Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Top 10 activități de familie în Bucovina (sau ce poți face cu copiii într-o vacanță activă în Bucovina)

11 iulie 2020
Destinaţii

Distribuie articolul

Spuneam în articolul anterior că Bucovina este tărâmul potrivit pentru orice vârstă, unde adrenalina îți zburdă prin vene cu sau fără voia ta. Nu te poți plictisi în Bucovina. Nu ai cum.

Bucovina este destinația perfectă pentru turism montan, rural, eco-turism, turism cultural, gastronomic sau de aventură. În urma experienței familiei nostre de la sfârșitul lunii Iunie 2020 (copiii au 11.5 și 10 ani la acest moment), am întocmit un top 10 activități de familie în Bucovina, pe care le poți încerca alături de copilul tău:

 

activități de familie în Bucovina

 

Activități de familie în Bucovina: vizitați Parcul de agrement Ariniș și aveți parte de distracție la înălțime sau la bălăceală!

 

 

Dacă ești amator de parcuri de escaladă sau tir cu arcul, tiroliene, piscină sau ștrand în aer liber, Parcul de agrement Ariniș, împreună cu partenerii  săi de la Escalada Parc de Aventuri, Agrement Kiralida, sau Climbing Zone îți pot oferi zile pline de aventuri.

 

ESCALADA – Parcul de Aventuri din Gura Humorului dispune de opt trasee cu grade crescătoare de dificultate, fiecare cu câte 10 până la 15 stații. Nu sunt necesare abilități speciale, dar unele trasee sunt mai dificile pentru copii.

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

Traseele sunt disponibile pentru toți oamenii începând cu vârsta de 4 ani.

Greutatea maximă admisă este de 120 kg.

Instructajul durează în jur de 15 minute. Pe traseul de instructaj angajații parcului vă vor explica cum se folosește echipamentul și în primul rând la ce trebuie să acordați atenție pentru a fi în siguranță în orice moment.

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

Prețuri (pentru 2 ore incluse, chirie echipament siguranță, instructaj):

  • Adult de la 16 ani: 40 Ron
  • Copil 10 – 15 ani: 35 Ron
  • Copil 8 – 9 ani: 30 Ron
  • Copil 4 – 7 ani: 25 Ron
  • Ora suplimentară: 10 Ron

 

Program: pe timp de vară, zilnic, între orele 10.00 – 20.00, dar casa de bilete se închide la 18.00!

Contact: Str. G. Enescu, Complex Agrement Ariniș, Gura Humorului; telefon 0230 230 555

Sfaturi și obligații:

  • Voinicii care nu au împlinit 8 ani dar au mai mult de 4 ani se vor putea aventura pe traseul mov.
  • Copiii sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de către un adult.
  • Copiii între 12 și 16 ani trebuie să fie însoțiți de către un adult sau să fie supravegheați de jos.
  • Max. 120 kg, greutatea corporală admisă;
  • Persoanele sub influența alcoolului sau a drogurilor nu sunt admise în parc.
  • Participarea la instructaj este obligatorie.
  • Echipamentul va fi purtat complet și conform instrucțiunilor.
  • Indicațiile angajaților sunt obligatorii.
  • Echipamentul se returnează fără atenționare după 2 ore (obligație de plată ulterioară).

 

activități de familie în Bucovina

 

 

 

Climbing Zone este un turn de cățărare înalt de 12 m, pe care îl poți escalada sau de pe terasa căruia te poți lansa, într-un salt controlat asistat de dispozitivul QuickFlight care îți oferă o experiență unică de cădere liberă.

 

activități de familie în Bucovina


Escalada dezvoltă încrederea în forțele proprii, facilitează coordonarea și îți antrenează mintea. Escalada se poate practica prin asigurarea la unul din dispozitivele de auto-asigurare, situație în care nu sunt necesare cunoștințe de specialitate sau în echipă prin participarea a două persoane care dețin cunoștințe tehnice, sub supravegherea personalului.

 

Contact: 0720 230 230

Program: 10.00 – 18.00

 

activități de familie în Bucovina

 

 

Parcul și complexul Ariniș oferă o alternativă binevenită pentru pasionații de înot, baschet, fotbal, patinaj. Există alei amenajate, bănci pe care te poți odihni și observa veverițele.

Piscina interioară nu era deschisă în aceste vremuri, însă ștrandul exterior ne-a făcut cu ochiul și am profitat de vremea frumoasă.

Am plătit 50 Ron pentru intrare la ștrand, 2 adulți și 2 copii, și încă 20 Ron pentru 4 șezlonguri. Da, cât un șezlong la Mamaia.

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

 

 

Activități de familie în Bucovina:  dați-vă cu tiroliana peste râul Moldova și încercați tirul cu arcul sau paintball!

 

 

Agrement Kiralida te așteaptă pentru senzații tari în tiroliană peste râul Moldova, tir cu arcul, paintball, tubing sau water ball, tot în Parcul de Agrement Arinis.

 

activități de familie în Bucovina

 

Tiroliana „La Kiroliană”

Club sportiv Dakiro din complexul de agrement Ariniș, din Gura Humorului, a reușit să implementeze o tiroliană de peste 150 m lungime peste râul Moldova, la mijlocul anului 2017.

Tiroliana este un sistem de transport format dintr-o coardă fixată între două puncte, situate la înălțime, și un scripete fixat pe coarda superioară. Ea este prevăzută cu centură de siguranță.

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

 

Tirul cu arcul este un sport care dezvoltă concentrarea, disciplina, este relaxant și solicitant în același timp, ideal pentru activitățile de Team building. Oricine poate practica acest sport, arcurile fiind construite pe diverse nivele de forță. Echipa noastră se va ocupa de instructajul participanților și organizarea unor competiții diversificate în funcție de nivelul de experiență al grupului.

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

Paintball este un joc de echipă. Club sportiv Dakiro, are amenajat un teren special, în Gura Humorului, în complexul de agrement Ariniș,  cu obstacole, ascunzători, dar și un poligon special pentru toate categoriile de jucători, fie începători, avansați sau copii.

Jocul se desfașoară cu arme pe bază de gaz care pot trage capsule cu gelatină biodegradabilă, o vopsea netoxică.

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

Contact Agrement Kiralida si Club Sportiv Dakiro:

Chirap Daniel, Presedinte Clubul Sportiv Dakiro

Telefon: 0749 475 893

 

 

 

Activități de familie în Bucovina:  vizitați o rezervație naturală floristică, forestieră sau geologică!

 

 

Pe teritoriul judeţului Suceava există peste 20 de rezervaţii naturale:

  • rezervaţii floristice (fâneţele seculare de la Frumoasa, Ponoare, Calafindeşti, fâneţele montane de pe plaiul Todirescu),
  • forestiere (codrul secular de la Slătioara, pădurile seculare de pe Giumalău, făgetul de la Dragomirna, pădurea de pin ce vegetează pe un depozit de turbă de la Tinovul Mare, rezervaţia de mesteacăn pitic de la Lucina),
  • geologice (Piatra Ţibăului, Piatra Pinului şi Piatra Şoimului, Cheia Lucavei, Cheia Moara Dracului)
  • sau mixte (Pietrele Doamnei, Cheile Zugrenilor, Complexul 12 Apostoli).

 

Credit foto: Romica Tamas

 

Fauna, bogată şi preţioasă, include numeroase specii cu valoare cinegetică ridicată: ursul şi cerbul carpatin, căpriorul, râsul, lupul, vulpea, veveriţa, pisica sălbatică, jderul, hermina, dihorul, cocoşul de munte, cocoşul de mesteacăn, fazanul, corbul, diverse specii de acvile, vulturi, bufniţe. Râurile de munte adăpostesc specii rare de peşti: lostriţa, păstrăvul curcubeu, lipanul, mreana, cleanul, scobarul ş.a

 

activități de familie în Bucovina

 

Activități de familie în Bucovina: aventurează-te către vârful Toaca într-o tură organizată cu ATV sau buggy, pe coclauri umblate doar de ciobanii cu turme de oi!

 

 

Coloana ordonată de ATV-uri și buggy-uri de la ATV Gura Humorului – Discover Bucovina ne-a așteptat, cuminte, în complexul Ariniș.

 

activități de familie în Bucovina

 

Noi am ales un buggy de 4 locuri, iar drumul prin natură a fost o aventură care ne-a plăcut tare. Băieții erau super încântați, mai ales când de sub roțile mașinuței a început să sară noroiul. Pe hainele noastre.

Dar nici că ne păsa. Eram pentru prima dată într-un buggy toți patru, iar peisajul schimbător (de la gospodării, la dealuri și apoi la poteci de munte) îți fura ochii.

 

Am avut însoțitor de grup, pe ATV, care se asigura că toată lumea e pe traseu, ne îndruma când aveam o urcare ceva mai abruptă, ne aștepta când rămâneam în urmă. Ne-a condus, timp de vreo jumătate de oră, spre vârful Toaca, unde am parcat și am avut parte de o priveliște extraordinară.

 

activități de familie în Bucovina

activități de familie în Bucovina

 

 

Pe Vîrful Toaca din Gura Humorului a fost amplasată o cruce înaltă de 17 metri, ce este luminată noaptea. Crucea, asemănătoare cu cea pe Caraiman, a fost construită pe schelet metalic.

Preturi: ATV – 150 Ron / ora; buggy – 200 Ron / ora

Contact:  0754 472 321

 

activități de familie în Bucovina

 

 

Activități de familie în Bucovina: zburați pe Mega Tiroliana La Palma, cea mai lungă și spectaculoasă tiroliană din România și Europa centrală!

 

activități de familie în Bucovina

 

Mega Tiroliana La Palma oferă nu numai senzații tari într-o stare perfectă de siguranță, dar și peisaje extraordinare către pasul Palma,  Ciumârna.

 

activități de familie în Bucovina

 

Băieții (cel mare și cei mici) au fost încântați de experiența inedită care durează fix 1 minut, dar îți ridică nivelul adrenalinei, căci atingi și 100 km / h în tură.

La locul de plecare s-au echipat și au ascultat indicațiile celor de la fața locului. Florin a primit și o parașută strânsă pe care a ținut-o în mână până la un anumit punct pe traseu, când i-a dat drumul ca să încetinească și să ajute cele două sisteme de frânare.

 

activități de familie în Bucovina

 

Mega Tiroliana a fost inaugurată în 2018 și este cea mai lungă și mai spectaculoasă tiroliana din România și Europa Centrală având lungimea de peste 1 km și înălțimea maximă de 100 m.

Tiroliana este situată în Pasul Ciumarna, sau „La Palma”(nume dat de monumentul construit aici), această locație fiind în sine o atracție, aici considerându-se a fi cele mai frumoase peisaje din Bucovina în toate cele patru anotimpuri. La punctul de plecare a tirolienei există și o terasă panoramică cu o priveliște de vis.
activități de familie în Bucovina

Prețuri:

  • cursa normală: 50 Ron;
  • cursa superman (pasagerul trebuie să aibă peste 40 kg pentru cursa superman): 70 Ron;
  • Închiriere echipament video Go Pro: 20 Ron

Program: zilnic 10.00 – 19.00, cu excepția zilelor de duminică (12.00 – 19.00)

Contact: Pasul Palma, Sucevița, cod poștal 727510, jud. Suceava; telefon 0757 889 052

Sfat: evitați să mergeți la Mega Tiroliana în weekend, este mai aglomerat și puteți avea timp de așteptare și 1-2 ore, mai ales dacă nimeriți un grup de 10- 20 de persoane în față!

activități de familie în Bucovina

Activități de familie în Bucovina: călătoriți cu mocănița Huțulca din gara Moldovița!

 

 

Mocănița străbate un traseu construit acum mai bine de un secol, pentru transportul de masă lemnoasă, pe o distanță de aproximativ 12 km. Începând cu 2005, Mocănița circulă doar în scop turistic, între localitatea Moldovița și satul Argel.

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

Peisajele sunt absolut încântătoare, trenul lasă în urmă gospodăriile oamenilor, unde oamenii lucrează în grădini, copiii aleargă pe câmp sau ajută la treburile casei, drumul străbătut de câte o căruță, râul și obcinele verzi desprinse din tablouri.

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

Locomotiva cu abur „Moldovița” a fost fabricată în anul 1954, în uzinele Reșița. O călătorie dus-întors cu Mocănița (inclusiv timpul de popas la Argel) durează circa 3 ore.

 

activități de familie în Bucovina

 

La popas, există toalete amenajate în containere și standuri cu bucate tradiționale bucovinene.

 

activități de familie în Bucovina

 

Rezervări: rezervări.moldovița@cfi.ro sau la telefon 0755 085 618

Preț dus-întors (25 km): 35 Ron / adult, 20 Ron / copil

Atenție: plecarea din gara Moldovița are loc, în general, la ora 10.00 a.m. sau 14.00 p.m.

 

 

Activități de familie in Bucovina: faceți o drumeție!

 

Pârtia Șoimul și telescaunul

Cum ieși din Parcul Ariniș, treci podul peste râul Moldova și în dreapta ajungi la pârtie și la telescaun. Am urcat cu telescaunul către platoul unde începe pârtia Șoimul. Chiar dacă nu ești schior merită să urci. E un alt loc unde ți se înfățișează o imagine care îți merge la suflet.

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

Din punctul de platou, am ales să coborâm pe un traseu marcat către baza telescaunului, însă traseul, deși plăcut ochilor și minţii, nu a fost chiar floare la ureche, având în vedere ploile anterioare și noroiul format. Recomandăm echipament de hiking și ghete (bocanci) de munte, dar și apă pentru hidratare.

 

activități de familie în Bucovina

 

Alte trasee:

 

Relieful munţilor Călimani (cei mai înalţi munţi vulcanici de pe teritoriul României, singurii care depăşesc 2.000 m altitudine – Vârful Pietrosul Călimani) oferă cele mai spectaculoase forme cu potenţial de mare atractivitate: craterul vulcanic Căliman, cu un diametru de circa 10 km, formele ciudate de stânci vulcanice de pe Reţitiş, Tămău, Lucaciu şi Pietrosul, stâncile cu aspect ruiniform ”12 Apostoli” sau Rezervaţia de Jnepeniş cu Pinus Cembra, unde se găseşte un arboret natural în amestec intim de molid şi zâmbru, unic în ţară şi foarte rar în Europa.

 

Relieful masivului Rarău oferă una dintre cele mai interesante forme geologice din lanţul Carpaţilor Orientali – „Pietrele Doamnei”, precum şi cheile de pe Valea Caselor şi Izvorul Alb şi Peştera Liliecilor. Un alt factor de atracţie turistică îl reprezintă Cheile Moara Dracului, un sector de chei foarte înguste (între 2-3 metri lăţime, aproximativ 40 m lungime), situat pe pârâul Caselor.

 

Pietrele Doamnei, foto Tudor Ghioc

 

Obcinile Bucovinei cuprind trei mari subunităţi, dispuse paralel pe direcţia nord-vest/sud-est, separate de văile superioare ale râurilor Moldova şi Moldoviţa: Obcina Mestecăniş, Obcina Feredeu şi Obcina Mare. Cea mai înaltă şi mai spectaculoasă dintre obcini este Obcina Mestecănişului, cu altitudini ce depăşesc 1.500 m (1.586 m – Vârful Lucina). Urmează apoi Obcina Feredeu (cu altitudini de 1.400 m), Obcina Brodinei (cu vârfuri de 1.300 m) şi Obcina Mare care este cea mai întinsă, dar cu cele mai mici altitudini (sub 1.300 m). Cele mai importante obiective turistice naturale sunt: Ansamblul de stânci Pietrele Muierii, creasta principală a Obcinei Mestecăniş şi plaiurile Lucinei, cu Tinovul Găina.

 

 

Activități de familie în Bucovina: păstrați istoria și tradițiile vii, vizitând ateliere meșteșugărești și muzeele din zonă!

 

 

Judeţul Suceava deţine un patrimoniu cultural-istoric şi etnofolcloric de mare valoare şi atractivitate turistică:

  • obiective cu caracter istoric-militar (Cetatea Şcheia, Cetatea de Scaun a Sucevei şi Cetatea Zamca),
  • construcţii civile (Curtea Domnească şi Hanul Domnesc din Suceava),
  • peste 25 de unităţi muzeale, printre care: Muzeul de Istorie din Suceava, cu „Sala tronului”, o realizare de excepţie, unicat în România, Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, Muzeul de Ştiinţe Naturale din Suceava, Muzeul Etnografic Suceava, Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului, Muzeul „Arta lemnului” din Câmpulung Moldovenesc, Muzeul de Ştiinţe Naturale din Vatra Dornei, Muzeul „Tehnici populare bucovinene” din Rădăuţi, Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, „Galeria Oamenilor de Seamă”, Muzeul Apelor şi Pădurilor din Fălticeni, Casa – muzeu de la Solca etc.

 

Zonele rurale sunt păstrătoare ale datinilor, tradiţiilor, meşteşugurilor şi obiceiurilor străvechi, unde talentul şi atracţia către frumos se materializează în adevărate opere de artă – ceramică, covoare ţesute manual, cojocărit, ţesături, instrumente populare, măşti etc.

 

Bucovina este renumită pentru muzeele sale etnografice, bine conturate şi realizate tematic (Suceava, Rădăuţi, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Solca, Vatra Dornei, Vama, Marginea), precum şi pentru importantele centre de creaţie sau ateliere individuale ale meşterilor populari vestiţi pentru meşteşugurile lor (Vatra Moldoviţei, Ciocăneşti, Brodina, Poiana Stampei – încondeiere ouă, Marginea, Rădăuţi – ceramică, Mănăstirea Humorului, Rădăuţi, Arbore – ţesături, Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei, Molid, Fundu Moldovei – icoane, Marginea, Gura Humorului – împletituri, Bilca, Vama, Fundu Moldovei – pielărie, cojocărie); nu în ultimul rând, prelucrarea lemnului se regăseşte în toate zonele menţionate.

 

Manuela Scripcariu, fondatoarea Asociatiei Discover Bucovina

 

Și dacă vreți să cumpărați un suvenir pentru cei dragi sau un tricou funky pentru voi, recomandăm magazinele BUCOVINA.shop ale minunatei Manuela Scripcariu, fondatoarea Asociatiei Discover Bucovina:

 

„Bucovina nu este doar o destinație pe care eu o promovez, Bucovina este destinul meu. Aici îmi sunt rădăcinile, aici am primit în dar bunici minunați, părinți, ceea ce numiți dumneavoastră ,,poveste” eu am trăit și trăiesc de 35 de ani…Viața m-a purtat în lume, însă mereu am revenit acasă, cu dorința de a da ceva înapoi acestui loc care mi-a dăruit atât de mult. Bunica mea avea o vorbă: ,,Să nu-ți uiți rădăcinile!” Cuvintele acestea mi-au rămas în minte și în suflet și au devenit un manifest, a tot ceea ce înseamnă pentru mine proiectul Discover Bucovina.”

Bucovina.shop este online sau in magazinele fizice din Suceava – Iulius Mall, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei.

Tricou Stefan

 

Cercei macalendri traforati si pictati manual

 

Activități de familie în Bucovina: țineți aprinsă flacăra credinței, vizitând bisericile din zonă și mănăstirile pictate, monumente UNESCO!

 

Mergeți împreună cu copiii și vorbiți-le despre cele opt mănăstiri şi biserici incluse pe lista patrimoniului UNESCO: Moldoviţa, Sucevița, Voroneţ, Humor, Probota, Arbore, Pătrăuţi, Biserica „Sf. Gheorghe” a Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, precum şi despre celelalte lăcaşe de cult, precum Putna, Suceviţa, Dragomirna, Slatina, Râşca, Bogdana, Bălineşti, Baia.

 

Mănăstirea Voroneț, socotită o „Capela Sixtină a Răsăritului”, se află la numai 5 km depărtare de Gura Humorului. Biserica, de dimensiuni mici, impresionantă prin frumusețea picturilor exterioare și interioare, a fost ctitorită de Ștefan cel Mare în anul 1488.

 

activități de familie în Bucovina

 

Cromatica picturii cu dominantă de albastru, unică în arealul românesc, se remarcă în frescele exterioare  executate în 1547 prin grija mitropolitului Grigore Roșca, de o echipă de meșteri zugravi în frunte cu Marcu (Arborele lui Ieseu, Patimile Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava și celebra scenă a Judecății de Apoi desfășurată pe întreg peretele vestic).

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

 

Lângă Gura Humorului, către nord-vest își găsește tihna de veacuri vestita Mănăstire a Humorului, ctitorită în 1530 de către Toader Bubuiog, comandantul artileriei lui Petru Rareș, pictată în 1535, atât la interior cât și la exterior, culoarea predominantă fiind roșu-cărămiziu.

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

La 18 km de Rădăuți, într-un cadru desoebit de pitoresc, a fost ridicată Mănăstirea Sucevița, cel mai fortificat complex monahal din întreagă Moldovă.

Sucevița a fost ctitorită între 1581 – 1601 de frații Movilă: Gheorghe, devenit mitropolit al Sucevei, Ieremia și Simion, viitorii domni ai Moldovei, fiind considerată ultimul monument reprezentativ pentru stilul arhitectonic cristalizat în epoca lui Ștefan cel Mare.

Edificiul impresionează în primul rând prin proporțiile bine echilibrate, prin energia formelor și detaliilor constructive și decorative, dar mai ales prin monumentalitatea picturii exterioare executate între 1595 – 1596 de Ioan Zugravul și fratele sau Sofronie.

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

Scena Scara Virtuților acoperă întreg peretele nordic. Pe fațada sudică se păstrează scenele Acatistul Maicii Domnului și Arborele lui Ieseu. Culoarea verde dominantă, aidoma codrilor din jur, este cunoscută ca „verdele de Sucevița”.

 

 

În Vatra Moldoviței găsim Mănăstirea Moldovița, ridicată în anul 1532 de Petru Rareș și pictată în 1537 de Toma din Suceava, atât în interior cât și la exterior, culoarea predominantă în frescele exterioare fiind celebrul galben.

 

activități de familie în Bucovina

 

 

Activități de familie în Bucovina: petreceți măcar o după amiază la o pensiune cu tradiție, mergeți cu căruța sau călăriți cai și / sau ponei, mâncați o alivancă sau o poale-n brâu ca în Bucovina, beți sirop de trandafiri sau de brad și respirați!

 

 

Oferta de agrement în turismul rural este reprezentată, în general, de echitaţie, drumeţii pedestre, cicloturism, pescuit şi vânătoare, vizite la stâne, degustarea unor produse specifice bucătăriei ţărăneşti.

Noi am ajuns la Acasă în Bucovina, gospodăria soților Boca, spre amiază, la o gospodărie țărănească transformată în atracție turistică, restaurant și centru de echitație.  Au și vreo 3 camere în pensiune, însă ei se ocupă, în principal, cu restaurantul și evenimentele private organizate aici.

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

Îngrijesc de restaurant și au angajați din partea locului, niște fete care fac de toate, nu sunt doar ospătărițe. Când e de strâns fânul, fac o clacă și rezolvă. Când e de săpat în grădină, fac o clacă și rezolvă. Când e de jumulit și pârlit vreo 20 de găini, fac o clacă și rezolvă. Când e de tranșat și afumat porcul, știți voi, fac o clacă și rezolvă. Mi-a plăcut tare informația asta, că se ajută și nu le cade rangul să facă tot ce e nevoie într-o astfel de gospodărie.

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

activități de familie în Bucovina

 

Îngrijesc de domeniu, care are loc de joacă, spațiu suficient de alergat și stat pe iarbă. Am văzut oameni la mesele de pe terasă, am văzut oameni care ședeau pe iarbă, am văzut părinți care se jucau cu copiii lor, am văzut relaxare și odihnă.

 

activități de familie în Bucovina

 

Îngrijesc și de fermă (am vizitat văcuțele grăsane, porcii gălăgioși, sutele de pui și boboci de rață), pentru că aproape toate produsele din meniul restaurantului sunt făcute din produse din gospodăria proprie sau locale.

 

activități de familie în Bucovina

 

Îngrijesc și de grădină (și Steluța a fost extrem de bucuroasă să ne arate gradina ei, cu straturile de flori, căpșuni sălbatice și agrișe, trandafiri din care a făcut dulceață și sirop).

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

Îngrijesc și de caii și poneii drăgălași care stau la dispoziția oaspeților pentru o tură prin manej, dar și de caii pe care Nicuță îi înhamă la trăsură și plimbă clienții pe domeniu.

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

activități de familie în Bucovina

 

Nu vă pot reda în cuvinte elocvente gustul fantastic al alivencii, nici al afinatei (din care am primit și la pachet).

Dar vă pot spune că aici am mâncat, pentru prima dată, desertul special pregătit de familia Boca pentru noi: frăguțe în smântână dulce, servite cu mămăligă. Curcubeu pe cerul gurii!

 

activități de familie în Bucovina

 

Dacă plănuiți o vizită la Acasă în Bucovina, sunați înainte și faceți o rezervare la telefon 0745 271 611.

 

 

 

Vă mulțumesc dacă ați ajuns până aici cu cititul, sper că v-am convins că am dreptate: nu ai cum să te plictisești în Bucovina! #redescoperaBucovina #experienceRomania

 

activități de familie în Bucovina

Mulțumim, Experience Romania și Bucovina, pentru amintiri de neuitat!

 

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul de Facebook Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii