ROMÂNIA E CHILD FRIENDLY – un nou proiect pentru care am nevoie de ajutorul vostru
Distribuie articolul
Astăzi demarez proiectul România e child friendly, în care vei găsi o serie de 11 articole începute de mine şi prietenii mei din online, bloggeri de travel, parenting, lifestyle, dar care vor suferi editări permanente, prin adăugarea de noi locaţii potrivite, cu ajutorul tău nemijlocit. Da, al tău, al celei / celui care citeşti acum!
Vrei să mă ajuţi să întocmim cea mai cuprinzătoare listă de recomandări de locaţii, destinaţii, vacanţe, locuri potrivite pentru familiile cu copii? Asta înseamnă România e child friendly!
De câte ori nu ai întrebat pe grupuri, ai căutat pe internet sau sfaturi printre cunoştinţe:
Unde să merg în vacanţă cu familia în judeţul X?
La ce hotel / pensiune mă pot caza cu copiii astfel încât să ştiu că mă voi simţi bine?
Oare hotelul / pensiunea o avea loc de joacă? Dar restaurant? Cum o fi mâncarea?
Ce pot vizita cu copilul meu în zona respectivă? Cum să planific zilele de vizită?
Am auzit de bine de hotelul X de pe litoral / din Deltă / din oraşul Y, dar cum o fi cu adevărat?
Scopul proiectului România e child friendly
Este unul singur: să avem o bază de date cuprinzătoare cu recomandările noastre şi ale tale pentru vacanţe de vis în ţara noastră, alături de copii, toate în acelaşi loc, gratuită şi accesibilă oricui, oricând.
Singurul criteriu important pentru ca locaţiile / destinaţiile / variantele de cazare, restaurant şi părerile tale referitoare la acestea să apară în listă este să fie testate chiar de familia ta.
Structura proiectului România e child friendly
M-am gândit să structurez proiectul şi căutările pe 11 articole, celor 9 regiuni ale României revenind câte un articol distinct. Pe lângă cele 9, am scos în afara regiunii Muntenia capitala Bucureşti şi împrejurimile (care vor avea articol separat), dar şi Valea Prahovei.
Astfel cele 41 de judeţe vor fi împărţite în articole după regiunea din care fac parte, anume:
- BANAT (Timiş, Caraş Severin)
- CRIŞANA (Arad, Bihor, Sălaj)
- MARAMUREŞ (Satu Mare, Maramureş)
- BUCOVINA (Suceava)
- MOLDOVA (Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea, Botoşani, Galaţi)
- TRANSILVANIA (Bistriţa Năsăud, Cluj, Albă, Hunedoara, Mureş, Harghita, Covasna, Sibiu) – fără Braşov
- DOBROGEA (Tulcea, Constanţa)
- MUNTENIA (Argeş, Dâmboviţa, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman) – fără Bucureşti şi Prahova
- OLTENIA (Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj)
- BUCUREŞTI şi împrejurimi
- VALEA PRAHOVEI (Prahova, Braşov)
Durata proiectului
Proiectul va fi implementat în două etape:
- Etapa I – publicarea articolelor în lista dedicată regiunii se va face, treptat, până la data de 31.12.2017, cu update regulat pe baza chestionarelor primite de la voi.
- Etapa a II-a – editarea şi completarea articolelor ulterior publicării se va face, în limita timpului meu disponibil, pe termen nedeterminat. Asta înseamnă că voi include permanent link-uri cu orice altă locaţie pe care mi-o semnalaţi ulterior apariţiei articolului, pe baza feedback-ului vostru, sau voi efectua modificările necesare atunci când vor exista (articole noi scrise de mine sau prieteni din online, incluse în lista aferentă regiunii).
Criterii de selecţie pentru ca locaţiile / destinaţiile / hotelurile / pensiunile / traseele să apară în lista de recomandări România e child friendly
Criteriile în baza cărora vom întocmi lista de recomandări de locaţii child friendly sunt următoarele:
- Accesibilitate (localizare);
- Curăţenie generală şi aspect locaţie;
- Confort cazare (camere potrivite pentru familii, facilităţi pătuţ de copil, pat suplimentar);
- Facilităţi de masă (restaurant propriu, mâncare de calitate, meniu pentru copii, meniu tradiţional, etc);
- Facilităţi şi activităţi speciale pentru copii (loc de joacă exterior, loc de joacă interior, ateliere, jocuri pentru copii sau familie etc);
- Alte facilităţi pentru familie (piscină, jacuzzi, saună, jocuri de familie);
- Observaţii (orice aduce plus valoare sejurului sau locaţiei respective: foc de tabără, peisaje superbe, ospitalitatea gazdelor, tradiţii, acces facil la plajă / obiective turistice, etc).
Cum poţi participa în proiectul România e child friendly ?
Am gândit două modalităţi prin care tu poţi participa activ la crearea acestei liste de recomandări de locaţii child friendly din cadrul proiectului, în funcţie de disponibilitatea şi timpul tău:
Varianta 1 – Comentarii
Varianta 1 e mai simplă, poţi lăsa un comentariu pertinent la fiecare articol, pe fiecare regiune, cu locaţiile minunate potrivite pentru familii cu copii pe care le-ai întâlnit, hotelurile sau pensiunile extraordinare care te-au impresionat, cu o descriere succintă a facilităţilor şi de ce eşti de părere că locaţia trebuie inclusă în listă.
Varianta 2 – Chestionare prelucrate şi importate în articole
Am conceput un chestionar pe care îl vei găsi aici, dar şi în fiecare articol dedicat regiunilor, pe baza criteriilor menţionate mai sus. Accesează Chestionar România e child friendly!
Dacă vrei să participi în proiect, îl completezi şi trimiţi la mine, iar eu încarc părerea ta în articolul despre regiunea potrivită, în cadrul listei.
Prin transmiterea formularului de chestionar îmi vei transmite implicit acordul de a publica informaţiile respective alături de numele şi prenumele tău, dar şi oraşul în care ai reşedinţa (opţional şi una-două fotografii făcute de tine în locaţia respectivă).
Nu voi publica date personale în afara numelui şi oraşului din care vii, nu se vor publica adresa de e-mail sau alte date personale.
Părerea ta contează şi sunt convinsă că împreună vom putea pune la punct o listă “vie” (în permanentă editare) a locaţiilor, destinaţiilor, hotelurilor, pensiunilor, restaurantelor, traseelor, obiectivelor turistice potrivite pentru copii şi pentru familii cu copii.
Sunt tare entuziasmată, m-am apucat deja să structurez cele 11 articole, până la finalul anului le vom avea pe toate publicate.
Ce spui? Mă ajuţi?
Ajutorul tău pentru completarea şi distribuirea listelor în online este nepreţuit, pentru a avea o imagine clară te rog să foloseşti permanent hashtagurile de mai jos:
#Romaniaechildfriendly #RoFamTrip #vacantaintaramea #cufamiliaprinRomania
Toate articolele din acest proiect minunat se vor găsi pe blog în categoria ROMÂNIA E CHILD FRIENDLY.
Dacă simţi nevoia să completăm vreun criteriu de selecţie, să discutăm despre structura şi scopul proiectului, sau, pur şi simplu, să îmi laşi părerea ta despre proiect, te aştept cu un comentariu la articol.
Să-i dăm drumul la treabă, să dovedim că România e child friendly, într-adevăr, dar mai presus de asta, o ţară superbă pe care o putem promova între noi, micro, la nivelul părinţilor şi bunicilor români!
Poate iau şi autorităţile exemplu să o promoveze la nivel macro!
Fotografiile din acest articol sunt făcute, cu măiestrie, de prietena mea, Andra Maria Tamaş.
Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pe pagina de Facebook, contul de Instagram sau canalul de YouTube şi să dai share articolului.
P.S. Primul articol din serie va fi publicat vineri, 20 Octombrie 2017.