Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

21 de răspunsuri la întrebări nerostite

16 iulie 2018
De suflet
0 comentarii

Distribuie articolul

Am citit astăzi două articole mișto de la Ruxandra și Liana, care m-au făcut să îmi doresc să răspund sincer la niște întrebări, după o căutare mai adâncă a răspunsurilor în interior.

Nu au neapărat legătură cu specificul blogului, însă au legătură cu mine, cu ceea ce simt, cu ceea ce sunt. Așadar, răspund la 21 de întrebări pentru a mă cunoaște mai bine (eu pe mine, dar și voi ), chit că unele răspunsuri s-ar putea să  deranjeze. Să vedem:

 

1. Poți alege să ai o superputere, care ar fi aceea?

Să mișc drăguț din nas ca Samantha și lucrurile să se pună singure la locul lor. Jucăriile să nu mai zacă împrăștiate, hainele să se sorteze, îndese în mașina de spălat, întindă, strângă și calce singure, aspiratorul să umble prin casă singur, urmat, desigur, de un mop harnic, hârtiile și dosarele să zboare fiecare în locul predestinat, mâncarea să se pregătească singură (cu excepția momentelor când vreau eu să gătesc), vasele murdare să zboare în mașina de spălat și apoi înapoi în dulapuri.

Cred că petrecem mult timp cu treburile casnice, timp prețios pe care l-am putea petrece împreună cu cei dragi, citind o carte sau având grijă de noi sau pasiunile noastre.

 

2. Numește 5 cărți care nu ți-au plăcut.

Cărțile scrise de pușcăriabili ca să își scurteze pedeapsa.

 

3. Ce ai dori să poți face în fiecare zi?

Slow travel. Știți că ador să călătoresc, îmi doresc să pot descoperi lumea asta mare pe îndelete, stradă cu stradă, sat cu sat, oraș cu oraș, țară cu țară, insulă cu insula. 365 de zile pe an, alături de ai mei. Numai atunci când petreci un timp suficient de lung într-o destinație, când știi toate trucurile localnicilor, toate locurile ascunse, mai puțin turistice,  când faci totul pe îndelete, atunci descoperi ce înseamnă să vezi lumea, cu adevărat.

Vreau să fiu călător de cursă lungă, nu turist.

 

4. Dacă ai putea să le oferi o extracalitate părinților tăi, ce ai alege?

Mamei i-aș maximiza capacitatea de ascultare. Tatăl ar avea nevoie de multe calități de bază, ce să mai spun de extracalități (nu mi-am văzut tatăl de după divorțul alor mei, de peste 30 de ani).

 

5. Ce ai dori să se inventeze cât mai repede?

Leacuri pentru bolile foarte grave din cauza cărora mor oameni nevinovați. Sunt convinsă că multe din ele există deja, însă nu sunt accesibile oamenilor de rând.

 

6. Care e cel mai rău lucru care ți s-ar putea întâmpla?

Să îmi moară cineva din familia apropiată. Inițial m-am gândit să scriu că ar fi rău să mor eu, dar nu pentru mine ar fi asta cel mai rău lucru, probabil.

 

7. Nu te mai poți îngrășa de la nimic. Nici de la gogoși, nici de la maioneză, nici de cartofi prăjiți, pizza sau sucuri incerte. De la nimic. Dar nenorocirile sunt la fel de nocive. S-ar schimbă ceva în alimentația ta?

Nu, pentru că am ajuns la momentul când înțeleg că trebuie să mă feresc de chestiile nocive în viață, indiferent că sunt excese culinare, oameni negativiști, prietenii false sau lipitori ce sug energia. Nu are legătură cu îngrășatul. Are legătură cu calitatea vieții.

 

8. Ai putea uita un lucru din trecutul tău, care ar fi acela?

Nimic. Chiar dacă am trecut prin anumite momente care mi-au marcat copilăria și adolescența, sunt cine sunt astăzi și datorită lecțiilor învățate din aceste momente (sau mai ales datorita lor).

 

9. Ce te scoate din minți în 3 secunde?

Nesimțirea crasă, obrăznicia și violența.

 

10. Cum te-ar descrie prietenii tăi, în 5 cuvinte? Dar tu?

Volubilă, pozitivă, empatică, sinceră, ambițioasă. Așa m-aș descrie eu.

Prietenii mă văd: caldă, ambițioasă (perseverentă), deșteaptă, altruistă (generoasă), frumoasă (am făcut poll, sincer, astea au fost răspunsurile cu cele mai multe voturi).  Urmează (detaliez pentru că am căpătat un boost de încredere și vanitate): onestă, bună, puternică.

 

11. Numește o imagine ce te-a impresionat teribil.

Mormântul sfânt. Am condus un grup acolo, în 2006, am fost pe baricade tot traseul, un profesionist desăvârșit. În momentul în care am intrat în mormântul sfânt și am îngenuncheat acolo, am plâns cu toată ființa mea.

 

12. Dacă ai putea avea o zi în care ai putea face absolut orice, fără nicio pedeapsă sau consecință, ce ai face?

Aș petrece-o la NASA și m-aș strecura într-o naveta spațială.

 

13. Dacă te-ai cunoaște pentru prima dată, ce părere ai avea despre tine?

Că sunt prietenoasă.

 

14. Peste ce nu ai putea trece, în ceea ce privește partenerul de viață?

Dacă s-ar stinge flacăra și nu ar mai fi nici măcar o scânteie (din oricare parte ar veni), n-aș putea trece peste asta. Refuz să trăiesc fără să fiu iubită și să iubesc.

 

15. Vine finalul lumii, îți poți lua la revedere de la o singură persoană, cine ar fi aceea?

De la mama. Dacă vine sfârșitul lumii, mă va găsi de mână cu băieții și soțul meu, deci nu ne luăm la revedere.

 

16. Dacă ai deveni brusc bogat, ai face mâine ce ai făcut azi?

Da, cu siguranță, dar la alt nivel (vezi răspunsul de la întrebarea nr. 3).

 

17. Ce te face să-ți pierzi capul?

Adrenalina planificării unei noi călătorii.

 

18. Ai putea schimba 1 lucru la ține, care ar fi acela?

Aș renunta să fiu control freak. Mai am de lucru cu mine să renunț la obiceiul de a controla sau face singură totul. Știu că îmi fac rău mie și celor apropiați.

 

19. Ce ți-ar plăcea să știi să faci foarte bine?

Mi-ar plăcea să fiu foarte bună în dansuri de societate. Îmi plac la nebunie tango, vals, dansurile latino.

 

20. Vine peșțișorul cu 3 dorințe, ei bine, da, chiar se întâmplă. Ce i-ai cere?

Sănătate pentru mine și cei dragi, viață veșnică și 1 milion de Euro.  Da, știu, dar pe bune! Vine peșțișorul de aur?

 

21. Ce ți-ar plăcea să fii întrebat? Și de către cine?

Peste vreo 20 de ani, când copiii mei vor citi toate articolele despre călătoriile în care i-am purtat, să vină și să mă întrebe: „Mama și tata, v-am cumpărat o vacanță în jurul lumii, planificată pentru următorii doi ani. Puteți să vă faceți bagajele până mâine?”

 

 

Recunosc că la unele întrebări răspunsurile au venit firesc, ușor, la altele am stat să scormonesc. A fost un exercițiu util, de aceea dau leapșa mai departe către:  Bogdana Dobre, Cristina Otel și Diana Cosmin.

Dar orice vrea poate să facă exercițiul. Așa că… scormoniți!

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Distribuie articolul

Comentarii