Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Ocolul Pământului în 40 de ani sau o petrecere altfel

27 martie 2019
De suflet
0 comentarii

Distribuie articolul

Emoţionată. Recunoscătoare. Fericită. Copleşită.

 

Aşa m-am simţit vineri, 22 Martie, la prima petrecere aniversară din viaţa mea, la împlinirea unei vârste rotunde.

Aşa mă simt astăzi, scriind acest articol şi privind fotografiile făcute de talentata Mihaela Mirea de la We are family photography.  Ii găsiți și pe Facebook cu pagina.

Pun câteva fotografii la galeria foto iar restul le încarc pe Facebook, că prea sunt multe şi frumoase.

 

 

Totul a început când Nicoleta Orlea, un fundraiser dedicat şi mama de copil atipic (dar şi de copil tipic), m-a contactat în privat şi m-a întrebat dacă vreau să îmi donez ziua de naştere pentru copiii cu autism pe care îi sprijină Asociaţia ATCA pentru a fi recuperaţi, a beneficia de terapie ABA şi a fi integraţi, pe cât posibil, într-o societate pe alocuri potrivnică oricui pare atipic.

Dacă mă cunoaşteţi cât de puţin, ştiţi că nu stau pe gânduri când mi se cere ajutorul! Aşadar, alături de Nicoleta, am purces la organizarea celei mai frumoase zi de naştere de până acum, cu scop caritabil (mai jos vedeţi şi rezultatul).

 

 

 

Atmosfera a fost exact cea surprinsă cu măiestrie de Mihaela în fotografii, de relaxare pentru părinţi şi distracţie  maximă pentru copii, pe parcursul a 4 ore, motiv pentru care mulţumesc din suflet partenerilor ce au făcut posibil acest eveniment în cele mai bune condiţii:

 

 

O locaţie grozavă în centrul Bucureştiului, The Party House,  ne-a fost gazdă primitoare şi elegantă, cu spaţii separate de conversaţie pentru copii, de distracţie pentru copii, chiar şi de dans pentru perechea de dansatori adusă special de mine pentru încântarea ochilor celor mari şi celor mici.

The Party House nu este un loc de joacă obișnuit, este o locaţie cosy ce se pretează mai multor tipuri de evenimente cu număr restrâns de participanţi, inclusiv seminarii, lansări de produse, petreceri de sfârşit de an şcolar, aniversări. Mulţumesc, Ştefan şi Mihaela, pentru efortul vostru şi căldura cu care ne-aţi primit!

 

 

 

 

Nicio petrecere nu e reuşită fără mâncare. Şi nu orice fel de mâncare, ci mâncare delicioasă şi atent pregătită chiar în ziua de vineri de prietenii de la Spoonful.  Mărturisesc că am avut emoţii că nu ne va ajunge mâncarea, că poate nu va fi bună (nu i-am cunoscut înainte de acest eveniment, aveam emoţii)! Nu puteam să mă înşel mai tare, totul a fost delicios şi în cantităţi arhi suficiente. Copiii au avut masa lor, cu feluri de mâncare special pregătite pentru ei, adulţii au savurat finger food de s-au lins pe degete.

 

 

 

Cofetăria Atena ne-a răsfățat papilele gustative cu un Candy bar perfect şi un tort de zile mari, personalizat cu fotografia noastră. Cele două mese cu dulciuri au fost pur şi simplu asaltate de copii (şi nu numai), iar mini buşeurile cu brânză şi ciuperci au mers de minune pe mesele adulţilor lângă bere, cidru sau vin!

 

 

 

Mulţumim, Tuborg România, pentru cea mai bună bere premium (Kronenbourg 1664 Blanc) şi pentru cidrul Somersby!

1664 Blanc este o bere din grâu, fructată și răcoritoare, dominată de arome de citrice şi coriandru, produsă din “caviarul hameiului”, Strisselspalt, un tip de hamei unic, exclusiv în Franţa, precum şi din culturi speciale de drojdie şi malţ atent selecţionate.

 

 

Copiii s-au delectat cu Granini, sucuri obţinute din fructe naturale cu ajutorul celor mai noi tehnologii, fără conservanţi şi fără coloranţi alimentari.

 

 

Vinul alb, rosu și roze a fost asigurat cu ajutorul celor de la VINO.

 

 

Distracţia celor mici a fost asigurată (spre relaxarea creierelor părinţilor) de către Andrei Teașcă şi al său Teatru de magie, care m-a impresionat prin discursul de dinaintea momentului său, în care a vorbit copiilor (dar să audă părinţii) despre copiii cu autism, despre ce putem face noi pentru a ajuta un copil în dificultate şi a preda lecţia juniorilor noştri. Om cu om, copil cu copil, gest cu gest se face bine. Un Bine comun, pe care ni-l dorim toţi!

 

 

 

 

Dana Predu și Juxi Magic au completat programul celor mici cu un teatru interactiv, cu poveşti cu Zână Bună Juxi şi Rita, Gărgăriţa.

 

 

 

 

În cadrul evenimentului, pe lângă donaţiile în urnă special amenajata şi pe platforma Galantom, am organizat 4 licitaţii cu premii constând în sejururi la mare şi la munte, asigurate de sponsorii şi prietenii mei generoşi, de la Silver Mountain Resort & SPA din Poiana Braşov, Vox Maris Grand Resort din Costineşti, Hotel Bulevard din Predeal şi Hotel Mioriţa din Neptun. Le mulţumesc, din suflet, sponsorilor, dar şi prietenilor mei care au licitat aceste sejururi cu donaţie în contul ATCA.

 

 

La finalul serii, după ce au plecat invitaţii, am strâns prin locaţie, m-am descălţat şi Nicoleta a făcut socoteala: 6.000 RON donaţie, însemnând 120 de ore de terapie pentru 15 copii cu autism cu probleme financiare grave, din familii care nu îşi permit să îi ducă la terapie.

 

O singură concluzie trag: am familie şi prieteni buni, toţi #CuInimaLaPurtător!

 

 

Vă mulţumesc, mă înclin!

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii