Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Prepeliţi, oştenii mei? Prepelix, Măria Ta!

4 aprilie 2018
Blogging

Distribuie articolul

Îmi trag pantalonii peste boxeri, îmi torn o cafea neagră în cana de metal, în care pun şi un strop de whisky (bine, mai mulţi stropi, dar am nevoie de mult curaj pentru ce urmează).

 

Îmi îmbrac cămaşa în carouri, lăsată pe scaun aseară, îmi arunc cu apă rece pe faţă şi sorb din cafeaua fierbinte privind spre terasă.

 

E timpul!

 

Îmi trag pălăria de cowboy pe cap şi înşfac pistolul şi cartuşele cu gloanţe. La brâu am centura cu gloanţele de rezervă. Îmi trebuie multe, că s-au înmulţit afurisitele!

 

Încalţ ciocatele maronii şi ies pe terasă. Îmi aprind o ţigară şi mai iau o gură de cafea. Aerul umed al dimineţii mă trezeşte, inspir profund şi îmi fac planul de bătaie.

 

 

Scrutez orizontul, încerc să văd pe unde se ascund. Stejarul bătrân din curte îşi flutură frunzele arămii în vânt, iar în coroana lui zăresc inamicii. Cobor privirea şi mai văd un stol lângă tufişurile de lângă hambar.

 

Pe lângă gardul scorojit se mai ascund câteva. La fel şi în grădina cu zarzavaturi. După coteţul lui Grivei, lângă adăpătoarea cailor, în iarba înaltă din livadă.

Sunt peste tot! Întrebarea este unde se vor duce la primul foc!

 

Am 90 de secunde la dispoziţie să demonstrez că sunt cel mai bun vânător de prepeliţe din lume.

Sorb ultima înghiţitură de cafea, ies în bătătură şi ochesc.

 

Trag şi se ridică brusc un nor de prepeliţe. Zboară care încotro, mai sus, mai jos, se ascund după copaci, în iarbă, peste tot. Nimeresc câteva, reîncarc. Trag iar.

 

Trag timp de 90 de secunde şi îmi dau seama că sunt praf.

 

Sunt praf la jocul ăsta, dar m-am concentrat să îmi iasă. Nu am nimerit prea multe, am ţintă foarte proastă, dar măcar m-am distrat. Am redevenit un copil fără griji, în afara scorului.

 

 

 

JOC PREPELIX PANO

 

Habar nu aveam, dar se pare că acest joc amuzant îşi serbează majoratul anul acesta, haioasele prepeliţe te îndeamnă să-ţi foloseşti talentul pentru a le vâna şi a doborî recorduri.

 

PREPELIX revine după 18 ani cu o grafică modernă şi funcţionalităţi adaptate la noile tehnologii. Jocul este disponibil pentru telefonul mobil al fiecărui utilizator şi poate fi jucat în varianta PANO (360°) sau VR (folosind o pereche de ochelari cardboard).

 

Eu am jucat pe telefon JOC MOBIL, însă după ce mi-am dat seama că sunt praf, varză sau muci (cum vreți să îi spuneți în jargonul copiilor), jocul a încăput pe mâna băieților, care s-au dovedit maeştri în împuşcarea prepeliţelor. Mai variem și noi, mai împușcăm și prepeliţe, nu numai zombi.

 

Echipa Phenomedia a lansat un JOC COPII pentru toate vârstele şi oricine poate deveni vânător de prepeliţe, atât timp cât are peste 5 ani, vârsta minimă recomandată.

 

 

O variantă demo joc PREPELIX este disponibilă în mod gratuit pentru oricine vrea să revadă sau să cunoască curajoasele prepeliţe. Iar vânătorii care vor mai mult pot avea acces full la cele două versiuni ale jocului, dacă le cumpară din GooglePlay sau AppStore.

 

Dacă cumperi varianta FULL (ai această opţiune imediat ce descarci aplicaţia pe mobil), în afară de vânătoarea de prepelițe, mai sunt și alte obiecte pe care le poți doborî sau lucruri pe care le poți face pentru a câștiga cât mai multe puncte. Sunt ascunse 13 astfel de „ghicitori” iar două dintre ele pot activa arma secretă care te va ajuta să cucerești primul loc în tabela de scor globală PREPELIX (concurezi cu toți jucătorii de JOC PREPELIX PANO și VR).

 

La vânătoare virtuală să purcedem!

 

Articol scris pentru Proba 13  – O experiență altfel a jocului de mobil, la Spring SuperBlog 2018.

Poţi oricând să îmi lași feedback-ul tău într-un comentariu.

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi cel de Twitter.

Distribuie articolul

Comentarii