Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Cu copiii la Singapore Zoo, grădina zoologică numărul #1 din Asia

18 februarie 2018
Excursii

Distribuie articolul

Iubim oraşul Singapore, nu mai este niciun secret, aşa cum am dezvăluit în Top 12 atracţii de văzut cu copii în Singapore, însă grădina zoologică numărul 1 din Asia (şi în top 5 din lume, conform Travelers’ Choice Awards), Singapore Zoo, ne-a dat pe spate încă de la prima vizită în 2014. Atunci am vizitat-o cu copiii pe fugă, în cadrul unui program ce includea mai multe atracţii în ziua respectivă.

Mi-am promis atunci că vom reveni. Doi ani mai târziu am ajuns din nou la Singapore Zoo şi am descoperit-o pe îndelete. Am alocat o zi întreagă pentru Singapore Zoo, una pentru River Safari şi Night Safari şi una pentru Jurong Bird Park, toate sub umbrela aceleiaşi organizaţii, Wildlife Reserves Singapore.

Singapore Zoo

 

 

Câteva informaţii despre Singapore Zoo

 

 

La 27 iunie 1973, Zoo-ul din Singapore și-a deschis porțile pentru prima dată cu o colecție de 270 de animale din peste 72 de specii și un personal de 130 angajaţi. Până în 1990, 1600 de animale din mai mult de 160 de specii trăiau în grupuri sociale şi habitate amenajate cu granițe concepute să pară cât se poate de naturale.

 

Singapore Zoo

 

În 1987, grădina zoologică a început să afișeze animale rare, împrumutate de alte grădini zoologice. Primele animale expuse în acest fel au fost maimuțele rare aurii din China în 1987, care au atras mai mult de o jumătate de milion de vizitatori. Au urmat tigrii albi din Zoo Cincinnati în 1988 și urșii panda uriași din rezervația naturală națională Wolong în 1990.

 

Singapore Zoo

 

La 1 august 2000, Singapore Zoological Gardens, Jurong Bird Park și Night Safari au fost integrate în cadrul Wildlife Reserves Singapore. Zoo-ul a suferit o restructurare pentru a-și îmbunătăți eficiența și branding-ul, care a inclus fuziunea serviciilor comune și extinderea serviciilor de consultanță. Night Safari, care s-a dezvoltat inițial ca anexă a grădinii zoologice, a devenit un parc distinct (şi un brand în sine).

 

Singapore Zoo

 

 

Singapore Zoo are 1.700.000 vizitatori anual!

 

Da, aţi citit bine! Singapore Zoo este vizitată de 1.7 M oameni în fiecare an.

Alte cifre impresionante:

  • Suprafaţa 26 hectare
  • 2.800 animale găzduite
  • 300 de specii
  • 26% din animalele pe cale de dispariție se pot vizita aici

 

Singapore Zoo

 

 

Ce ne-a plăcut nouă la Singapore Zoo?

 

 

Pe lângă animale (şi avem o galerie foto impresionantă mai jos), ne-a plăcut faptul că Singapore Zoo este situată într-un zonă de pădure tropicală, fiind renumită pentru conceptul său „deschis”, care oferă vizitatorilor din întreaga lume posibilitatea de a fi inspirați de minunile naturii și ale faunei sălbatice.

Animalele de aici trăiesc în medii spațioase și amenajate astfel încât să simuleze habitatele lor naturale, separate de vizitatori prin șanțuri uscate și umede. Șanțurile sunt ascunse de vegetație sau săpate. Animalele periculoase care se pot căţăra bine sunt adăpostite în incinte amenajate cu geamuri.

 

Singapore Zoo

 

Ne-a mai plăcut faptul că Singapore Zoo oferă diverse moduri de plimbare disponibile în incintă: tramvaie, barca, ponei şi plimbări cu cai. Deşi noi am preferat să o străbatem, pe îndelete, pe jos.

 

Ne-au plăcut show-urile, programate la anumite ore (planificaţi din timp şi urmăriţi să fiţi în zonă atunci când se ţin): Splash Safari, Animal Friends, Elephants at Work & Play, Rainforest Fights back. Acestea nu durează decât 20 minute, dar sunt interesante pentru copii.

 

Singapore Zoo

 

La Singapore Zoo nu doar vizitezi şi admiri animalele, ai şi activităţi diverse: Keepers Chit-Chat, Feed the Animals şi (preferata băieţilor noştri) Rainforest Kidzworld (loc de joacă cu jeturi de apă, curte cu animale de fermă.

 

Singapore Zoo

 

La Wet Play Area sunt tobogane şi ţâşnitori, stropitori şi jocuri cu jeturi de apă, numai bune pentru relaxarea picioruşelor obosite după o jumătate de zi de vizitat.

Dacă la prima vizită a fost o surpriză această zonă şi nu eram pregătiţi cu slipi sau şorţuri de baie (asta nu i-a împiedicat pe băieţi să se dezbrace în chiloţii coloraţi şi să fugă în apă), la a doua vizită am venit pregătiţi cu schimburi şi am căutat special acest loc de joacă.

 

Singapore Zoo

 

 

Informaţii şi tips-uri utile pentru o vizită la Singapore Zoo:

 

Program de vizitare: zilnic, între orele 08.30 a.m. – 6.00 p.m. (ultima intrare la 5.30 p.m.)

Adresă: 80 Mandai Lake Road Singapore 729826

Cum ajungi acolo: Pe site-ul oficial (click) sunt mai multe variante, depinde de buget și comoditate. Noi am ajuns cu transportul in comun și am plecat cu taxi.

 

Singapore Zoo

 

Preţuri (în Singapore dollars):

Bilet acces Singapore Zoo: 33$/adult şi 22$/copil

Guided tram ride (tramvaiele pictate precum animalele de la Zoo): 5$/adult şi 3$/copil 3-12 ani pe călătorie sau 10$/adult şi 6$/copil toată ziua

Închiriere cărucioare pentru copii sub 3 ani şi 15 kg greutate: 9$/zi

Închiriere scuter electric: 35$/zi

 

Tip: Noi am luat bilet combinat 4-Park Admission la toate cele 4 parcuri din portofoliul WRS (Zoo, River Safari, Night Safari şi Jurong Bird Park) cu tariful de 78$/adult şi 58$/copil. A inclus acces o singură dată în fiecare parc, în maxim 7 zile de la data biletului (primei vizite) şi a fost mult mai convenabil ca preţ decât toate cele 4 bilete adunate.

 

Singapore Zoo

 

Tip: Luaţi cu voi crema împotriva insectelor şi cremă de protecţie solară, pelerine de ploaie sau o umbrelă (deşi ploile sunt scurte şi călduroase). Aveți voie săintrați cu sticle de apă și gustări, este strict interzis, însă, să hrăniți animalele cu gustările aduse.

 

Magazinul de suveniruri este situat (strategic) la intrarea/ieşirea din Singapore Zoo, aşa că nu am scăpat fără să cheltuim ceva pe suveniruri (pluşuri, seturi cu miniaturi de animale din plastic).

 

Singapore Zoo

 

Tip: Singapore Zoo se mândrește cu primul habitat liber din lume al urangutanilor, într-o grădină zoologică. Acest mediu prezintă maimuțele carismatice (specia emblematică a Singapore Zoo), în mediul natural. Nu rataţi zona, simpaticii urangutani sunt numai buni de privit şi pozat în timp ce se leagănă şi agaţă de funii, sar pe podețe sau îşi fac siesta în iarbă.

 

Singapore Zoo

 

Ne-a plăcut şi vizita la River Safari, însă Night Safari a fost o surpriză excelentă, iar Jurong Bird Park este un paradis al păsărilor, pe toate le-am enumerat în Top 12 atracţii de văzut cu copii în Singapore.

 

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului.

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii