Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Te provoc să răspunzi: Ce e cu adevărat important pentru tine?

18 iulie 2018
Evenimente
0 comentarii

Distribuie articolul

La invitația Silva, mi-am pus această întrebare și am răspuns, fără să stau prea mult pe gânduri:

Pentru mine, cu adevărat importante sunt familia, sănătatea, iubirea de semeni și de viață, pasiunea, călătoriile și cărțile.

 

 

Și cum stăteam eu și savuram o Silva Pale Ale (bine, recunosc, două!), ascultând speakerii de seamă vorbind despre pasiune, viață și perseverență (Răzvan Exharhu, Marius Manole, Iulian Tănase, Dan Byron, Dan Mihai Bălănescu), au venit niște tineri artiști din trupa Labirint care ne-au dat pe spate, pe fiecare în parte.

 

 

 

Momentul unei concluzii surprinzătoare

 

Ce fac ei se numește teatru senzorial. Ne-au pus căști la urechi, ne-au dat măști de dormit (negre, să nu pătrundă rază de lumină) și ne-au indus o stare de relaxo-meditație, cu voci în căști, efecte sonore, plus efecte olfactive (jur că a mirosit ba a lavandă, ba a citrice, ba a hamei) sau tactile (m-au stropit picaturi de apă, m-a gâdilat un fir de lavandă pe mână), pe aceeași temă: „Ce e cu adevărat important pentru tine?”

Și mi-am dat seama. Ca de obicei, eu nu mă pun pe mine între cele mai importante lucruri / ființe din viața mea.

Eu lipsesc din concluzia de mai sus.

 

In spatele meu o vedeti pe Bianca.

Bianca a scris și ea despre experiența  ei, aici.

 

Tindem prea des să uităm că noi suntem cele mai importante ființe din viața fiecăruia, mai presus de partenerul de viață și chiar decât copii. Mai presus de părinți, prieteni apropiați sau rude.

Noi suntem actorii ce ne jucăm propriul rol în viață, după un scenariu uneori previzibil, alteori surprinzător.

 

Depinde numai de noi să ne punem pe locul întâi, să ne descoperim, să aflăm care sunt pasiunile noastre, ce ne face fericiți. Iar de la a descoperi la a pune în practică este iar drum lung. Unii nu îl parcurg niciodată.

 

 

 

Cu ochii acoperiți și celelalte simțuri ascuțite mi-am dat seama că majoritatea dintre noi nu vedem ce este cu adevărat important, nici măcar cu ochii larg deschiși.

 

Mi-a plăcut tare mult exercițiul, m-a răscolit concluzia, dar mi-am revenit rapid pe acordurile de chitară ale lui Dan Byron și muzică trupei sale. Mărturisesc că am făcut o nouă pasiune muzicală.

 

 

Hai să vă povestesc în ce context am ajuns acolo.

 

Biblioteca de Esențe – imaginată de SILVA – te invită să-ți iei porția de inspirație

 

În parteneriat cu librăriile Cărturești, Silva a reactivat timp de 6 săptămâni etajul II al celei mai frumoase librării bucureștene, de pe strada Lipscani 55, și a transformat spațiul într-un carusel al esențelor. Un loc care va găzdui cursuri de storytelling, fotografie și gătit, pentru cei ale căror pasiuni cântăresc mai mult decât orice to-do-list musai de bifat.

 

 

Pentru că pasiunea “este ca un foc de tabără. Dacă nu o întreții, se stinge”, așa cum spune Marius Manole.

Iulian Tănase ne-a mărturisit că „cele mai importante lucruri din viața cuiva sunt cele care te fac să păstrezi în permanență legătura cu tine, sunt lucrurile care te ajută să te descoperi, să te cunoști, să înțelegi și să te înțelegi.”

 

Despre craft și Raftul #SurprindeEsența

Craftul este unealta prin care fiecare dintre noi își exprimă autenticitatea. Este un portal către lumile noastre interioare și este de datoria fiecăruia să-l descoperim. Silva l-a descoperit, este pasiunea pentru berea craft.

Al tău care e?

Ca să-l găsești mai ușor, Silva ți-a pregătit raftul #SurprindeEsența. O selecție de 30 de titluri esențiale, recomandate de Iulian Tănase, Răzvan Exarhu și Laura Câlțea. Lecturi care te îndeamnă să-ți iei un moment de liniște și să te gândești la lucrurile cu adevărat importante pentru tine.

„Cartea vieților mele” de Aleksandar Hemon, „Malul Albastru” de Gellu Naum, „Despre lucrurile cu adevărat importante” de Alexandru Paleologu și multe alte titluri, te așteaptă în librăria Cărturești Carusel, la raftul #SurprindeEsența.

 

 

Pentru tine ce e cu adevărat important? 

De aici înainte, stă în puterea ta să-ți iei un moment de răgaz și să te gândești, să scrii, să desenezi, să schițezi orice idee care poate deveni realitate și care îți va răspunde la întrebarea: Ce e cu adevărat important pentru tine?

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii