Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Cazare în Laponia – stăm sau nu la Moș Crăciun în sat?

26 aprilie 2023
Hoteluri

Distribuie articolul

Astăzi vorbim despre două opțiuni de cazare în Laponia, Rovaniemi – orașul lui Moș Crăciun: Santa’s Holiday Village sau Scandic Hotel Pohjanhovi. Amândouă sunt niște opțiuni fantastice, numai bune să vă găzduiască pe timpul șederii.

Rovaniemi este un oraş în Laponia Finlandeză şi cel mai nordic punct în Finlanda unde poţi ajunge cu trenul. Este un oraş fascinant, mai ales că are şi renumele de „sediul lui Moş Crăciun” şi oraşul Crăciunului. Este capitala provinciala a Laponiei, şi a judeţului Rovaniemi. Rovaniemi este situat foarte aproape de Cercul arctic, între dealurile Ounasvaara și Korkalovaara. Este așezat la confluența râurilor Ounasjoki și Kemijoki.

 

 

 

Cazare în Laponia – Satul de vacanță Santa’s Holiday Village

 

Santa Claus Holiday Village se află chiar pe cercul polar arctic, în inima parcului de distracții Satul lui Moş Crăciun, situat la 10 km nord de orașul Rovaniemi.  Aeroportul Rovaniemi este situat la 5 minute de satul de căsuțe. Oaspeții îl pot vizita şi pe Moș Crăciun, care locuieşte la 2 minute de mers pe jos.

Sunt trei restaurante în locație: Christmas House Restaurant & Coffee Bar, Three Elves si Santa’s Cuisine Restaurant.

 

 

Căsuțele de vacanță ale lui Moș Crăciun (Santa’s Holiday Village) pe scurt:

  • 158 de apartamente în total
  • Recepție deschisă 24/7
  • Puteți alege între cabane clasice sau superioare

Micul dejun tip bufet, prosoapele, lenjeria de pat și curățenia după check-out sunt incluse în prețul unui cottage classic. La cel superior sunt incluse, în plus, curățenia zilnică, papuci, halate de baie și serviciu de bagaje in & out.

 

Căsuțele Classic (classic cottage, 35 m²) sunt concepute atât pentru familiile cu copii, cât și pentru turiştii adulţi activi. Apartamentele confortabile sunt dotate cu un pat dublu sau două paturi twin, precum și o canapea extensibilă.

 

Căsuțele Superioare B (superior cottage, 38 m²) vor aduce un pic de lux în vacanța dumneavoastră. La fiecare cabană puteți găsi 2 paturi twin XL de înaltă calitate și posibilitatea unei canapele extensibilă. Camerele sunt decorate cu materiale și mici obiecte de artizanat din Laponia.

Toate căsuțele au propria lor terasă, saună, toaletă, duș și mini-bucătărie.

 

Fiecare apartament de cabană este format din jumătatea casei și poate găzdui până la doi adulți și doi copii. Căsuțele sunt conectate printr-un hol încălzit, astfel încât ușile pot fi ținute deschise pentru un acces ușor. Există o singură intrare din exterior.

 

Avantajul acestei locații este că ești chiar în satul lui Moș Crăciun, foarte aproape de toate atracțiile pe care le vei vizita local, plus că este o atmosferă intimă, de sărbătoare, permanent! O feerie albă, liniște și magia Moșului te înconjoară!

 

 

Cazare în Laponia – Scandic Hotel Pohjanhovi Rovaniemi

 

Hotelul Scandic Pohjanhovi este un hotel modern si confortabil în peisajul arctic uimitor, situat în centrul orașului Rovaniemi, la cca 8 km de Santa Claus Holiday Village. Unele camere au vedere la râul Kemijoki, altele au balcon propriu.

În restaurantul tradițional Pohjahovi, vă puteti bucura de arome ale mâncărurilor specifice din Laponia și admirați peisajul frumos al râului Kemijoki. Tot aici luați micul dejun bufet (inclus pentru oaspeții hotelului), de luni până vineri între orele 06:30-09:30, iar în week-end între orele 07:30-10:30.

 

Hotelul este situat în cel mai bun loc din oraș, pe malul râului Kemijoki. Centrul orașului și strada pietonală sunt situate în apropiere. Iarna, traseele de safari cu snowmobilul încep din colțul hotelului, iar în apropiere se află stațiunea de schi Ounasvaara și frumoasele trasee naturale. Este ușor să explorați atracțiile din zonele înconjurătoare, cum ar fi Arktikum, Science Center sau Satul lui Moș Crăciun.

 

 

Camera Standard Family Three (20 – 24 m²) poate găzdui până la 3 persoane.

Această cameră este complet renovată și cu aer condiționat. Camerele sunt situate într-o clădire separată.

 

 

Camera Standard Family Four (28 m²) poate găzdui până la 5 persoane.

Această cameră este complet renovată și cu aer condiționat. Camerele sunt situate într-o clădire separată.

 

 

 

Avantajul acestui hotel este situarea lui în centru, aproape de magazine și alte atracții precum Arktikum sau Science Center. Plus un preț mai bun pe persoană la pachet!

 

Oriunde ați alege să vă cazați, experiența în Laponia va fi oricum de poveste, atât pentru copii, cât și pentru adulți!

Vă așteptăm alături de noi în grupul de familii în Laponia, în perioada 30 Noiembrie – 03 Decembrie 2023, avem zbor direct, cazări în cele două opțiuni de hoteluri de mai sus, transferuri și o multitudine de activități incluse!

Dacă vrei să te înscrii, te rugăm să completezi acest formular de înscriere (durează 1 minut): Formular de înscriere excursie in Laponia 2023.

 

Nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul de Facebook Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai de veste despre excursie și altor familii călătoare ce ar putea fi interesate! 

 

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii