Un an cât o fluturare de gene (şi cadou aniversar pentru voi la Casa Tolstoi)
Distribuie articolul
Am clipit şi a şi trecut.
Cam aşa se întâmplă cu toate momentele frumoase din viaţa noastră, nu? Clipim şi trec, parcă prea repede!
Îmi dau seama cât de repede trece timpul doar uitându-mă la copiii mei. Ionuţ are 9 ani şi jumătate, Andrei serbează săptămâna viitoare aniversarea de 8 ani. Devin pe zi ce trece mai independenţi, mai mari şi mai încăpăţânaţi.
Dar astăzi vreau să vă vorbesc despre el, cel de-al treilea copil al meu, să vă mulţumesc că ne-aţi fost alături şi să vă ofer un cadou, la aniversarea lui de un an.
Mi l-am imaginat, mi l-am proiectat în minte în fel şi chip, mi l-am dorit şi l-am aşteptat. Am citit mult şi am studiat înainte, ca orice mamă care se pregăteşte, însă nimic nu m-a avertizat asupra a ceea ce va veni.
Mi-l doream de mulţi ani, însă nu aveam habar cum va fi. Sau ce va însemna pentru mine, pentru noi. Cât timp, energie şi bani consumă. Dar şi ce bucurii poate aduce.
Am avut un start frumos,încheiem primul an de viaţă într-un registru mai puţin pozitiv. Dar aşa e viaţa, nu? Cu bune şi rele, cu bucurii şi necazuri, cu pierderi şi câştiguri, într-un amestec fantastic de sentimente şi trăiri.
A crescut frumos puiul meu în primul an. L-am hrănit cu iubire, speranţă şi cuvinte sincere. I-am dat în primele 9 luni din energia şi timpul meu, ca mai apoi să fim bulversaţi de evenimente tragice. Dar ne revenim, încet – încet, învățăm să trăim cu sens, în familia noastră de 5.
LA MULŢI ANI, PUIUL MEU!
La mulţi ani, dragul meu blog! Ai făcut un an de viaţă şi m-ai făcut să înţeleg foarte multe despre mine, dar şi despre ceilalţi. Îţi doresc să creşti la fel de frumos şi pe viitor!
Scriam despre aniversarea de 6 luni pe un ton ceva mai optimist, însă la momentul acela nu aveam idee că vom experimenta cea mai urâtă şi costisitoare vacanţă a noastră (va urma un articol dedicat).
6 luni de blogging – ce și cât am castigat?
În ultimele trei luni nu prea am fost în stare să mai scriu nimic în afara competiţiei SuperBlog (o competiţie de blogging creativ care a ţinut vreo lună jumătate, timp în care am scris articole pentru cele 16 probe pe teme stabilite de organizatori şi sponsori).
Ca idee, dintr-un total de peste 100 de bloggeri participanţi, am fost în primii zece încă de la prima probă şi am terminat concursul pe locul 8, boboc fiind. Un indicator al faptului că aptitudinile mele de storytelling şi blogger au evoluat, dar că mai am, încă, multe de învăţat, citit şi scris.
Mi-am amintit, însă, că îmi place să fac aceste lucruri.
CONCURS LA CEAS ANIVERSAR – Câștigă un sejur între 1 – 3 Iunie 2018 la CASA TOLSTOI
Ca să sărbătorim împreună un an de când ne sunteţi aproape, vă invit să îmi spuneţi într-un comentariu care este articolul vostru preferat de pe blogul nostru şi de ce (argumentaţi, vă rog!).
Veţi intra automat în extragerea la sorţi pentru câştigarea un premiu constând într-un sejur de 2 nopţi, o cameră dublă cu mic dejun la minunata pensiune Casa Tolstoi, pentru o familie compusă din 2 adulţi şi un copil, în perioada 1 – 3 Iunie 2018.
Concursul se va încheia în data de 26 Mai 2018, ora 18.00, după care vom pune update cu câştigătorul (filmarea extragerii cu Random.org va fi live pe pagina noastră de Facebook la ora încheierii concursului).
Înainte să vă povestesc un pic despre această minunată locaţie care vă aşteaptă să vă relaxaţi, vă îndemn să îmi trimiteţi orice fel de sugestii, sfaturi, critici constructive, din care să îmi dau seama ce aş putea face mai bine pentru a îmbunătăţi experiența voastră de citire a blogului.
Pentru că, deşi este copilul meu cel de-al treilea, l-am creat şi crescut (ca şi pe ceilalţi doi, reali) pentru a face lumea un pic mai bună, a da înapoi puţin şi a ajuta (măcar cu informaţii, dacă nu altfel).
Cum de am ajuns tocmai la PENSIUNEA CASA TOLSTOI?
Acum o primăvară făceam parte dintr-un grup care se mobilizase pentru o cauză umanitară. Oamenii extraordinari de la Casa Tolstoi (prin draga de Andra Maria Tamaş) au oferit la licitaţie un sejur de 2 nopţi la ei, iar banii rezultaţi în urma licitaţiei se duceau la cazul respectiv.
Am licitat şi câştigat, am plătit şi am programat sejurul pentru toamna anului 2017 (în timpul verii ei găzduiesc tabere pentru copii).
Spre sfârşit de octombrie am planificat o vizită cu copiii la Dino Parc şi Cetatea Râşnov, sejurul la Casa Tolstoi a picat perfect, pensiunea fiind situată în zona Bran, Moeciu. Am încununat sejurul de week-end cu o vizită la sanctuarul Libearty Bear, rezervaţia de urşi din Zărneşti.
Nu vă dau multe informaţii tehnice despre pensiune, puteţi citi despre acestea direct pe site-ul lor (cum să ajungeţi, ce facilităţi au, câte camere sunt).
Vă dau, însă, câteva motive pentru care merită să petreceţi măcar un week-end la CASA TOLSTOI, indiferent de rezultatul concursului aniversar:
-
Casa Tolstoi este gestionată de doi oameni absolut minunaţi, autentici, calzi, iubitori de animale, gospodari.
Andra şi George urăsc „dăunătorii”, aşa le spun ei turiştilor care strică lucruri sau dau dovadă de proasta creştere. Şi numai câte exemple mi-a dat George, mi s-a făcut părul măciucă!
Ei spun că, totuşi, clientela s-a cam cernut în ultimul timp, iar eu ştiu că în lista mea de cititori nu am astfel de „dăunători”.
2. Curtea pensiunii Casa Tolstoi este imensă, include o parcare spaţioasă şi poţi folosi gratis bicicletele mountain bike din dotarea pensiunii.
Copiii au zburdat prin curte alături de patrupede sosite de prin ţară cu stăpânii lor (pensiunea este şi pet friendly), s-au împrietenit cu pisicile pensiunii, s-au dat în leagăn sau au lâncezit, pe şezlong, la soare.
Dacă mergeţi în gaşcă sau cu familia extinsă cred că e şi mai tare, pentru că vă puteţi folosi de grătarul din curte, distra sau admira peisajele montane absolut superbe.
Casa Tolstoi oferă gratuit tuturor clienţilor cele 10 biciclete mountain bike din dotare. Puteţi străbate minunatele meleaguri ale Bran-ului, pe unul din traseele propuse chiar pe site-ul lor, la secţiunea „Biciclete gratis”.
3. Casa Tolstoi oferă mic dejun bufet inclus în preţ şi au tot ce trebuie pentru o familie care se deplasează cu un bebeluş sau un toddler.
Micul dejun preparat de chef Andra şi chef George a fost extrem de gustos şi bogat. A inclus sortimente de brânză şi caşcaval, mezeluri, zacuscă, ouă fierte, ochiuri sau omlete preparate de George și brioşe cu legume (delicioase) pregătite de Andra. Mai erau cereale, unt şi gemuri, lapte, ceaiuri şi cafea.
La parterul pensiunii, vis-a-vis de bucătăria dotată (la care puteţi avea acces dacă vreți să folosiți vase, veselă pentru grătar sau preparate ușoare), există o sală de mese. Aici găsiţi şi cuptor cu microunde, frigider (pentru păstrarea alimentelor proprii), scaune de masă pentru bebeluşi.
4. Living-ul pensiunii îmbie la socializare.
La parter, în living-ul de peste 100 metri pătrați este o atmosferă plăcută şi confortabilă, care te îmbie în acelaşi timp şi la socializare, dar şi la relaxare.
Seturile de fotolii şi canapele cu aer romantic îmbie la jocuri de echipă. Dacă nu v-aţi adus, găsiţi ceva jocuri la pensiune. Dacă aveţi chef de citit (şi nu sunteţi pregătiţi), pensiunea geme de cărţi (mi-a plăcut că am găsit cărţi şi pe un raft pe scara care urcă la etaj).
În living se pot organiza petreceri (duşumeaua de parchet din lemn masiv parcă te invită la dans), au stație audio şi cd player şi CD-uri cu muzică bună, tot aici mai găseşti LCD, dvd player, televiziune digitală, acces gratuit la internet wireless, dar şi câteva DVD-uri cu filme interesante care merită văzute.
5. Balcoanele şi terasele pensiunii Casa Tolstoi fac toţi banii!
Deşi camerele sunt îngrijite (am remarcat lenjeriile brodate cu sigla pensiunii), băile curate, principalele atracţii când urci în cameră sunt… balcoanele!! Pentru că priveliştea asupra masivelor Bucegi şi Piatra Craiului dimineaţa, în timp ce savurezi o cafea, sau seara, la apus, este absolut magnifică!
La fel ca şi terasele pensiunii, care oferă vederi demne de cărți poştale asupra dealurilor din jur, încărcate de verdeaţă sau de zăpadă, după caz!
6. Locaţia este perfectă pentru vizite la obiectivele turistice din zonă, dar destul de retrasă ca să ai parte de linişte şi relaxare.
Fie că vrei să vizitezi Castelul Bran, Cetatea Râşnov sau să mergi cu copiii la Dino Park Râşnov, să descoperi peştera Dâmbovicioara, Parcul Natural Bucegi sau Parcul Natural Piatra Craiului, să faci o drumeţie scurtă sau un traseu din lista de trasee turistice (de la 3 la 8 ore), oaza ta de odihnă va fi bine localizată la Casa Tolstoi.
Accesul făcându-se pe un drum îngust, mai în spate de şoseaua care leagă Branul de Râşnov, pensiunea e liniştită şi retrasă.
Sper că am reuşit să exprim ce bine s-a simţit familia noastră în vizită la Casa Tolstoi, mă bucur că i-am cunoscut pe oamenii ăştia minunaţi şi vom reveni, cu siguranţă!
Aştept comentariile voastre cu articolul vostru preferat din blogul nostru pe parcursul acestui an. Nu uitaţi, aveţi 7 zile la dispoziţie! Pe 26 Mai 2018 la ora 18.00 vom fi live pe Facebook cu extragerea!
Ah, da, să nu uit! Daţi like şi follow paginii de facebook a Casei Tolstoi, ca să fiţi la curent cu ofertele lor şi pozele superbe de la munte.
Să ne citim cu bine şi să îmi fiţi alături şi la aniversarea de 10 – 20 – 30 de ani! Cum de gândesc aşa, pe termen lung? Aţi uitat?
Am clipit şi s-a dus un an!
UPDATE 26.05.2018 ORA 18.15
Mulțumesc tuturor pentru comentarii!
Felicitări, Ana Soare, ai câștigat sejurul la Casa Tolstoi, te rog sa îmi trimiți un email la familiahaihui@gmail.com cu datele tale de contact pentru a te pune in legătură cu administratorul pensiunii.
Extragerea a fost live pe pagina de Facebook.