Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Haideți cu mine la Praga, într-un weekend doar cu fetele (10 – 13 Martie)

24 ianuarie 2023
Grupuri

Distribuie articolul

Dormi, dar nu te odihnești?

Simți că nu mai ai timp deloc pentru tine?

Ești obosită fizic, dar mai ales psihic?

Nu te-ai mai văzut cu cea mai bună prietenă de ceva timp?

 

E clar, ai nevoie de vitamina P (de la Praga, nu de la ce prostii vă trece vouă prin cap :).

Administrată într-un week-end prelungit „girls only”, imediat după 8 Martie, parte a unui grup restrâns de doamne și domnișoare, alături (sau nu) de cea mai bună prietenă, soră, cumnată sau mama ta!

Îți propun un week-end de relaxare și odihnă activă într-una din cele mai frumoase orașe ale Europei.  Nu vă promit prea multă odihnă fizică, dar garantez conectarea cu tine însăți și celelalte participante, plimbări agale, fotografii frumoase și bucurii de suflet (cum ar veni savurarea unui pahar de vin în curtea elegantului hotel în care vom sta sau o cină fancy pe o croazieră pe râul Vltava, cu muzică live).

 

 

Programul excursiei la Praga

Vineri, 10 Martie 2023

Ne întâlnim la aeroport la ora 16.30 și ne îmbarcăm pe zborul Wizzair spre Praga, cu decolare la ora 18.45.  Sosim pe aeroportul din Praga la 19.45 și avem transfer către hotel.

Ne cazăm la un hotel cochet, liniștit și pitoresc, aflat în centrul istoric al orașului, la mică distanță de Prague Castle, Charles Bridge și alte obiective istorice: Appia Hotel Residences.

 

 

Camerele sunt decorate cu bun gust și dispun de utilități moderne, sunt spațioase și luminoase. Micul dejun bufet îl vom servi într-o mansardă consolidată ce își are originea în secolul al XII-lea, un spațiu care păstrează amintirile atâtor generații.

 

 

 

Sâmbătă, 11 Martie 2023

După un mic dejun copios și o cafea savurată în liniște, plecăm într-un tur pietonal de două ore și jumătate în legendarul oraș vechi.

Facem o plimbare relaxantă pe străzile înguste și pitorești din centrul istoric, admirăm diversitatea unică a stilurilor arhitecturale de la gotic la Art Nouveau.

Pășim printr-unele dintre cele mai interesante locuri ale capitalei Boemiei, veche de 1000 de ani: Basilica St. James, Tyn Church, Ungelt, Old Town Square, cartierul evreiesc, Rudolfinum (gazdă a orchestrei Filarmonicii din Praga), Charles Bridge.

 

Image by Pexels from Pixabay

 

După un prânz copios cu specific cehesc și o siestă la soare, pe una din multele terase din centru, avem după-amiaza liberă să străbatem străzile și cumpărăm ceva suveniruri pentru cei de acasă.

Opțional, la amiază ne putem îmbarca la Pier 16 pe un vapor  pentru o cină elegantă și o croazieră de 3 ore cu priveliști spectaculoase de pe râul Vltava. Ascultăm muzică live și ne bucurăm de o cină tip bufet în timpul acestei croaziere fluviale de seară în Praga.

Trecem pe lângă liniile panoramice ale orașului și admirăm monumentele orașului scăldate în lumina amurgului. Savurăm o băutură de bun venit în timp ce plutim de-a lungul râului Vltava și vedem atracțiile de pe țărm, inclusiv Podul Charles, Vyšehrad, Academia Straka, Rudolfinum, Teatrul Național din Praga și Morile Sova de pe insula Kampa.

 

 

 

Duminică, 12 Martie 2023

Luăm un mic dejun și ne savurăm cafeaua la hotel. Ne îndreptăm apoi spre un răsfăț opțional specific zonei: beer spa.

Băile de bere sunt o procedură medicală dovedită din Evul Mediu, cunoscută pentru curățarea porilor, creșterea circulației pulmonare, regenerarea pielii și părului și revitalizarea sistemului nervos. Experiența de scăldat are loc în căzi speciale concepute pentru Beer Spa.

Terapia antică, unică, folosește hamei, drojdie și alte ingrediente naturale pentru a crea rețete unice, care imită berea. Principala diferență este că orzul nu este adăugat în baia de bere, pentru a elimina posibilitatea apariției reacțiilor alergice. Experiența de beer spa include, de asemenea, consumul nelimitat de bere nepasteurizată pe tot parcursul experienței.

Ieșim din beer spa complet revitalizate și relaxate.

 

 

 

La amiază avem parte de un alt tur ce include Charles Bridge & Prague Castle.

Începem turul de la intrarea pe Podul Charles și facem încă o plimbare relaxantă pe lângă sculpturi spectaculoase baroc și cele mai uimitoare priveliști din oraș. Trecem pe lângă Biserica Sfântul Nicolae, cea mai frumoasă clădire baroc din Praga și urcăm pe strada colorată Nerudova pentru a explora cel mai mare complex castelar antic din lume.

Vizităm 3 curți istorice ale Castelului Praga și admirăm spectaculoasa Catedrală Sfântul Vitus unde sunt înmormântați regii Boemiei. Oprim la Vechiul Palat Regal și la Bazilica Sf. Gheorghe, apoi părăsim zona castelului pentru a face fotografii dintr-unul din cele mai bune puncte de observație din oraș.

 

 

Luni, 13 Martie 2023

Luăm micul dejun devreme și ne pregătim de plecare, avem transfer către aeroport în jur de ora 08.00.

Ne îmbarcăm în cursa Wizz Air la 10.40 și ajungem la București la ora 13.30. Ne despărțim cu greu unele de celelalte și ne promitem să repetăm experiența anul viitor, într-o altă destinație fantastică și tot „girls only”.

 

Costul excursiei

Costul de participare în excursia organizată de ziua femeii este de 599 euro/persoană, tarif valabil până la data de 10 Februarie. Dar pentru prietenele paginii avem un tarif special Early Booking 549 euro/persoană, pentru înscrierile confirmate până la data de 31 Ianuarie.

Plănuiesc un grup mic, de aproximativ 15 de persoane, deci îți recomand să te hotărăști repede!

Tariful mai sus menționat include:

 • Zbor București – Praga, și retur, cu taxe de aeroport și bagaj de mână cu dimensiunea maximă 40x30x20 cm
 • Transfer aeroport Praga – hotel și retur
 • 3 nopți de cazare cu mic dejun inclus, loc în cameră dublă deluxe, la Hotel Appia Residences (sau similar)
 • Tur Old Town Prague în 11 Martie
 • Tur Charles Bridge & Prague Castle în 12 Martie
 • Însoțitor de grup: eu voi fi împreună cu voi la toate activitățile și vă voi oferi tot suportul și informațiile de care aveți nevoie.

 

Nu sunt incluse în preț:

 • Asigurarea medicala de călătorie și asigurare storno
 • Taxa de bagaj suplimentar
 • Mesele, cu excepția celor expres menționate mai sus
 • Cheltuielile personale
 • Răsfățul opțional, conform programului (cină bufet și croazieră 3 ore pe Vltava 55 Euro / persoană, centrul Beer Spa 65 euro / persoană)

 

Cum te poți înscrie pentru a veni împreună cu mine

Pentru înscriere dai un mail către familiahaihui@gmail.com, cu numele și prenumele călătorilor si copia CI. Sau mă contactezi pe WhatsApp la 0745.752.724.

Nu uita de tariful Early Booking valabil până la data de 31 Ianuarie!

La înscrierea în excursie, pentru rezervare și garantarea locului se achită un avans de 300 euro/persoană. Diferența de tarif va fi achitată până la data de 10 Februarie 2023. Plățile se vor face pe baza contractului și a facturilor emise de noi, în ron sau euro conform preferințelor voastre.

 

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul de Facebook Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! 

 

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii