Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Călătorii cu copii – Sănătatea copilului şi a familiei în călătorii

17 iulie 2017
Tips & tricks

Distribuie articolul

În articolul de astăzi despre sănătatea copiilor şi familiei în călătorii vă dăm câteva sfaturi utile din experienţa noastră de călătorii cu copii şi situaţii cu care noi ne-am confruntat de-a lungul anilor.

Sper că aţi citit aici despre siguranţa copiilor în timpul călătoriei, având în vedere toate mijloacele de locomoţie (autoturism, avion, vapor, etc) şi resursele de asigurare a acesteia.

Călătorii cu copii – sănătatea copiilor şi familiei

Nu avem probleme deosebite de sănătate, nu suntem alergici, nu ne-am rupt niciodată nicio mână, niciun picior. Dar când pleci cu copiii la drum (mai ales dacă eşti plecat 3-4 săptămâni), orice se poate întâmpla, după cum veţi vedea mai jos.

În urma păţaniilor proprii, am alcătuit o listă restrânsă de sfaturi pe care vi le împărtăşim în cazul în care planificaţi în viitorul apropriat călătorii cu copii:

Ne facem asigurare medicală de călătorie pentru fiecare ieşire în străinătate. Pentru fiecare membru al familiei. NU călătorim fără.

Enterocolite, accidente uşoare sau mai grave, situaţii mai delicate, din toate poţi ieşi cu asigurarea medicală de călătorie (mai puţin în cazul unui deces, Doamne fereşte!) .

Dacă în România avem la îndemână farmacii peste tot, poţi da un telefon la medicul de familie sau pediatru, când pleci într-o ţară străină, pe alt fus orar, este mai greu să beneficiezi de asistenţă medicală. Şi dacă beneficiezi, de cele mai multe ori costă de îți face gaură în buzunare.

De când călătorim cu copiii am avut o singură urgenţă, într-o vacanţă acum vreo 4 ani Ionuţ s-a îmbolnăvit (a luat o bacterie, ceva, a vomat şi a avut febră 2 zile). Văzând că nu reuşeşte să asimileze nimic şi nu cedează la antitermice, am decis să mergem cu el la doctorul resortului, l-a consultat şi i-a prescris antibiotic, motiv pentru care am scos din buzunar 90 de Euro. I-am recuperat ulterior de la compania de asigurări.

Nu pentru astfel de cazuri facem noi asigurări de călătorie, dar am avut o colegă care şi-a rupt un picior la ski, cheltuielile de transport, spitalizare şi operaţie duceau la mii de euro. O facem să fie, pentru călătorii cu copii este necesar să avem o plasă de siguranță în caz de neprevăzut.

Nici nu costă mult, undeva la 25 Ron pentru o săptămână. Preţul depinde de companiile de asigurări care emit poliţele, de durata călătoriei, dacă ţara vizitată este în Europa sau în afară, dacă asiguratul este copil/adult, şamd.

Ne informăm asupra vaccinelor sau medicamentelor necesare într-o anumită destinaţie.

Pentru destinaţii exotice sau despre care nu avem prea multe informaţii consultam atât site-urile de turism ale ţării/zonei respective şi recomandările localnicilor în privinţa sănătăţii, dar şi sfaturile de călătorie sau condiţiile de călătorie pentru fiecare ţară, de pe site-ul MAE.

De când călătorim cu copiii nu am ajuns încă în locuri care să necesite vaccinuri suplimentare faţă de cele făcute în schema de vaccinare din ţara noastră.

Photo: Pixabay

Ne pregătim întotdeauna trusa minimă de ajutor pentru vacanţele cu copiii.

Aceasta este o geantă mică cu fermoar în care îndesam termometru, antitermice, antiinflamatoare, antidiareice, antihistaminice, plasturi, sprayuri de decongestionare nazală, şerveţele speciale pentru ochi, ser fiziologic la doze de 10 ml, săruri de rehidratare, dropsuri sau spray pentru roşu în gât, Fenistil, crema de protecţie solară, spray împotriva insectelor.

Karma face ca Andrei să se îmbolnăvească – de obicei – cu câteva zile înaintea unei plecări programate şi plătite cu luni bune înainte. Aşa că acum trei ani am plecat cu el având febra 39, cu Nurofenul după noi. În trei zile l-am pus pe picioare, dar voiam să subliniem că se pot întâmpla şi din astea.

Anul trecut am plecat într-o croazieră în Asia cu aparatul de aerosoli după noi (eram la jumătatea tratamentului, doar nu era să întrerupem tratamentul copiilor – da, aveau amândoi cu infecţii respiratorii).

Photo: Pixabay

Avem întotdeauna la îndemână produse de igienă.

În bagajul de mână, în geanta de voiaj, în rucsacul de drumeţii, în poşetă, orice am lua cu noi, avem şerveţele antibacteriene sau gel, şerveţele umede şi uscate.

Ne scot din belea când nu avem unde să ne spălăm pe mâini, sau când ne murdărim de îngheţată, nisip, noroi, când mângâiem animăluţe drăguţe, etc. Înţelegeţi voi.

Nu pierdeti articolul următor despre siguranța copilului la destinație și riscuri posibile. Da, dăm și exemple de bad parenting, cu noi în rol principal.

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului.

Distribuie articolul

Comentarii