Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Jurong Bird Park, Singapore, cel mai mare paradis al păsărilor din Asia

19 februarie 2018
Excursii

Distribuie articolul

Vă spuneam în articolul dedicat grădinii zoologice din Singapore că am alocat o zi întreagă pentru Singapore Zoo, una pentru River Safari şi Night Safari şi una pentru Jurong Bird Park.

 

Jurong Bird Park

 

 

Câteva informații despre Jurong Bird Park

 

Construcția și amenajarea parcului Jurong Bird Park pe 20 de hectare in vestul orașului a costat 3,5 milioane de dolari.

Jurong Bird Park, inaugurată în 3 ianuarie 1971, este o grădină aviară de renume mondial, unde poți găsi specimene de păsări magnifice din întreaga lume, inclusiv o colonie mare de flamingo.

 

Jurong Bird Park

 

În prezent, este cotat ca fiind cel mai mare parc de păsări din lume în ceea ce privește numărul de păsări și cel de-al doilea cel mai mare, în ​​ceea ce privește numărul de specii de păsări, cât și zona de teren ocupata (după Weltvogelpark Walsrode din Germania).

Jurong Bird Park numără un total de 5.000 de păsări din 400 de specii, dintre care 29 sunt specii amenințate cu dispariția.

 

Jurong Bird Park

 

În 2006, Jurong Bird Park a beneficiat de o renovare in valoare de 10 milioane de dolari. Odată cu modernizarea, parcul are o nouă intrare, restaurant Bongo Burgers deținut și administrat de parc, un salon de înghețată, un magazin de suveniruri și un spital pentru păsări.

 

 

Ce ne-a plăcut la Jurong Bird Park

 

Împărțirea pe zone:

 

Waterfall Aviary, cea de-a doua cea mai mare cascadă walk-in cu păsări în lume, acoperă 2 hectare și cuprinde mai mult de 600 de păsări care zboară liber, din peste 50 de specii.

Speciile de aici includ graurii cu pieptul auriu, păsări turacos și pupeze.

 

Jurong Bird Park

 

Dinosaur Descendents

Într-un colț al grădinii zoologice există o secțiune plină de păsări ce nu pot zbura: struți, emu, rheas și cassowaries sunt rezidenții acestei expoziții.

 

Jurong Bird Park

 

Jurong Bird Park

 

Wings of Asia

Vizitatorii pot vedea cea mai mare colecție de păsări din Asia de Sud-Est, cu peste 200 de specii. Există cuști imense pentru păsările de vânătoare și variante periferice care adăpostesc păsările mai delicate și teritoriale. Speciile teritoriale sunt ținute în cuști mari, în timp ce speciile care pot coexista între ele (porumbeii spre exemplu) sunt lăsate să se plimbe liber în aviar.

 

Jurong Bird Park

 

Lory Loft

Construit într-o vale în formă de castron, Lory Loft este una dintre cele patru incinte de zbor pentru păsări. Podul înalt cât două etaje ajunge chiar în mijlocul incintei și oferă o vedere de 360 ​​de grade asupra zonei.

Această structură conține peste 10 specii de papagali lories si lorekeets (un tip de papagali de talie mică și medie, caracterizați prin limbile lor cu peri ce îi ajută să se hrănească din nectarul diferitelor flori și fructe moi, de preferință fructe de pădure).

 

Jurong Bird Park

 

Jurong Bird Park

 

Penguin Coast

Găzduiește cinci specii de pinguini pe o suprafață de 1.600 de metri pătrați. Proiectat să semene cu o navă, interiorul este construit cu grinzi și podele din lemn.

Coasta Pinguinului găzduiește specii de pinguini precum Humboldt (chilean), rockhopper și macaroni (pinguini cu creasta), dar si pinguinii rege, care locuiesc într-o casă cu climat controlat, cu acces la o zonă în aer liber care prezintă pinguini africani, una dintre puținele specii adaptate zonelor tropicale.

 

Pelican Cove

Aici poti vedea toate cele șapte specii de pelicani, inclusiv pelicanul dalmatin pe cale de dispariție. Există un podeț pe care vizitatorii pot să se plimbe și să observe păsările.

 

Jurong Bird Park

 

Activități și show-uri

 

Ca și la Singapore Zoo, exista activități diverse precum Keepers Chit-Chat sau Feed the Birds, dar și câteva spectacole cu păsări.

Show-ul Kings of the Skies, unde am putut vedea și asculta informații despre maiestuoșii stăpâni ai cerului, vulturii și șoimii, dar și Birds of Paradise, au fost preferatele noastre.

 

Copiii s-au distrat de minune la  Birdz of Play, terenul de joacă cu apă amenajat in tematica păsărilor, sub găleata gigantică ce se umplea și revărsa constant, pe tobogane sau la stropitori.

 

Jurong Bird Park

 

Jurong Bird Park

 

 

Informaţii şi tips-uri utile pentru o vizită la Jurong Bird Park:

 

 

Program de vizitare: zilnic, între orele 08.30 a.m. – 6.00 p.m. (ultima intrare la 5.30 p.m.)

Adresă: 2 Jurong Hill, Singapore 628925

Cum ajungi acolo: Pe site-ul oficial (click) sunt mai multe variante, depinde de buget și comoditate. Noi am ajuns și am plecat cu taxi.

 

Jurong Bird Park

 

Preţuri (în Singapore dollars), valabile la data editării articolului:

Bilet acces Jurong Bird Park: 29$/adult şi 19$/copil

Tip: Noi am luat bilet combinat 4-Park Admission la toate cele 4 parcuri din portofoliul Wildlife Reserves Singapore (Zoo, River Safari, Night Safari şi Jurong Bird Park) cu tariful de 78$/adult şi 58$/copil. A inclus acces o singură dată în fiecare parc, în maxim 7 zile de la data biletului (primei vizite) şi a fost mult mai convenabil ca preţ decât toate cele 4 bilete adunate.

In încheiere vă lăsam un videoclip despre Jurong Bird Park, de pe canalul oficial al WRS:

 

 

Stați pe aproape, povestim și despre experiențele noastre la River Safari și Night Safari, cea din urmă ne-a încântat tare.

 

Citește și Top 12 atracţii de văzut cu copii în Singapore.

 

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului.

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii