Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Top 5 excursii în Zanzibar pe care să nu le ratezi

21 septembrie 2022
Excursii

Distribuie articolul

Te-ai decis să faci următoarea vacanță în exoticul Zanzibar –  faci planuri pentru excursii în Zanzibar sau te relaxezi doar la plajă?

Oriunde în lume am călătorit – Europa, Asia, America, Oceania, am vrut să cunoaștem mai bine locurile vizitate, cultura și obiceiurile localnicilor, să gustăm mâncarea tradițională și să vedem atracțiile renumite sau mai puțin știute dintr-un anumit loc.

Sigur, simți nevoia să te și odihnești, să stai locului, pe plajă, cu o carte în mână și o bere rece sau un cocktail lângă tine. Dar nu e păcat să ratezi tocmai esența țării în care ai decis să îți cheltuiești banii de vacanță?

Am pregătit alături de agenția de turism locală un pachet de excursii opționale în Zanzibar, care îți va permite să simți vibe-ul african, să vii în contact cu natura și localnicii, să afli lucruri noi și să îți faci propria părere despre această țară a contrastelor.

 

 

 

Top 5 excursii în Zanzibar, pachet negociat la numai 200 Euro / persoană, include:

 

 1. excursie de o jumătate de zi la delfini și snorkel la Mnemba;
 2. excursie de 1 zi la mirodenii și Nungwi beach;
 3. excursie de 1 zi la Stone Town și Prison Island;
 4. excursie de 1 zi la Jozani Forrest, Paje Beach și Kae Funk Beach;
 5. blue safari de 1 zi cu snorkel, prânz cu fructe de mare.

Sigur că puteți da skip și sta numai și numai la plajă. Și e perfect și așa.

Mai jos fac o scurtă descriere a fiecărei excursii, ce include și ce nu este inclus în cost.

 

 

 

Preț excursii în Zanzibar cumpărate individual, nu ca pachet:

 

În cazul în care nu doriți să cumpărați pachetul de 5 excursii și doriți doar două sau trei excursii, prețurile acestor excursii cumpărate individual sunt următoarele (de persoană):

 1. excursie de o jumătate de zi la delfini și snorkel la Mnemba – 40 Euro
 2. excursie de 1 zi la mirodenii și Nungwi beach – 45 Euro
 3. excursie de 1 zi la Stone Town și Prison Island – 45 Euro
 4. excursie de 1 zi la Jozani Forrest, Paje Beach și Kae Funk Beach – 50 Euro
 5. blue safari de 1 zi cu snorkel, prânz cu fructe de mare – 50 Euro

Prețul (atât pe excursiile individuale, cât și pe pachetul negociat) este cel valabil în acest moment, dar se poate majora din cauza situației generale internaționale, în funcție de tarifele percepute de agentul local.

Dacă faceți un calcul simplu, excursiile adunate fac 230 Euro. Înțelegeți de ce merită pachetul de 5 excursii?

 

Top 5 excursii in Zanzibar

 

 

Excursie de o jumătate de zi la delfini și snorkel la Mnemba

 

Excursia include transferuri cu barca, echipament de snorkeling, fructe la atol

Odată plecați de la hotel, începem turul cu observarea bancurilor de delfini (navigăm și încercăm să îi găsim, fiind animale sălbatice se mișcă în locuri diferite, dar există șanse de 90% să-i vedem). După Turul Delfinilor vom merge la snorkeling la reciful Mnemba.

Mnemba este o insulă mică, de aproximativ 500 de metri, vizavi de plaja Muyuni, în nord-estul insulei Zanzibar. Este una dintre zonele marine exclusive de conservare din Tanzania, cu o mare varietate de corali și specii asociate de pești tropicali colorați, precum și vizite ocazionale ale speciilor mai mari, cum ar fi țestoase și delfini.

Insula este proprietate privată, dar snorkeling-ul în jurul insulei este permis, se pot observa grupuri de delfini cu cocoașă, pești chirurg, pești fluture, pește-zebră și nenumărate alte specii de pești, iar dacă ai noroc poți observa țestoase verzi.

 

 

 

 

Excursie de 1 zi la mirodenii (Spice Tour) și Nungwi beach

 

Excursia include transport și ghid local

Nu include bacșiș pentru ghidul fermei de mirodenii, masa de prânz, șezlong la plajă.

Acest tur este o plimbare pe jos într-o fermă de mirodenii (shamba). În timpul vizitei veți vedea cum cresc sau sunt cultivate mirodeniile, ierburile și fructele exotice. Ghidul vă va descrie cum pot fi folosite culturile. Veți mirosi și gusta mirodenii, ierburi și fructe tropicale precum cuișoare, lemongrass, nucșoară, scorțișoară, turmeric, vanilie, nucă de cocos, papaya, chili, piper negru, jackfruit, cardamom, manioc și portocale.

 

excursii în Zanzibar

 

După vizita la Spice farm, plecăm spre una dintre cele mai frumoase plaje din Zanzibar Nungwi. La Mama Mia putem lua prânzul (pe cont propriu), au cel mai bun cheesecake cu fructul pasiunii și priveliști de vis.

În cel mai nordic punct al Zanzibarului se află micul oraș Nungwi, cunoscut pentru superba plajă Nungwi. Nungwi are o comunitate extinsă de pescuit. Meșteșugurile asociate susțin industria. Vedeți pescari care își repară plasele sau artizani construind noi dhows. Urmăriți cum navele cu pânze pleacă seara pentru expediții de pescuit peste noapte.

Mergeți de-a lungul plajei Nungwi, lăsându-vă picioarele să se afunde în nisipul moale și curat. La reflux, căutați scoici și observați localnicii care adună animale marine pentru cina lor. Băieții de pe plajă vă vor întreba dacă doriți să cumpărați bunuri sau dacă aveți alte nevoi. Unii dintre acești vizitatori pe plajă ar putea fi războinici masai înalți, îmbrăcați în haine tradiționale, colorate. Cereți permisiunea de a le face fotografii și oferiți un mic bacșiș.

 

 

 

Excursie de 1 zi la Stone Town și Prison Island

 

Incluse: transferuri între hotel și locații, transfer cu barca la Prison Island si inapoi, ghid local

Nu sunt incluse intrările: Muzeul Sclavilor (5 USD), Muzeul Freddie Mercury (8 USD), Prison Island (8 USD), prânz, bacșiș ghid

Se spune ca dacă vrei sa cunoști un oraș sau o civilizație este musai sa ajungi in piețele lor. Piața de peste din Stone Town, piața de condimente, piața de pui sau piața de aur sunt si aici tipice culturii arabe. Pline de forfota, de gălăgie, de mirosuri, de culori si mirosuri locale.

Stone Town este orașul vechi și inima culturală a Zanzibarului, foarte puțin schimbat în ultimii 200 de ani. Este un loc cu alei șerpuite, bazaruri pline de viață, moschei și case arabe mărețe ai căror proprietari inițiali se luptau între ei prin extravaganța locuințelor lor. Această calitate superioară se reflectă în special în ușile din lemn sculptate, împodobite cu alamă – există mai mult de 500 de exemple diferite ale acestei lucrări de mână.

Clădirile sale sunt pline de istorie și povești ale vremurilor vechi din Zanzibar, când sultanii, arabii și europenii au scris istoria acestei frumoase insule. Trecem rapid pe lângă Catedrala Anglicană și piețele de sclavi, Palatul Sultanilor,Vechiul Fort Arab, Parcul Forodhani și, bineînțeles, celebrele uși Zanzibar de pe străduțele înguste.

excursii în Zanzibar

Note speciale:

 • Zanzibar este o insulă predominant musulmană. Vă rugăm să respectați acest lucru când vă aflați în Stone Town sau în apropiere. (femeilor li se cere să-si acopere genunchii și umerii).
 • Vă rugăm să vă sfătuiți cu ghidul dumneavoastră și să cereți permisiunea înainte de a fotografia oameni (se pot aștepta la bacșiș).
 • Vă rugăm să nu cumpărați cochilii mari sau corali de la vânzătorii locali, deoarece promovează distrugerea ecosistemului marin fragil.
Apoi se pleacă cu barca până la Prison Island să vedem broaștele țestoase uriașe și să aprofundăm istoria acestei mici insule.
Insula este numită așa datorită primei sale utilizări ca închisoare, ce a fost construită în 1893. Dar, de fapt, a fost folosită ca spital de carantină și este în prezent casa broaștelor țestoase uriașe care au fost interzise din orașul Stone Town.
excursii în Zanzibar
excursii în Zanzibar

Excursie de 1 zi la Jozani Forrest, Paje Beach și Kae Funk Beach

 

Inclus: transport si ghid local intre hotel si locatiile vizitate

Nu este inclusa intrarea la Jozani Forest (12 USD)

Prima oprire este la Jozani Forest, sau Parcul Național Jozani, unde ne vom plimba prin pădurea tropicală și vom vedea de aproape maimuțele roșii – o specie de maimuțe care trăiește doar aici, in Zanzibar.
excursii în Zanzibar
În timpul unei călătorii ghidate prin pădure, veți afla rapid despre diferitele specii de maimuțe unice în Zanzibar. Și, de asemenea, veți descoperi lumea magică a mangrovelor din Zanzibar.
excursii în Zanzibar
Mergem apoi spre plaja din Paje – unde oceanul ne va încânta cu ale sale culori de verde si turcoaz.
Ajungem si la The Rock, Zanzibar – simbolul acestei insule, restaurantul construit pe o stanca in ocean. Cel mai interesant lucru este ca, datorită mareei, acest restaurant este fie pe uscat, fie in Ocean. Restaurantul se vizitează din exterior, pentru a servi masa acolo se fac rezervări separate, din timp (cu ceva luni înainte). Vis-a-vis, la Upendo, chiar pe plajă, este chiar indicat să rezervați un prânz sau o cină.
Ultima oprire este la Kae FuNk – o plajă hipiotă din Michamvi unde, de obicei, are loc un spectacol pe plajă, cu dansuri tradiționale africane și foc de tabăra pe plajă. Bonus, un apus de soare pe plajă absolut fantastic.

 

Safari Blue de 1 zi cu snorkel, prânz cu fructe de mare

 

Inclus: transport si ghid local, barca, prânzul cu fructe de mare, echipament de snorkeling

Plecând de la Fumba, care se află în sud-est și o zonă foarte neatinsă și îndepărtată încă din Zanzibar, pornim într-o excursie în dhow-uri tradiționale din lemn către prima oprire de snorkeling. Pe drum, sperăm că vom întâlni delfinii, jucându-se în parcul marin de mică adâncime din Golful Menai.

După ce ne-am bucurat de frumoasa lume subacvatică din Zanzibar cu ghidul de snorkeling, mergem către a doua oprire. Atolul este o formațiune de nisip care apare sau dispare in apele oceanului in funcție de flux si reflux.

excursii în Zanzibar

 

Ultima oprire este pe frumoasa insulă Kwale. După o călătorie de 20 de minute cu barca de la Kitchwani Reef, ajungem la Mnemba Coral Gardens. Aceste grădini de corali găzduiesc multe specii de pești de acvariu și corali moi și tari uimitori. Aici vă puteți bucura de prânzul cu fructe și băuturi, precum și fructe de mare delicioase și grătar mixt. După prânz, veți avea suficient timp pentru a vă relaxa pe această frumoasă plajă retrasă înainte de a ne retrage către hotel.

În afara acestui pachet de 5 excursii opționale, nu ratați minunata plajă (cea mai frumoasă din Zanzibar, în opinia noastră) Kendwa Beach. Aici există resorturi de lux și puteți petrece o zi minunată la plajă într-unul din aceste resorturi (menționez că aici se achită șezlongul, de obicei cam 10 USD sau Euro / șezlong și îl folosești întreagă zi, zona este îngrădită și păzită, îți poți lăsa bunurile la șezlong și intra în apă, sau te poți plimba pe plajă la apus). Oferim transferuri cu microbuzul, contra cost, dus-întors, la Kendwa Beach de la 10 Euro / persoană.
excursii în Zanzibar
excursii în Zanzibar
Disclaimer: Animalele terestre și marine sunt sălbatice și apar / dispar când vor ele, nimeni nu poate garanta că le veți vedea 100% sau de aproape.  În cele mai multe cazuri, ele încântă turiștii, căci de aia se organizează și tururile respective. Dar există o mică șansă să nu le puteți vedea, pe care v-o asumați.
Notă: În orice parte a insulei Zanzibar ai avea aranjată cazarea, toate excursiile opționale cuprind transportul de la hotel la locul de plecare în tururi / barcă, iar de cele mai multe ori acest timp înseamnă o oră, uneori două ore pe drum. Acest timp de deplasare cu autobuzul sau microbuzul este luat în considerare în calculul timpului alocat excursiei (dacă ai excursie full day – de obicei asta înseamnă 8 ore – rețineți că jumătate din acest timp va fi alocat transportului de la / la hotel, cu barca, etc).

Pachetul de 5 excursii = 200 euro sau USD / persoana, excursiile individuale la prețurile de mai jos se achita la fata locului. Costul este același pentru orice persoana mai mare de 10 ani. Copiii sub 10 ani plătesc excursiile 120 euro / USD, si, la fel ca adulții, intrările specificate în articol.

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul de Facebook Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! 

 

 

Distribuie articolul

Comentarii