Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Ia sportul cu tine şi în vacanţa cu copiii

18 iulie 2019
Advertoriale

Distribuie articolul

Cred că ştiţi deja că băieţii noştri sunt pasionați de fotbal și joacă ori de câte ori au ocazia, iar noi mergem la sală de câte ori putem. Încercăm să ducem o viaţă activă, găsim modalităţi de a face sport oriunde şi oricând, inclusiv în călătorii. De la mers pe jos peste 10 km pe zi când vizităm o destinaţie nouă, până la activităţi sportive specifice zonei pe care o vizităm. Îmbinăm relaxarea cu activitățile şi urmăm cel mai de preţ îndemn: Ia sportul cu tine şi în vacanţă!

 

E adevărat, de când cu băieţii, vrem  / nu vrem, bagajul nostru (minimalist, de altfel) include unul sau mai multe dintre următoarele articole: minge de fotbal, mască de snorkeling, ochelari de înot, palete de tenis de masă, palete de badminton, în funcţie de destinaţie şi timpul petrecut acolo, de facilităţile oferite, încălțăminte specifică (sandale trekking, pantofi de apă) etc.

Decathlon ne-a fost partener de nădejde de-a lungul anilor pentru majoritatea articolelor sportive pe care le-am cumpărat (inclusiv biciclete, trotinete, echipament de fotbal) sau a celor specifice unei călătorii. Am ales Decathlon de fiecare dată din trei motive: ne este aproape (avem magazinul din Berceni la 10 minute de casă), au produse de o calitate superioară și un preț rezonabil. Iubim brandurile Quechua și Olaian (de la care avem șorturi de baie și tricouri cu SPF 50).

 

Dar să vă povestesc câteva experienţe sportive de prin călătorii, în ordinea preferinţelor familiei noastre pentru activităţile respective:

 

 

Înotul

 

Băieţii noştri adoră să se bălăcească, fie în mare / ocean, fie într-un ochi de piscină. De aceea, oriunde mergem, căutam cazare care oferă această facilitate. Cu cât e piscina mai mare, cu atât mai bine!

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

Infinity Pool @Marina Bay Sands, Singapore, Dec 2018

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

Fairways & Bluewater, Boracay, Filipine, Ian 2019

 

 

E relaxant, mai ales după o zi de mers pe jos sau drumeţie, după o dimineaţă în soare, să te răcoreşti în valuri. Cât au fost mici băieţii, o pereche de aripioare şi ochelarii de înot erau tot ce le trebuia. Au trecut rapid la veste, acum suntem la stadiul în care ne luăm doar ochelarii de înot şi suntem gata de bălăceală!

Am cumpărat acum două săptămâni de la Decathlon câte o pereche Aquashoes pentru băieți (noi aveam deja, de câțiva ani) și niște șepci care se leagă la spate, cu care pot intra în apă, dintr-un material care se usucă foarte repede, cu cozoroc care îi fereşte de soare. Pentru ce sunt buni pantofii de apă Aquashoes? Pentru plajele mai puţin fine, cu pietricele sau scoici, pentru a evita arderea tălpilor pe asfalt sau la parcurile acvatice și tematice.

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

 

Iată cele mai frumoase locuri în care am înotat noi, în familie:

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

Xcaret, Playa del Carmen, Mexic, Noiembrie 2015

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

St. Maarten, Caraibe, Feb 2015

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

Fontainbleau Hotel, Miami Beach, Noiembrie 2015

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

Insula La Digue, Seychelles, Octombrie 2017

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

White Beach, Boracay, Filipine, Ianuarie 2019

 

Echitația

 

Anul trecut am descoperit acest sport şi ne-am îndrăgostit de caii din info tripul Haidook Experience. Am urcat toţi patru pe cai, am învăţat regulile de bază şi chiar am călărit pe poteci de munte, însoţiţi de personalul atent de la Potcoava.

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

 

Pentru acest sport îţi trebuie un echipament sportiv minim, dar majoritatea locurilor unde călăreşti îţi oferă opţiunea închirierii acestui echipament sportiv. Practicarea echitației nu este grea, dar trebuie să iei câteva lecţii înainte de a te avânta la trap sau la galop. Preferabil ceva mai multe!

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

La trap către poteci de munte, cu blondele de la Potcoava

 

 

 

 

Drumeţiile

 

Deşi nu suntem munțomani, ne plac traseele cu dificultate mică şi medie şi adorăm să fim în mijlocul naturii.

Fie că am făcut, împreună cu copiii, o drumeţie de 4 km prin Canionul Ihlara din Cappadoccia ori una de 2 km pe insula Curieuse din Seychelles să descoperim ţestoasele gigant, drumeţiile ne-au făcut să ne testăm limitele şi să descoperim că ne subestimăm copiii. Nu au nevoie decât de încălţările de drumeție şi o sticlă de apă, poate de o şapcă împotriva soarelui şi de o cremă de protecţie solară.

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

După o drumeţie de vreo oră prin Fond Ferdinand, rezervaţia naturală în care creşte Coco de Mer, am avut o privelişte sublimă asupra insulei Praslin şi a insulelor vecine din Seychelles

 

În traseele pe insule sau în zilele când mergem câte 10 – 12 km prin parcurile de distracţii apelăm la sandale de drumeție. Alegem modele care să fie uşoare, confortabile, pe care, de cele mai multe ori, le purtăm şi prin oraş. Ne orientăm spre modele care se usucă rapid (sunt situații când intrăm și în apă cu ele) și sunt potrivite pentru toate destinațiile calde, dar și pentru vara toridă din București!

Vă recomandăm cu tărie aceste sandale pentru copii, sandale doamne și același produs pentru domni, toate luate de la Decathlon la un preț foarte convenabil, de o calitate și trăinicie invers proporțională cu prețul.

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

 

Tălpile noastre fericite vi le recomandă!

 

Înainte să plecăm în Cappadoccia, la început de Mai, ne-am cumpărat toţi patru încălțăminte de drumeție la munte de la Decathlon şi a fost cea mai bună investiţie, nu am ieşit din ea 4 zile!

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

Încălțămintea de drumeție de la Decathlon ne-a ajutat să nu alunecăm

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

Să escaladăm înălțimi

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

Să facem drumeţii prin canion

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

Sau să facem yoga pe malul unui lac

 

Fotbalul

 

Dacă îi întrebi pe băieţii noştri, fotbalul e numărul 1 în preferinţele lor.

În curtea şcolii, în curtea casei, la antrenamentele de la fotbal pe care le fac de 4 ani, pe orice petic de pământ din orice grădină / parcare / teren de fotbal, oriunde există o minge, va fi fotbal! Da, inclusiv pe plajă sau in resorturi!

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

Ionuţ găsise o minge într-un resort din Antalya şi ne întreba dacă vrem să jucăm fotbal!

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

 

Tricouri și pantaloni de fotbal, jambiere, protecții, pantofi de fotbal, pe toate le-am cumpărat tot de la Decathlon. Nu mai ştiu câte zeci de mingi am cumpărat şi primit! Ideea e că facem echipe (da, chiar şi eu!) şi jucăm fotbal acasă, la mare, la munte, oriunde! Bine, eu joc mai puţin (că sunt portar de obicei), dar mă agit pe acolo să nu iau (prea) multe goluri!

 

 

Snorkeling

 

Am lăsat la urmă cea mai iubită activitate după părerea adulţilor din familie, ai cărei fani am devenit acum doi ani şi jumătate când am descoperit-o. A fost şi continuă să fie cea mai tare experienţă de familie din viaţa noastră! Nu știu dacă se încadrează tocmai la categoria sporturi, dar nouă ne place!

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

Snorkeling in Phi Phi Islands, Thailanda

 

Nu ştiam prea multe despre snorkeling înainte să ajungem la Marea Barieră de Corali din Australia în Februarie 2017, ştiam doar că îţi trebuie un echipament special (ochelari, tub, vestă, labe).

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

Ionuţ se pregăteşte să plonjeze printre peştii de la Marea Barieră de Corali, Australia

 

Acum doi ani am cumpărat pentru această vacanţă şi special pentru activitatea de snorkeling seturi de snorkel de la Decathlon pentru adulţi, iar pentru copii am cumpărat de la faţa locului, din Cairns (am dat în jur de 20 de dolari australieni). Seturi însemnând doar ochelarii şi tubul!

I-am folosit în mai multe vacanţe (da, în cele două bagaje cu care plecăm toţi patru câte 3-4 săptămâni intră şi echipamentul de snorkeling – fără labe sau veste) şi avem amintiri extraordinare din experienţele de snorkeling la Marea Barieră de Corali, în Caraibe (în Saint Maarten sau în Bahamas), în Seychelles, Mexic sau în Thailanda, dar şi la Marea Neagră sau Mediterană.

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

Snorkeling in Seychelles, lângă Insula St. Pierre

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

Snorkeling la mal in Pearl Island, Bahamas

 

Am înţeles însă rapid că trebuie să schimbăm echipamentele, aşa că pentru băieţi am cumpărat recent masca easybreath, este mult mai practică şi confortabilă. Urmează să facem investiţia şi pentru noi, adulții, aşadar căutăm noi locuri unde se face snorkeling de calitate.

Masca nu permite aburirea în interior, aşadar ai claritate mare în apă. Câmpul vizual al măştii este panoramic, cu efect de 180 de grade, deci cu siguranţă o să surprindem toate detaliile din apă. Cred că unul din cel mai mare avantaje al acestei măşti este tubul cu sistem dry-top, care nu permite pătrunderea apei prin partea superioară.

Credeţi-mă, pentru cei mici, acest tub este un avantaj foarte mare!

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

 

Ah, iar băieţii folosesc masca şi să exploreze piscinele sau să caute scoici pe fundul mării:)))

 

Ideea este că e important să facem mişcare chiar şi în vacanţă (sau mai ales în vacanţă, când ne mai relaxăm şi din punct de vedere alimentar)!

De aceea, vă întrebăm şi pe voi: ce activităţi sportive prestaţi voi în vacanţe? Ce vă place să faceți împreună cu copiii?

 

Ia sportul cu tine şi în vacanţă

 

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook şi contul de Instagram, conținutul postat acolo este diferit!

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii