Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Campania Romania e child friendly continuă – Locaţii child friendly în judeţul Braşov

Distribuie articolul

M-am cam lăsat pe tânjală, recunosc, cu continuarea proiectului ROMANIA E CHILD FRIENDLY, după ce am trecut în revistă locații child friendly din Bucovina, Maramures și Muntenia, au intervenit lucruri de făcut şi alte articole de scris, probleme personale şi job-ul zilnic.

Dar m-am adunat şi am simţit nevoia să continui cu articole separate despre locaţiile child friendly de pe Valea Prahovei, fiind o destinaţie foarte vizitată (mult prea aglomerată, dacă mă întrebaţi pe mine). Mai jos veţi găsi recomandări de cazare şi obiective turistice adorate de cei mici în judeţul Braşov, în scurt timp va apărea şi articolul despre judeţul Prahova.

 

 

Locații child friendly în Brașov și împrejurimi

 

 

Sunt total de acord cu Eliza Biro (care locuiește în Brașov și scrie pe suntpitic.ro) că Brașovul este o destinație minunată pentru familiile cu copii, deoarece, indiferent de vârstă, copiii vor fi fericiți să exploreze în natură, să se joace în parcuri sau la locurile special amenajate pentru ei.  In articolul ei despre Locuri de vizitat in Brasov cu copiii, Eliza ne face sugestii foarte bune de vizite cu cei mici:

 

Dacă este vreme frumoasă, aveți multe opțiuni. Puteți merge în parcuri. Locuri de joacă pentru copii găsiți la fiecare pas. Un parc foarte mare și frumos, cu un lac în mijloc, este parcul din cartierul Noua. Acolo găsiți și locuri special amenajate pentru grătar. Lângă acest parc se află parcul Aventura, în care copiii mai mari sigur vor găsi ce să facă. Tot în cartierul Noua se află și Grădina Zoologică. Cartierul se află lângă pădure, așa că puteți opta pentru o plimbare în mijlocul naturii.

 

În Centrul Vechi vă puteți pierde pe străduțele încărcate de istorie, puteți alege să vă relaxați pe terasele cafenelelor sau restaurantelor din zonă. Puteți vizita Muzeul Județean de Istorie Muzeul Casa MureșenilorBiserica Neagră, dar și Bastionul ȚesătorilorTurnul Alb și Turnul Negru. Apoi continuați plimbarea pe Aleea de Sub Tâmpa, unde, mai ales în zilele călduroase vă puteți bucura de umbră și aer curat. Copiii pot alerga în voie sau se pot juca la locurile special amenajate pentru ei. De aici se poate urca pe Tâmpa fie prin pădure, fie cu telecabina. Nu este un traseu greu, poate fi făcut lejer cu copiii.

 

Mi-au plăcut tare mult articolele care descriu vibe-ul din Brașov scrise de Robert Diaconeasa (aka Daddy Cool) despre Brașovul văzut prin ochi de copil și Andreea Carmen Radu despre Brașovul văzut cu inima.

 

Locații child friendly

Sursa foto: Daddy Cool

 

Câteva sugestii de locaţii child friendly unde să vă cazaţi dacă faceţi un week-end sau o vacanţă cu copiii în Braşov:

 

Sunt convinsă că sunt mult mai multe locaţii care merită amintite aici, însă eu am cules câteva recomandări de la colegi bloggeri care au experimentat sejururi cu copiii lor în acele locaţii, precum:

 

Raluca Loteanu face două recomandări de pensiuni in Brasov, unde a stat împreună cu familia. Prima este pensiunea La Residenza, situată relativ aproape de centru (cam la 1 km) și care s-a dovedit a fi un spațiu primitor pentru familii. Raluca vorbeşte în articolul ei despre pensiunea de 3 stele, îngrijită şi bine întreţinută, foarte bine localizată, cu avantajele şi dezavantajele ei.

In același articol descoperim pensiunea Toscana, aflată ceva mai departe de centru, pe un deal cu privelişte foarte frumoasă, cu o curte mare, ideală pentru un copil dornic de joacă în aer liber.

 

Ana-Maria Peticilă (colega noastră de la crestemsicalatorim.ro) face trei alte recomandări in articolul ei despre vizita la Brasov împreună cu Sofia, fetita ei.

  • Hotel Classic Inn. Într-o zonă liniştită din Schei, la numai zece minute de centru. Camerele sunt foarte frumoase şi spaţioase.
  • The Pines Boutique Vila. Centrală şi foarte frumos amenajata.
  • Bella Musica. Este chiar în centru şi are şi un restaurant bun la parter.

 

Adriana Cocic de la minicalatorii.ro recomandă un sejur la Conacul Ambient, din Cristian, la nici 15 km de Brasov, în stilu-i caracteristic, cu ce le-a plăcut, ce nu le-a plăcut, o idee de cazare cu facilităţi pentru copii, cu servicii bune şi localizare perfectă pentru a explora judeţul Braşov.

Locații child friendly

Sursa foto: Minicalatorii

 

 

Locații child friendly în Vama Buzăului, județul Brașov

 

 

O locaţie foarte căutată este Pastel Chalet, din Vama Buzăului, despre care au scris articole mai mulţi bloggeri părinţi, după un sejur cu copiii acolo:

 

Cristina Oţel:

Dacă sunteţi în căutarea unui loc în care să vă încărcaţi bateriile în mijlocul naturii, să vă delectaţi cu mobilă pictată manual, să vă bucuraţi de aer curat, mâncare bună şi cele mai simpatice gazde atunci recomandarea noastră de azi e pentru voi.

 

Locații child friendly

Sursa foto: Cristina Otel

 

Adriana Cocic:

Înconjurată de dealuri împădurite, la cinci kilometri de civilizaţie şi o oră de mers cu maşina de Braşov, stă o cabană boutique care primește cu braţele deschise familiile cu copii, Pastel Chalet.

 

Laura Frunză:

În spatele pensiunii Pastel Chalet curge râul Dălghiu, în faţă sunt dealuri şi păşuni, în stânga ajungeţi la pădure dacă mergeţi suficient de mult. În orice direcţie o luaţi, o să aveţi parte de plimbări frumoase, care o să vă încarce de energie şi de pace.

 

Tot Laura face și câteva recomandări de vizite în zonă, în articolul 3 zile în zona Vama Buzăului – Braşov, printre care Rezervația de Zimbri și Cetatea fortificată Prejmer.

 

Locații child friendly

Sursa foto: Laura Frunza

 

Dacă merită sau nu să mergi cu copiii la Valea Zimbrilor a scris şi Adriana Cocic aici:

Valea Zimbrilor se află la 45 de minute de mers cu maşina de Braşov, în Vama Buzăului şi este cea mai nouă rezervaţie de zimbri de la noi din ţară. Şi-a deschis porţile în 2008 cu cinci zimbri primiţi din străinătate, iar azi a ajuns să găzduiască 34, mulţi dintre ei născuţi acolo.

 

 

Din centrul Brașovului puteți ajunge ușor la Pietrele lui Solomon, unde, cu siguranță, copiii se vor distra cățărându-se pe pietre sau jucându-se în pârâu. În cazul în care sunteți dornici de trasee ușoare, de aici puteți să vă plimbați pe un drum forestier până în Poiana Brașov. Tot aproape de Brașov, dar în direcția opusă este Canionul Șapte scări.

 

Despre această atracție turistică a scris Ioana Marinescu (care scrie pe pisicapesarma.ro), Locuri de văzut în România – Canionul 7 Scări:

Minunăția asta a naturii se află la aproximativ 10 kilometri de Brașov. Din DN1, după intrarea în Timișul de Jos, se face la un moment dat dreapta spre Domeniul Dâmbul Morii. E un banner uriaș verde, pe care scrie Tiroliana și Canionul 7 scări, imposibil de ratat. Se merge cu mașina până când se termină drumul asfaltat, marcat printr-o barieră unde puteți lăsa mașina. Nu este vreo parcare amenajată, dar sunt suficiente locuri pe drum.

 

Dar și Lucia Radu (Mămica Autentică), care a făcut traseul montan cu copiii mici către Canionul 7 scări, dar a ajuns și la Crucea Eroilor:

Am ales varianta ușoară a traseului, și anume traseul de creastă, Babele – Cruce, urcând la Babele cu telecabina din Bușteni. Alternativa grea este să urci Jepii până la Babele, însă momentan nu ne țin picioarele atât.

 

 

Locații child friendly în  Râșnov și  Zărnești

 

La aproximativ 15 minute de mers cu mașina de Braşov este orașul Râșnov care s-a dezvoltat foarte mult în ultimul timp. Noi am urcat către Cetatea  Râșnov cu tractorul turistic, am vizitat cetatea şi ne-am bucurat de aer şi ultimele zile calde ale toamnei, dar nu înainte de a vizita parcul tematic Dino Parc.

 

Pe drumul spre Cetatea Râșnov se află Dino Parc, despre bucuria copiilor de a descoperi dinozaurii și a explora parcul am scris noi aici: Vizita cu copiii la DINO PARC Râşnov (tips & tricks)

 

Locații child friendly

 

Am vizitat a doua zi și Sanctuarul Libearty Bear din Zărnești. Rezervația de ursi se află în pădurea de pe dealul de la intrarea în Zărnești dinspre Brașov. Sanctuarul Libearty a fost creat în memoria ursoaicei Maya și acum găzduiește urși salvați de la abuzuri și captivitate.

 

Despre Sanctuar noi nu am apucat să scriem, însă au făcut-o colegii de la Creștem și călătorim aici:  Cu copilul la Rezervatia de Ursi de la Zarnesti: impresii si sugestii pentru o vizita acolo

 

Locații child friendly

Locații child friendly în zona BRAN – MOECIU – FUNDATA

 

 

Zona Bran – Râșnov – Moeciu a fost intens explorată de familii cu copii și vă las câteva linkuri la articole interesante din zonă:

 

Cristina Oțel completează lista de locații child friendly, Conacul Bratescu Bran, care pare un loc desprins dintr-o poveste, dar ne povestește și despre vizita lor cu copiii la atracțiile turistice din zonă (Castelul Bran și Dino Parc).

 

Locații child friendly

Sursa foto: Cristina Otel

 

In zona Branului avem și noi o recomandare de cazare child friendly, Pensiunea Casa Tolstoi, unde ne-am simțit grozav alături de copii.

 

Corina Poptean (recomandcudrag.ro) face o evaluare a Branului intre kitsch si traditie, articol în care găsim încă o recomandare de locaţie de cazare, în satul Predeluț (la 2 km de Bran), Pensiunea Inspire View, dar şi două idei de trasee în natură, potrivite pentru copii de vârste mai mari:

Traseul nr. 1 – pornește de sub pârtia Zănoagă , este marcat cu bandă roșie și se sfârșește la Vf. Omu.  Este un traseu solicitant, durează în jur de 6h ½, trece prin Poiana Clincea și este închis iarna.

Traseul nr.2 – de la bariera la Refugiul Salvamont Bran-Ciubotea începe drumul forestier Valea Porții – un traseu interesant prin pădure.

 

La Bran exista mult lăudata Vila Bran, despre care a scris şi Adriana Cocic:

Ce ne-a plăcut la Vila Bran

  • Gama variată de activități pentru cei mici
  • Spatiile de joacă răspândite prin tot complexul
  • Atmosfera relaxată din restaurant și papanașii delicioși
  • Apartamentul spațios, cu două bai și living imens
  • Piscinele exterioare și jacuzzi-ul panoramic

Ce nu ne-a plăcut

  • Finisajele care lasă de dorit
  • Anumite zone dedicate copiilor (căsutele din pădure, de exemplu) alunecă ușor în zona de kitch, însă ăsta e părerea noastre de adult. Judecând după reacţiile Anei, copiii nu băga de seamă asemenea aspecte şi se bucura de fiecare lucru nou.
Locații child friendly

Sursa foto: Minicalatorii

Articolul complet al Adrianei îl puteți citi aici: Impresii de la Vila Bran.

 

Cristina Buja de la Fun Parenting povestește într-un articol detaliat cum a fost vacanta cu prieteni si copii la Fundata, Zarnesti, Bran, unde face și o recomandare pentru Pensiunea Recanto din Fundata.

 

Ce se mai poate vizita în apropierea Pensiunii Recanto?
Puteți face drumeții lejere către Fundățica, Moeciu de sus, Sirnea, Peștera și Măgura.

Cu mașina se poate merge la:
–  Cheile si Pestera Dambovicioarei – aprox. 20km
– Parcul National Piatra Craiului – aprox 30km
– Barajul Pecineagu – aprox 40km
– Castelul Bran – aprox 20km
– Cetatea Rasnov si Pestera Valea Cetatii – aprox 30km
– Rezervatia de ursi de la Zarnesti – aprox 30km
– Brasov si Poiana Brasov – aprox 40km

 

Zona Bran-Moeciu este potrivită și pentru plimbări în natură. Pentru cine își dorește mai puțină agitație, ideale sunt însă satele Șirnea, Peștera sau Măgura.

 

Miruna Tirca de la Kinder Trips povesteste cu mult farmec despre Șirnea, un sat aflat în zona culoarului Rucăr-Bran, la poalele Munților Piatra Craiului, având altitudinea de 1360m.

 

Am ajuns în Șirnea în vara aceasta pentru al treilea an la rând,  tot cu fetița noastră (2a6l), și tot în perioada Perseidelor. Locul are o energie specială, care te învăluie pe nesimțite, te detașează și te relaxează profund. Nu e puțin lucru să te trezești timp de câteva zile la rând și să adormi cu peisaje de vis în ochi și în suflet: creste de munte ușor pierdute în ceață, dealuri împădurite, ulii plutind în aer, miliarde de stele, vulpi mirate și căprioare grăbite.

 

 

Locații child friendly în PREDEAL

 

In urma unui sejur minunat în Predeal cu copiii, am scris articolul 5 motive pentru care să mergi cu familia la Hotel Carmen din Predeal (Bonus: COD DE REDUCERE 10% la Hotel Carmen din Predeal, valabil până la 31 Decembrie 2018).

 

Locații child friendly

Foto: Familia Hai Hui

 

 

Locații child friendly în HAFERLAND (Ţara Ovăzului)

 

 

Haferland sau „Țara Ovăzului” este regiunea săsească din Transilvania cuprinsă între Rupea si Sighisoara, denumită astfel întrucât localnicii obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.  Trei județe își impart zona Haferlandului, Brașov, Sibiu și Mureș.

 

Cea de-a șasea ediție a Săptămânii Haferland va avea loc în perioada 2-6 august 2018 și va include localitățile: Archita, Roadeș, Saschiz, Rupea, Criț, Bunești, Meșendorf, Cloașterf, Viscri. Ediția de anul acesta acordă o atenție specială meșteșugurilor locale.

Am povestit despre zona Haferland în mai multe articole:

 

 

Locații child friendly

Credit foto: Tiberiu Arsene

 

Pentru cazare în zonă (în afara festivalului Săptămâna Haferland, când sunt ocupate complet), vă recomandăm cu căldură Casa de Oaspeți Tabaluga din Roadeș, Casa Kraus din Criț (vedeți linkuri mai sus) sau Viscri 125, în Viscri.

 

Despre Casa Kraus a scris și Ana Nicolescu, Mămica Urbană, după un sejur în familie împreună cu fetele ei: Destinație de vacanță în familie: Casa Kraus. Child friendly! 

 

Despre Viscri 125 a scris Loredana de la Travel Girls (Viscri 125 – un guest house de familie, în inima Transilvaniei):

 

Am plecat la drum cu un singur gând: să descopăr o Transilvanie mai puțin cunoscută turismului în masă, Transilvania rurală, ascunsă cumva în triunghiul pe care îl formează pe hartă orașele pe care le iubește toată lumea: BrașovSighișoara și Sibiu. Mi-am dorit să iau o gură serioasă de cultură și istorie săsească, să văd ce se ascunde după porțile grele de lemn ale caselor săsești, să înnoptez într-o casă de oameni faini, care sunt bucuroși de oaspeți.  În plus, pentru că am plecat la drum cu un bebe de 3 săptămâni, a fost foarte important pentru mine ca pensiunea să fie baby friendly. Așa am găsit și am ales Guest house-ul Viscri 125.

 

Locații child friendly

Crit, Casa Kraus

 

Alte locații child friendly în județul Brașov

 

 

Loredana de la Travel Girls schițează câteva Idei de weekend: unde să fugim de caniculă vara asta, cu rulota și cortul 

Valea Strâmbu – Vama Buzăului

Unde este? La mai puțin de o oră de Brașov (aproximativ 50 de km), pe DN 10 (în direcția Întorsura Buzăului) până în localitatea Brădet, apoi pe DJ49A spre Acriș – Vama Buzăului și, la ieșirea din Vama Buzăului urmați indicatoarele turistice spre Cascada Urlătoarea. Aici, pe malul pârâului Strâmba sunt o mulțime de locuri grozave pentru campat.

Valea Cuca – Iezer Păpușa

Unde este? La mai puțin de 20 de minute (aproximativ 14 kilometri) de Câmpulung Muscel, pe un drum asfaltat în stare perfectă – până la Cabana Voina. Aici se termină asfaltul și începe un drum forestier care continuă de-a lungul Văii Cuca, până sus, la Cabana Cuca. De o parte și de alta a acestui drum, în special după bifurcația numită „Între Văi” – în stânga este Valea Bătrâna iar în dreapta este Valea Cuca – se poate campa.

 

Green Mama povestește despre mini vacanța în familie, la Cincșor, un sătuc din Țara Făgărașului, unde aflam și ce locații child friendly a descoperit în casele de oaspeți restaurate (Cincșor Transilvania Case de Oaspeți), dar și ce au făcut în zonă: vizită la caii lipițani de la Sâmbăta de Jos, păstrăvăria din cadrul Complexului Sâmbăta de Sus, Muzeul de Pânze și Povești din Mândra, Cetatea Făgărașului.

 

Locații child friendly

Sursa foto: Green Mama

 

Dana Constantin, care scrie pe Shopaholic despre călătorii, cumpărături și copii, ne povestește despre Racoș, o minune de loc:

De ce Racos nu este punct de atractie major pe harta Romaniei este peste puterile mele de intelegere. Eram singurii turisti acolo, sub ochii celor cativa sateni consternati deja aparitie, cu misiunea de a vizita 4 obiective care s-au dovedit ultra-interesante si extrem de frumoase: Lacul de Smarald, Coloanele de Bazalt (si canionul in care sunt formate), Vulcanul stins si Castelul Sukosd Bethlen, din centrul satului.

 

 

Ştiu că e lung articolul, însă mai ştiu că era nevoie de o centralizare a tuturor locaţiilor în care ne-am simţit bine alături de copiii noştri. Voi actualiza articolul dacă îmi mai trimiteţi link-uri sau comentarii despre locaţii child friendly, mai ştiu că nu am atins absolut toate zonele (spre exemplu nu am vorbit deloc despre Poiana Braşov), însă este un prim pas.

 

Urmărește și articolele cu recomandări locaţii și obiective turistice pentru familii cu copii din celelalte regiuni ale României:

  1. BANAT (Timiş, Caraş Severin)
  2. BUCOVINA (Suceava)
  3. MARAMUREŞ (Satu Mare, Maramureş)
  4. CRIŞANA (Arad, Bihor, Sălaj)
  5. MOLDOVA (Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea, Botoşani, Galaţi)
  6. TRANSILVANIA (Bistriţa Năsăud, Cluj, Alba, Hunedoara, Mureş, Harghita, Covasna, Sibiu) – fără Braşov
  7. DOBROGEA (Tulcea, Constanţa)
  8. MUNTENIA (Argeş, Dâmboviţa, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman) – fără Bucureşti şi Prahova
  9. OLTENIA (Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj)
  10. BUCUREŞTI şi împrejurimi
  11. VALEA PRAHOVEI (Prahova, Braşov)

 

Toate articolele din acest proiect minunat se găsesc pe blog în categoria ROMÂNIA E CHILD FRIENDLY.

 

Ajută-mă să completăm împreună lista cu locaţii child friendly din județul Brașov, in curând urmează un alt articol despre cele din județul Prahova!

 

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram  sau canalul de YouTube şi să dai share articolului.

Distribuie articolul

Comentarii