Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Tu cât mai poți când nu mai poți?

13 septembrie 2019
Advertoriale

Distribuie articolul

Pentru sănătatea Dvs fizică și mentală recomand pauze lungi și dese, doar se știe: sunt cheia marilor succese!

 

Ce e în neregulă cu mine?

 

Pe bune, sincer vorbind, eu, una, simt că am momente când îmi vine să îmi iau câmpii. Când mă simt atât de obosită și tracasată de îmi vine să îmi iau lumea în cap.

Am momente când îmi vine să mă prăbușesc și să zac în pat, fără să fiu, neapărat, bolnavă.

Am momente când nu mai suport să aud „mami” de un milion de ori.

Am momente când nu mai pot să scriu nimic pe blog sau să postez pe social media, pe profilul personal sau pe cel de business.

Am momente când îmi vine să las totul baltă și să fug, pentru că nu apuc să fac tot ce mi-am propus în ziua respectivă, casa e vraiște, iar nu am nimic de mâncare în casă și tot eu pun presiune pe mine.

Cele mai multe nopți apuc să dorm șapte ore legate. Și mă gândesc când erau băieții mici și eram zombie, mă trezeam la fiecare oră sau la două ore să le dau să mănânce, să îi schimb, să îi liniștesc. Și îmi amintesc cum atunci credeam că nu se mai termină lunile și anii aia! Și cum speram că va fi mai ușor pe măsură ce cresc!

 

Din unele puncte de vedere este mult mai ușor (dorm șapte ore!!), din altele mult mai greu. Cresc ei, cresc cerințele, responsabilitățile: grădiniță, școală, cursuri, fotbal (înlocuiți aici cu orice opțional pe care îl face copilul vostru), cumpărături pentru săptămâna respectivă, pregătirea meselor și pachetelor, teme, gestionarea timpului petrecut în familie și în fața ecranelor, spălat rufe și împăturit, un aspirator din când în când, mii de alte task-uri profesionale și personale pe care mi le asum zilnic.

Și nu pot să mă plâng de lipsa de ajutor, căci soțul contribuie la treburile casei, iar mama mă ajută cu călcatul rufelor și temele copiilor, ocazional, soacra ne mai trimite câte o oală de mâncare.

Și, cu toate astea, sunt obosită permanent, iritată, extenuată, în pofida călătoriilor sau vacanțelor (care, de cele mai multe ori, sunt mai active decât cere corpul pentru o relaxare adevărată, după un an de muncă).

 

Tu cât mai poți când nu mai poți?

 

Când am observat că starea de oboseală și nervozitatea excesivă persistă, am început să mă îngrijorez.

Opt ore de somn pe noapte și mă trezesc obosită!

Inițial am căutat să mă relaxez mai mult, să iau niște Magneziu, să mai renunț la control (sunt și control-freak, ceea ce  mă apasă și mai tare) și să comand de mâncare în loc să gătesc în casă, să mai las rufele să se strângă în coșuri și să spăl mai rar, să mai fac și lucruri pentru mine, să îmbunătățesc, cumva, calitatea somnului.

Nu am observat ameliorări, în Iulie am fugit o săptămână în vacanță la turci, unde știam că e relaxare absolută. Am muncit ceva și de pe acolo, detașarea mentală nu a existat, de fapt!

 

La o vizită la doctorul de familie și după un set de analize, doamna doctor îmi spune că aș putea avea carență de vitamina B12. Stai, ce??

O rețetă pentru administrarea de B12 și un search pe google mai târziu, descopăr niște chestii interesante, care îl alarmează și pe Florin (recunoaște și el anumite simptome).

 

Ce simptome pot indica o deficiență de vitamina B12?

 

Deficitul de vitamina B12 se poate dezvolta lent, cauzând simptome care apar treptat și se pot intensifica în timp sau se poate instala rapid.

Printre simptomele pe care le poti simți sunt senzație de oboseală sau chiar extenuare, de scădere a capacității de concentrare și a memoriei, amorțeală, furnicături la nivelul mâinilor sau picioarelor, dificultate la mers (impiedicare, probleme de echilibru). Bifez cu brio toate simptomele!

 

Dar ce este, de fapt, vitamina B12?

 

O vitamină hidrosolubilă, esențială pentru organism, vitamina B12 nu poate fi sintetizată de către organism și, de aceea, este nevoie de un aport extern de produse care conțin vitamina B12.

Vitamina B12 se găsește aproape exclusiv în alimente de origine animală, cum ar fi peștele, fructele de mare, carnea, ouăle, produsele lactate. O cantitate mare de vitamina B12 conținută de diversele tipuri de alimente consumate, nu reprezintă o garanție a atingerii necesarului zilnic de substanță activă necesară organismului uman.

 

 

 

Un supliment alimentar cu vitamina B12, o vitamină esențială pentru organism – B12 ››ANKERMANN‹‹® Vital

 

Rețeta mâzgălită de doamna doctor zice „B12 Vital”, o întreb dacă este obligatoriu să îl iau pe ăsta sau orice găsesc, ea îmi spune că acesta este produs de o companie germană cu renume foarte bun pe piață, WÖRWAG Pharma, și că, mai mult ca sigur, îl pot găsi în principalele lanțuri de farmacii din București și din țară.

Îl găsesc în prima farmacie de lanț de lângă casă, îl cumpăr (costă 20 – 25 de lei, depinde de unde îl comanzi sau cumperi) și citesc prospectul.

B12 Vital este o vitamină hidrosolubilă, esențială pentru organism. Substanța activă este vitamina B12 (metilcobalamină). Excipienți: celuloză microcristalină – agent de umplere, fosfat dicalcic – agent de umplere, hidroxipropilmetil-celuloză – stabilizator, celuloză pulbere – stabilizator, săruri de magneziu ale acizilor grași – agent de curgere, acizi grași (E570) – agent de glazurare.

Nu conține gluten. Nu conține lactoză. Nu conține conservanți, coloranți și substanțe de origine animală.

 

Recomandare de administrare: 1 comprimat pe zi

Comprimatele B12 ››ANKERMANN‹‹® Vital trebuie înghițite întregi (nemestecate), cu o cantitate suficientă de lichid, de preferință înainte de micul dejun.

 

 

Am trei săptămâni de când iau un comprimat pe zi și observ că dorm mai bine, nu mă mai simt atât de obosită (deși a intervenit și stresul începerii unei școli noi, uniforme, manuale, etc), parcă nici nu mă mai simt atât de iritată!

Voi continua administrarea pentru încă o lună cel puțin, în primăvară probabil o voi relua (sunt 50 de comprimate în flacon)!

Concluzia este că habar nu aveam că poți avea deficit de B12 și în ce fel te poate afecta, dar am aflat!

 

Un aport adecvat de vitamina B12 este esențial pentru părinți (inclusiv femeilor însărcinate), cei ce sunt vegani, cei ce suferă de tulburări de somn:

  • funcționarea normală a sistemului nervos
  • menținerea sănătății psihice
  • metabolismul energetic normal
  • reducerea oboselii și extenuării

 

NOTĂ: Articolul este parte din campania sponsorizata de B12 Vital, dar bazat pe experiența și părerea personală; efectele administrării acestui supliment alimentar pot fi diferite de la persoană la persoană! La mine a funcționat și mă ajută, dar nu înlocuiește o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos!

 

La voi cum trage organismul semnale de alarmă?

Care sunt simptomele?

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook şi contul de Instagram, conținutul postat acolo este diferit!

Distribuie articolul

Comentarii