Hotel PortAventura – un Revelion de vis într-un hotel child friendly!
8 decembrie 2017
Hoteluri
Distribuie articolul
Hotel PortAventura face parte din PortAventura World, care include parcul de distracție cu același nume, PortAventura Park, parcul acvatic PortAventura Caribe Aquatic Park, Ferrari Land (nou deschis in 2017) și o mulțime de hoteluri (pe lângă Hotelul PortAventura, unde am stat noi și care face obiectul prezentei recenzii, mai sunt Gold River, Caribe, El Paso și Mansion de Lucy) .
Nici prin gând nu îmi trecea că vom avea cel mai frumos Revelion din viața noastră de până atunci, în momentul când căutam o locație child friendly (care să includă și modalități de distracție pentru adulți și copii) pentru Revelionul 2014, tocmai la PortAventura, Spania.
La Disneyland Paris fusesem cu trei luni în urmă, aveam de ales între ceva prin Danemarca, în UK, Germania sau PortAventura, Spania. Mărturisesc că am ales ultima locație din două considerente, după circa o oră de studiu pe net:
-
Dintre toate țările menționate, clima în Catalonia e mai prietenoasă în Decembrie – Ianuarie (cam 15 – 18 grade ziua), deci vizitele s-ar fi desfășurat în limite meteo amiabile;
-
PortAventura este singurul parc de distracții din Europa ce aparține de legendarele Universal Studios.
Localizare Hotel PortAventura
Situat pe Costa Dorada, la circa 1 ora de mers cu mașina sau trenul de Barcelona, în regiunea catalana Salou – Tarragona. Noi am pus GPS-ul și ne-a dus direct la locație.
Hotelul este la 1.3 km de Salou, 5 minute cu mașina, 1.9 km de plajă și are acces direct la PortAventura Park, Ferrari Land și PortAventura Caribe Aquatic Park.
Parcarea hotelului e vastă și gratuită, fiind însă sejur de Revelion am găsit destul de greu un loc de parcare.
Camera din Hotel PortAventura
Hotelul este super ok, paturile mari, nivelul dotărilor nu prea este de 4 stele, cum e clasificat oficial, însă un 3 stele superior tot are. M-a deranjat pe retină (cred că și puțin pe creier) gresia de pe jos, fiind Decembrie, dar cum la catalani 10 luni pe ani e cald și bine, se pretează.
Camerele standard sunt spațioase (suprafață aproximativă de 27 mp) și decorate în stil mediteranean.
Puteam alege camere personalizate (deluxe, decorate cu Woody & friends), dar era diferență de cca 600 euro parcă pe sejur și am considerat că nu merită.
Servicii incluse:
- Bufet mic dejun
- Acces gratuit și nelimitat la parcul PortAventura
- Acces de 1 zi la Ferrari Land inclus pe sejur și pe persoană.
- Reduceri speciale pentru acces cu brățări și cartele Express Premium
- Reduceri la bilete la Parcul acvatic PortAventura Caribe (vezi calendarul pentru data deschiderii parcului)
- Parcare gratuită la hotel, în funcție de disponibilitate
- Rezervare preferențială pentru restaurant
- Serviciul de ridicare la parcurile tematice: achizițiile se livrează din parc direct în hotel
- Conexiune gratuită Wi-Fi
- PortAventura Pass: plătiți în parc cu ajutorul cartelei magnetice a camerei
Facilităţi cameră:
- Seif
- Aer condiționat
- Încălzire centrală
- Baie (cadă cu duș)
- Uscător de păr
- Telefon
- Birou
- Televizor cu ecran plat și canale prin satelit
Procedurile de check-in la Hotel PortAventura
La momentul check in-ului, ni s-au înmânat cartelele de acces în camera (4 la număr) și un plic cu harta parcului și programul activităților. Ni s-a mai spus să facem rezervare pentru cina de Revelion la relații clienți.
Nu știam ce înseamnă asta, dar a doua zi dimineață am fost la relații clienți (biroul era tot în lobby-ul hotelului), am făcut o rezervare pentru o masă de 4 persoane la cina de Revelion și ni s-au înmânat 4 vouchere, cu care în seara zilei de 31 Decembrie trebuia să ridicăm 4 pachete de party tot de la biroul relații clienți.
În parc se intră cu cartelele de cameră inscripționate cu numele oaspetelui și perioada de sejur (care coincide cu perioada în care poți intra în parc – spre exemplu, noi am stat 6 nopți, puteam intra în parc toate cele 7 zile).
La momentul cazării, am fost întrebați ce oră preferăm pentru micul dejun și ni s-a dat câte un cartonaș cu un interval orar pentru fiecare dimineață a șederii noastre la hotel. Într-o singură dimineață, pare-mi-se pe 1 Ianuarie, deja nu mai erau locuri de la 9 încolo, și a trebuit să mergem în intervalul 08.00 – 08.30, în rest am ales 09.00 – 09.30.
Procedeul mi s-a părut interesant, căci dacă toată lumea venea la micul dejun la 09.00 sau 09.30, înaintea deschiderii parcului, ar fi fost haos total. Așa, posibilitatea de a găsi masă disponibilă era foarte mare, nu era aglomerație la autoservirea de la bufete și mâncai în tihnă.
Mesele la Hotel PortAventura
Au fost o surpriză foarte plăcută. Puștii mei sunt destul de simandicoși la mâncare, nu ne-am împrietenit foarte bine cu legumele și peștele, prin urmare mănâncă relativ puține feluri de mâncare.
Micul dejun era un bufet bogat, multe tipuri de mezeluri fine, brânzeturi, legume, salate, ouă în fel și chip, frittata, clătite, cereale, sucuri, iaurturi, fructe, croissante și alte produse de patiserie, ceai, cafea, sucuri. Era imposibil să nu găsești ceva de mâncare, pe toate gusturile.
Cina a fost tot pe sistem bufet, mai multe feluri de mâncare gătită, chiar supe, paella, prostii pentru copii (gen pizza, nuggets, hoț dog, cartofi prăjiți), salate diverse, fructe, prăjituri. La cină comandăm de băut bere, sangria sau sucuri și le achitam pe loc.
Tip: să aveți bani cât mai mărunți, fiind multă lume și personal mai puțin, erau destul de ocupați. În prima seară, după ce am achitat chelnerului o consumație de cca 8 euro cu o bancnotă de 50 euro, ne-am cam uitat lung după el vreo 20 minute, timp în care nu mai apărea cu restul…
Ne-am retras apoi spre cameră, ne-am pregătit și noi de Revelion și am coborât la petrecere.
Petrecerea de Revelion la Hotel PortAventura
In seara de 31 Decembrie, Florin s-a dus în lobby să ia pachetele de party de la relații clienți. Habar nu aveam ce sunt astea și ce conțin. Erau niște pungi argintii pline cu măști, suflători, ghirlande, fluiere, etc, dar și cu câte un pahar din plastic, de șampanie, plin cu boabe de struguri albi.
Norocul nostru a fost că am nimerit o chelneriță româncă, Roxana, care ne-a servit la masă și ne-a explicat faptul că spaniolii au tradiția că în noaptea de Revelion, în ultimul minut din an, să mănânce câte un bob de strugure pentru fiecare lună ce urmează și să-și pună câte o dorință pentru luna respectivă (12 boabe de struguri, 12 dorințe). Nu mai spun că la momentul respectiv nu mai pridideam cu mâncatul boabelor, ce să mai pui și dorințe…
Copiii s-au distrat maxim cu accesoriile din pungi, au suflat, fluierat, și-au pus măști, ochelari și ghirlande, au îngroșat alaiul copiilor din restaurant, fugind printre mese și distrandu-se.
Restaurantele erau decorate festiv, elegant, era o adevărată cină festivă de Revelion. Habar nu aveam că aveam așa ceva cumpărat în pachetul cu demipensiune, dar a fost extraordinar. Mâncare fină, fructe de mare, brânzeturi fine, tot felul de grătare și deserturi, înghețată Magnum, program artistic, dansuri, clovni…
Langa sala de restaurant era amenajată o sala specială cu mini disco și activități pentru copiii, deci am cam stat pe acolo… Invitați de onoare: Woody și Winnie!
La miezul nopții am ieșit cu toții afară, împodobiți cu articolele de petrecere, am mâncat strugurii, am băut șampanie și am cântat Feliz Ano Nuevo…
Pe la unu ne-am retras în cameră să dormim, focurile de artificii au continuat până pe la 1.30.
Pe 1 Ianuarie, cum avusesem ghinionul să avem loc la micul dejun devreme, la 08.00, am mâncat și am pierdut vremea pe la hotel până la deschiderea parcului. Chiar și așa, parcul s-a aglomerat mai ales la prânz. La ora 10.00 am mers direct la zona copiilor, s-au distrat ăștia mici peste tot, și pe urmă am continuat explorarea parcului.
Toate zilele apoi s-au derulat la fel, mici variațiuni între intervalele orare și obiective, show-uri și paradă.
O descriere completă a experienței noastre în parcul de distracție PortAventura World puteți citi aici: Parcul de distracții PortAventura.
Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram sau canalul de YouTube şi să dai share articolului.