Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Dubai Parks & Resorts – Lapita Hotel Review

10 iunie 2017
Hoteluri

Distribuie articolul

UN RESORT ÎN MIJLOCUL DEŞERTULUI

Şoferul de taxi care ne conduce de la Atlantis The Palm Jumeirah la noua noastră destinaţie nu prea ştie unde e Hotelul Lapita. Scot confirmarea de la hotel, îi arăt adresa şi tot nu pare să ştie. Abia când pomenesc de Dubai Parks & Resorts parcă îi sună a ceva cunoscut.

Trec 15 – 25 – 35 minute şi ne depărtăm tot mai mult de oraş, dunele şi privelişti deşarte îşi fac loc în peisajul pe care îl observăm pe geam. Nu vedem nimic în zare care să ne facă să înţelegem că omul ştie unde să ne ducă. Începem să ne îngrijorăm, deşi ştim că zona respectivă este pe drumul către Abu Dhabi, aproximativ la jumătatea drumului.

În final zărim pe geam, în depărtare, ceva  ce seamănă cu un roller coster, nişte turnuleţe colorate, o aglomeraţie de clădiri. Acolo trebuie să fie!

Încep să apară şi indicatoarele care ne mai iau din îngrijorare. Suntem pe drumul cel bun. Acum trebuie doar să nimerească ieşirea către hotelul rezervat.

Zona Dubai Parks & Resorts este relativ nouă, de aceea nu prea există multe variante de cazare. Practic, în acest moment, dacă vrei să mergi la parcurile de distracţii Legoland Dubai şi Motiongate Dubai, poate chiar şi la Bollywood (dacă vă e dor de atmosfera indiană), singura variantă de cazare decentă şi cea mai apropiată de parcuri este Hotel Lapita, un hotel Autograph Collection, ce aparţine de lanţul internaţional Marriott.

LAPITA HOTEL, un hotel cu influenţe polineziene

În comparaţie cu Atlantis the Palm Jumeirah, unde am stat primele 4 nopţi din acest sejur, Lapita este la cu totul alt nivel de preţ, poate şi pentru că este departe de orice atracţie şi punct turistic, în afară Dubai Parks. Serviciile sunt aproximativ aceleaşi, iar atmosfera este una de relaxare şi vacanţă într-un resort polinezian.

Căci aceasta este tema pe care hotelul a ales să o repete în arhitectură, peisagistică, decoraţiuni, chiar şi în cămăşile personalului, înflorate.

Intrăm pe aleea care duce către clădirea principală a hotelului, unde este găzduita recepţia, restaurantul principal şi multe alte servicii, taxiul ne lasă în faţă, achităm şi coborâm.

PROCEDURILE DE CHECK IN

Ne întâmpină un bell boy simpatic cu „Aloha!” (trebuie să fac o paranteză – cred că autorităţile din Dubai şi proprietarii de business-uri au făcut o infuzie de forţă de muncă din ţările africane, la nici o vizită anterioară nu am văzut atât de multe persoane de culoare angajate; pe această cale îi felicit, căci oamenii sunt prietenoşi, simpatici, vor să ajute mai mult decât emigranţii din Pakistan, India, ţările de sub influenţa Rusiei).

Ronnie ne preia bagajele, le urcă într-un buggie (o maşinuţă care se plimbă prin resort) şi ne conduce înăuntrul clădirii, la recepţie. Ne întreabă de unde suntem, îi spunem că din România şi ne spune că managerul lui este din România. Pe bune? Ia cheamă-l.

Merge în spate şi vine cu o roşcată minionă şi vorbăreaţă, doamna Gabriela Horincar, Guest Services Manager, care ne ia în primire şi stă cu noi până ne cazăm. Vorbim vrute şi nevrute, aflăm că e de 17 ani în Dubai, a fost director la Ritz Carlton Dubai şi s-a mutat la Lapita în Ianuarie 2017, odată cu deschiderea hotelului.

Recepţionerul, Rick, se mişcă repede, face formalităţile de check in şi ne upgradează de la camera deluxe cu privelişte către resort la una similară cu privelişte către piscină. Tot Rick sugerează că băieţii noştri, care deja desenau la o măsuţă din lobby pusă special într-un colţ amenajat pentru copiii oaspeţilor, pot să meargă la clubul de copii din hotel până ne cazăm.

O idee excelentă! Băieţii au acceptat imediat, am mers să îi înscriem la Luna & Nova Kids and Teens Club, care era un nivel mai jos decât recepţia şi care era foarte spaţios, luminos şi dotat cu de toate, inclusiv Play Station. Atât a trebuit, să vadă că au PS. Nici nu ne-au mai băgat în seamă.

Noi schimbăm numerele de telefon cu Gabriela şi plecăm cu Ronnie cu buggie-ul. Ne face un tur scurt, ne spune că resortul Lapita este compus din 9 clădiri (clădirea principală fiind cea mai mare, toate purtând nume de flori din Hawaii) şi 5 restaurante (Hikina, Palama, Lani, Ari şi Kalea).

În mijlocul deşertului au construit un resort tropical, polinezian, cu vegetaţia aferentă, două piscine, o clădire dedicată spa-ului, o sală de fitness complet echipată.

De la camera noastră până la intrarea în zona de promenadă Riverland (de unde se intra în cele 3 parcuri) facem 10 minute de mers pe jos.

CAMERA DELUXE TWIN POOL VIEW

Camera noastră, 8108, era situată în imediata vecinătate a clădirii principale, în corpul Kalea (clădirea 8), etajul 1. Ronnie ne conduce în camera Deluxe Twin Room Pool View.

 

Facilităţile camerei:

37 mp, 2 paturi duble, aer condiţionat, balcon mare cu două fotolii şi o măsuţă, safe, uscător de păr, măsuţa rabatabilă de lucru, fier şi masă de călcat, fierbător şi facilităţi pentru cafea (solubilă) şi ceai, apă îmbuteliată (complimentar), mini frigider, televizor LCD diagonală 81 cm cu canale internaţionale, telefoane (2), high speed internet.

Baia este îmbrăcată în marmură, foarte spaţioasă, cu o cadă imensă şi vasul de toaletă separate de zona de chiuvetă şi igienă. Este dotată cu halate, papuci, prosoape albe impecabile, produse de igienă.

 

RESTAURANTE

Micul dejun nu este inclus în tariful rezervat, avem cuprinsă doar cazarea şi accesul la parcuri. Prin urmare plătim separat, zilnic, pentru bufet 110 AED/adult şi 55 AED/copil.

Deoarece celelalte mese le luăm, de obicei, în parcuri, o singură dată am mâncat la prânz la Ari Pool Restaurant & Bar, eu am luat „chicken shawarma” şi Florin lasagna, copiii piept de pui la grătar cu piure. Mâncarea a fost bună, dar totul e scump (pe masa asta am dat în jur de 100 euro şi nu am băut decât apă sau cocktail nealcoolic).

Au un bar – Lani Rooftop Lounge – dar din cauza sărbătorii lor, Ramadan, era închis, se deschide doar seara, când noi nu suntem în hotel.

LUNA & NOVA KIDS AND TEENS CLUB

Felicitări pentru amenajarea şi echipa clubului pentru copii şi adolescenţi Luna & Nova Kids and Teens Club, clubul arată impecabil, copiii au stat zilnic aici în timpul zilei, când era prea cald să mergem afară (parcurile de distracţii, în afară de water park, sunt deschise conform programului de vară între 4 pm – 12 am). Trei ore sunt gratuite pentru copiii din hotel, timpul suplimentar se plăteşte 50 AED/copil/oră.

Mulţumim, Yallin din Cuba, pentru prietenia şi deschiderea ta.

Am încercat să coordonăm programul copiilor cu tura ei, căci era simpatică şi prietenoasă. „You have good, good kids!” ne spune de fiecare dată când îi luăm de la club.

Dacă doriţi, puteţi citi şi despre aventurile noastre la cele trei parcuri vizitate, Legoland Dubai, Legoland Waterpark şi Motiongate Dubai. NU suntem fani ai culturii indiene, erau prea mulţi ai lor care vizitau Bollywood, aşa că am preferat să nu intrăm în acest parc.

Vă las o galerie de imagini din care sper să vă daţi seama că resortul este grozav, vi-l recomand cu toată căldura.

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii