Digital Parents Talks. Școală de blogging? Comunitate? Reţea de suport?
Distribuie articolul
“Bună Alina. Dacă te gândeşti să scrii frecvent pe blog şi să promovezi chestia asta ţi-aş recomanda să te înscrii pe grupul Digital Parents Talks, este grupul creat de către Ana Nicolescu, Mămica Urbană, şi au tot felul de conferinţe gratuite pt bloggeri ca să-i ajute să se dezvolte. Pe lângă faptul că este super OK ca şi comunitate. Pe 21 ianuarie vor avea o conferinţă cu tema storytelling, cum să înveţi să scrii cât mai bine . Te pup”
Aşa începe povestea mea în blogging, cu un mesaj în data de 13 Ianuarie 2017, primit de la prietena mea Andreea Carmen Radu, blogger pe nişa de nutriţie, sport, sănătate.
Ideea blogului Familia Hai Hui
Bine, ideea blogului de călătorii în familie mi-a venit acum vreo 3 ani, prin 2014, după prima vizită în Singapore cu copiii, când căutam pe internet sfaturi despre călătorii cu copiii în Singapore, ce să vizitezi, cât ar trebui să stai, care sunt cele mai interesante atracţii pentru ei, nu găseam decât website-uri şi bloguri în engleză pe temă.
Imediat ce am revenit din acea călătorie am cumpărat domeniul familiahaihui.ro şi am făcut pagina de Facebook, să fiu sigură că denumirea este a mea.
De ce să nu scriu eu despre experienţele noastre din călătoriile cu copii? O singură persoană dacă pot ajuta cu informaţii, sfaturi sau păreri personale despre o anumită destinaţie, este perfect!
Btw, articolul despre Top 12 atracţii de văzut cu copiii în Singapore a fost un succes maxim!
E uşor să ai un blog?
Citesc bloguri de câţiva ani (apropos, trebuie să îmi fac şi eu un blog roll cu oamenii pe care îi citesc în mod constant), dar habar nu aveam cu ce se mănâncă bloggingul.
Ce mare lucru e? Scrii un text, pui un titlu şi nişte fotografii şi gata articolul, nu?
Pfff, cât de puţine ştiam acum 9 luni, despre tot ce presupune un blog: conţinut de calitate, scriere creativă şi cursivă, formatare text, SEO, instrumente de marketing, editare fotografii, Google Analytics, social media, comunitate, interacţiune, cheltuieli, investitii de bani si timp, etc.
Bine, nu toate blogurile de pe piaţă respectă cerinţele de mai sus, ci cele întradevăr bune. Şi cum eu voiam să lansez un proiect de calitate, bun încă din primul moment, am prins oportunitatea din mesajul Andreei şi m-am înscris în #DigitalParentsTalks.
Ce este Digital Parents Talks?
Digital Parents Talks este un grup privat pe Facebook creat de Ana Nicolescu (care scrie pe Mămica Urbană) şi Lavinia Pavel, echipa din spatele Parenting PR, care au pus cap la cap ideea acestei comunităţi de părinţi bloggeri, indiferent de nişa pe care aceştia scriu (parenting, lifestyle, viaţă sănătoasă, culinar, travel).
Fetele acestea două au crezut în potenţialul de colaborare şi conectare al bloggerilor părinţi, au creat acest grup şi seria de traininguri despre care vă vorbesc mai jos cu două scopuri:
Pe termen mediu, scopul lor este să susţină părinţii bloggeri să crească prin:
- Construirea de business-uri sustenabile în online;
- Adaptarea la tendinţele din online, social media etc.
- Cunoaşterea şi conectarea personală;
- Colaborarea, susţinerea reciprocă şi sharing-ul;
- Formarea unei voci comune la nivel de nişă care să genereze acţiuni şi iniţiative comune şi cu impact la nivel de comunitate şi societate.
Pe termen lung, scopul este să construiască o comunitate cu o voce atât de puternică încât să poată schimbă mentalităţi şi legi în România, din dorinţa de a lăsa o ţară mai bună copiilor noştri.
Ediţiile Digital Parents Talks la care am ajuns eu
Din păcate programul mi-a permis să ajung doar la trei ediţii de training (două când încă nu aveam blogul deschis), mai precis:
În 21 Ianuarie 2017 am asistat la a 3-a ediţie Digital Parents Talks – Storytelling şi Creative Writing, un training extraordinar susţinut de Liviana Tane (fondator The NEST Project şi jurnalist cu 15 ani de experienţă în televiziune, bursier CNN), care ne-a vorbit despre puterea scrisului, despre responsabilitatea pe care o avem că bloggeri, despre tehnici de scriitură şi moduri în care putem transmite emoţia cititorilor.
De ziua mea, în 18 martie, am participat la cea de-a 5-a ediţie Digital Parents Talks – Next level of your blog: instrumente de marketing, în fapt un atelier practic susţinut de Robert Katai, Visual Marketer şi Content Strategist pentru Bannersnack, în care Robert a vorbit despre marketizarea blogului, despre promovarea, expunerea şi vizibilitatea în social media şi ne-a recomandat să gândim bloggingul la nivel de antreprenoriat şi să investim bani în blog.
La mulţi ani, Digital Parents Talks!
Sâmbătă trecută, pe 23 Septembrie 2017, am participat însă alături de alţi 70 de bloggeri din Bucuresti si provincie, la cea de-a 8-a ediţie Digital Parents Talks, o ediţie aniversară plină de surprize şi noutăţi (La Mulţi Ani, Digital Parents Talks!).
Ediţia aniversară a fost găzduită la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu Grant” (un compartiment subordonat DGASPC Sector 6) şi a avut tema: Comunitate. Branding personal. SEO, unde le-am reîntâlnit pe Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prinţesa Urbană), Evelina Nicula (Kinderpedia) şi am cunoscut-o şi ascultat-o cu atenţie pe Diana Ghindă (Training Café) vorbind despre diferenţele între un trib şi o comunitate, branding personal şi multe alte chestii interesante.
In partea a doua am urmărit-o cu atenție pe Lavinia Pavel vorbind despre SEO și cu ce ne ajută Sfântul Google ca bloggeri, dacă jucăm după regulile lui.
În timp ce noi, părinţii bloggeri învăţăm şi interacţionăm, cei de la Disney Channel au pregătit în cadrul evenimentului un workshop creativ de jucării, susţinut de Learning Hub şi inspirat de premiera din 2 octombrie a serialului O Poveste încâlcită, bazată pe filmul de lung-metraj realizat de Walt Disney Animation Studios. Băieţii s-au distrat tare lângă ceilalţi copii.
Partenerii şi susţinătorii acestui eveniment au fost: Disney Channel, Idea Bank, Kinderpedia, Aqua Carpatica şi Bioderma. Fotografiile la eveniment au fost realizate de talentată Cristina Nichituş, Photography Studio – Kids & Family
Am învăţat multe în 9 luni de când fac parte din această comunitate, atât de la evenimentele organizate de ei, dar mai ales din discuţiile de pe grup legate de un subiect sau altul, am legat prietenii şi afinităţi cu alţi bloggeri sau am consolidat legături mai vechi.
În prezent urmez o serie de alte seminarii dedicate bloggerilor, despre care voi vorbi într-un articol ulterior.
Părerea mea sinceră este că omul cât trăieşte, învaţă, nu ar trebui să uităm nicio clipă că societatea şi tehnologia evoluează şi că noi trebuie să ţinem pasul cu ele, dacă ne dorim să fim printre cei mai buni în ceea ce facem.
Asta dacă facem ceea ce facem cu plăcere, dar asta e o altă discuţie.
Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului.