport la hotel și înapoi la aeroport
 • 8 nopți de cazare cu mic dejun inclus la hotelul menționat Isla Bonita Zanzibar sau echivalent (incluse TVA local 18% și city tax 1%), loc in camera deluxe;
 • însoțitor de grup ce va fi alături de voi pe toată durata excursiei, pentru a se asigura că totul merge ca uns și a vă bucura împreună de această destinație magnifică.

Prețul nu include:

 • Alte mese în afara micului dejun, băuturile la mese; pachetul de cina (8 cine la hotel) costa 160 euro / adult (12+) si 80 euro / copil (2-11 ani)
 • Excursie de o zi Safari în Tanzania cu zborul inclus in rezervatia Mikumi. Costul este 380 euro / adult sau copii peste 10 ani și de 320 euro / copil cu vârsta mai mică de 10 ani.
 • Pachetul de 5 excursii opționale pentru care am negociat un super preț: 200 euro per 5 excursii opționale / adult sau copii peste 10 ani și de 120 euro / copii între 4 și 9,99 ani. Copiii cu vârsta mai mică de 4 ani pot merge gratuit alături de părinții lor. Pachetul conține:
  • excursia de jumătate de zi la delfini și snorkeling, lângă insula Mnemba
  • excursia de o zi la ferma de mirodenii și Nungwi Beach
  • excursia de o zi la Jozani Forest, Paje Beach si Kae Funk Beach
  • excursia de o zi la Stone Town și Prison Island
  • excursia de o zi Safari Blue
 • Asigurarea de călătorie și asigurarea storno, dacă considerați necesar.

 

Modalitate de plată Sejur în Zanzibar:

 

– pentru rezervare se achită un avans de 1000 Euro / persoana la înscriere, pentru a bloca locul in grup;
– până la 30 Iunie 2024 se plătește diferența.

 

Cum te înscrii în excursia din Zanzibar:

 

Dai un mail la familiahaihui@gmail.com cu numele si prenumele turiștilor, data nașterii pentru copii și datele tale de contact – un număr de telefon mobil, sau ne contactezi pe WhatsApp la 0745 752 724 (Alina) sau 0744 355 294 (Florin).

 

Condiții de intrare în Zanzibar:

 

Pentru români, viza turistică este VOA (Viza on Arrival) pe o perioadă de 90 de zile, este gratuită și se obține pe aeroport. Pașaportul NU trebuie să fie temporar și trebuie să fie valabil cel puțin 6 luni de la data sosirii. Pentru români se va completa un formular special la Arrivals.

Nu mai este nevoie de prezentarea certificatului de vaccinare COVID sau test PCR.

Mai multe informații despre condițiile de călătorie actuale în Zanzibar găsiți pe site-ul oficial al MAE. Informatii oficiale Zanzibar aici.

 

Zanzibar

Ce mai aștepți? Hai (Hui) în Zanzibar cu noi!

 

Alte grupuri organizate de Familia Hai Hui pentru 2024 la care mai avem câteva locuri:

1 Iunie 2024 la Europa Park (grup familii cu copii) – SOLD OUT

Grup familii la Legoland Billund de Rusalii (20 – 23 Iunie 2024) – SOLD OUT

Grup familii in Gran Canaria (10 – 17 Iulie 2024) – 7 locuri disponibile

Pachet cu croazieră de grup în fiordurile Norvegiei (31.08 – 07.09.2024) – SOLD OUT

 

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul de Facebook Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! 

 

Opiniile clienților noștri

 • Alex Tabacaru / Grup Zanzibar Decembrie 2022

  Sunteti super tari, Alina si Florin, foarte de gasca si mereu cu o solutie la indemana.
  Aveti un vibe bun si a fost o placere sa stam la vorba si povesti.
  Oricand pregatiti sa ajute la o solicitare.
  Ati reusit sa faceti dintr-un grup in care nu ne cunosteam unii cu ceilalti sa ne simtim ca intre prieteni. Bravo 👏

 • Laura Gavril / Grup Dubai Octombrie 2022

  Totul a fost la superlativ- mulțumim!

 • Andreia Tutuianu / Grup Zanzibar Decembrie 2022

  O vacanță reușită alături de oameni faini! Familia Hai Hui a reușit să organizeze impecabil un sejur, in care relaxarea si activitățile s-au combinat perfect. Au fost atenti la dorințele, întrebările, nelămuririle fiecăruia și au avut grija sa avem o vacanta fără cusur.

 • Aurelia Rotaru / Grup Dubai Octombrie 2022

  Continuați tot asa. Felicitări!

 • Mirela Gitoi / Grup Zanzibar Decembrie 2022

  Multumim mult, Familia HaiHui, pentru momentele minunate pe care ni le-ati oferit! Felicitari pentru organizare, pentru ghizii locali pusi la dispozitie, pentru alegerea excursiilor! Cu siguranta ne vom revedea si in alte excursii!