Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

E fantastic să fii copil la Ela Quality Resort Belek!

20 iunie 2017
Hotels

Distribuie articolul

„Câte tobogane vor fi acolo, mami?”

„Huuuhh?? Trezeşte-te, Alina, copilul te întreabă ceva. Care e întrebarea? Oh, da, ceva despre tobogane.”

Privind în gol pe fereastra autocarului, sunt atât de îngrijorată în legătură cu hotelul unde urmează să ne cazăm, mă întreb dacă se va ridica la nivelul celui de anul trecut, dacă o să ne placă, dacă mâncarea va fi bună (băieţii sunt atât de pretenţioşi), dacă va fi loc suficient pentru toţi 4 în cameră, dacă se vor plicticsi sau nu. Şi el mă întreabă despre tobogane!!! Dumnezeule!!!

„Iubitule, sunt sigură că vor fi multe tobogane să vă distraţi şi alte activităţi cu care tu şi fratele tău o să vă umpleţi timpul.” Poate voi avea noroc să am şi eu anul acesta o oră doar cu taică-tu singuri, sau poate reuşesc să citesc şi eu o carte, sau chiar să stau pe şezlong 5 minute întregi, consecutive, continui să visez în gând.

Tobogane la alegere

„Sper că vom avea şi îngheţată!” se aude cealaltă voce cristalină.

„Sunt sigură că vor avea, iubitule. Toate soiurile de îngheţată şi prăjituri.” Îi răspund în timp ce îngrijorarea creşte. Oh, acest al doilea hotel la care a oprit autocarul arată super, sper că și al nostru să arate măcar ca ăsta.

Oh, da, au înghețată!

În autocar, pe drumul de la aeroportul din Antalya către Ela Quality Resort Belek, nu pot să îmi reduc deloc aşteptările şi frica de dezamăgire. Hotelul în care am stat anul trecut, Sueno Deluxe Belek, deschis chiar atunci, în 2015, a fost o experienţă extrem de plăcută. Ne-a plăcut tare şi am fi vrut să ne întoarcem şi în 2016, dar nu mai exista disponibilitate la momentul când ne-am trezit noi să rezervăm (adică doar cu vreo două săptămâni înainte de sejurul efectiv).

În timp ce noi, adulţii, ne făceam griji cu privire la hotelul ales, copiii sunt super încântaţi şi exaltaţi. Ei nu vor decât să se bălăcească, să se dea pe tobogane, să se distreze şi să mănânce îngheţată. Pfff, ce bine de ei!

Ne apropiem de hotel (suntem a treia oprire pe drum), intrăm pe aleea care urcă înspre hotel şi omul de la pază ne opreşte, scanează cu nişte oglinzi imense dedesubtul autocarului (având probleme interne în Istanbul şi Ankara, au luat măsuri suplimentare de protecţie a oaspeţilor) şi ne lasă să trecem.

Autocarul opreşte în faţa unei clădiri maiestuoase, înconjurată de plante tropicale şi palmieri, câteva clădiri în stânga şi piscine. Arată nemaipomenit, din ce văd! Încep să mai dispară din griji!

Clădirea principală

Mă pătrunde instant mirosul acela inconfundabil de mare, aer tropical, parfum de flori. În sfârșit, respir. Îmi dau seama că sunt norocoasă să fiu acolo. Până la urmă, nici nu contează cât de bun e hotelul. Suntem în vacanţă, împreună şi sănătoşi, mulţumim, Ţie, Doamne!

Trezește-te, Alina! Iau copiii, bărbatul, bagajele şi intrăm să facem check in-ul.

Oricine a stat măcar odată într-un hotel turcesc sau cu specific arăbesc ştie că zona de recepţie, intrarea hotelului, sunt uneori copleşitoare, luxoase şi maiestoase uneori, de prost gust alteori (am avut parte de-a lungul timpului şi din acestea).

La Ela Resort Quality întâlnim atmosfera luxoasă dar elegantă, etaje înalte, mobilă şi design modern, personal prietenos. Ne întâmpină cu rahat turcesc, ciocolată asortată, sucuri naturale şi şampanie.

Yuhuuu, şampanie! Să curgă, zic!

RESORTUL

Ela Quality Resort Belek este compus din clădirea principală (hotelul), vile „Lake House”, vile şi apartamente deluxe. În clădirea principală sunt camere standard, camere standard cu vedere la mare şi jacuzzi, duplex de familie şi camere interconectate, dar şi camere pentru persoane cu mobilitate redusă.

Clădirea principală şi privelişte către restaurant

La momentul rezervării aveam de ales între o cameră dublă standard în hotel (avantaj – majoritatea restaurantelor şi magazinele erau aproape; dezavantaj – probabil că era mai multă gălăgie) şi o cameră dublă într-o vilă de tipul „Lake House pool view”, cu privelişte la piscină. Diferenţa de preţ era cam 200 euro/sejur, aşa că am ales cazarea la vilă întrucât doream linişte şi pace, într-adevăr asta am şi căpătat, era linişte şi relaxare dimineaţa şi seara pe terasă. Voi nu aţi fi ales tot vilă? Ia uitaţi cum arăta:

Deluxe Pool Villa

Vilele pe două nivele, cu privire la piscine „Lake House” au două apartamente pe fiecare etaj. Camera noastră era la nivelul intrării, practic la parter, la fel ca şi recepţia hotelului, dar de fapt când am intrat în cameră am constatat că era etajul 2 al vilei. Lângă vilă era o scară ce cobora către nivelul inferior şi piscină.

Resortul este uriaş şi foarte bine îngrijit. Mi-am făcut griji degeaba, totul arată minunat!

Una din piscine

 

Grădini superbe

 

Flori și iar flori

 

Facilităţile pentru activităţi distractive şi de relaxare cuprind:

 • 6630 m² piscine exterioare, 5 tobogane şi piscină exterioară pentru copii
 • 3 230 m² şi 4 tobogane la parcul acvatic pentru copii,
 • piscina interioară adulţi 210 m²,
 • piscina interioară copii 20 m²,
 • terenuri de fotbal (unul pentru adulţi, unul pentru copii),
 • trambuline pentru copii,
 • grădini vaste şi bine îngrijite,
 • terenuri de tenis şi baschet,
 • amfiteatru imens pentru spectacolele de seară,
 • club de noapte şi ponton,
 • alee senzorială pentru tălpi desculţe,
 • o plajă lată (270 m) cu destule şezlonguri, umbrele, hamace, chiar baldachine private
 • clubul pentru copii Everland Q Kids Club (atracţia noastră favorită de la Ela)

 

Altă piscină, alt restaurant

 

Tati, am găsit o minge. Joci fotbal cu mine?

CAMERA

Camera dublă standard cu privire la piscină include un pat matrimonial mare şi două paturi suplimentare, plasate pe fiecare parte a patului matrimonial. A devenit realitate dorinţa copiilor de a dormi cu noi!

Zona de odihnă din cameră

Dulapul este mare, pe peretele din stânga în holul de la intrare, şi conţine destule umeraşe pentru o familie de 4 (niciodată nu îmi ajung umeraşele pentru rochiile şi bluzele mele, cămăşile şi pantalonii lui Florin).

De la intrare, pe dreapta, găsim baia – îmbrăcată toată în marmură şi lemn. Băieții au avut parte de o surpriză plăcută când au descoperit că îi aşteaptă propriile seturi pentru baie, o gentuţă pentru fiecare conţinând sticluţe mici de şampon, gel de duş şi loţiune de corp, plus bureţel de baie special şi doi ursuleţi de plus, mascota hotelului, cu sigla ELA , aşezaţi fiecare pe câte un pat suplimentar.

Setul de baie pentru copii

Camera dispune şi de terasă mare cu o masă şi două scaune, locul perfect pentru cafeaua de dimineaţă sau berea de amiază, cu o privelişte splendidă asupra piscinei şi celorlalte vile.

Camera este curată şi liniştită, exact ce căutam. Excepţie un singur incident, când am avut mici musafiri nepoftiţi la baie (nişte furnicuţe) dar am sunat la recepţie să raportăm. Când am revenit după amiază de la plajă dispăruseră.

Camerele din vilele „Lake House” dispun de următoarele facilităţi:

 • pat dublu,
 • aer condiționat,
 • mini bar (umplut zilnic cu 2 beri Carlsberg, 2 Coca Cola, 2 Fanta, 2 Sprite, 2 cutii de lapte, 2 sticle de apă minerală şi 2 de apă plată),
 • safe digital,
 • TV satelit,
 • telefon,
 • fier și masă de călcat,
 • birou,
 • baie cu cadă de baie,
 • halate și papuci (inclusiv papuci pentru copii),
 • uscător de par,
 • oglindă cosmetică.

Ocupare maximă a camerei: 3 adulți sau 2 adulți + 2 copii.

 

MÂNCAREA

Ca orice alt resort din Turcia, Ela are un restaurant principal, Enderun, unde am luat prânzul, cina și uneori micul dejun, dar și câteva restaurante a la carte pentru cină, unde se plătește o taxă de rezervare.

Sculpturi în gheață în Enderun

Din experiențele anterioare evităm restaurantele a la carte, în principal datorită faptului că băieții sunt pretențioși la mâncare și meniul este extrem de limitat la aceste restaurante vs. meniul All Inclusive din restaurantul principal.

Noi nu mâncăm mult, mâncarea nu este motivul pentru care rezervăm serviciile All Inclusive în resorturile turcești, ci faptul că găsești absolut tot ce ai nevoie într-un singur loc. Aceste tipuri de resorturi ajută și părinții să aibă o vacanţă cu adevărat. Nu e nevoie să te stresezi unde mănânci, să pleci de pe plajă ca să găseşti un restaurant sau o tavernă potrivită, să aştepţi să vină ospătarul să îţi ia comanda, să aştepţi mâncarea, iar dacă – Doamne fereşte – nu-i place copilului, să comanzi şi aştepţi din nou, în timp ce copilul urlă că îi e foame.

Noi adorăm varianta bufetului pentru că putem face ture cu băieţii să îşi aleagă ei ce vor să mănânce, să guste, să experimenteze…

Cât despre noi, adulţii, am avut o mulţime de opţiuni: multe specii de peşte (eu şi Florin am mânca peşte la fiecare masă), pui, curcan, vită, miel, mâncăruri gătite de toate felurile, salate şi legume de toate soiurile, supe, brânzeturi, fructe, prăjituri şi deserturi variate. Aveai de unde alege, ştiţi voi… All Inclusive.

În sejurul ăsta, ca desert, mărturisesc că nu am mâncat decât îngheţată care era fantastică la gust sau mai multe feluri de baklava.

Întrucât băieţii au crescut şi nu mai dorm la prânz, luam masa fie la Kalamata Pool Snack sau la Pearl Bistro Snack. Frigăruile satay de somon (mmmm…), burgeri, pizza, kebab, peşte la grătar, salate, porumb fiert, cartofi copţi cu topinguri diverse, gozleme, ayran etc.

Drumul către plajă

Cofetăria este deschisă de la 14.00 la 18.00, de obicei copiii îşi mâncau îngheţata şi noi beam câte un cappuccino. Baruri fără număr – unul lângă recepţie, mai multe lângă restaurante, cel de la piscină, cel de la plajă, ne aşteptau cu bere rece la draft, martini, gin, whisky şi aşa mai departe. Cocktailurile, în schimb, erau groaznice!

Construim castele de nisip

Am scris aici şi despre atracţia principală de la Ela pentru noi, clubul de copii Everland Q Kids Club (clubul conţine camere de activităţi, restaurant, locuri de joacă, spectacole etc.), această atracţie merita un articol separat!

Deşi acest resort nu este aşa luxos ca Sueno Deluxe, am avut o vacanţă nemaipomenită şi am reveni aici oricând. Am încărcat mai jos şi un film scurt cu şederea noastră la resort şi mai multe fotografii.

Galerie foto

Galerie video

Distribuie articolul

Comentarii