Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Tu ce ai face cu o imprimantă Canon PIXMA TS9050? (P)

28 septembrie 2017
Advertoriale

Distribuie articolul

Ce legătură să fie între deschiderea anului şcolar 2017 – 2018, Canon PIXMA TS9050 şi vacanţele noastre din 2017? Păi să vă povestim.

 

Multă emoţie la deschiderea anului şcolar în 11 Septembrie 2017.

Pentru noi emoţiile au fost amplificate de faptul că băieţii au început clasa întâi, respectiv a doua, la o şcoală nouă, cu învăţătoare pe care nu le cunoşteau, într-un colectiv absolut străin. Emoţiile au fost mai mult la noi, nu la copii, deşi eram ferm convinsă că se vor adapta imediat.

Înaintea începerii anului şcolar, am sunat la şcoală şi am întrebat dacă nu ne trimit un necesar de materiale de cumpărat (ştiam că manualele le vom găsi la şcoală, însă feed-ul online era plin de cumpărături de ghiozdane, caiete de zece mii de feluri, coperţi, creioane colorate, etc).

Cu stupoare am aflat că nu trebuie să le cumpăr nimic, poate doar un alt penar sau ghiozdan dacă cele din anii precedenţi nu ar mai fi fost bune. Nu caiete, nu accesorii pentru arte vizuale, nu dictando, nu matematică, nu tip I sau tip II, nimic.

În prima săptămână de şcoală am avut însă două şedinţe cu părinţii la cele două clase, unde am cunoscut învăţătoarele şi pe ceilalţi părinţi. Ştiţi ce ne-au cerut şi nu aveam?

Fotografii, doamnelor şi domnilor!

Fotografii tip buletin (câte 4 pentru fiecare copil), pentru aplicat pe carnetul de note, portofoliu, tabloul de prezenţă la clasă, etc. Plus o fotografie mai mare în ramă, căci se obişnuieşte ca pe pervazul clasei să troneze fotografiile tuturor elevilor. Cool, ha?

Canon PIXMA TS9050

 

Numai că eu nu mai aveam fotografii de genul ăsta prin casă, nici timp să ajungem cu copiii la un studio foto să facem.  Aveam însă fotografii digitale pe calculator, numai bune de printat.

Avem multifuncţional şi hârtie fotografică la birou, însă nu avem posibilitatea de a printa fotografii, ci doar documente.

A picat la ţanc propunerea de a testa un multifuncţional Canon, în cadrul campaniei Canon Back to School.

 

Canon PIXMA TS9050

Ştiţi super concursul Canon Back to School?

E foarte simplu, e un concurs în trei paşi:

 1. Selectezi un produs din lista de produse promoţionale (o găseşti în link-ul acesta)
 2. Îl achiziţionezi de la un partener afiliat până cel târziu în data de 15 Octombrie 2017.
 3. Înregistrezi detaliile personale şi detaliile produsului, online, până la data de 31 Octombrie 2017, la miezul nopţii.

Pentru a putea participa la Promoţie, Participantul trebuie să fi achiziţionat un produs promoţional pe teritoriul României în timpul perioadei de promoţie desfăşurată între 1 septembrie 2017 şi 15 octombrie  2017 şi să completeze un formular de participare valid pe site-ul web dedicat promoţiei https://www.canon.ro/backtoschool

În data de 17 Noiembrie, 6 câştigători vor primi contravaloarea achiziţiei efectuate în perioada şi în cadrul Promoţiei.

Aici puteţi consulta regulamentul complet al concursului.

Am avut timp redus de testare a imprimantei, însă suficient să vrem să scoatem la vânzare multifuncţionalul nostru de la birou şi să ne cumpărăm un Canon PIXMA TS9050.

 

Canon PIXMA TS9050

 

De ce ne-a căzut cu tronc PIXMA TS9050, în doar câteva ore de testare? Vă spunem pe scurt:

 1. Este compactă şi rafinată, dar capabilă şi modernă.

PIXMA TS9050 este o imprimantă foto color cu multiple caracteristici, cu scaner şi copiator, cu un ecran tactil de 12,6 cm (5”), totul într-un exterior compact şi elegant. Ca idee, ocupă jumătate din volumul multifuncţionalei pe care o avem noi la birou în prezent (dimensiunile ei sunt L 37.2 x A 32.4 x l 14 cm şi are 6.7 kg greutate).

 1. Calitatea fotografiilor imprimate este identică cu cea obţinută la un laborator foto.

Am printat pe hârtia fotografică de acasă (format 10 x 15 cm) fotografii la o calitate incredibilă, ocazie cu care ne-am reamintit de vacanţele minunate de anul acesta despre care am scris pe blog, croaziera în Australia – Nouă Zeelandă, sejurul la Atlantis the Palm Dubai, vizitele la Legoland şi Motiongate Dubai, participarea la Festivalul cultural din Săptămâna Haferland 2017.

Canon PIXMA TS9050

 1. Conectivitatea imprimantei este diversă.

Are multiple opţiuni de conectivitate (USB Hi-Speed, Ethernet, Wi – Fi, Card SD, card SDHC, mini card SD, micro card SD, mini card SDHC, micro card SDHC), ceea ce facilitează printarea rapidă din laptop, tablet, smartphone, etc.

 1. Accente moderne ce dau plus valoare:
 • Panoul frontal, ecranul tactil LCD de 12,6 cm şi tavă de ieşire automată;
 • Alimentator dublu de hârtie (alimentaţi simultan hârtie simplă şi hârtie fotografică);
 • 6 cartuşe separate de cerneală permit schimbarea doar a cartuşului care se epuizează;
 • Filtre creative pe ecranul tactil (poţi aplică filtre pe fotografii şi chiar viziona pe ecranul imprimantei diferenţa între fotografia originală şi cea pe care ai aplicat filtre);
 1. PIXMA Clould Link

Se poate utiliza PIXMA Cloud Link prin aplicaţia Canon PRINT sau ecranul tactil al seriei PIXMA TS9050 pentru a imprima direct din reţelele de socializare şi servicii cloud populare, inclusiv Facebook, Google Drive şi Dropbox sau chiar Instagram (pentru Insta utilizaţi hârtia fotografică lucioasă, pătrată, de 13×13 cm de la Canon) .

 1. Scanner rapid la o rezoluţie extrem de bună

Am testat şi scannerul, mai ales că am cumpărat la Marea Barieră de Corali fotografiile făcute de echipa foto de la scufundări şi nu le aveam în format electronic, să le pot folosi pe blog. Caracteristicile scannerului:  rezoluţie scanare 2400 x 4800 dpi, viteză de scanare aprox. 14 sec., dimensiune maximă scanare 216 x 297 mm.

 

Vă pun mai jos comparativ fotografiile scanate cu multifuncţionalul nostru şi cele cu PIXMA TS9050.

Canon PIXMA TS9050

Aceeași fotografie scanata cu doua multifuncționale. Ghiciți care este scanata cu Canon PIXMA TS9050?

Pe noi ne-a convins, mai ales că există şansa să ne înscriem şi în campania Canon Back to School şi să ne recuperăm banii pe achiziţie.

 

Şi de-o fi să pierdem, cu PIXMA TS9050 tot facem o investiţie bună!

Canon PIXMA TS9050

Fotografie scanată după original, ne aflam în cubul de sticlă de la etajul 88, în afara clădirii Eureka Skydeck, Melbourne

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului.

 

În încheiere, vă invit să îmi spuneţi voi într-un comentariu la articol, dacă aţi avea acasă sau la birou o astfel de imprimantă / scanner / copiator, ce aţi face cu ea? Ce aţi printa sau scana? Fotografiile de nuntă, de la botezul celui mic, din vacanţe sau poate colaje sau felicitări de Crăciun sau Paşte? Aţi scana actele importante şi salva undeva? Aţi printa fişe de şcoală sau rapoarte pentru serviciu?

 

Distribuie articolul

Comentarii