Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Top 3 experiențe incredibile pe care le poti avea în Laponia

11 septembrie 2023
Excursii

Distribuie articolul

Știm, majoritatea celor care aleg să facă o vacanță în Laponia, aleg destinația, în principal, pentru magia Crăciunului.  Și e normal – mai ales în Rovaniemi, unde este localitatea de reședință a Moșului, Satul lui Moș Crăciun și Santa Park. E perfect normal să te bucuri ca un copil de întâlnirea cu Moșul sau cu doamna Crăciun, să îți tremure mâna când pui o scrisoare la Oficiul Poștal al Moșului sau când faci cunoștință cu elfii în Santa Park. Dar, dincolo de tot ce înseamnă Crăciun și celebrul personaj cu barbă albă și zâmbet blând, îți recomand să rezervi din timp alte 3 experiențe incredibile pe care le poți avea în Laponia, care vor umple tolba cu amintiri unice ce dăinuie peste ani.

 

#1: Top 3 experiențe incredibile în Laponia – vizitează o fermă de Husky și experimentează o plimbare cu sania pe zăpadă, prin peisajul de un alb imaculat!

 

Durată tur: 2 ore și 30 minute

Preț de grup: 90 Euro / adult (13+), 70 Euro / copil (3 – 12 ani)

 

Ferma de husky pe care o vom vizita este situată într-o pădure privată în Cercul Arctic. Husky adorabili și prietenoși ne așteaptă, sunt dornici de atenție și mângâieri. Bucură-te de timpul alături de aceste creaturi frumoase și nu uita să faci muuuulte poze și filmări!

Așează-te apoi în sanie și bucură-te de plimbare, de copacii încărcați de zăpadă, de aerul rece care îți umple plămânii, în timp ce atelajul de husky îți trage sania în peisajul de iarnă. Ascultă câteva povești și află despre stilul de viață lapon de la musher-ul tău într-o colibă ​​caldă, unde te poți încălzi cu o băutură fierbinte și câteva snack-uri (fursecuri, chec, biscuiți).

 

Ce e inclus în prețul turului?

 • transport local (preluare de la hotel și retur)
 • o aventură cu sania trasă de Husky pe o distanță de 800 metri – 1 km
 • Musher (conducător sanie) – oaspeții stau așezați în sanie
 • vizită la fermă locală de husky
 • o discuție informativă despre husky
 • salopete termice, cizme de iarnă, mânuși de iarnă și ciorapi de lâna
 • snacks și băuturi calde
 • ghid local

 

Note:

Numărul maxim de persoane permis în sania cu husky este de 2-4 (cu excepția unor circumstanțe speciale). Îmbarcarea specifică în sanie depinde de personalul de la ferma de husky.

Agenția organizatoare nu este responsabilă în cazul în care anumite activități nu se pot realiza din cauza condițiilor atmosferice (în lipsa zăpezii, spre exemplu) pe care nu le putem prevede acum.  Șansele să nu putem face excursia cu husky la început de Decembrie sunt mici (5%), dar ele există și toți turiștii trebuie să fie conștienți de asta.

 

 

#2: Top 3 experiențe incredibile în Laponia – pleacă în căutarea Aurorei Boreale!

 

Durată tur: 4 ore / excursie de seară (se pleacă in jur de ora 19.30 – 20.00)

Preț de grup: 80 Euro / adult (13+), 55 Euro / copil (3 – 12 ani)

 

În această excursie, ghidul local ne duce în locurile din jurul Rovaniemi unde este cel mai probabil să vedem Aurora Boreală (sau Luminile Nordului). Înainte de călătorie, ghidul nostru profesionist verifică condițiile meteorologice pentru a găsi cel mai bun loc unde le putem întâlni.

Rețineți că aurora boreală este un fenomen natural imprevizibil pe care nimeni nu îl poate garanta 100%. Cu toate acestea, experiența profesională a operatorului local și previziunile cresc șansele să putem observa acest fenomen extraordinar.

Ghidul nostru va face și un foc de tabără, unde ne vom bucura de cârnați la grătar și băuturi fierbinți.

Ce e inclus în prețul turului?

 • transport local (preluare de la hotel și retur)
 • teren privat de vânătoare a Aurorei pe lângă un lac arctic
 • salopete termice, cizme de iarnă, mânuși de iarnă și ciorapi de lâna
 • cârnați laponi și băuturi calde la foc de tabara
 • ghid local

 

 

#3: Top 3 experiențe incredibile în Laponia – fă cunoștință cu animalele arctice la ele acasă, în parcul Ranua Wildlife Park!

 

Durată tur: 4-5 ore (durată transport autocar 1 oră de mers / sens)

Preț de grup: 60 Euro / adult (13+), 50 Euro / copil (3 – 12 ani)

 

Un total de aproximativ 50 de specii de animale nordice și arctice (și aproximativ 150 de animale) trăiesc în parcul Ranua Wildlife Park, un parc zoologic care pune responsabilitatea și siguranța locuitorilor săi înaintea vizitatorilor.

Majoritatea locuitorilor parcului s-au născut acolo sau sunt transferați din alte parcuri de animale și sunt obișnuiți cu prezența oamenilor, dar noi, ca vizitatori, suntem obligați să respectăm liniștea animalelor în propria lor casă.

Singurul urs polar din Finlanda trăiește în acest parc și aici mai poți vedea lupi, râși, urși bruni, vulpe arctică, bufnițe, elan, reni, vidre și multe altele, toate în incinte spațioase în mijlocul pădurii, care imită habitatul lor natural!

 

 

Alternativ, daca nu ești fan al grădinilor zoologice, poți alege să petreci câteva ore in ARKTIKUM, un muzeu excepțional care ne arată viața oamenilor de la Polul Nord, și care îi va fascina cu siguranță pe cei mici!

Durată tur: 3-4 ore

Tarif pachet Scandic (doar taxa de intrare, fără transport, se merge pe jos 1 km, 10 minute):
20 Euro / adult (16+),
5 Euro / copil (7 – 15 ani),
free copii sub 7 ani
Tarif pachet Santa Village (taxa de intrare si transport inclus, 8 km):
50 Euro / adult (16+),
30 Euro / copil (7 – 15 ani),
20 Euro copil sub 7 ani

 

 

Știu, o excursie în Laponia nu e tocmai ieftină, dar este o ocazie unică în viață pe care tu și copiii tăi o veți ține minte și o veți aprecia mai mult peste ani, când vă veți uita împreună peste fotografiile de acolo și veți retrăi momentele acelea magice!

 

Prețurile sunt valabile în acest moment pentru rezervări de grup de peste 50 persoane la fiecare excursie. Agenții locali pot modifica tarifele oricând în situația în care costurile locale se modifică și ele în urma unei situații care nu putea fi prevăzută.

Agenția organizatoare nu este responsabilă în cazul în care anumite activități nu se pot realiza din cauza programului de zbor ori condițiilor atmosferice (în lipsa zăpezii, furtuni, etc – spre exemplu) pe care nu le putem prevede acum.  In cazul în care conditiile atmosferice nu permit desfășurarea excursiilor, se va rambursa contravaloarea acestora, după ce agentia primește rambursarea de la operatorii locali.

Sper că găseşti util articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dar şi Join în grupul nostru de Facebook Călătorii cu copii.

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii