Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Oferta Hai Hui de grup pe Riviera Maya, Mexic, 18 – 28 Februarie 2023

17 octombrie 2022
Grupuri

Distribuie articolul

Astăzi inaugurăm, împreună cu Family Travel Bubble, un program special gândit pentru cupluri și familii cu copii, pe Riviera Maya, în Mexic.

Playa del Carmen. Cozumel. Tulum. Chichen Itza. Valladolid. Caraibe, baby! Sau cel puțin, peninsula Yucatan și Marea Caraibelor!

Cu tot ce trebuie: relaxare și distracție, vreme perfectă pentru plajă, înot și snorkeling, cu cenote, parcuri tematice și vestigii arheologice, transport aerian cu Turkish Airlines (cotată ani la rând cea mai bună companie aeriană din Europa), cu un resort family-friendly și sistem All Inclusive, cu transferuri și tururi incluse, dar și câteva opționale, la latitudinea și bugetul fiecărei familii. Garantăm voia bună și organizarea fără cusur!

 

Cod discount de înscriere promoție Crăciun

valabil până în 30 Decembrie 2022: FHH150Mexic

 

Utilizând acest cod la înscrierea pe e-mail, beneficiați de o reducere de 150 Euro / persoană (adult sau copil – nu se aplica la infant) din tarifele mai sus menționate, pentru înscrierea și plata avansului până în data de 30 Decembrie 2022 (înscrierea presupune semnarea contractului de servicii turistice și plata avansului pana la termenul limita).

 

Dar de ce Riviera Maya?

 

Cum de ce? Marea Caraibelor, resorturi All Inclusive, gastronomie, ruine fenomenale, cenote cum numai mexicanii au, parcuri tematice, floră și faună deosebite. Nu degeaba este destinația preferată a americanilor din SUA. Bine, și apropierea de Mexic e un factor, ei au Mexic cum avem noi Turcia sau Grecia aproape. La fel, dar nu prea. Ah, de Marea Caraibelor am zis?

Riviera Maya cuprinde zona de coastă a Mexicului la Marea Caraibilor, între celebra stațiune Cancun și până după ruinele de la Tulum, regiunea având o lungime de aproximativ 130 km. Nefiind o distanță atât de mare, este foarte convenabil să alegi excursii opționale pentru a explora frumusețile naturale și atracțiile din întreaga zona. Playa del Carmen se află între acestea două, cam la jumătatea distanței, la aproximativ 70 km de Cancun și 60 km de Tulum. Parcul tematic Xcaret se află la vreo 10 km față de Playa del Carmen.

Playa del Carmen este o stațiune mai pitorească, cu o așezare ideală pentru a explora întreaga Riviera Maya. Este veselă și colorată, cu o plajă frumoasă și a sa 5th Avenue (Quinta Avenida) incitantă. Această stradă este perfectă pentru shopping, terase și restaurante de cea mai bună calitate, plus tot felul de baruri pentru o viață de noapte latino.

 

 

Vremea în Riviera Maya este caldă tot timpul anului, însă se delimitează două sezoane, umed și uscat. Sezonului uscat, între noiembrie și aprilie, îi sunt caracteristice precipitațiile mai reduse, dar și temperaturile ușor mai scăzute, cu maxime în jurul a 27 – 280C. Acest sezon este cel mai aglomerat din punct de vedere al numărului de turiști, iar tarifele sunt puțin mai mari în această perioada. Lunile martie și aprilie sunt considerate cele mai secetoase.

Diferența de fus orar dintre noi și Mexic este de minus 7 ore, iar moneda oficială este peso mexican. Banii se pot schimba la orice casă de schimb valutar, iar pe 5th Avenue, în Playa del Carmen, există foarte multe.

 

 

Dar hai să vezi ce ne-am propus să facem acolo, pe zile:

 

 

Programul excursiei de grup în Mexic

Ziua 1 / 18 Februarie 2023 / Sâmbătă / București – Istanbul

Ne întâlnim la aeroport cu restul grupului la ora 18.30 pentru a face formalitățile de check-in. Zburăm spre Cancun cu Turkish Airlines, cotată în repetate rânduri drept cea mai bună companie aeriană din Europa. Decolăm la ora 21.20 din București și zburăm spre Istanbul (durata zborului aproximativ 1 oră). Ajungem în Istanbul la ora locală 23.40 și avem escală 2 ore și jumătate.

 

Ziua 2 / 19 Februarie 2023 / Duminica / Istanbul – Cancun – Riviera Maya

La ora 02.15 AM ne imbarcam în zborul către Cancun; la ora locală 13.20 ajungem la destinație. Facem formalitatile vamale de intrare în Mexic și avem transfer către hotel. Cazare la un resort family-friendly, Hotel Riu Lupita 5* (zona PlayaCar în Playa del Carmen) sau similar, cu regim All Inclusive.

Ne rezervăm dupa-amiaza pentru odihnă, cu plajă, cină și spectacole ce decurg din pachetul hotelier.

Highlights la Riu Lupita

 • All Inclusive 24 ore din 24
 • 3.5 km distanta de plaja (free shuttles la fiecare 30 de minute către si de la Riu Lupita Beach Club)
 • Premiu GOLD certification for the Travelife Sustainability System
 • Free WiFi in hotel
 • Programe de entertainment pentru adulți si copii oferite de echipa RIU
 • Restaurant principal and restaurante tematice
 • Restaurantul „Cozumel” + piscine la Beach Club

 

 

Ziua 3 / 20 Februarie 2023 / Luni / Plajă și program liber

Mic dejun și program liber de plajă și activități din pachetul All Inclusive; ne revenim după zbor și ne adaptăm la diferența de fus orar, pentru a fi pregătiți de aventurile ce urmează în această săptămână.

Bucătăria mexicană este parte integrantă a culturii acestei țări, iar resortul oferă servicii all inclusive. Vei putea savura preparate delicioase de inspirație mayasa, dar și din bucătăria internațională în restaurantele din cadrul complexului. La barurile de pe plajă sau de la piscină te vei răcori cu cocktail-uri exotice. Resortul oferă programe de divertisment pentru adulți și copii, centru de sporturi nautice, club pentru copii, seri tematice, show-uri de gătit, sala de fitness, snack bar, piscine, teren de tenis, teren de golf, servicii de calitate pentru întreagă familie.

 

 

Spre seară, facem o plimbare pe celebra 5th Avenue din Playa del Carmen, inima orașului, un bulevard pietonal lung de aproape 5 km unde găsim magazine, terase, locuri de joacă, baruri și multe altele.

 

 

Ziua 4 / 21 Februarie 2023 / Marti / Catamaran la plaja El Cielo Cozumel

După micul dejun pornim în prima excursie inclusă în program, pe insula Cozumel. Suntem preluați de autocar direct de la hotel și ajungem pe catamaran, pentru o plimbare la plaja El Cielo. Vom face plajă, baie și snorkel, distracție all the way. 

Revenim apoi cu autocarul la hotel și beneficiem de serviciile All Inclusive.

 

 

 

Ziua 5 / 22 Februarie 2023 / Miercuri / plajă sau opțional excursie de o zi la parcul tematic Xcaret

 

Mic dejun și timp liber pentru plajă sau activități pe cont propriu.

Pentru amatorii de distracție, propunem opțional o excursie la cel mai spectaculos parc tematic de pe Riviera Maya, memorabilul Xcaret, un parc acvatic cu peste 50 de atracții naturale sau culturale. Vom înota în râuri subterane, vom admira păsări, fluturi și corali și vom învăța despre civilizația Maya.

 

Parcul Tematic Xcaret, unul dintre cele mai populare obiective de pe Riviera Maya, include peste 50 de atracții, între care acvariul ce include un recif coraligen, ruine mayașe, pavilionul fluturilor, expoziția de păsări tropicale și multe altele. Xcaret reprezintă o lume nebănuită și surprinzătoare ce te cucerește încă din prima clipă. Poți face snorkeling și diving în râuri subterane și cenote, poți înota alături de țestoase marine și delfini, poți admira numeroase animale sălbatice: jaguari, maimuțe, tapiri, saraguato; păsări multicolore. De asemeni poți urmări show-uri ecvestre, spectacole de dans și nu în ultimul rând, cel mai complex show de divertisment din Mexic – Xcaret Mexico Espectacular.

Xcaret este locația perfectă pentru o zi de neuitat, indiferent de vârstă, un veritabil „must see” în Riviera Maya.

Vom petrece aici întreaga zi, iar seara vom admira faimosul show care prezintă 500 de ani de istorie și cultură, cu muzică, dans și ritualuri ceremoniale.

Seara suntem preluați de autocar pentru a ne întoarce la hotel.

 

Ziua 6 / 23 Februarie 2023 / Joi / Excursie la Tulum

 

După micul dejun suntem preluați de autocar pentru o nouă excursie inclusă în program, la situl arheologic Tulum, fostă așezare mayașă și una din ultimele cetăți construite de această civilizație. Aflat exact pe coastă, pe stâncile cu înălțime de 12 metri, ruinele de la Tulum oferă nu doar o lecție de istorie, dar și o panoramă superbă către Marea Caraibilor.  

 

Imagine de Anonymous Traveller de la Pixabay

 

Ne întoarcem cu autocarul la hotel la hotel pentru cină și relaxare.

 

Ziua 7 / 24 Februarie 2023 / Vineri / plajă sau opțional excursie la Parcul de Aventură Xplor

 

Mic dejun. Timp liber pentru plajă, shopping sau vizite pe cont propriu.

Pentru cei activi și amatori de distracții, astăzi propunem o excursie opțională la parcul de aventură Xplor, cel mai vizitat parc cu tiroliene din întreaga lume! Vom merge cu tiroliana deasupra parcului, vom cutreiera jungla în vehicule amfibii și vom explora peșteri cu râuri subterane, stalactite și stalagmite, totul în condiții de maximă siguranță și perfect pentru copiii cu vârsta peste 5 ani.

 

 

Ziua 8 / 25 Februarie 2023 / Sambata / plajă sau opțional excursie de o zi: All-Inclusive Tour Chichen Itza, Cenote și Valladolid 

Mic dejun. Timp liber pentru plajă, shopping sau vizite pe cont propriu.

Pentru cei care doresc să afle mai multe despre Mexic și civilizația mayașă, astăzi organizăm o excursie opțională la Chichen Itza, unul din cele mai vizitate situri arheologice din Mexic. La întoarcere ne oprim pentru a admira o cenotă și vizităm orașul Valladolid, întemeiat de coloniștii spanioli la jumătatea secolului la XVI-lea și numit după capitala Spaniei din acele timpuri.

 

Situl arheologic Chichen Itza este cel mai mare dintre orașele în ruină din peninsula mexicană Yucatan. Fondat în secolul al V-lea, orașul a fost cucerit în jurul anului 850 de către tolteci sau, conform unor experți, de către populația itza, înrudită cu toltecii. Ceea ce este excepțional la Chichen Itza este fuziunea sa perfectă între culturile maya și tolteca, fuziune ce se observă în arhitectură, sculptură și pictură. Acest amestec a supraviețuit până în 1.400, când orașul a fost abandonat în mod misterios. Aici vei putea admira celebra piramidă construită acum peste 1.500 de ani, cunoscută sub numele de El Castillo.

 

Imagine de José Andrés Pacheco Cortés de la Pixabay

 

Vom fi transferati apoi în zona faimoaselor cenote, unde vom vizita Cenota Ik Kil (sau similar). Cenotele sunt bazine naturale formate prin erodarea calcarelor. Mayasii le foloseau în ritualurile de sacrificare aduse zeilor. Cenota Ik Kil se află la 26 m sub nivelul solului, are un diametru de 60 m și o adâncime de 40 m. Există și o scară sculptată ce duce către o platformă de înot.

 

 

Ziua 9 / 26 Februarie 2023 / Duminica / plajă și activități pe cont propriu

Timp liber pentru relaxare sau activități pe cont propriu; putem petrece toată ziua la hotel și pe plaja, iar copiii se distrează la Kids Club. Rememorăm activitățile de care ne-am bucurat în această superbă vacanță și ieșim la o ultimă plimbare în Playa del Carmen pentru a cumpăra suveniruri pentru acasă.

Ziua 10 / 27 Februarie 2023 / Luni / Cancun – Istanbul

Luăm micul dejun mai devreme și, la ora 07.00 avem transfer către aeroportul din Cancun pentru zborul către Istanbul planificat să decoleze la ora 09.50. 

 

Ziua 11 / 28 Februarie 2023 / Marti / Istanbul – Bucuresti

La ora locală 05.40 AM ajungem pe aeroportul din Istanbul, unde avem escala de aproape 3 ore.

La ora 08.50 am sosim pe aeroportul din București și ne despărțim prieteni, cu promisiunea unei revederi la fel de frumoase.

 

Prețul excursiei în Mexic. Servicii incluse. Cod de discount Early Booking.

2.750 euro / adult, loc în cameră dublă

2.550 Euro / copil între 12 – 17,99 ani cazat cu împreună cu 2 adulți

2.250 Euro / copil între 2 – 11,99 ani cazat cu împreună cu 2 adulți

250 Euro / infant pana la 1.99 ani cazat cu 2 adulți (fără loc la avion)

​Prețul include:

 • transportul cu avionul București – Cancun și retur, cu Turkish Airlines;
 • taxe aeroport;
 • bagaj de cală 23 kg;
 • bagaj de mână 8 kg;
 • 8 nopți de cazare cu All Inclusive la hotelul menționat Riu Lupita 5* sau echivalent (include TVA local);
 • toate mesele, băuturile și activitățile prevăzute în regimul All Inclusive al hotelului menționat;
 • transferuri aeroport Cancun – hotel Riviera Maya – aeroport Cancun;
 • transferuri cu autocar conform program în excursiile incluse, menționate mai jos;
 • excursie Catamaran Snorkel El Cielo & Tortugas Beach Club;
 • excursie de o zi la situl arheologic Tulum și intrarea la cenote. 
 • însoțitor de grup – familia prietenilor de la The Happy Kid (Alina, Andrei si Eric).

​Notă: Tarifele pentru copii sunt valabile la cazarea împreuna cu 2 adulți plătitori în cameră. Pentru cazul în care vor fi un adult + un copil pe cameră, tariful aplicat va fi de 2 adulți.

Cod discount de înscriere promoție Crăciun

valabil până în 30 Decembrie 2022: FHH150Mexic

 

Utilizând acest cod la înscrierea pe e-mail, beneficiați de o reducere de 150 Euro / persoană (adult sau copil – nu se aplica la infant) din tarifele mai sus menționate, pentru înscrierea și plata avansului până în data de 30 Decembrie 2022 (înscrierea presupune semnarea contractului de servicii turistice și plata avansului pana la termenul limita).

Prețul nu include:

 • alte cheltuieli personale (suveniruri);
 • asigurare medicala de calatorie si asigurare storno;
 • excursiile opționale:

 

Xcaret Day Trip & Night Show – 150 euro/adult sau copil >12 ani, 90 euro/copil 4 – 12 ani, gratuit pentru copiii sub 4 ani

All-Inclusive Tour Chichen Itza, Cenote și Valladolid – 95 euro/adult sau copil >12 ani, 85 euro/copil 2 – 12 ani, gratuit pentru copiii sub 2 ani

Xplor 140 euro/adult sau copil >12 ani, 70 euro/copil 4 – 11 ani, gratuit pentru copiii sub 4 ani

Cozumel Snorkeling Tour: Palancar, Columbia and El Cielo Reefs 65 euro > 11 ani, 60 euro 3 – 10 ani

Cozumel Submarine Expedition 90 euro > 13 ani, 55 euro copil 4 – 12 ani

Cirque du Soleil® JOYÀ Admission Tickets de la 100 euro / pers > 3 ani

 

 

Modalitate de plată:

– pentru rezervare și garantarea locului în grup se achită un avans de 1.500 euro / persoană (adult sau copil) – la înscriere;

– până la 15 Ianuarie se plătește diferența, atât la adulți cât și în cazul copiilor sau celor cazați în alte tipuri de camere.

Plățile se pot face în Euro sau RON, pe baza facturilor emise de agenție.

 

​Cum te înscrii în excursia din Mexic:

– dai un mail la familiahaihui@gmail.com și contact@familytravelbubble.ro cu numele / prenumele călătorilor ca în pașaport și datele de naștere ale copiilor;

– grupul minim este de 20 persoane;

– numărul maxim de turiști este de 30 de persoane.

Condiții de călătorie Mexic:

 

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Mexic nu au nevoie de viza, insa este recomandat sa eviti pasapoartele temporare, iar pasaportul tau trebuie sa aiba valabilitate minima de inca 6 luni de la data iesirii de pe teritoriul mexican.

Pentru a evita refuzul intrarii in Mexic, este recomandat sa ai la tine si biletele de avion pentru intoarcere, voucherul de cazare deja achitat si asigurarile de calatorie.

 

Ce mai aștepți? Hai (Hui) în Mexic cu noi!

 

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul de Facebook Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! 

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii