Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Recomandări locaţii, destinaţii, locuri potrivite pentru familiile cu copii în Muntenia

15 noiembrie 2017
România e child friendly

Distribuie articolul

Continuăm proiectul ROMANIA E CHILD FRIENDLY și tare apreciez sprijinul vostru pentru a crea împreună baza de date cuprinzătoare cu recomandările noastre şi ale voastre pentru vacanţe de vis în ţara noastră, alături de copii, toate în acelaşi loc, gratuită şi accesibilă oricui, oricând, astăzi este la rând MUNTENIA. Nu am inclus în acest articol capitala București si împrejurimile (articol separat), nici Prahova (inclusă în articolul de Valea Prahovei).

 

Recomandări locaţii, destinaţii, locuri potrivite pentru familiile cu copii în județul Argeș

 

În cazul în care plănuiți o vacanţă în zonă, puteți afla care sunt Cele mai interesante 21 de locuri de vizitat din Arges dacă intrați pe link-ul Universului Argeșean.

O drumeție în zonă a descris Ioana Marinescu (Pisica pe sârmă) pe blogul ei, dupa o excursie cu familia: Destinații de o zi aproape de București – Cetatea Poenari și alte trei obiective

 

Recomandări locaţii, destinaţii, locuri potrivite pentru familiile cu copii

Ioana și fiica ei, Ana, la Lacul Vidraru

 

O altă perspectivă, poetică, despre Cetatea Poenari, a descris Adrian Manea, “Prima zi a restului vieţii mele!” începută la Cetatea Poienari, dar a scris și continuarea, despre Valea lui Stan.

 

„Înconjurat de pădure, situat pe malul Lacului Vidraru, la o aruncatura de băț de cea mai spectaculoasă porțiune a Transfagarasanului, Hotelul Valea cu Pesti mi s-a părut mereu de poveste. Unde mai pui că are și o piscină interioară, înconjurată de pereți de sticlă prin care vezi panorama din jur.” scrie Adriana Cocic, pe MiniCalatorii, punându-și întrebarea: Hotelul Valea cu Pesti – să mergi cu copiii sau nu, asta e intrebarea

Concluzia o citiți în articolul documentat de Adriana.

 

 

Recomandări locaţii, destinaţii, locuri potrivite pentru familiile cu copii în județul Buzău

 

Despre obiectivele turistice din județul Buzău au documentat tare fain fetele de la Travel Girls, vă las aici link-ul lor, Ce e de văzut în județul Buzău, dar și un Week-end prin împrejurimile Buzăului, povestit de Valerica Vavaly.

 

Ca și opțiune de petrecere a unui week-end relaxant pentru toată familia și o locatie child-friendly, am povestit și noi pe Familia Hai Hui – Evadare de week-end la Ferma de sub Penteleu

 

 

Dupa ce am stat și ne-am relaxat la Fermă, am tras o fugă până la Vulcanii Noroioși, dar nu am reusit să documentam pe blog, așa că vă las link-ul Adrianei Cocic (MiniCalatorii) – 1, 2, 3, tup la Vulcanii Noroioși, dar și al Valericăi (Vavaly’s Blog) – Vulcanii noroioși.

Credit foto: MiniCalatorii

Recomandări locaţii, destinaţii,  locuri potrivite pentru familiile cu copii în județul Dâmbovița

 

Puteți citi despre 10 cele mai frumoase locuri din judeţul Dâmboviţa accesând link-ul, precum opțiuni de cazare child-friendly s-au remarcat în online două locații, despre care au scris review-uri mai multe persoane (pun mai multe link-uri, ca să citiți mai multe păreri):

 

Ferma Club, Moroeni

Travel Girls

Pisica pe sarma 

Florina Badea

Mini Calatorii

Recomandări locaţii, destinaţii, locuri potrivite pentru familiile cu copii

Credit foto: Ferma Club

 

Potcoava Mountain Hideaway

Împărtăşesc cu voi experienţa noastră de familie la Potcoava (click pe link pentru a citi review-ul nostru) căci locaţia, oamenii de acolo şi serviciile contribuie, în egală măsură, să facă din Potcoava Mountain Hideaway un adevărat colţ de rai.

Au mai scris despre această locaţie:

Raluca Loteanu

Corina Poptean, de la Recomand cu drag

 

Recomandări locaţii, destinaţii, locuri potrivite pentru familiile cu copii

Credit foto: Potcoava

 

În nordul județului Dâmbovița, Miruna Tirca de la Kinder Trips a făcut,  împreună cu familia, un road trip spontan de Rusalii și a scris despre asta pe blog, Road trip de Rusalii, explorare în natură și recomandări în nordul județului Dâmbovița 

Ai alte recomandări de locaţii, destinaţii,  locuri potrivite pentru familiile cu copii din județele Argeș, Buzău, Dâmbovița?

Dă-ne de veste, să le adăugăm în listă!

 

Nu uita că ai două modalități prin care poți participa activ la crearea acestei liste de recomandări de locaţii child friendly din cadrul proiectului, în funcţie de disponibilitatea şi timpul tău:

Varianta 1 – Comentarii

Varianta 1 e mai simplă, poti lasa un comentariu la fiecare articol, pe fiecare regiune, cu locaţiile minunate potrivite pentru familii cu copii pe care le-aţi întâlnit, hotelurile sau pensiunile extraordinare care v-au impresionat, cu o descriere succintă a facilităţilor şi de ce sunteţi de părere că locaţia trebuie inclusă în listă.

Varianta 2 – Chestionare prelucrate şi importate în articole

Am conceput un chestionar pe care îl veţi găsi aici, dar şi în fiecare articol dedicat regiunilor, pe baza criteriilor menţionate mai sus. Accesează Chestionar România e child friendly!

Dacă vreţi să participaţi în proiect, îl completaţi şi trimiteţi la mine, iar eu încarc părerea voastră în articolul despre regiunea potrivită, în cadrul listei.

Urmărește și articolele despre celelalte regiuni ale României, vor fi publicate în curând:

  1. BANAT (Timiş, Caraş Severin)
  2. BUCOVINA (Suceava) – articol publicat „Vacanţe cu copiii în Bucovina”
  3. CRIŞANA (Arad, Bihor, Sălaj)
  4. MARAMUREŞ (Satu Mare, Maramureş) – articol publicat „Recomandări locaţii și obiective turistice pentru familii cu copii în Maramureș”
  5. MOLDOVA (Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea, Botoşani, Galaţi)
  6. TRANSILVANIA (Bistriţa Năsăud, Cluj, Albă, Hunedoara, Mureş, Harghita, Covasna, Sibiu) – fără Braşov
  7. DOBROGEA (Tulcea, Constanţa)
  8. OLTENIA (Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj)
  9. BUCUREŞTI şi împrejurimi
  10. VALEA PRAHOVEI (Prahova, Braşov)

Toate articolele din acest proiect minunat se vor găsi pe blog în categoria ROMÂNIA E CHILD FRIENDLY.

Ajută-mă să completăm împreună lista cu recomandări locaţii, destinaţii,  locuri potrivite pentru familiile cu copii din Muntenia!

 

Imaginea reprezentativă – credit foto:  Obiective turistice Buzau (Focurile vii).

 

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram  sau canalul de YouTube şi să dai share articolului.

Distribuie articolul

Comentarii