Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Un resort la superlativ, Gural Premier Tekirova, Antalya

25 iulie 2019
Hoteluri

Distribuie articolul

„De ce ai luat doar o săptămână, mami?” întreabă Andrei, la nici un minut de când ne-am urcat în maşinuţa care rulează de la recepţia resortului Gural Premier Tekirova către vila unde vom fi cazaţi pentru următoarea săptămână.

Probabil copiii au un simţ care îi ajută să evalueze rapid situaţiile, altfel nu îmi explic cum de a ajuns la concluzia din întrebare în doar un minut, timp în care am mers pe aleile resortului, prin lateralul clădirii principale care găzduieşte recepţia hotelului. Lui i-a fost de ajuns o privire asupra peisajului, piscinelor albastre care sclipeau în soarele apusului şi locului de joacă din cadrul clubului de copii, să mă certe că stăm atât de puţin.

 

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

Încă sub efectul nervilor din cauza întârzierii de o oră și jumătate a avionului Tarom cu care am zburat din Bucureşti şi a drumului de o oră jumătate cu microbuzul de la aeroportul din Antalya până în Tekirova, dar şi sub emoţia descoperirii resortului şi a camerei rezervate, sunt mai mult absentă în conversaţie, dar încântată de peisaj, la prima vedere.

 

Gural Premier Tekirova

Resortul Gural Premier Tekirova (fost Ali Bey Tekirova)

 

Procedura de check-in durează cam 5 minute (este deja ora 18.30, pierdem ziua de plajă!), timp în care copii îşi fac de cap prin hol şi eu admir arhitectura în stil otoman din hol. (Bine, și check-out-ul durează un minut!)

 

Gural Premier Tekirova

 

„Vă rog să ne daţi o cameră liniştită, vrem să ne odihnim!” o rog pe recepţioneră, ca în fiecare hotel în care stăm, iar ea aprobă din cap, îmi pregăteşte cartelele magnetice şi desface harta resortului în faţa mea.

Aveţi o cameră deluxe pool room în vila 11, cu privelişte către piscină şi mare.”

Noi suntem aici, restaurantul principal este aici, Spa şi Irish Pub aici şi clubul de copii Happyland aici. Dumneavoastră sunteţi cazaţi aici, într-o vilă lângă plajă.” şi încercuieşte o vilă în capătul opus al resortului, cumva la marginea resortului, departe de restaurant şi Aqua Park. Puţin îngrijorător acest apect, dar prefer să merg ceva pe jos şi să am linişte noaptea şi ziua decât să stau aproape de distracţii şi să am parte de zgomot. În plus a spus cuvintele magice: „lângă plajă”!

 

Maşinuţa se strecoară pe aleile înguste, printr-o pădure verde de pini, palmieri şi tufişuri de flori, până la vila 11.  În jur văd doar gazon tuns exemplar, grădini îngrijite, vile similare cu cea în care urma să ne cazăm, balansoare şi piscine (multe).

 

Gural Premier Tekirova

 

Ieşim pe aleea de lângă plajă, în stânga se vede marea albastră, cu irizaţii turcoaz, plajă lată. „E bine!” răsuflu uşurată, gândurile zburând deja la şezlongurile albe şi confortabile pe care le zăresc pe plajă.

 

Gural Premier Tekirova

 

 

Hotelul dispune de o suprafaţă totală de 200.000 mp, în care sunt amplasate 24 de vile cu 2 şi 3 etaje, toate având acces la piscină. Genială construcţia resortului, prefer de o mie de ori o vilă cu 12 sau 14 camere împărțite pe două nivele, unui hotel imens cu zgomotul și forfota aferente!

 

 

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

Cinci minute mai târziu urcăm la etajul 1 şi intrăm în cameră, cu emoţie. De fiecare dată am emoţii când rezerv un loc pe care îl ştiu doar din fotografiile de pe internet, mai ales că unele pot fi înşelătoare. Răsuflu uşurată să văd camera mare, de 50 mp, pe care am rezervat-o, cu un pat matrimonial uriaş şi două paturi single, cu o baie imensă, luxoasă şi toate facilităţile unui hotel de 5 stele.

 

 

Camera deluxe pool room la Gural Premier Tekirova

 

Toate camerele sunt dotate cu aer condiţionat centralizat, baie cu jacuzzi şi dus, uscător de păr, halat, papuci, TV, telefon, minibar (apă minerală şi plată, bere Efes la doze de 25 cl şi sucuri Cola, Fanta, Sprite, FuzeTea la doze de 33 cl, sucuri din fructe la sticle, Doritos, alune şi sticks-uri, se suplimentează zilnic, gratuit), fierbător de apă, seif, parchet laminat, balcon şi internet Wi-Fi gratuit.

 

Gural Premier Tekirova

 

Curăţenia în camere se face zilnic, iar lenjeria se schimbă de 3 ori pe săptămână.

Camera noastră este deluxe pool room şi imediat ce pleacă băiatul care ne-a condus, ne bulucim toţi patru să ieşim pe balcon.

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

În faţa noastră se întinde liniştită piscina, în stânga se zăreşte marea, în dreapta muntele, pe fundal. Băieţii nu mai stau pe gânduri:

„Mami, putem merge la piscină?”

Desfac repede un bagaj, le scot sorturile şi papucii, se schimbă şi o zbughesc pe scara interioară de pe balcon, în jos, către piscină. La fiecare 2 camere este o scară comună care face accesul între piscină şi balcoanele celor 2 camere.

 

Gural Premier Tekirova

 

ÎI privesc cum sar şi se zbenguie în apă, în timp ce Florin vine lângă mine cu două pahare de vin roşu (da, am găsit şi o sticlă de vin în cameră). Ne aşezăm şi admirăm apusul, marea în stânga şi muntele în dreapta.

 

Gural Premier Tekirova

 

Scot hainele din bagaj şi când duc cosmeticele la baie, descopăr o baie imensă, cu cadă cu jacuzzi şi duş walk-in, chiuveta spaţioasă şi toate produsele de care ai putea avea nevoie (periuţe şi pastă de dinţi, spumă şi aparat de ras, produse cosmetice Bulgari, dischete demachiante şi beţe de urechi, ba chiar absorbant, prezervativ şi un plasture pentru eventuale răni). Prosoape suficiente, de un alb impecabil.

Ni se face foame, chemăm copiii şi plecăm spre restaurantul principal, pe aleea paralelă cu marea. Descoperim încântaţi cât e de frumos resortul, care pare prea puţin aglomerat faţă de cum suntem noi obişnuiţi pe litoralul turcesc.

 

Gural Premier Tekirova

Restaurantul principal

 

 

Mâncarea la Gural Premier Tekirova

 

Restaurantul principal

Aproape de ora 8 seara ne apropiem de clădirea restaurantului principal şi suntem întâmpinaţi de personal pe scări, e Gala Night şi mi se oferă un trandafir roşu. Identificăm rapid o masă liberă şi pornim în explorare.

Grătare, peşte întreg (dorada) şi file făcute pe plite, mâncăruri gătite tradiţional, aperitive, raci şi crabi, salate de multe feluri, brânzeturi, deserturi (multe, multe prăjituri, torturi, baclavale, macarons, bezele) şi fructe. Paste, Turkish pita scoasă din cuptor, colţ cu mâncare pentru copii şi bebeluşi, vitrină de congelator cu mai multe sortimente de îngheţată.

 

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

Nu am încercat cele patru restaurante a la carte (specific otoman, italian, mediteranean, asiatic – cu rezervare, contra cost), pentru că nu am simţit nevoia. Găseai la bufet orice doreai şi era mai mult decât suficient.

Nu ne-am aşezat bine la masă că a şi apărut un chelner să ne ia comanda de băuturi. M-a impresionat faptul că se mişcau repede şi erau tare serviabili şi prietenoşi, fără scârba de pe faţa altora din alte resorturi.

 

Gural Premier Tekirova

 

Când ieşim din restaurant lumea se îndrepta deja către teatru, în fiecare seară sunt spectacole tematice cu cântăreţi, dansatori, acrobaţi, momente funny, etc. Rămânem la un cocktail la barul principal și apoi decidem să ne retragem spre cameră, oboseala de peste zi îşi spune cuvântul.

 

Dimineaţa luăm micul dejun la restaurantul principal, dintr-o varietate de sortimente de brânzeturi, mezeluri, ouă ochiuri, fierte sau omlete făcute pe loc, plăcinte, sandvișuri, salate şi legume, iaurturi, fructe, cereale, tot ce iți poţi imagina. O stație întreagă cu zeci de soiuri de măsline!

În general, mâncăm de prânz la restaurantul de lângă Aqua Park sau la Snack Barul de pe plajă, iar cina o luăm în restaurantul principal.

 

Restaurantul de lângă Aqua Park

Aici găsești zilnic kebab (alternativ de pui şi vită), burgeri, hot dog, paşte, pui la grătar şi chifteluţe turceşti, ceva mâncare gătită, salate, fructe. Şi lahmagun, un lahmagun perfect şi gustos lângă un Ayran rece!

 

Gural Premier Tekirova

 

Baruri

Peste tot unde te duceai, dădeai de un bar, inclusiv între vile. Fiind sistem Ultra All Inclusive găseai aici toate sortimentele posibile de băuturi alcoolice şi cocktailuri: bere Bomonti, Miller, Efes, Tuborg, Becks, Carlsberg; spirtoase precum Chivas, Jack Daniels, Beefeater, Aperol, Martini, Jagermeister; şampanie albă şi roze; vinuri de mai multe soiuri.

 

Gural Premier Tekirova

Aqua Park-ul de la Gural Premier Tekirova

 

În incinta hotelului există un Aqua Park care ocupa o suprafaţă de 22.000 mp şi are 25 de tobogane acvatice (16 pentru copii), plajă pentru bebeluşi, 2 piscine pentru adulţi şi o piscină pentru copii.

Inutil să spun că zilnic vizităm Aqua Park, ne dăm pe toboganele cu colac sau body slide sau înotăm / sărim în piscină. Majoritatea piscinelor au adâncimea de 140 cm, cea de la copii are 80 cm, iar lângă vile sunt piscine pentru bebeluşi cu adâncime de 40 cm.

 

Gural Premier Tekirova

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

Copiii se distrează la zona lor, Pirates of the Mediterranean, dar vin cu noi (sau chiar merg singuri) şi pe toboganele mari. Toboganele sunt deschise în intervalul orar 10.00 – 18.00, dar sunt închise în timpul prânzului (12.30 – 14.00). Sunt salvamari peste tot, la tobogane, la piscinele de adulţi, la cea pentru copii, pe plajă, la piscinele dintre vile, peste tot.

 

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

 

Lângă Aqua Park este restaurantul la care mâncăm de prânz, dar şi un bar de unde ne aprovizionam cu bere, nachos şi îngheţată (Magnum şi Cornetto).

 

Gural Premier Tekirova

 

Plaja la Gural Premier Tekirova

 

Citisem păreri înainte de a veni, ştiam că plaja este cu nisip şi pietriş, aşa că am cumpărat pentru băieţi pantofi de apă Aquashoes de la Decathlon, noi aveam deja. Au fost foarte utili, Andrei nu a ieşit din ei nici măcar la piscină sau la tobogane.

 

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

Există posibilitatea să intri în apă dinspre plajă, dacă nu te deranjează câteva pietre până dai de nisip pe fundul mării, sau de pe pontoane. Noi am preferat clar pontonul de lângă vilă, de unde săream în apă şi urcam pe scara metalică înapoi. Pe ponton sunt și dușuri.

 

Gural Premier Tekirova

 

Ne-am distrat sărind de multe ori în apă şi înotând, în ultima zi apa era atât de limpede că se vedeau pietre mari rotunjite de curenţi pe fundul mării. Însă intrarea în apă este destul de abruptă, nu recomand dacă aveţi bebeluşi şi căutaţi să faceţi castele de nisip şi să se bălăcească la mal.  Pentru copilaşi ceva mai mari, mai ales cu Aquashoes, este absolut în regulă.

 

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

 

Pe plajă erau suficiente şezlonguri dispuse pe mai multe rânduri, confortabile, cu saltele groase şi umbrele mari. În plus, la intrarea pe plajă (dar şi la piscine) erau dulapuri pline de prosoape bej pentru plajă, din care te serveai singur. Nu sistem pe bază de cartelă, ca în alte resorturi, ci la liber. Puteai lăsa prosoapele pe plajă sau la piscină sau le puteai aduce în carturile de prosoape murdare.

Între aleea paralelă cu plaja şi plaja efectivă este o porţiune de gazon şi palmieri, cu leagăne şi pufuri pe care te puteai aşeza, un loc de joacă pentru copii până în 7 ani pe plajă, la umbră, dar şi cabane albe de închiriat, inclusiv cabane VIP, cu aer condiţionat pentru fiţoşi.

 

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

 

Alte facilităţi la Gural Premier Tekirova

 

Hotelul mai dispune de câteva facilităţi pe care nu le-am vizitat / încercat: un centru Spa, centru fitness, internet café (contra cost), lanţ de magazine (bijuterii, suveniruri, minimarket), salon de frumuseţe (contra cost), spălătorie (contra cost).

Serviciile gratuite includ baie turcească, saună, baie cu aburi, sala de fitness, aerobic, aqua aerobic, volei pe plajă, tenis de masă, darts, bocce, program de animaţie, discotecă, amfiteatru.

 

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

Contra cost: 13 terenuri de tenis cu suprafaţa dură, închirierea echipamentului de tenis, lecţii de tenis, biliard, trambulină, internet-cafe şi sporturi nautice cu motor.

Copiii au loc de joacă dedicat Happyland, dar băieţii nu au vrut să meargă acolo: mini-club (4-6 ani), midi-club (7-9 ani), maxi-club (10-12 ani), cărucior (contra cost) şi babysitter (contra cost).

Gural Premier Tekirova

 

Clubul de copii pare potrivit pentru copii până în 7 ani şi nu mi se pare că se compară (nici de departe) cu clubul de copii de la Ela Quality Belek, unde băieţii au fost vrăjiţi acum 3 ani şi cu greu îi luam de acolo. Poţi citi mai multe detalii aici: Atracţia noastră favorită de la Ela Quality Resort Belek – clubul pentru copii Everland Q

Dar cu aşa Aqua Park şi piscină la vilă, cum să mai stea băieţii la clubul de copii?

 

Pe scurt, opinia noastră despre Gural Premier Tekirova este:

 

Puncte slabe:

 • Localizarea dincolo de Kemer, în Tekirova (cam o oră şi jumătate durează transferul de la aeroport la resort), în comparaţie cu staţiunile Belek sau Lara. Dacă îţi asumi acest drum şi ştii la ce să te aştepţi, descoperi un resort superb, mult mai relaxat şi mai puţin aglomerat decât cele din staţiunile mai sus menţionate!
 • Plaja, deşi cu nisip până la mal, are pietre în unele porțiuni care pot deranja tălpile sensibile la intrarea în apă, pentru familiile cu copii mici, iar intrarea în mare este destul de abruptă. Pentru familiile cu copii peste 5 ani este perfect, mai ales că săriturile în apa mării de pe ponton fac deliciul copiilor!
 • Clubul pentru copii Happyland ar avea nevoie de un make-over, deşi este umbrit şi are multe atracţii. În plus, nu îl recomand copiilor peste 7 ani căci s-ar plictisi!

 

Puncte tari:

 • cel mai elegant, intim şi modern resort pe care l-am văzut în Antalya;
 • împărţirea complexului pe vile cu piscine este extrem de confortabilă, dispersează clienţii astfel încât nu e aglomeraţie niciunde, liniştea permite relaxarea adulţilor, cu adevărat;
 • peisagistica complexului este nemaipomenită, verdeaţa densă şi bine îngrijită îţi oferă umbra aproape peste tot, sunt foarte mulţi pini, palmieri şi bananieri, smochini, rodiu; în plus, leagănele acelea, pufurile, băncutele, completează perfect peisajul;
 • plajă lată şi şezlonguri super confortabile, atât la plajă, cât şi la piscine, cu saltele groase, prosoape la liber;
  mâncare şi băuturi excelente şi variate, inclusiv de import;
 • petrecerea cu spumă şi spectacolele de seara din amfiteatru;
 • Aqua Park-ul delimitat de spaţiile de cazare, cu zone clar definite pentru adulţi, copii mai mari, copii mai mici şi bebeluşi;
 • camerele mari (cea mai mică a fost cea în care am stat noi, 50 mp, cu spaţii de dormit pentru 4 persoane), dulap imens, spaţiu destul pentru plimbat dintr-o parte în alta, baie imensă cu posibilitatea de a se spăla 2 persoane simultan, balconul cu suport de uscat rufe, scaune şi măsuţa de unde poţi privi copiii la piscină;
 • personalul atent, serviabil şi numeros – nu cred că am văzut în vreun alt resort atât de mult angajaţi, amabili şi rapizi, în acelaşi timp (şi am fost în vreo 10 cluburi)!

 

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

Gural Premier Tekirova

 

Să vă spunem că ne facem planuri pentru un early booking pentru 2020 în acelaşi resort? Atât de mult ne-a plăcut!

Later edit:

Pentru că au fost multe întrebări legate de costul sejurului vă răspundem: Depinde când căutați un sejur, de perioadă, de numarul de persoane, pe Early Booking sigur este mai ieftin. În jur de 3.000 – 3.500 euro este un sejur normal aici pentru o familie cu un copil sau doi până în 12 ani.

Dacă și când vă decideți eu vă pot da ofertă de la agenție, sunt revânzator pentru toate agențiile care vând acest hotel și vă pot căuta cea mai bună variantă la momentul când întrebați (pe charter) care nu va depăși niciodată prețul pe care îl găsiți direct la agenția aceea. Dacă nu vreți pentru anul acesta, sugerez să așteptați ofertele speciale.

Îmi puteți trimite cererea pe familiahaihui@gmail.com și eu vă caut cea mai convenabilă ofertă de charter dpdv preț și ore de zbor.

Citește și recenzia noastră pentru resortul Ela Quality Resort din Belek!

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook şi contul de Instagram, conținutul postat acolo este diferit!

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii