Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Vizita cu copiii la DINO PARC Râşnov (tips & tricks și concurs)

24 octombrie 2017
Excursii

Distribuie articolul

Vizita cu copiii la DINO PARC din Râşnov, singurul parc tematic cu dinozauri din România şi cel mai mare din Sud Estul Europei, ne-a oferit o mulţime de surprize.

 

cu copiii la DINO PARC

Sursa foto: Dino Parc

 

Chiar dacă am plecat cu aşteptări reduse, având deja experienţele cu copiii la zonele Jurassic de la parcurile de distracţii din afară (JURASSIC PARK de la Universal’s Islands of Adventure Florida, LOST WORLD de la Universal Studios Singapore, DINOSAUR de la Disney’s Animal Kingdom Florida), ne-a plăcut DINO PARC.

Sigur, nu se compară, căci nu sunt roller coast-urile respective pline de adrenalină, însă voiam să subliniez că am văzut ceva machete de dinozauri la viaţa noastră şi cele de la DINO PARC Râşnov sunt chiar foarte bine realizate.

cu copiii la DINO PARC

 

cu copiii la DINO PARC

 

cu copiii la DINO PARC

 

Cei 50 de dinozauri în mărime naturală, creaţi din fibră de sticlă şi un tip special de răşină, sunt distribuiţi în parc pe un traseu uşor de parcurs cu piciorul, dar mai greu accesibil cărucioarelor (vezi tips & tricks la finalul articolului pentru o planificare riguroasă şi o vizită plăcută), pe o suprafaţă totală de 1,6 hectare de voie bună.

 

Accesul la DINO PARC Râşnov

 

Noi ne-am cazat relativ aproape, la Pensiunea Casa Tolstoi din Bran, aşadar în 30 minute de mers cu maşina am fost la parc. GPS-ul ne-a fost de folos, ne-a dus exact la parcarea de jos a parcului, unde am plătit 5 Lei/persoană (adult şi copil mai mare de 5 ani) drumul dus-întors cu tractorul cu remorca, pe un traseu cu 2 staţii. Prima oprire: Dino Parc, a doua oprire: Cetatea Râşnov.

Drumul ascendent se poate parcurge relativ uşor şi pe jos, dacă sunteţi activi şi copiii au chef de mers pe jos (noi am preferat să îşi conserve energia pentru parc).

cu copiii la DINO PARC

Am urcat cu tractorul pana la prima statie, DINO PARC.

 

La casa de bilete erau ceva persoane, dacă vreţi să economisiţi timp puteţi cumpăra biletele de intrare direct de aici, de pe site-ul parcului.

Accesul în parc se face prin clădirea principală care adăposteşte magazinele de suveniruri (Dinoshop şi Shopozaur) la parter, băile (foarte curate), iar la etajul 1 cinema 9D şi o expoziţie despre care vă vorbesc un pic mai jos.

 

cu copiii la DINO PARC

Cladirea principala, vedere din interiorul parcului

 

Mai jos vă descriu experienţele din parc aşa cum le-au simţit copiii, în ordinea în care le-am parcurs sau întâlnit.

 

Vizita cu copiii la DINO PARC: CINEMATOGRAFUL 9D

 

Imediat cum am intrat în clădire am urcat la etajul 1, la cinematograf. Altfel, dacă ar fi dat cu ochii de dinozauri şi locul de joacă, nu i-am mai fi convins să intrăm la film.

 

cu copiii la DINO PARC

 

Imaginea este 3D, iar printre efectele 9 D se regăsesc: apa, foc, ceață, vânt, zăpadă. Ne-am înarmat cu ochelari speciali și pe o platformă de 3 rânduri cu câte 4 locuri am vizionat un filmuleț de cca 5 minute, un roller coaster virtual prin lumea dinozaurilor, cu efectele speciale de rigoare. Filmul simpatic, nu este însă recomandat copiilor sub 4 ani, tocmai datorită acestor efecte speciale.

Cost suplimentar cinematograf 9D: 10 lei/film/persoană.

După ce ieşim de la film, mergem în sala alăturată unde avem ocazia de a vedea doua cuiburi reale de ouă de dinozauri descoperite în zona Hațegului.

cu copiii la DINO PARC

cu copiii la DINO PARC

Cuib de oua, real, descoperit in Hateg

Vizita cu copiii la DINO PARC: LOCUL DE JOACĂ

 

Ca să ajungi la zona dinozaurilor sau la celelalte zone, ai de trecut o probă de foc: treci prin mijlocul locului de joacă. Asta înseamnă că trebuie să convingi copiii să se desprindă de leagăne, tobogane, căsuţe, panouri de căţărare, etc, să meargă mai departe.

cu copiii la DINO PARC

 

LOCUL DE JOACĂ de la exterior cuprinde o varietate de elemente printre care se regăsesc 10 tobogane, peste 15 leagăne în diferite forme, mai mult de 10 balansoare în formă de dinosaur și căsuțe de joacă.

Pe arbori sunt 3 ansambluri cu multiple elemente de aventură la nivelul solului, 2 pereți falși de cățărat și alte elemente clasice, care completează un loc de joacă generos.

cu copiii la DINO PARC

cu copiii la DINO PARC

Vizita cu copiii la DINO PARC: TURUL DINOZAURILOR

 

Turul celor 50 de dinozauri, începe din dreptul Lacului Preistoric, în sens evolutiv, de la cei mai vechi către cei mai recenți (acum 66 milioane de ani erau tineri, nu?).

cu copiii la DINO PARC

 

cu copiii la DINO PARC

 

cu copiii la DINO PARC

 

Pe la mijlocul călătoriei, o să aveți parte de experiența unui cutremur, provocat de vulcanul realizat în colaborare cu o echipă profesionistă de la Hollywood (o platformă care vibrează puternic la fiecare trei minute, mişcarea fiind însoţită de zgomote specifice unei erupţii şi dinozaurilor).

 

cu copiii la DINO PARC

Vulcanul

 

Noi am făcut turul dinozaurilor de două ori, prima dată pe fugă, din cauza entuziasmului copiilor care fugeau permanent înainte („Tati, vino să îl vezi şi pe acesta!”), iar a doua oară mai relaxat, timp în care am putut citi şi informaţiile despre dinozaurii pe care îi vedeam.

 

cu copiii la DINO PARC

 

cu copiii la DINO PARC

 

Există un astfel de panou la fiecare exponat, cu informaţii în limbile română, engleză şi germană, în care sunt trecute denumirea dinozaurului, perioada din care se presupune că provine, dimensiunile (înălţime, greutate), tipul (carnivor, erbivor, omnivor), zona geografică unde au fost descoperiţi.

 

cu copiii la DINO PARC

Vizita cu copiii la DINO PARC: ATELIERUL DE PICTURĂ

 

Amenajat într-una din căsuțele din copac, la atelierul de pictură dai frâu liber imaginației şi creativităţii. Figurinele din ipsos, planşele cu contururi de catifea sau cele care se colorează cu praf de marmură ne invită să ne lăsăm purtaţi pe tărâmul creativităţii.

cu copiii la DINO PARC

 

Prețul lor este cuprins între 6 şi 50 de lei, iar gazdele ne oferă culori, pensule, după explozia de creativitate le putem lua acasă, ca amintire, un suvenir personalizat chiar de către copiii noştri / voştri.

 

cu copiii la DINO PARC

 

Băieţii au ales să picteze aşa: Ionuţ şi-a ales un ou din care ecloza un dinozaur mic, iar Andrei un dinozaur mic. Mi-au plăcut tare pereţii din atelierul de pictură, desenaţi de copii, marcaţi cu numele copiilor care au trecut pe acolo.

 

cu copiii la DINO PARC

 

 

Vizita cu copiii la DINO PARC: LABIRINTUL CU LASERE

 

Vis-a-vis de atelierul de pictură, tot într-o căsuţă din copac, labirintul cu lasere oferă copiilor posibilitatea de a pune în practică mișcările de spioni. Tot ce trebuie să facă este să intre în joc şi să atingă cât mai puține lasere sau chiar nici unul.

Costa suplimentar 5 lei pentru fiecare tură, per persoană.

cu copiii la DINO PARC

 

Noi am rămas afară şi îi urmăream pe băieţi pe un ecran cum se târau pe jos şi încercau să fenteze laserele. Au fost recompensaţi cu câte o diplomă de spion. După două ture i-am luat cu greu de acolo!

 

cu copiii la DINO PARC

Vizita cu copiii la DINO PARC: EXPOZIȚIILE

 

Partea mea favorită din parc, alături de traseul de aventura care arăta grozav, au fost expoziţiile din căsuţele din copac, ce completează cu succes traseul cu dinozauri și partea educațională.

cu copiii la DINO PARC

Exemplifică bine mediul de după dispariția dinozaurilor, cu roci și fosile reale și completează cu evoluția omului din Epoca de piatră și Epoca de bronz.

cu copiii la DINO PARC

 

cu copiii la DINO PARC

Femur si fildes de mamut lanos gasit in Romania

 

În expoziția Viața pe gheață, sunt ilustrate elementele absolut necesare pentru o călătorie în Antarctica – lumea îngheţată a pinguinilor.

Expoziţiile sunt deschise pe toată perioada anului și sunt incluse în prețul de intrare.

 

cu copiii la DINO PARC

Vizita cu copiii la DINO PARC Râşnov: TRASEUL DE AVENTURĂ

 

Arată atât de fain, încât după prima tură de dinozauri, pictură şi lasere, ne-am oprit direct la traseul de aventură. Din păcate, băieţii sunt la limita inferioară de înălţime (130 cm), băieţii din parc i-au măsurat şi pus să întindă mâinile în sus, să îşi dea seama dacă ar fi putut apuca funiile de sus.

Ne-au spus că nu îi pot lăsa pe traseu, chiar dacă ar fi fost ancoraţi, pentru că le-ar fi fost dificil să apuce funiile şi să se mişte, din cauza înălţimii reduse. Am apreciat tare expertiza lor şi sinceritatea, băieţii au fost înţelegători şi le-am promis că revenim anul viitor, când mai cresc, pentru a parcurge şi traseul de aventură.

 

Acesta este situat la o înălțime de 6 m și are o lungime de 100 de metri. Este recomandat tuturor celor care au o înălțime minimă de 130 cm și costă suplimentar 10 lei/tur/persoană.

 

cu copiii la DINO PARC

 

cu copiii la DINO PARC

 

Vizita cu copiii la DINO PARC Râşnov: TRASEUL DE TIROLIANĂ

 

Despre traseul de tiroliană ştiam încă de la început că este impracticabil pentru băieţi, este necesar ca cei care se dau în tiroliană să aibă minim 45 kg (pfff, mai stăm vreo doi ani minim ca să atingem greutatea asta, la cum mâncăm noi, din marţi în joi).

Tiroliana este situată la o înălțime care variază între 6 și 12 metri, având o lungime totală de 150 m. Este recomandată tuturor celor peste 11 ani (şi 45 kg greutate) și costă suplimentar 10 lei/tur/persoană.

 

cu copiii la DINO PARC

Ne-am jucat la trenuletul DINO sau la locul de joaca, in schimb.

Vizita cu copiii la DINO PARC Râşnov: Prânz la PAPAZAUR

 

Am ajuns la restaurantul din parc destul de târziu, era deja ora 14.00 şi majoritatea meselor erau deja ocupate de oameni mai harnici ca noi. Am găsit totuşi o masă, am primit menurile şi am comandat, sub rezerva faptului că mâncarea urma să sosească în circa 30-40 minute (din cauza aglomeraţiei).

 

cu copiii la DINO PARC

 

Nu ne grăbeam oricum, apreciam pauza binevenită după 4 ore de activităţi şi zbenguială. Între timp li s-a făcut foame şi băieţilor.

Mâncarea a fost DE-LI-CIOA-SA. Am comandat pulpă de pui dezosată la grătar cu cartofi wedges pentru Ionuţ, şniţel de pui cu cartofi pentru Andrei, pulpă de pui cu legume la grătar (dovlecei, ardei, ciuperci) şi salată Grecozaur pentru noi.

Carnea a fost fragedă, legumele un pic crocante (exact cum ne plac), şniţelul era din piept de pui (nu semipreparat).

 

cu copiii la DINO PARC

 

Festinul a culminat cu două porții de tiramisu, din care am mâncat toţi 4 (porţia era suficient de mare să mănânce băieţii şi să ne rămână şi nouă să gustăm). Băieţii au băut sucuri iar noi o limonadă minunată cu ghimbir şi mentă.

 

După masă, am tras o bătaie cu frunze lângă restaurant.

 

cu copiii la DINO PARC

 

Am revenit la locul de joacă, i-am lăsat pe băieţi să se distreze cât au vrut ei, apoi am făcut turul final la dinozauri, să ne luăm la revedere până anul viitor.

 

cu copiii la DINO PARC

 

Pe la 3 după-amiază am decis să tragem o fugă şi la Cetatea Râşnov (tot eram acolo), dar nu înainte de a petrece 30 de minute în Dinoshop, ca să îşi aleagă băieţii câte un suvenir.

 

cu copiii la DINO PARC

 

Stimaţi domni, dacă vă plângeţi de shoppingul soţiilor voastre, de timpul petrecut într-un magazin, nu aţi fost la cumpărături cu Ionuţ! În special într-un magazin de suveniruri sau unul de lego!

 

Într-un final am ieşit din shop cu un pluş mamut pe care l-a ales Ionuţ şi o păpuşă de mână cu chip de dinozaur aleasă de Andrei. Nu mă întrebaţi, avem casa plină de dinozauri luaţi de peste tot!

 

Vizita cu copiii la DINO PARC a fost relaxantă, distractivă, dar şi educativă (nu aveam habar, spre exemplu, ca pe teritoriul României au fost descoperite fragmente de femur sau fildeş de mamut lânos la Sfântu Gheorghe, sau cuiburi de ouă de dinozaur la Haţeg).

Dacă vreţi să mergeţi în viitorul apropiat acolo, puteţi să o faceţi chiar week-endul următor, Dino Parc se pregăteşte să vă întâmpine cum se cuvine de Halloween.

 

cu copiii la DINO PARC

Sursa foto: Dino Parc

 

 

HALLOWEEN LA DINO PARC – Dinozaurii au început pregătirile de Halloween!

 

Am aflat cât am fost acolo că cei de la DINO PARC vă așteaptă în perioada 27 – 31 octombrie la Dino Halloween Party cu un decor tematic.

Vrăjitoare, plase de păianjeni, dovleci sculptați, filme horror la cinema 9D și un impresionant traseu de noapte printre dinozauri vă vor introduce în atmosfera înfricoșătoare.

Sâmbătă, 28 octombrie și marți, 31 octombrie vor avea program prelungit, iar distracția va continua cu o mulțime de activități distractive: rața cu cercuri, alergarea în sac, cursa cu oul în lingură, ghost hunting pe trasee de noapte și multe alte surprize.

 

cu copiii la DINO PARC

 

În încheiere, vă las câteva tips & tricks care vă pot ajuta în planificarea unei excursii de familie minunate la Dino Parc:

 • Evitaţi cozile de la intrare, cumpăraţi-vă biletele de pe internet, dacă puteţi;
 • Dacă aveţi nevoie de cărucior, îl puteţi lua şi lăsa lângă locul de joacă, traseul cu dinozauri nu este accesibil decât cu greu cărucioarelor, sistemele de purtare sunt mult mai potrivite;
 • Lângă zona Diplodocus exista un aparat de selfie, noi ne-am făcut o astfel de fotografie şi am trimis-o pe e-mail;
 • Parcul este superb toamna, natura colorată în nuanţe ruginii şi galbene formează un cadru natural perfect pentru expunerea dinozaurilor;

cu copiii la DINO PARC

 • Lângă craterul meteoritului este un ecran pe care rulează un film despre presupusa dispariţie a dinozaurilor de pe Terra, a fost interesant de privit;

cu copiii la DINO PARC

 • Nu rataţi platforma de lângă vulcan care vibrează la fiecare 3 minute;
 • T-Rex şi Triceratops sunt situaţi ultimii pe traseu şi sunt foarte aglomeraţi (tip: sunt localizați foarte aproape de începutul traseului, aşa că dacă e aglomerat puteţi reveni mai târziu);

cu copiii la DINO PARC

 • Copiii nu au voie să călărească exponatele, ceea ce e perfect normal şi justificat (dacă toţi am lăsa copiii să urce pe dinozauri, perioada lor de garanţie nu ar mai fi 50 de ani, ci mult redusă); personalul îşi face pe cât posibil treaba şi anunţă chestia asta, dar eu cred că bunul simţ ar trebui să primeze;

cu copiii la DINO PARC

 • Imediat în stânga, cum treci de Lacul Preistoric, există un traseu de aventură la sol, de dimensiuni reduse, potrivit pentru grupa de vârstă 5 – 10 ani, în care băieţii s-au distrat ceva timp;

cu copiii la DINO PARC

cu copiii la DINO PARC

 • Alocaţi o sumă suplimentară pentru distracţiile extra (cinema 9D, aventura, tiroliana, pictura, laser, masa de prânz) şi veţi avea o vizită cu copiii la Dino Parc de neuitat;

cu copiii la DINO PARC

 • Încercaţi să vizitaţi pe îndelete expoziţiile cu copiii, sunt atâtea informaţii interesante prezentate, nu ştiţi niciodată ce rezervă viitorul, poate fiul sau fiica voastră este următorul mare paleontolog sau geolog al ţării;

cu copiii la DINO PARC

 • La finalul vizitei, urcaţi până la Cetatea Râşnov, tot sunteţi în zonă, priveliştea este superbă de sus.

 

CONCURS

 

La final, pentru prietenii blogului nostru lansez un concurs. Lasă un comentariu la acest articol în care sa îmi spui care este dinozaurul preferat al copilului tău și eu ofer, prin tragere la sorţi pe 29 Octombrie, ora 21, pe pagina de Facebook a blogului, un pui mic de T-Rex din pluș, cumpărat special de la DINO PARC pentru voi.

cu copiii la DINO PARC

Dinoselfie in parc

 

Mult mai multe fotografii (deşi am pus multe şi in articol, dar nu am putut să mă abtin) găseşti in galeria foto de mai jos.

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram  sau canalul de YouTube şi să dai share articolului.

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii