Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

„Hai la masă!” cu Gașca Zurli (hai și la concurs)

19 septembrie 2017
În joacă

Distribuie articolul

Dacă tu pui pe masă la cină un platou cu pește și garnitură de legume asortate și spui: „Hai la masă!”, iar copiii tăi salivează la vederea platoului de pe masă, ești o eroină pentru mine! 

Nu știu cum faci, dar aștept ponturi.  

Deși jumătatea adultă a Familiei Hai Hui are obiceiuri alimentare sănătoase (cu mici scăpări, omenești, de altfel), deși adorăm și consumăm pește și fructe de mare, mușchi de vită, legume (în special broccoli, sparanghel, fasole verde și linte), chefir și avocado, nu același lucru putem să îl afirmăm despre jumătatea minoră a Familiei Hai Hui.

In ciuda încercărilor noastre repetate și exemplului personal pe care îl dăm în casă, nu am reușit să îi împrietenim pe Ionuț și Andrei cu alimentele enumerate mai sus. Meniul lor este redus la câteva feluri de mâncare pe care le gătesc pe rând, legume mănâncă doar în ciorbe sau tocănițe, cu mici excepții: Bugs Bunny Andrei ronțăie morcovi cruzi și mănâncă mai multe tipuri de fructe, Ionuț adoră mâncarea de măsline și pepenele rosu.

 

Am primit cu bucurie vestea noului turneu al Găștii Zurli, în premiera națională cu spectacolul „Hai la masă!”, o producție savuroasă, prin care aceasta își propune să îi împrietenească pe copii cu mâncarea sănătoasă, cu legumele și, mai ales, cu statul la masă.

Spectacolul aduce în lumina reflectoarelor cântece noi, ale căror versuri le semnează tot Mirela Retegan, dar și un personaj nouBucătărașul Zurli.

Acesta le va prezenta copiilor obiceiuri alimentare sănătoase în maniera jucăușă și colorata cu care Zurli ne-a obișnuit, prin cântece și întâmplări simpatice, pline de învățăminte.

 

Bucătărașul știe trucuri despre mâncarea făcută cu dragoste și povești care să-i țină pe copii cu gura deschisă.  Eu sper să ii convingă pe ai mei să mănânce legume și produse lactate (căci în afară de lapte nu servim altceva).

Iată orașele în care Gașca Zurli ajunge în octombrie și noiembrie cu spectacolul, „Hai la masa!”

  • 03 octombrie, Brașov, Sala Dacia, Complex Lux Divina, ora 19:00 – Bilete găsiți online aici
  • 05 octombrie, Cluj-Napoca, Sala Polivalentă, ora 19:00 – Bilete găsiți online aici
  • 13 octombrie, Botoșani, Sala Polivalentă Elisabeta Lipă, ora 19:00 – Bilete găsiți online  aici
  • 14 octombrie, Bacău, Teatrul de vară Radu Beligan, ora 19:00 – Bilete găsiți online aici
  • 15 octombrie, Galați, Sala Sporturilor, ora 19:00 – Bilete găsiți online aici
  • 22 octombrie, Craiova, Sala Polivalentă,ora 19:00 – Bilete găsiți online aici
  • 25 octombrie, București, Sala Polivalentă, ora 19:00 – Bilete găsiți online aici
  • 29 octombrie, Timișoara, Sala Sporturilor Constantin Jude, ora 19.00 – Bilete găsiți online aici
  • 04 noiembrie, Baia Mare, Sala Sporturilor Lascăr Pană, ora 19.00 – Bilete găsiți online aici

 

In încheiere, te invit la un concurs având ca premiu o invitație de 4 persoane la spectacolul din București, ce va avea loc pe 25 octombrie, la Sala Polivalentă. Trebuie doar să îmi lași un comentariu pe blog în care să îmi spui care este alimentul adorat de copilul tău și care este cel de care nu se atinge și cu care ai vrea să îl împrietenești.

 

Extragerea câștigătorului cu Random.org va fi filmată și postată pe pagina de Facebook a blogului în ziua de 15 Octombrie 2017, iar articolul va fi completat cu numele  câștigătorului.

 

Succes și „Hai la masă!” 

Distribuie articolul

Comentarii