Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

6 luni de blogging – ce și cât am castigat?

7 noiembrie 2017
De suflet
30 comentarii

Distribuie articolul

M-am gândit mult dacă să marchez cumva faptul că au trecut deja 6 luni. M-am codit, mi-am spus că nu e mare brânză, că sunt alții care fac asta deja de 3 – 5 – 10 ani și că ar putea părea ciudat să fac socoteli la 6 luni. Dar e important pentru mine, așa că am scris acest articol ca bilanț al celor 6 luni.

 

6 luni de blogging!

 

Pare puțin,  însă cele 70 de articole scrise, peste 300 de comentarii, postări pe Facebook și Instagram, în timp ce mergem mai departe cu joburile care ne ajută să plătim rata la casă, cu creșterea copiilor și întreținerea unui cămin, toate sunt mari consumatoare de timp și energie.

 

Nu mă înțelegeți greșit. I love it!

 

Îmi place fiecare articol la care scriu timp de 10-15 revizii, fiecare calup de 3 ore în care selectez fotografiile ce urmează să intre în articol, marcate și editate la minim, fiecare interval de timp în care încerc să fac textul Google friendly (reguli de SEO și lizibilitate), în timp ce păstrez structura și narațiunea.

 

Nu vă țin mult, vreau să vă mulțumesc că ați venit alături de noi, că ne urmăriți aventurile și că ne citiți recomandările.

 

 

Ați venit organic, fără să cumpăr like-uri, căci nu m-ar fi ajutat cu nimic. Mai promovez postări pe Facebook, asta doar pentru că algoritmul acestei rețele este atât de complicat și nu permite afișarea posturilor unei pagini către utilizatorii care au dat like și follow paginii.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că din cei 3000 de prieteni ai paginii de Facebook și blogului, în momentul când postez un articol nou, acesta ajunge la circa 5% din prieteni doar.

De aceea, la început fiind, ajută enorm citiri, comentariile și share-urile voastre. În primul rând – pentru vizibilitatea blogului, în al doilea – pentru creșterea organică a numărului de cititori.

 

Dacă sunteți prieteni recenți ai blogului și nu ați apucat să citiți textele de la început, de 6 luni încoace, vă fac o scurtă trecere în revistă mai jos, cu articolele publicate, poate veți avea drum vreodată prin acele locuri, sau citiți doar de amuzament / spre informare.

 

Un articol foarte bine primit, pe care îl voi dezvolta până la finalul anului, este Top 12 atracții de văzut cu copiii în Singapore .

 

Cea mai tare experiență de familie experimentată anul acesta însă, în Februarie, a fost să facem snorkeling la Marea Barieră de Corali, pe coasta Queensland a Australiei. Am detaliat experiența de snorkeling, dar am completat cu preferințele noastre (Top Picks) și sfaturi pertinente (10 Smart tips).

 

 

Excursia în Cairns și la Marea Barieră de Corali a încununat cu succes o croazieră de vis cu Celebrity Solstice în Australia – Noua Zeelandă,  am scris despre traseu (nu am apucat să scriu despre toate excursiile din porturi, dar o voi face):

Sumar croazieră (click pe link pentru descrierea fiecărui tur): Sydney (Australia) – Melbourne (Australia)Fiordurile Neozeelandeze (cruising)Dunedin (Noua Zeelandă) – Akaroa (NZ) – Wellington (NZ) – Tauranga (NZ) si Te Puia – Bay of Islands (NZ) – Auckland

 

Croaziera cu Celebrity Solstice

Itinerariul și porturile croazierei cu Celebrity Solstice în Australia și Noua Zeelanda

 

Asta după ce am ținut o pledoarie în care am enumerat cele 5 motive pentru care croazierele cu copiii sunt vacanțe perfecte pentru toată familia, ți-am spus cum rezervi o croazieră de vis pentru familia ta , ba chiar ti-am dat cateva sfaturi pentru o croazieră reușită.

 

Am povestit apoi despre vacanța noastră de la sfârșitul lunii Mai – începutul lunii Iunie,  în Dubai, cu articole dedicate:

 

Room with a view

 

Am mai scris despre un Resort de pe riviera turcească la care am fost anul trecut și care ne-a plăcut enorm, Ela Quality Resort Belek, dar și despre minunatul club de copii de acolo, Everland Q (poate sunteți în căutare de hotel pentru concediul din 2018).

 

In Iulie am pornit în primul nostru press trip (mulțumim, Echipa de PR!) în zona Haferland, despre care nu știam mai nimic. Rezultatul press trip-ului au fost Două zile de vis în Haferland, descrierea Casei de oaspeți Tabaluga din Roades și o atracție profundă pentru Criţ,  Casa Kraus și istoria sașilor în România.

Atracție care ne-a făcut să ne întoarcem în August la festivalul Saptamana Haferland.

 

 

Am evadat în week-enduri la Ferma Penteleu, la Hotel Carpathia din Sinaia sau la Dino Parc Râșnov și am povestit pe blog cum ni s-a părut.

 

cu copiii la DINO PARC

 

Am avut experiențe în familie la Bricks4Kidz, spectacolul de balet Lumea Păpușilor de la Opera Comică pentru Copii sau deluxe brunch-ul de la Sheraton București.

 

De curând, am demarat proiectul ROMANIA E CHILD FRIENDLY, o serie de 11 articole începute de noi şi prietenii din online, bloggeri de travel, parenting, lifestyle, dar care vor suferi editări permanente, prin adăugarea de noi locaţii potrivite, cu ajutorul vostru nemijlocit. Am publicat articolul introductiv şi primul articol despre vacante cu copiii in zona Bucovinei.

 

Romania e child friendly

 

Ce am câștigat în 6 luni de blogging?

 

  • 70 de articole publicate (51 în limba română și 19 în limba engleză);
  • Vizualizări ale paginilor din blog (page views) cam 36.500, vizitatori (users) în 6 luni putin peste 23.300, unici în medie lunara cam 3.200;
  • creșterea numărului de prieteni ai paginii de Facebook Familia Hai Hui de la 300 la 3000 în cele 6 luni;
  • triplarea numărului de urmăritori pe Instagram Familia Hai Hui, la peste 440, având în vedere că sunt doar 150 de postări acolo și nu prea m-am ocupat de rețeaua asta;
  • Povestea de inceput a Familiei Hai Hui a fost surprinsa intr-un reportaj fain de Digi24 pentru emisiunea „Jurnal pentru copii”, data difuzare 15 Iulie 2017 (clip video 5 minute in galeria video a acestui articol);
  • participarea la seminariile faine pentru părinții bloggeri din cadrul Digital Parents Talks, organizate de Parenting PR, în cadrul cărora (celor 3 la care am reușit să ajung) am învățat o mulțime de lucruri noi;
  • participarea ca blogger acreditat la Top Social Brands 2017,  Social Media for Parents, Webstock, Romanian Digital Travel Conference și Etravel Conference 2017;
  • Am fost partener media pentru campanii de joacă și bună dispoziție precum Zurlandia sau Hai la masă!dar și pentru evenimente educative și de dezvoltare precum Modern Dad’s Challenges – Siguranta copiilor in calatoriiFood Revolution Day, Liber la educație sau educație la liber?, Cultivarea inteligenței parentale prin curaj, compasiune si conectare;
  • am cunoscut și legat prietenii cu bloggeri din domenii diverse, oameni frumoși și autentici, unii cu experiență de câteva luni, ca și mine, alții cu ani de zile de muncă în spate;
  • În August am semnat un contract de colaborare pentru partea de publicitate pe blog cu Parenting Ads, au început ușor și colaborările, urmează să vină și ceva câștiguri materiale (nu strâng de-o rată,  dar e un început optimist) – nișa extrem de îngustă pe care am ales să activez, blog de călătorii și activități în familie, nu îmi permite (nici nu aș vrea) să accept orice fel de articole sau publicitate care nu s-ar potrivi domeniului).

 

Bani? Vor veni și ăștia cu timpul, perfecționarea și perseverența. Dar, ca să răspund la întrebarea din titlu, momentan am investit în blog mai mult decât am câștigat. Dar așa e la început, sunt convinsă că lucrurile vor evolua pozitiv.

 

Mai presus de toate astea, știți ce am câștigat în aceste 6 luni de blogging și mi se pare cel mai important?

 

 

 

Faptul că mi-am dat seama ce vreau să fac și am făcut-o.

Am studiat, citesc mult și învăț de la specialiști,  dar fac ce îmi place și mi se potrivește.

Zi de zi.

Cu voi alături.

Acesta este cel mai mare câștig al meu, la care voi contribuiți în egală măsură!

 

Vă mulțumesc! 

 

Galerie video

Distribuie articolul

Comentarii