Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Elexus Apartments Sinaia, cazarea perfectă în vremuri de distanțare socială

3 iulie 2020
Hoteluri

Distribuie articolul

De la jumătatea lunii Martie 2020, de când s-a declarat stare de urgență și s-au impus restricții de călătorie atât în țară, cât  și străinătate, am ratat două deplasări în afara țării, o vacanță în familie și o deplasare în interes de serviciu, ambele planificate și rezervate cu mai bine de 9 luni în urmă.

Nu am mai făcut planuri de călătorie, am urmărit situația națională și internațională și am decis ca primele vacanțe să le facem, anul acesta, în România.

Pentru că anul acesta a fost și va fi total diferit față de cei precedenți. Amândoi lucrăm în turism, am fost afectați profesional și financiar de criza provocată de coronavirus, economii prea mari nu avem (știți doar, investim tot ce câștigăm în călătorii alături de copii pentru că e cel mai bun mod de educare, conectare și distracție în familie, ce dăinuie peste timp).

 

 

Din aceste motive, am decis ca anul acesta să vizităm mai mult România, să promovăm mai mult turismul românesc, să sprijinim proprietarii de afaceri din turism care merită și știu să își țină clienții aproape.

 

Prima deplasare în afara Bucureștiului în care ne-am izolat voluntar timp de 3 luni, a fost în Sinaia. Am simțit nevoia să ieșim în natură, la munte, dar să fim, în același timp, cât de cât protejați. Am ales să onorăm invitația celor de la Elexus Apartments Sinaia, un complex de apartamente în regim hotelier situat vis-a-vis de parcul Dimitrie Ghica din Sinaia, exact în centrul stațiunii și în apropiere de gară, cu parcare proprie.

 

Elexus Apartments Sinaia

Vedere de pe balcon, către parcul Ghica

 

Elexus Apartments Sinaia – o variantă de cazare family și child friendly!

 

Atât vă spun: când am intrat în apartamentul deluxe din Sinaia, Andrei (care mormăia că nu vrea să plece de acasă, de lângă PlayStation și lego) m-a întrebat de ce stăm doar două nopți aici, că el ar fi stat o săptămână!!!

 

Elexus Apartments este un concept prezent și în Predeal (cu Elexus Boutique 3* și Hotel Elexus 4*), dotate și decorate în stil modern, amplasate în apropierea obiectivelor turistice.

 

Elexus Apartments Sinaia

De ce apartamente în regim hotelier?

 

Pentru că situația actuală globală o cere. Indiferent că mergi la munte, la mare sau în străinătate, în aceste momente în care trebuie să fim responsabili, să evităm aglomerația și contactul cu persoane străine, cea mai bună variantă de cazare pentru familiile cu copii o reprezintă apartamentele în regim hotelier.

Existența unei bucătării face posibilă pregătirea micului dejun sau a unei cine ușoare rapide, living-ul încăpător poate strânge familia împreună, seara, la un film, un joc de cărți sau remi, dormitoarele separate permit cazarea a cel puțin 4 – 6 membri ai aceleiași familii.

Aspectul modern și dotările apartamentelor creează senzația de “acasă”: bucătărie complet echipată, dormitor cu pat matrimonial, smart TV, Wi-Fi.

 

Elexus Apartments Sinaia

Elexus Apartments Sinaia

 

Elexus Apartments Sinaia

Tipuri de apartamente la Elexus Apartments Sinaia

 

Noi am avut un apartament deluxe cu șemineu, vedeți mai jos în fotografii ce modern și bine dotat este.

 

Elexus Apartments Sinaia

 

Elexus Apartments Sinaia

 

Elexus Apartments Sinaia

 

Bucătăria (ei zic chicinetă, asta pentru că nu există masă și scaune acolo, dar sunt toate celelalte dotări necesare) este echipată cu frigider și congelator încorporate în mobilă, mașină de spălat vase, plită și cuptor electrice, fierbător de apă, veselă (farfurii, boluri, bol de salată, pahare de apă și de vin, căni, ibric, tigaie, oală, tocător de lemn, tacâmuri, tirbușon).

 

Elexus Apartments Sinaia

 

 

Elexus Apartments Sinaia

 

 

 

Baia principală era dotată cu oglindă smart, cu lumină încorporată, cu prosoape de un alb imaculat, uscător de păr și cosmeticele necesare. Îți puteai vedea ușor reflexia în robinete, ăsta e un indiciu pentru mine când mă cazez undeva, îmi dă detalii despre curățenia locului.

 

Elexus Apartments Sinaia

 

 

Elexus Apartments Sinaia

Alte tipuri de camere și apartamente la Elexus Apartments Sinaia:

 

Apartament Junior Suite

Suprafață 38 mp, capacitate maximă 3 persoane (familie cu un copil), dispun de un dormitor cu pat matrimonial, living cu canapea neextensibilă, o chicinetă open space, complet dotată și utilată, baie și smart TV atât în living, cât și în dormitor, balcon.

De la 230 lei / noapte

Apartament Loft

Suprafață 70 mp, capacitate maximă 4 persoane, situat la mansardă, dispune de două dormitoare cu pat matrimonial, un living cu canapea neextensibilă, o bucătărie complet dotată și utilată, baie, smart TV în living și în fiecare dormitor.
Fiind la mansardă nu are balcon, dar beneficiază în schimb de o fereastră tip Velux.

De la 380 lei / noapte

Apartament Family

Există un singur apartament Family, cu o suprafață 70 mp, capacitate maximă 4 persoane. Acesta este situat la parter și dispune de două dormitoare cu pat matrimonial, un living cu canapea neextensibilă, o bucătărie complet dotată și utilată, o baie și o toaletă de serviciu.
Ai televizoare smart în living și în fiecare dormitor, precum și un balcon.

De la 330 lei / noapte

Apartament Deluxe

Există patru apartamente Deluxe, cu o suprafață 70 mp, capacitate maximă 4 persoane. Fiecare dintre ele este compus din două dormitoare cu pat matrimonial, living cu canapea neextensibilă și șemineu, o bucătărie complet dotată și utilată, o baie și o toaletă de serviciu, televizor smart în living și în fiecare dormitor.

De la 380 lei / noapte

Apartament studio

În structura Elexus Apartments există două astfel de spații. Ambele sunt situate la ultimul etaj și dispun de un dormitor cu pat matrimonial, o chicinetă complet dotată și utilată, baie, spațiu de depozitare și smart TV în dormitor.
Fiind la mansardă nu au balcon, dar au o fereastră de tip Velux. În acest tip de apartament, cu o suprafață de 27 mp, se pot caza 2 persoane.

De la 300 lei / noapte

 

Puteți solicita disponibilitatea și face rezervări online la Elexus Apartments Sinaia dacă dați click pe acest link.

 

 

Cum ne-am descurcat cu mesele pe timpul cazarii la Elexus Apartments Sinaia?

 

Simplu.

Deși complexul oferea și varianta cu mic dejun pregătit și livrat la apartament, am decis să ne organizăm singuri cu micul dejun, mai ales că bucătăria este dotată cu tot ce trebuie: frigider și congelator încorporate în mobilă, mașină de spălat vase, plită electrică și cuptor, fierbător de apă, veselă (farfurii, boluri, bol de salată, pahare de apă și de vin, căni, ibric, tigaie, oală, tocător de lemn, tacâmuri).

Am simțit, totuși, lipsa cuptorului cu microunde, dar și a unui vas de yena pentru cuptor (o tavă mai mică sau un vas de ceramică).

 

Elexus Apartments Sinaia

 

Aprovizionarea am făcut-o de la Carrefour Market și Mega Image, situate la circa 5 minute de complex (am preferat Carrefour, căci este mai spațios și are mai multă marfă).

 

 

Prânzurile le-am mâncat la Hotel Carpathia Sinaia pe terasă (aici articol despre șederea noastră din trecut la acest hotel), unde am fost serviți la masă, a la carte, de personal echipat cu mănuși și măști, mâncarea a fost caldă și delicioasă. Recomandăm ciorba de burtă, supa de pui cu tăiței de casă și păstrăvul la grătar cu legume, dar și papanașii!

 

 

 

 

 

 

Seara, după plimbări, comandam la pachet pizza de la Wood, la 5 minute de complex, și o savuram, în tihnă, la masa din living. Aveam posibilitatea de a sta pe terasă la Wood, însă era destul de aglomerat și am preferat siguranța apartamentului. Excelentă pizza, recomandăm!

Mai erau și alte terase deschise în Sinaia, dar am preferat locurile deloc aglomerate și intimitatea apartamentului, de data aceasta!

 

 

Măsuri de protecție împotriva COVID-19 la Elexus Apartments Sinaia

 

Înainte să plecăm spre Sinaia, urmăream pe canalele sociale aceste apartamente, astfel că am fost în target-ul lor când au comunicat prin filmulețe și info grafice ce măsuri au luat la nivelul unităților de cazare împotriva răspândirii virusului.

Extrag de pe site-ul lor:

„Tratăm cu maximă seriozitate și responsabilitate situația actuală, astfel am implementat următoarele măsuri de prevenție :

1. Echipele hotelurilor noastre au fost informate în detaliu cu privire la măsurile de pregătire și prevenire esențiale și primesc instrucțiuni și protocoale de operare îmbunătățite în permanență.

2. Frecvența de curățare a spațiilor comune se va efectua la un interval de 30 minute, suprafețele fiind dezinfectate după fiecare oaspete (inclusiv holuri, lifturi, mânere de ușă, recepția și sălile de conferințe/întâlniri , toalete publice etc.), dezinfectarea se va efectua cu produse profesionale.

3. Vom intensifica igienizarea camerelor pentru oaspeți (mobilier, lenjerie etc) utilizând și aici dezinfectanți profesionali. Acordăm o atenție deosebită curățeniei care se efectuează în camere înainte de sosirea fiecărui nou oaspete. Menajul zilnic se realizează numai cu aprobare, la cerere.

4. Vom continua să ajustăm serviciile de alimentație în conformitate cu recomandările autorităților locale privind siguranța alimentară.

5.  Toate produsele care intră în hotel și în blocul alimentar sunt atent verificate și dezinfectate.

6. Room-service disponibil pentru servirea meselor în cameră. Meniul este disponibil în Camere/Apartamente și la Recepție.

7. Check-in online ( oaspetele primește automat invitație la check-in online prin intermediul e-mailului ) precum și pentru plata online -pentru a limita interacțiunea fizică prin plăți contactless și online.

8. Evaluăm zilnic starea de sănătate a angajaților și vom lua imediat măsurile necesare , la primele semne de îmbolnăvire. Am pus la dispoziția întregului personal termometre pentru a se lua temperatura la începerea și terminarea programului de lucru, această fiind notată într-un registru de monitorizare.

9. Toți oaspeții sunt încurajați să folosească dezinfectantii la intrarea în restaurant și în spațiile comune, puși la dispoziție gratuit.

10. Obligativitatea tuturor oaspeților de a completa formulare, prin care declară pe propria răspundere că au o stare de sănătate bună și că nu au călătorit în zonele afectate de COVID-19 în ultimele 14 zile (declarația se transmite și pe adresa de e-mail).

11. Amplasarea de covoare dezinfectante la intrările principale și dispozitive cu dezinfectant în spațiile comune.

12. Panou de protecție la recepția hotelului pentru protejarea atât a personalului cât și al clienților împotriva răspândirii virusului.

13. Locațiile din portofoliu au încheiat un contract pentru igienizare profesională cu firma Up Hill, folosind echipamente și produse ce respectă în totalitate standardele și dețin toate certificările necesare.

14. Cheile de acces în cameră sunt dezinfectate și introduse într-un plic sigilat.

15. Politica de anulare și flexibilitatea rezervărilor – ne angajăm să oferim politici de rezervare flexible, având în vedere aceste circumstanțe unice, astfel conform politici de rezervare selectate clientul poate să anuleze gratuit cu până la 5 zile înaintea sosirii.

16. Vom elimina din cameră și zonele publice revistele , pliantele, hârtiile și alte materiale printate.

Măsurile suplimentare includ instructajul personalului pentru consolidarea regulilor și practicilor de igienă personală bună, furnizarea de măști și mănuși medicale pentru personal și oaspeți.”

Nu pot decât să confirm că au făcut toate aceste lucruri. Mai multe informații despre măsurile luate găsiți direct pe link-ul hotelului.

Ce am făcut două zile la Sinaia?

 

Am vizitat Expoziția de trenulețe, am urcat la Peleș și Pelișor, am vizitat în condiții de siguranță Pelișorul (Peleșul îl mai văzusem), ne-am plimbat prin Parcul Ghica și am admirat Casino-ul din Sinaia, am urcat la Cota 1400 și cu telecabina la Cota 2000.

Ne-am plimbat prin centru, am admirat Primăria și am evitat magazinele și locurile aglomerate.

Dacă vrei mai multe informații despre ce poți vizita cu copiii în Sinaia, ai aici material de studiu.

 

 

 

 

 

Acest sejur la Elexus Apartments Sinaia a fost la invitația hotelului, dar articolul reprezintă în totalitate părerea onestă a familiei noastre despre acest complex și tip de cazare. Am spus, singurul minus pe care l-am identificat noi este cuptorul cu microunde, dar acesta este din comoditate, puteam folosi lejer cuptorul aragazului. Ah, și când am folosit cuptorul nu am avut mănușă specială sau cârpă de bucătărie cu care să scoatem tava fierbinte din cuptor, dar am improvizat cu prosoape din hârtie.

Încă un sfat: dacă alegeți să faceți o astfel de vacanță, luați cu voi de acasă sau cumpărați la fața locului un detergent mic și un burete de vase, o lavetă și o rolă de prosoape de hârtie, vă vor fi de ajutor în bucătărie!

 

 

Și un ultim pont: la retur ne-am oprit în Urlați, la Grădina Magică a Lavandei, un domeniu privat, unde am stat de vorbă cu proprietara, am făcut câteva fotografii și am cumpărat lavandă și produse derivate.

 

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul de Facebook Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii