Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Port mai mult decât culoare pe chipul meu

28 martie 2018
Blogging

Distribuie articolul

„Mami, te simți rău?” mă întreabă Ionuț într-o amiază, cu o vădită îngrijorare pe fețișoara lui de nouă ani.

„Nu, mami, nu mă simt rău, de ce mă întrebi asta?” replic eu curioasă, încercând să îi alung temerile (de două luni, de când l-am pierdut pe bunicul, copiii sunt foarte atenți la starea noastră, se panichează când aud că ne doare ceva).

„Așa, că arăți … rău!”

 

Bang!!! Palmă virtuală peste față de la copilul meu, atent la fiecare detaliu!

 

 

Pe față port îngrijorare, tristețe, lipsă de atenție, stres.

 

 

Timp de două luni am purtat doliu și nu m-am mai machiat absolut deloc. Lipsa machiajului de zi, cumulată cu oboseala și stresul zilnic, mă recomandă, cu brio, substituirii în expoziție a măștii lui Tutankhamon.

 

Nu urmăresc tutoriale de make-up, beauty bloggers sau branduri de cosmetice anume. Nu sunt adepta tonelor de straturi pe față, fardatului excesiv și falsității, în general.

Aș spune că am gene bune, de la mama, care îmi permit ca la vârsta de 39 de ani să nu folosesc produse de acoperire a imperfecțiunilor de pe față. Pentru că nu am. Cu o mică excepție, care mă seacă de fiecare dată când privesc în oglindă: cearcănele.

 

Cearcănele m-au însoțit din copilărie pe parcursul adolescenței (când mai acopeream cu fondul de ten al mamei câte un coș), pe parcursul tinereții (când începusem să mă machiez și experimentam toate culorile turbate la ochi și pe buze) și până în prezent (când am adoptat metoda de make up în 5 minute).

 

Semnalul de alarmă tras, involuntar, de Ionuț m-a făcut să înțeleg că, deși nu mă machiam decât natural, fața mea arăta altfel.  El a văzut schimbarea și a verbalizat îngrijorarea. Motiv pentru care am decis să încep, din nou, să îmi pun în valoare calitățile cu care m-a înzestrat natura.

 

 

 

Pasul 1 – TRIAJUL

 

În doar 10 minute am triat toate produsele de machiaj existente în casă și am ajuns la concluzia că trebuie să arunc trei sferturi din ele. Palete de farduri pentru ochi de acum 2-3 ani, alte palete ce conțin farduri de ochi epuizate și blush de obraz pe care îl mai foloseam, rujuri vechi sau pe care nu le purtam (din cauză de nuanțe), creioane dermatografe în curs de terminare, creioane de buze pe care nu le mai folosisem de mult, oje expirate.

V-am spus că nu folosesc produse precum fond de ten sau pudră deci la acest capitol nu am ce sorta.

Am păstrat rimelul Dior cumpărat la finalul anului trecut (deși e deschis de vreo 3 luni, dar nefolosit în ultimele 2), o trusă de farduri de pleoape Naked (cu multe nuanțe de bej și maro), vreo două rujuri și iluminatorul meu preferat de la Estee Lauder.

 

 

 

Pasul 2 – REFAC STOCUL SALVATOR!

 

 

Pentru că am avut mai multe produse de machiaj de cumpărat pentru a completa trusa de machiaj, dar și cremă de față, mi-am creat cont în magazinul online farmec.ro și am comandat produsele lipsă. În plus, cosmeticiana mea mi-a recomandat să fac o terapie cu fiole cu acid hialuronic de la ei, așa că le-am comandat și pe acestea.

Coșul meu de cumpărături arată așa:

 

Comanda a fost trimisă aseară, astăzi este deja la curier, mâine va fi livrată. Abia aștept să folosesc noile mele farduri în cele 5 minute alocate în fiecare dimineață. Promit un update ulterior la articol cu părerea mea despre ele, după câteva întrebuințări.

 

Later edit: Mi-a venit comanda! Super happy!

 

De ce am comandat de la Farmec și nu din altă parte?

 

Pentru că le știu produsele de pe vremea când o urmăream pe mama folosindu-le pentru întreținere, de-a lungul copilăriei și adolescenței mele.

Pentru că este brand românesc și vreau să susțin antreprenorii și companiile românești.

Pentru că sunt produse de calitate superioară la prețuri rezonabile.

Pentru că am comandat produse din noua gamă de machiaj Gerovital Beauty, o gamă completă de produse pentru machiaj, prin care Farmec intră pe piața cosmeticelor decorative. În dezvoltarea produselor din această gamă, specialiștii Gerovital au folosit doar ingrediente active de ultimă generație, precum acid hialuronic, pudra de diamant, Vitamina E, ce conferă pielii beneficii certificate: hidratare, protecție, rezistenţă îndelungată, matifiere.

 

 

Gama Gerovital Beauty acoperă toate necesitățile unui machiaj complet şi include produse pentru ten, ochi, sprâncene, buze și unghii:

  • Pentru buze: Rujul cremos cu Acid Hialuronic (18 nuanţe), Rujul mat cu Acid Hialuronic (7 nuanţe), Rujul lichid cu rezistenţă îndelungată (5 nuanţe) şi Balsamul de buze. Eu mi-am comandat un ruj mat cu acid hialuronic – nuanta roşu rubiniu, abia aștept să vad dacă are o textură bogată, hidratează şi conferă o culoare intensă, aşa cum spun ei. 
  • Produsele de machiaj pentru ochi includ Mascara Supreme Lash, Mascara Devilash, Kit-ul pentru sprâncene, Creionul dermatograf în 4 nuanţe şi 3 palete de Farduri de pleoape (Nude, Rose şi Smokey). Am comandat două creioane dermatografe (negru și maro); m-au mâncat buricele degetelor să comand și paleta Nude, însă am vrut să cumpăr neapărat crema și fiolele cu AH, am renunțat la paletă în coșul final de produse.
  • Pentru ten – Pudra compactă şi Fardurile de obraz, un Iluminator care asigură luciul natural şi uniform, datorită pudrei de diamant din compoziţie şi un Anticearcăn ce conferă fermitate și tonicitate zonei din jurul ochilor. Mi-am comandat un nou fard de obraz – nuanța piersică, dar și anticearcănul soft focus (v-am spus că asta e marea mea problemă, cearcănele!).
  • Lacuri de unghii Magic Gel Effect (20 de nuanțe de culoare) care pot fi combinate cu Gelurile UV Top coat şi Matt Top Coat.

Pasul 3 – MACHIAJUL DE ZI CU ZI, MAI MULT DECÂT CULOARE PE CHIPUL MEU!

 

 

5 minute. Anticearcăn, fard de pleoape, creion dermatograf, rimel, iluminator, blush și ruj.  Atât îmi ia în fiecare dimineață, dar chipul meu arată altfel.

 

Pentru evenimente deosebite machiajul îmi ia și 15 minute, dar atunci mă străduiesc să fac un Smokey eyes sau ceva mai elaborat.

 

Tenul îngrijit și nuanța de ochi verzi cu irizații mă ajută indiferent ce culoare aș aplica pe pleoape sau pe buze. Contează doar să mă mobilizez să aplic produsele de machiaj în cele 5 minute, zilnic, astfel încât să evidențiez pomeții, culoarea ochilor sau buzele (atunci când starea interioară îmi cere ruj roșu).

 

 

Astăzi m-am machiat pentru a pleca la serviciu. Ionuț nu a mai spus nimic, în schimb soțul m-a întrebat:

„Ai vreo ședință pe undeva?”

Astăzi port mai mult decât culoare pe chipul meu. Port încredere, port iubire, port viață.

 

Produsele Gerovital Beauty se pot achiziționa doar în magazinele de brand Gerovital şi Farmec şi în magazinul online www.farmec.ro.

 

 

Acest articol este scris, cu drag, pentru proba 10 de la Spring SuperBlog 2018.

Poţi oricând să îmi lași feedback-ul tău într-un comentariu.

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi cel de Twitter.

Distribuie articolul

Comentarii