Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Sheraton Brunch Deluxe: familie, prieteni, mâncare excelentă, muzică live

30 septembrie 2017
Recomandări

Distribuie articolul

Îmi place teribil ideea de „duminică în familie” la Sheraton Brunch Deluxe.

Mai bine zis, îmi place orice Sunday Brunch, adică timp cu familia şi prietenii într-o duminică de toamnă relaxată, fără să fie nevoie să gătesc / pun masa / spăl vasele. Nu e nici prea devreme, ai timp să lenevești în pat și să îți bei cafeaua, este un concept perfect pentru un răsfăț în familie alături de copii, partener, prieteni, părinţi.

Întâmplarea face ca draga mea Cristina Huzum, Deputy General Manager la Hotel Sheraton Bucureşti, să îmi fie prietenă în online şi offline, având multiple afinităţi comune. Imediat ce a postat ea despre noul Sheraton Brunch Deluxe, ce avea să aibă prima ediţie duminică, 17 Septembrie 2017, am făcut rezervarea, mai ales după ce am reconfirmat cu Cristina că va veni însoţită de soţ şi cele două fiice adorabile.

Mai jos vă dau toate informaţiile pe care le-am cules.

 

Unde are loc Sheraton Brunch Deluxe?

 

Simplu: în cadrul Hotelului Sheraton Bucureşti, fostul hotel Howard Johnson şi mai vechiul Hotel Dorobanţi. Situat central, lângă Piaţa Romană, hotelul Sheraton Bucureşti şi-a deschis porţile oaspeţilor în 2015 sub umbrela lanţului Starwood, fiind preluat în 2016 de Marriott.

Cum intraţi în hotel, mergeţi înainte până la lifturi sau la scări, urcaţi la etajul 1 şi mergeţi până la Restaurantul Avalon.

Sheraton Brunch Deluxe se desfăşoară de fapt în Avalon şi Benihana (restaurant cu specific japonez), cu participarea nemijlocită a deserturilor inegalabile realizate în Centro).

Sheraton Brunch Deluxe

Când are loc Sheraton Brunch Deluxe?

 

În fiecare duminică, în intervalul orar 12.00 – 16.00, este indicat să faci o rezervare la telefon 0755 123 480 sau pe email la restaurants@sheratonbucharest.com.

 

Care este conceptul Sheraton Brunch Deluxe?

 

Noul Executive Chef Ashlie Dias, ce coordonează restaurantele Avalon şi Benihana şi Bistro Centro de la Hotel Sheraton Bucureşti, originar din India dar plecat demult prin SUA la specializări şi lucru, este de 8 ani în România.

Din Mai 2017 s-a alăturat echipei de la Sheraton, unde a implementat acest nou concept de brunch, un bufet nelimitat cu influenţe mediterano-frantuzo-asiatice.

Sheraton Brunch Deluxe

L-am tras un pic de limbă pe Executive Chef Ashlie Dias (și într-o poză).

 

„De ce Deluxe Brunch? Cu ce e diferit Sheraton Brunch Deluxe de celelalte brunch-uri din oraş?” l-am întrebat pe Chef şi mi-a răspuns:

„Because it offers deluxe dishes at affordable price!”

îmi replică el. Adică oferă feluri de mâncare din gama delicatese (şi vă spun mai jos cam ce) la un preţ convenabil.

Şi adaugă:

„We offer value. We have fresh and organic ingredients, like cherry tomatos, we are proud of our ingredients quality and of the result”.

 

Încearcă să aducă ingrediente proaspete şi organice, iar rezultatele nu au cum să fie altfel decât delicioase.

Filmul prezenţei noastre la Sheraton Brunch Deluxe

 

Ajung la ora 12.00 la hotel cu Andrei, cealaltă jumătate a familiei trebuia să fie prezentă la un meci de fotbal unde evolua juniorul, ni s-au alăturat și ei în jur de ora 13.30.

Suntem primiţi cu Prosecco alb şi rose, aleg un pahar de rose şi rămân fidelă până la final acestuia (băuturii, nu paharului).

Am băut un pahar de prosecco rose (bine, recunosc, mai multe, nu spunem câte)

Andrei descoperă rapid parteneri de joacă, dintr-o mulţime de familii venite la inaugurare, copiii fug în sala special dedicată lor, unde au animatori ce îi întreţin prin jocuri, pictură pe faţă, baloane, etc.

Singură fiind pe moment, plec în explorarea opțiunilor oferite la Sheraton Brunch Deluxe.

 

Ce specialităţi îţi oferă Sheraton Brunch Deluxe?

 

Atenție! Urmează fotografii care vă pot face să salivați excesiv!

Enumăr câteva specialități din care am gustat eu şi au fost GE-NI-A-LE (aveți multe fotografii în galeria foto de la final) însă gustul fin, rafinat trebuie să îl simţiţi voi, fotografiile ajută doar la o imagine de ansamblu a ceea ce vă așteaptă acolo:

  • Sushi proaspăt făcut în Benihana, multiple varietăţi;
  • Ouă umplute cu avocado şi alge crocante;
  • Salată de pui cu sos Teriyaki (delicioasă);
  • Salată cu avocado şi baby schrimps (nemaipomenită);
  • Creveţi sote cu sos cocktail;
  • Jumătăţi de crab cu sos French cocktail;
  • Foie gras cu dulceaţă de ananas şi goji;
  • Vită fragedă cu legume pregătite live de Chefi la teppan, în faţa noastră.
Sheraton Brunch Deluxe

Sushi

 

Sheraton Brunch Deluxe

Foie gras cu dulceață de ananas și goji

 

Sheraton Brunch Deluxe

Creveti si scoici

Gust puţin din fiecare, cât poţi să mănânci? Cu părere de rău, nu mai sunt în stare să gust din alte chestii care îmi fac cu ochiul, dar poate le încerc data viitoare:

  • Supe (supă de vită cu hribi şi supă crema de cartofi cu chives şi bucăţele de bacon);
  • Cold cuts (prosciutto, muşchi ţigănesc, pastramă, chorizo)
  • Stridii, midii;
  • Tocăniţă de fructe de mare;
  • Frigărui de calamar;
  • Raţă la cuptor cu sos de portocale;
  • Multe alte aperitive sau felurile pregătite pe loc de Chefi.
Sheraton Brunch Deluxe

Farfuria mea de aperitiv

 

Copiii mănâncă fâşii de pui pregătite la teppan cu garnitură de orez, la insistenţele noastre, după ce inițial dau iama în frigiderul cu îngheţată, fântâna de ciocolată şi bucăţi de fructe, dar şi în torturile / prăjiturile situate strategic la 2 metri de masa noastră.

Sheraton Brunch Deluxe

Că veni vorba despre desert, torturile şi mini prăjiturile sunt pregătite la Bistro Centro, tot în Sheraton. Gust un pic de mousse de ciocolată şi zmeură, o prăjitură cu mango şi se duce pe apa sâmbetii #septembriefărăzahăr (luna în care mi-am propus să reduc consumul de zahar cât pot de mult).

Sheraton Brunch Deluxe

Sheraton Brunch Deluxe

Ce ne-a plăcut în mod deosebit la Sheraton Brunch Deluxe?

Evident, pe lângă mâncarea gustoasă şi băuturile fine, ne-au plăcut în special:

  • Momentul când sommelierul Daniel Borteanu a venit în restaurant cu un trolley cu brânzeturi delicate (vreo 10 la număr), însoţite de vinuri nobile;

Sheraton Brunch Deluxe

  • Live cooking show făcut de Chefi la Benihana pentru copii;

Sheraton Brunch Deluxe

  • Muzica live extrem de plăcută şi la un volum tocmai bun să poţi purta o conversaţie (ambianţa muzicală a fost asigurată de Georgia Dascălu & The Band, o tânără foarte frumoasă şi talentată);

Sheraton Brunch Deluxe

  • Faptul că băieţii au fost ocupaţi în sala lor cu jocurile propuse de animatori, s-au distrat maxim, iar noi am putut savura delicatesele şi paharele de Prosecco (eu) şi apă (Florin);

Sheraton Brunch Deluxe

  • Primirea şi atitudinea prietenoasă a Chef Ashlie Dias, care a ţinut şi un mic discurs şi a stat de vorbă ulterior cu cine a avut întrebări sau a vrut să îl felicite.

Cât costă să mergi la Sheraton Brunch Deluxe?

 

Tariful este fix: 195 RON/adult şi 95 RON/copil peste 7 ani (copiii sub 7 ani nu plătesc nimic), include bufetul minunat şi băuturi, atmosfera faină şi amintiri plăcute.

Sheraton Brunch Deluxe

Jumătăți de crab cu sos French cocktail

Cu ce rămâi după Sheraton Brunch Deluxe?

 

Cu o duminică relaxantă petrecută în familie sau cu prietenii, alături de mâncare excelentă şi băuturi fine, muzică live şi regretul că nu poţi încerca din toate felurile prezente la brunch.

Dar nu-i nimic, nu se termină Duminicile din an!

Sheraton Brunch Deluxe ne aşteaptă iar, Chef Ashlie Dias a spus că găteşte cu plăcere în fiecare duminică pentru noi (dar să nu îi spunem soţiei lui)!

 

Alte variante de a petrece week-end-uri plăcute alături de copii, testate de familia noastră, aveți aici:

Un spectacol de balet la Opera Comica pentru copii care a fost și pe placul băieților – Lumea Păpușilor.

O evadare de week-end la Ferma Penteleu din județul Buzău

Un week-end relaxant pentru toată familia la Hotel Carpathia din Sinaia

 

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului.

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii