Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Omenia se măsoară și într-o pereche de… teniși!

10 aprilie 2018
Blogging
0 comentarii

Distribuie articolul

Unii ar spune că nu poţi măsura omenia dintr-un om, căci eşti, fireşte, subiectiv. Ai un sistem de valori cultivat de-a lungul vieţii tale, influenţat de familia în care te-ai născut şi crescut, de educaţia primită, de societatea în care trăieşti.

Alţii ar spune că, din contră, poţi măsura omenia după faptele şi vorbele persoanei.

 

Eu sunt de părere că omenia nu se măsoară, ci se manifestă.

 

Mai timid la unii, mai pregnant la alţii. Factorii declanşatori sunt diferiţi de la persoană la persoană, nivelul omeniei este diferit, dar el există. Nu cred să nu fie om să nu fie mişcat de ceva în lumea asta, să nu rezoneze cu o situaţie tragică, să nu îl impresioneze o persoană sau un animal în dificultate, să nu facă partea lui de bine.

Sau poate sunt eu o optimistă incurabilă, care crede în oameni.

 

 

În societatea de astăzi mi se pare extrem de important să înţelegem că facem parte dintr-o comunitate, că este normal să privim şi dincolo de casa, familia, reţeaua noastră socială şi să încercăm să dăm o mână de ajutor acolo unde este nevoie.

 

Faptul că încerc să fac partea mea de bine îmi dă o stare de bucurie şi sunt conştientă că dau un exemplu pozitiv copiilor mei, care, poate, alături de ai voştri, vor reuşi să schimbe în bine ţara asta bătută de soartă.

 

Am găsit o poezie absolut superbă a lui Corneliu Vadim Tudor, acest geniu nebun al poeziei româneşti, care se potriveşte foarte bine campaniei pe care vreau să v-o propun. Vă invit să o ascultaţi în lectura domnului Mihai Cuza.

 

 

 

De Crăciun, aş spune că omenia prietenilor mei reali şi virtuali s-a manifestat prin cele 128 de cadouri trimise copiilor din judeţul Vaslui şi cele 100 pachete cu cozonaci şi şosete groase pentru bătrânii săraci tot de acolo, în campania Spune DA – Fii Mos Crăciun pentru un copil amărât.

 

De Paşte, aş spune că omenia s-a manifestat prin sutele de pachete cadou pentru copii şi alimente trimise bătrânilor din zonă, în campania Spune DA de Paște! Trimite un pachet pentru copiii din Vaslui!

 

 

 

De ziua copilului, pe 1 Iunie, aş vrea să vă invit să vă manifestați omenia printr-o pereche de … tenişi noi!

 

 

M-am sfătuit cu prietena mea, Alexandra Timar, care a coordonat campania Hrăneşte un suflet! de Paşte, dar şi cu părintele paroh Mihai Paraschiv Vasilică, în grijă căruia se afla multe sate din cele mai sărace din România, mulţi copii şi bătrâni care abia îşi duc zilele.

 

În campania de Paşte, 1750 de copii din judeţele Vaslui, Botoşani şi Iaşi au beneficiat de pachete cu periuţa şi pastă de dinţi, săpun, cărţi de colorat şi dulciuri.

 

 

Pe 1 Iunie, de ziua lor, vrem să le oferim fiecăruia câte o pereche de tenişi noi. NOI, cumpărați special pentru fiecare dintre ei, pe mărimea lor!

 

Pentru noi nu înseamnă mult (sunt tenişi de vânzare şi la 20-30 de lei), pentru copiii care îi primesc înseamnă enorm.

Nu le dăruim doar o pereche de tenişi noi, ci speranţa într-un viitor mai bun, demnitatea de a purta o pereche de încălţări noi, care să li se potrivească, să nu fie rupte sau uzate, dar şi bucuria de a primi un cadou.

 

Împreună cu Alexandra şi părintele Paraschiv, voi gestiona listele de copii pe sate (Ciocarlesti, Buhaesti, Uncesti, Macresti, Parpanita, Barzesti, Babusa, Tăcută, Pribesti, Stioborani, Vultureşti, Voineşti, Negreni, Munteneşti, Căzăneşti, Glodeni, Cozmeşti, Hurduci, Negreşti, Cioatele) în cadrul unui eveniment pe Facebook aferent campaniei Spune DA de 1 Iunie – Copii in tenisi.

 

 

Daţi join evenimentului încă de acum, pentru a fi la curent cu tot ce vom posta referitor la această campanie!

 

Părintele paroh ne va trimite listele cu copii şi mărimea necesară fiecăruia, după care voi, oamenii de omenie, veţi „adopta” un copil şi îi veţi cumpăra o pereche de tenişi noi, veţi ambala şi marca cutia şi o veţi trimite la părintele paroh care va distribui cadourile copiilor din sate.

 

Ca şi în celelalte două campanii, veţi avea şi alte modalităţi de ajutor la dispoziţie, donaţie în contul parohiei sau donaţie în contul meu, urmând ca eu să mă ocup de cumpărături, ambalare şi trimitere colete centralizat la Vaslui, cu copia bonurilor şi fotografii pe eveniment.

 

Voi încerca să identific posibili parteneri și voluntari pentru această campanie, la nivel de indivizi, grupuri sau companii, pentru a facilita cumpărarea şi trimiterea de tenişi noi pentru toţi cei 1.750 de copii din zonă, de la mic la mare.

 

Voi posta pe eveniment noutăţi şi liste, modalităţi de sprijin şi suport pentru ca această campanie să fie dusă la final cu bine şi să ne atingem scopul.

 

 

Vă las, în încheiere, câteva strofe scrise din poezia lui Corneliu Vadim Tudor, cea de mai sus, Pavană pentru copiii săraci ai lumii:

 

 

Eu am văzut cum se smereşte cerul
Răsfrînt în ochii de copil sărac,
Pavat cu nuferi şi cu îngeri negrii
El putrezeşte ca un fund de lac

Eu am văzut ce monument de milă 
E gheata ruptă. Straiul peticit. 
Cum trec prin ele plumbii unui viscol
Precum printr-o paragină de schit.

Eu am văzut cum dă năvală pîinii 
Copilul ghemuit pe la pomeni. 
E cea mai blestemată cruciadă,
El, cel mai fericit din pămînteni

Eu am văzut halucinanta stampă
Mizeria în stare pură, deci
Fierul roşu să-mi pice zilnic
În inimă de secol douăzeci.

Să nu-mi vorbiţi de legi şi omenie,
De mari civilizaţii galopînd.
Eu vă arăt la margini de oraşe
O umbră albă de copil flămînd

E pedepsit statornic, fără milă
Decât aceea de a se fi născut.
Trecut cu jugul secetei în spate
El n-are viitor. Şi nici trecut…

Umilitoare-i Doamne sărăcia 
Cumplit e semnul ei din zodiac 
Şi nu-i nimic mai tragic, decât cerul 
Răsfrînt în ochii de copil sărac.

 

 

Indiferent de rezultatul SuperBlog campania va avea loc. Garantez pentru asta!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018, la proba sponsorizată de brokerul de credite – AVBS Credit: www.avbs.ro, compania de intermedieri credite bancare numărul 1 în România, după cifra de afaceri, în topul companiilor cu capital 100% românesc, în domeniul brokerajului bancar. Visează… Obține cu AVBS!

Distribuie articolul

Comentarii