Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Hai (Hui) în Zanzibar la final de Iulie 2022

11 aprilie 2022
Destinaţii

Distribuie articolul

„When the flute is played in Zanzibar, all Africa east of the Lakes must dance.” – Old Arab Proverb

 

Te invităm să faci parte dintr-un grup senzațional care va descoperi un loc al contrastelor, al trăirii intense în ritm lent (pole-pole), al oceanului darnic și al oamenilor zâmbitori care încearcă să te prindă în mrejele unei civilizații diferite. Hai cu noi și V500 în Zanzibar, insula condimentelor, a fructelor gustoase, nisipului alb și peisajelor de tot felul!

 

Zanzibar este un teritoriu semi-autonom de pe coasta de Est a Africii. Mai exact, un arhipelag care are propriul guvern, însă aparține de Tanzania. Arhipelagul este compus din insula principală, Zanzibar sau Unguja, și insula Pemba, iar capitala este Zanzibar City, cunoscută drept Stone Town (patrimoniu UNESCO).

Graţie apropierii de Ecuator, Zanzibarul are o temperatură perfectă pe tot parcursul anului şi la fel ca majoritatea ţărilor din Africa de Est, are un echilibru perfect între noapte şi zi: câte 12 ore pentru fiecare perioadă.

Principalele surse de venit ale locuitorilor sunt turismul şi producţia de condimente. De fapt, pentru o bună perioadă de timp, insula principală a fost denumită Insula Condimentelor.

 

 

Turistic vorbind, Zanzibar cuprinde sase zone importante:

 • Stone Town – orașul antic, unde se găsesc majoritatea obiectivelor turistice;
 • Nungwi, cea mai comercială dintre plajele Zanzibarului (se află în partea de nord a insulei). Aici se poate înota tot timpul, neexistând recif;
 • Matemwe și Kiwengwa, plaje cu recif. Dat fiind faptul că aici au fost ridicate resorturi de 4 și 5 stele, sunt plaje mai exclusiviste. Turiștii aleg aceste plaje situate în nord-estul Zanzibarului pentru scufundări în atolul Mnemba;
 • Paje și Jambiani, plaje cu recif. Sunt situate în partea de sud-est a Zanzibarului și atrag turiști care îndrăgesc să practice kite-surfing;
 • Kizimkazi este o zona de coastă spre care se îndreaptă turiștii care is doresc să înoate cu delfinii. Nu are plajă;
 • Partea de vest a Zanzibarului, cu plaje mici și izolate. Spre această zonă stâncoasă în cea mai mare parte se îndreaptă turiștii care vor să se relaxeze în liniște.

 

 

 

Sejur la plajă în Zanzibar, 23 Iulie – 01 August 2022

 

Tip excursie: Sejur la plajă, cu soare și snorkeling, vizite opționale, distracție și relaxare

Sejurul este indicat atât cuplurilor, persoanelor single cât și familiilor cu copii de peste 2 ani.

 

De ce în perioada 23 Iulie – 01 August 2022?

 

În această perioadă, Zanzibar este paradisul iubitorilor de călătorii pentru că este deschis turiștilor și nici nu impune reguli prea stricte pentru cei ce-i calcă pragul.

Există două perioade bune pentru scufundări în largul coastei Zanzibarului, în iulie și august și în februarie și martie. Scufundarea pe coasta de nord este deosebit de bună din iunie până în octombrie și în largul coastei de sud între noiembrie și martie.

Image by Amandad from Pixabay

 

Program de grup sejur în Zanzibar

 

Ziua 1 / 23 Iulie 2022 / București – Dubai

Ne întâlnim la aeroport cu restul grupului la ora 12.30 pentru a face formalitățile de check în pe Fly Dubai, cu escală la Dubai. Decolăm la ora 15.40 din București, iar la 21.35 ajungem la Dubai, unde avem o escală de trei ore fără zece minute.

Ziua 2 / 24 Iulie 2022 / Dubai – Zanzibar

Puțin după miezul nopții, la 00.25, decolăm spre Zanzibar, unde ajungem la 05.00 dimineața. Avem transfer asigurat către hotel și camerele ne așteaptă deja pentru odihna de după drum. După amiază avem timp liber pentru e explora zona, plaja hotelului și a face planuri pentru zilele ce urmează.

Zilele 3 – 9 / 25 – 30 Iulie 2022 / Zanzibar

Avem cazarea cu mic dejun asigurată și facem planuri pentru excursiile opționale sau ne relaxăm la plajă.

Am negociat cu localnicii un pachet foarte bun de excursii opționale, la numai 130 Euro / persoană, care poate fi achiziționat la fața locului și include:

 • excursie de o jumătate de zi la delfini și snorkel la Mnemba;
 • excursie de 1 zi la mirodenii și Kendwa beach;
 • excursie de 1 zi la Stone Town și Prison Island;
 • excursie de 1 zi la Jozan Forrest, Paje Beach și Kae Funk Beach;
 • blue safari de 1 zi cu snorkel, pranxz cu fructe de mare.

Sigur că puteți da skip și sta numai și numai la plajă.

Ziua 10 / 31 Iulie 2022 / Zanzibar – Dubai

Este ultima zi în paradis, dar pentru că avem zborul către Dubai planificat pentru decolare la ora 22.10, ne bucurăm de încă o zi plină la plajă, un late-check out din hotel și un transfer către aeroportul Zanzibar Internațional Airport în jurul orei 18.00.

Ziua 11 / 01 August 2022 / Dubai – București

Sosim pe aeroportul din Dubai în jurul orei 05.05 dimineață și ne îmbarcăm pe cursa spre București la ora 10.20. La ora 14.45 sosim pe aeroportul din București și ne despărțim prieteni, cu promisiunea unei revederi la fel de frumoase.

 

Image by aga2rk from Pixabay

 

 

Cazarea în Zanzibar

 

Zanzibar este o insulă specială, unică. Oceanul împarte insula în două lumi diferite:

 1. Zanzibar – partea dinspre Oceanul Indian unde în timpul refluxului apa se retrage chiar și 1-2 km de metri în larg. Este momentul în care localnicii pleacă pe recif în căutarea hranei (Pește și fructe de mare). Aici, înotul este posibil doar la flux și aproape imposibilă practicarea snorkeling-ului.
 2. Zanzibar – partea dinspre Africa, unde oceanul are culoarea turcoaz și este locul perfect pentru a face scuba sau snorkeling în orice moment.

Cazarea este de 3 tipuri:

 1. Luxury Hotels –  resort-urile de 5 stele care au prețuri cuprinse între 300-700$ pe noapte;
 2. Hoteluri Middle Range – sunt resorturi de 3 și 4 stele care se află pe insulele mai populate și au prețuri cuprinse între 50- 300$ pe noapte.
 3. Hoteluri Budget – hosteluri sau hoteluri de 1-2 stele, gestionate de localnici, care au prețuri cuprinse între 30-70$ pe noapte

Image by MonikaP from Pixabay

 

Noi am ales un Hotel Middle Range, de 4 stele, cu servicii excelente, curat și cu acces direct pe plaja privată: Blu Marlin by EHFAR Zanzibar, în zona Kiwengwa.

Hotelul dispune de camere duble, triple, cvadruple sau family rooms.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prețul sejurului în Zanzibar:

1.295 euro / adult, loc în cameră dublă

1.095 Euro / copil între 7 – 17 ani

975 Euro / copil sub 7 ani

Prețul include:

 • transportul cu avionul București – Dubai – Zanzibar și retur, cu Fly Dubai;
 • taxe aeroport;
 • bagaj de cală 20 kg;
 • bagaj de mână 7 kg;
 • 8 nopți de cazare cu mic dejun inclus la hotelul menționat sau echivalent (incluse TVA local 18% și city tax 1%);
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • 1 însoțitor de grup.

Prețul nu include:

– pachet excursii opționale (130 Euro / persoană) – 5 excursii minunate la destinație (excursie de o jumătate de zi la delfini și snorkel la Mnemba; excursie de 1 zi la mirodenii și Kendwa beach; excursie de 1 zi la Stone Town și Prison Island; excursie de 1 zi la Jozan Forrest, Paje Beach și Kae Funk Beach; blue safari de 1 zi cu snorkel, pranxz cu fructe de mare, etc)
– asigurarea medicală și storno (o puteți lua tot prin noi, costă în jur de 130 de lei);
– testul Covid făcut înainte de plecare (RT PCR obligatoriu doar pentru cei care nu au certificat de vaccinare cu QR code);
– alte mese în afară micului dejun și cheltuieli personale (băuturi, suveniruri).

Image by hansalligai from Pixabay

 

Modalitate de plată Sejur în Zanzibar:

 

– pentru rezervare se achită un avans de 500 euro / persoană;
– până la 31 Mai se mai achită o tranșă de 500 euro / persoană;
– până la 30 Iunie se plătește restul de 275 Euro / persoană.

Cum te înscrii în excursia din Zanzibar:

 

– dai un mail la familiahaihui@gmail.com sau un telefon la 0745.752.724;
– grupul minim este de 15 persoane;
– numărul maxim de turiști este de 20 de persoane.

 

Condiții de intrare în Zanzibar:

 

Pentru români, viza turistică este VOA (Viza on Arrival) pe o perioadă de 90 de zile și se obține pe aeroport. Pașaportul NU trebuie să fie temporar și trebuie să fie valabil cel puțin 6 luni de la data sosirii. Pentru români se va completa un formular special la Arrivals.

– certificat vaccinare schemă completă cu QR code sau test RT-PCR COVID 19 cu rezultat negativ efectuat în țara de origine, cu cel mult 72 de ore înainte de plecarea din România;
– înainte de plecare (după ce ați primit rezultatul la testul de mai sus) va trebui să completați un formular online pt accesul în Zanzibar; toți pasagerii, cetățeni străini sau rezidenți, care sosesc în Tanzania continentală trebuie să completeze un formular (Traveler’s Health Surveillance Form) disponibil pe pagină de internet: https://afyamsafiri.moh.go.tz/.

– pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară, cu minim o pagină liberă.

Mai multe informații despre condițiile de călătorie actuale în Zanzibar găsiți pe site-ul oficial al MAE.

 

Image by aga2rk from Pixabay

Ce mai aștepți? Hai (Hui) în Zanzibar cu noi!

 

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul de Facebook Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! 

 

Distribuie articolul

Comentarii