Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Haideți cu mine la Praga, într-un weekend doar cu fetele (24 – 27 Martie)

24 ianuarie 2023
Grupuri

Distribuie articolul

Dormi, dar nu te odihnești?

Simți că nu mai ai timp deloc pentru tine?

Ești obosită fizic, dar mai ales psihic?

Nu te-ai mai văzut cu cea mai bună prietenă de ceva timp?

 

E clar, ai nevoie de vitamina P (de la Praga, nu de la ce prostii vă trece vouă prin cap :).

Administrată într-un week-end prelungit „girls only”, după 8 Martie, parte a unui grup restrâns de doamne și domnișoare, alături (sau nu) de cea mai bună prietenă, soră, cumnată sau mama ta!

Îți propun un week-end de relaxare și odihnă activă într-una din cele mai frumoase orașe ale Europei.  Nu vă promit prea multă odihnă fizică, dar garantez conectarea cu tine însăți și celelalte participante, plimbări agale, fotografii frumoase și bucurii de suflet (cum ar veni savurarea unui pahar de vin în curtea elegantului hotel în care vom sta sau o cină fancy pe o croazieră pe râul Vltava, cu muzică live).

 

 

Programul excursiei la Praga

Vineri, 24 Martie 2023

Ne întâlnim la aeroport la ora 09.00 și ne îmbarcăm pe zborul Tarom spre Praga, cu decolare la ora 11.05.  Sosim pe aeroportul din Praga la 12.00 și avem transfer către hotel.

Ne cazăm la un hotel cochet, liniștit și pitoresc, aflat în centrul istoric al orașului, Hotel Meteor Plaza Prague **** (sau similar).

Camerele sunt decorate cu bun gust și dispun de utilități moderne, sunt spațioase și luminoase.

 

 

Sâmbătă, 25 Martie 2023

După un mic dejun copios și o cafea savurată în liniște, plecăm într-un tur pietonal de două ore și jumătate în legendarul oraș vechi.

Facem o plimbare relaxantă pe străzile înguste și pitorești din centrul istoric, admirăm diversitatea unică a stilurilor arhitecturale de la gotic la Art Nouveau.

Pășim printr-unele dintre cele mai interesante locuri ale capitalei Boemiei, veche de 1000 de ani: Basilica St. James, Tyn Church, Ungelt, Old Town Square, cartierul evreiesc, Rudolfinum (gazdă a orchestrei Filarmonicii din Praga), Charles Bridge.

 

Image by Pexels from Pixabay

 

După un prânz copios cu specific cehesc și o siestă la soare, pe una din multele terase din centru, avem după-amiaza liberă să străbatem străzile și cumpărăm ceva suveniruri pentru cei de acasă.

Opțional, la amiază ne putem îmbarca la Pier 16 pe un vapor  pentru o cină elegantă și o croazieră de 3 ore cu priveliști spectaculoase de pe râul Vltava. Ascultăm muzică live și ne bucurăm de o cină tip bufet în timpul acestei croaziere fluviale de seară în Praga.

Trecem pe lângă liniile panoramice ale orașului și admirăm monumentele orașului scăldate în lumina amurgului. Savurăm o băutură de bun venit în timp ce plutim de-a lungul râului Vltava și vedem atracțiile de pe țărm, inclusiv Podul Charles, Vyšehrad, Academia Straka, Rudolfinum, Teatrul Național din Praga și Morile Sova de pe insula Kampa.

 

 

 

Duminică, 26 Martie 2023

Luăm un mic dejun și ne savurăm cafeaua la hotel. Ne îndreptăm apoi spre un răsfăț opțional specific zonei: beer spa.

Băile de bere sunt o procedură medicală dovedită din Evul Mediu, cunoscută pentru curățarea porilor, creșterea circulației pulmonare, regenerarea pielii și părului și revitalizarea sistemului nervos. Experiența de scăldat are loc în căzi speciale concepute pentru Beer Spa.

Terapia antică, unică, folosește hamei, drojdie și alte ingrediente naturale pentru a crea rețete unice, care imită berea. Principala diferență este că orzul nu este adăugat în baia de bere, pentru a elimina posibilitatea apariției reacțiilor alergice. Experiența de beer spa include, de asemenea, consumul nelimitat de bere nepasteurizată pe tot parcursul experienței.

Ieșim din beer spa complet revitalizate și relaxate.

 

 

 

La amiază avem parte de un alt tur ce include Charles Bridge & Prague Castle.

Începem turul de la intrarea pe Podul Charles și facem încă o plimbare relaxantă pe lângă sculpturi spectaculoase baroc și cele mai uimitoare priveliști din oraș. Trecem pe lângă Biserica Sfântul Nicolae, cea mai frumoasă clădire baroc din Praga și urcăm pe strada colorată Nerudova pentru a explora cel mai mare complex castelar antic din lume.

Vizităm 3 curți istorice ale Castelului Praga și admirăm spectaculoasa Catedrală Sfântul Vitus unde sunt înmormântați regii Boemiei. Oprim la Vechiul Palat Regal și la Bazilica Sf. Gheorghe, apoi părăsim zona castelului pentru a face fotografii dintr-unul din cele mai bune puncte de observație din oraș.

 

 

Luni, 27 Martie 2023

Luăm micul dejun si ne pregătim de plecare, avem transfer către aeroport în jur de ora 10.00.

Ne îmbarcăm în cursa Tarom la 12.55 și ajungem la București la ora 15.45. Ne despărțim cu greu unele de celelalte și ne promitem să repetăm experiența anul viitor, într-o altă destinație fantastică și tot „girls only”.

 

Costul excursiei

Costul de participare în excursia organizată de ziua femeii este de 649 euro/persoană, tarif valabil în funcție de disponibilitatea la avion la momentul rezervării. Dar pentru prietenele paginii avem un tarif special garantat de Early Booking 599 euro/persoană, pentru înscrierile confirmate până la data de 28 Februarie 2023.

Plănuiesc un grup mic, de aproximativ 15 de persoane, deci îți recomand să te hotărăști repede!

Tariful mai sus menționat include:

 • Zbor București – Praga, și retur, cu taxe de aeroport, bagaj de cală și de mână incluse;
 • Transfer aeroport Praga – hotel și retur
 • 3 nopți de cazare cu mic dejun inclus, loc în cameră dublă, la Hotel Meteor Plaza Prague (sau similar 4*)
 • Tur Old Town Prague
 • Tur Charles Bridge & Prague Castle
 • Însoțitor de grup: eu voi fi împreună cu voi la toate activitățile și vă voi oferi tot suportul și informațiile de care aveți nevoie.

 

Nu sunt incluse în preț:

 • Asigurarea medicala de călătorie și asigurare storno
 • Taxa de bagaj suplimentar
 • Mesele, cu excepția celor expres menționate mai sus
 • Cheltuielile personale
 • Răsfățul opțional, conform programului (cină bufet și croazieră 3 ore pe Vltava 55 Euro / persoană, centrul Beer Spa 65 euro / persoană)

 

Cum te poți înscrie pentru a veni împreună cu mine

Pentru înscriere dai un mail către familiahaihui@gmail.com, cu numele și prenumele tău si copia CI. Sau mă contactezi pe WhatsApp la 0745.752.724.

Nu uita de tariful Early Booking valabil până la data de 28 Februarie 2023!

La înscrierea în excursie, pentru rezervare și garantarea locului se achită un avans de 300 euro/persoană. Diferența de tarif va fi achitată până la data de 15 Martie 2023. Plățile se vor face pe baza contractului și a facturilor emise de noi, în ron sau euro conform preferințelor voastre.

 

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul de Facebook Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! 

 

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii