Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Meșteșugu-i la putere la Săptămâna Haferland 2018!

7 iunie 2018
Destinaţii

Distribuie articolul

Ieri am fost la conferința de presă organizată pentru Săptămâna Haferland 2018, la invitația organizatorilor, mi se pare important să promovez locurile frumoase din Transilvania și acest festival de care eu, una, m-am îndrăgostit. De aceea vin cu informații proaspete, să aveți timp să vă faceți planurile de vacanță.

 

Vă amintiți ce încântați am fost să descoperim anul trecut zona Haferland? A rezultat un articol detaliat despre Două zile de vis în Haferland (Țara Ovăzului)

 

Mesendorf, plimbare cu caruta

Credit foto: Tiberiu Arsene

 

În vara anului 2012, Michael Schmidt, președintele Automobile Bavaria și al Fundației Michael Schmidt, și Peter Maffay, fondatorul Fundației Tabaluga, au inițiat proiectul “Săptămâna Haferland″, un festival menit să promoveze cultura și tradițiile săsești. Intenția lor este însă de a promova atât cultura săsească, cât și turismul în zona cuprinsă între Rupea și Sighișoara, denumită “Țara Ovăzului” sau Haferland.

Primele cinci ediții ale festivalului Săptămâna Haferland au strâns peste 15.000 participanți și s-au bucurat de prezența a zeci de personalități ale vieții culturale și sociale din România și din Germania.

 

Saptamana Haferland 2017

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, alaturi de domnul Michael Schmidt

 

De la an la an, numărul activităților cuprinse în programul festivalului a crescut, iar acestea au devenit din ce în ce mai diversificate: de la slujbe în bisericile fortificate, la proiecții de filme și până la baluri tradiționale săsești și expoziții de fotografie.

 

 

Când va fi Săptămâna Haferland 2018?

 

Cea de-a  șasea ediție a Săptămânii Haferland va avea loc în perioada 2-6 august 2018 și va include localitățile: Archita, RoadeșSaschiz, Rupea, Criț, Bunești, Meșendorf, Cloașterf,  Viscri.

Ediția de anul acesta acordă o atenție specială meșteșugurilor locale, sub sloganul Săptămâna Haferland. Festival cu meșteșug, săsesc.

 

Credit foto: Tiberiu Arsene

 

 

Programul Festivalului Săptămâna Haferland 2018

Puteți descărca programul complet de pe website-ul oficial: Program Săptămâna Haferland 2018

Vă spun, pe scurt, zilele și locațiile:

02 August 2018 ora 11.00 / Archita

02 August 2018 ora 15.00 / Roades

Citește și articolul despre Casa Tabaluga si sugestii de cazare în zonă

03 August 2018 ora 12.00 / Saschiz (numai când spun Saschiz îmi vine poftă de dulceață de lapte)

03 August 2018 ora 14.00 / Homorod

03 August 2018 ora 16.00 / Rupea (concert de muzică clasică cu maestrul Alexandru Tomescu și proiecție de film în aer liber în cetatea Rupea sună grozav)

04 August 2018 ora 11.00 / Criț

Sper din suflet să revăd oameni dragi la Criț. Poți citi în cele ce urmează despre Casa Kraus și Biserica fortificată din Criţ, embleme ale unei istorii vii a saşilor în România

 

Saptamana Haferland 2017

Fotografie aeriană a Bisericii Fortificate din Crit, photo credit: Călin Stan

 

05 August 2018 ora 11.00 / Meșendorf

05 August 2018 ora 12.00 / Cloașterf

05 August 2018 ora 16.00 / Bunești

06 August 2018 ora 11.00 / Viscri

 

Puteți afla impresiile noastre despre ediția din 2017, la care am participat, în articolul de mai jos.

Cum a fost la Săptămâna Haferland 2017?

 

 

Nouă ne-a plăcut tare mult că este un festival relaxat, care pune preț pe tradiții și valori, promovând în fiecare an altă componentă a vieții săsești. Dacă anul trecut accentul se punea pe gastronomia locului, anul acesta vom asista la dezvăluiri ale meșteșugarilor locali, vom petrece timp în natură, ne vom bucura de peisaje uimitoare și istorie vie.

 

Ce spuneți, ne vedem la Săptămâna Haferland 2018, festival cu meșteșug, săsesc?

 

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului.

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii