Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Marea Barieră de Corali – 10 SMART TIPS

12 mai 2017
Excursii

Distribuie articolul

Probabil că ai citit deja despre cea mai tare experiență din călătoriile noastre de familie, sau preferințele familiei noastre (TOP PICKS) în ceea ce priveşte excursie la Marea Barieră de Corali. Acum e timpul pentru un supliment de sfaturi extra, 10 SMART TIPS legate de acelaşi tur.

Timp de o zi, cartierul general al Familiei Hai Hui a fost în jurul măsuței de pe ponton care ne-a devenit punct de întâlnire. Acolo am ținut rucsacul cu hainele de schimb şi prosoapele de plajă, era locul unde ne ştergeam de apă sau ne îmbrăcam, unde am luat prânzul şi ne-am adăpostit la umbra, când simțeam nevoia să ne mai răcorim.

In interiorul pontonului

Ce trebuie să aveţi cu voi pentru o excursie la Marea Barieră de Corali:

  • cremă de protecţie solară cu factor SPF mare (razele soarelui sunt foarte puternice în toată regiunea Cairns în general şi pe ponton în special) – noi am folosit crema copiilor cu factor de protecţie SPF 50;
  • costum de baie şi prosop de plajă (pe ponton există cabine de schimb hainele, disponibile doar pentru acest scop, toaletele fiind localizate pe catamaran; de asemenea, pe ponton sunt foarte utile duşurile cu apă dulce);
  • aparatul foto şi camera video subacvatică;
  • numerar (dolari australieni) şi/sau carte de credit pentru cumpărături la bord (băuturi, fotografii amintire sau diverse obiecte) şi pentru opţionalele pe care compania le vinde.

Obiectele de valoare le-am lăsat la bord, unde se găsesc mici dulapuri-seif pe care le poți închiria și în care au stat în siguranţă geanta aparatului foto, portofelul, telefoanele mobile etc. Nu vă faceţi griji dacă uitaţi ceva, compania vinde la bord toate cele necesare (costume de baie întregi pentru doamne sau şorturi pentru bărbaţi), prosoape, şepci, cremă de protecţie solară, aparate foto subacvatice de unică folosinţă. Totuşi nu uitaţi banii sau cardul!

Vă lăsăm aici câteva sfaturi extra despre #GreatBarrierReefTips, în cazul în care doriţi să rezervaţi o excusie similară.

Marine Touch Tank

 

EXTRA SMART TIPS:

  1. Puneţi-vă costumul de baie pe sub hainele de zi, veţi face economie de timp odată ajunşi la ponton. Întrucât catamaranul găzduieşte cca 300 de persoane şi sunt doar câteva cabine de schimb, puteţi merge direct să vă luaţi echipamentul de snorkeling, vi-l puneţi corect şi săriţi în apă!
  2. Aplicaţi crema de protecţie solară înainte de a părăsi catamaranul şi de a coborî pe ponton (iar faceţi economie de timp, ca să îl petreceţi făcând ce vă place la recif);
  3. Lăsaţi lucrurile de valoare la dulăpiorul-seif (mergeţi să închiriaţi unul imediat ce catamaranul pleacă din Terminal, există un număr limitat de dulăpioare şi multă lume pe vas!) costul este de 6 AU$/zi;
  4. Ascultaţi cu atenţie instrucţiunile echipei şi faceţi un program al vostru cu activităţile pe care vreţi să le faceţi înainte să ajungeţi la ponton (veţi ajunge acolo puţin înainte de 11 a.m., vă uitaţi la orele programate pentru Semi-Submersible Tour, Glass Bottom Tour, Feeding the Fish şi Marine Life Touch Tank, vă faceţi un program de familie personalizat şi vă ţineţi de el!); puteţi face snorkeling oricând între activităţile cu orar fix, până la momentul când catamaranul pleacă spre Terminal.
  5. Luaţi o pauză scurtă pentru dejun (la 1 p.m.), nu mai mult de 15-20 minute, pentru a savura nişte creveţi şi salate, curry de pui sau vită, orez sau fructe. Prânzul este inclus în tur, trebuie să plătiţi suplimentar doar pentru băuturi (bere, sucuri naturale sau acidulate, apa îmbuteliată etc);
  6. Există ceai şi cafea gratis la bordul vasului la îmbarcare dimineaţa şi înainte de plecarea de la ponton la amiază;
  7. Puteţi închiria un costum întreg pentru snorkeling, dar v-aş sfătui să nu o faceţi, întrucât apa este caldă, perfectă pentru înotat, tot timpul anului;
  8. În timpul experienţei de snorkeling, încercaţi să localizaţi fotograful profesionist subacvatic, care fotografiază scafandrii şi pe cei ce fac snorkeling în jurul lui. El hrăneşte un peşte gigant, noi am apucat să îl mângâiem şi să facem poze cu el;
  9. Nu uitaţi să luaţi cu voi în apă aparatul foto sau camera video acvatică!
  10. Dacă staţi mai mult în Cairns, încercaţi să faceţi excursia la Marea Barieră de Corali cu mai mulţi operatori în zile diferite, întrucât fiecare operator are pontonul şi porţiunea proprie de recif de explorat.

Great Barrier Reef, QLD

Noi clasificăm această excursie de familie la Marea Barieră de Corali, Reciful Moore, ca fiind cea mai semnificativă şi memorabilă experienţă de călătorie în familie, mai bună chiar decât înotul şi interacţiunea cu delfinii în Parcul Xcaret, lângă Playa del Carmen, Mexic, sau safari în deşert cu 4×4 lângă Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Mai multe informaţii despre o excursie la Marea Barieră de Corali puteţi găsi aici.

Poate doriţi să citiţi şi despre experienţa noastră din Cairns – un orăşel staţiune tropical minunat, poarta către tururile de la Marea Barieră de Corali sau despre cum a fost șederea la Hotelul DoubleTree by Hilton Cairns.

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram  sau canalul de YouTube şi să dai share articolului.

Galerie video

Distribuie articolul

Comentarii