Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Top 12 atracţii de văzut cu copii în Singapore

23 mai 2017
Destinaţii

Distribuie articolul

Până să ajungem anul acesta în Noua Zeelandă, Singapore era pe primul loc în clasamentul nostru dacă am dori vreodată să emigrăm, urmat îndeaproape de SUA. Acum s-au cam răsturnat locurile, însă Singapore rămâne un oraş aproape de sufletul nostru, pe care îl iubim şi în care ne-am întoarce oricând, fără să ne punem problema că ne-am putea plictisi.

Singapore este un oraş cosmopolit, în care arhitectura modernă se îmbină extrem de plăcut cu valorile tradiţionale, un oraş curat şi liniştit, un oraş care merită toţi turiştii pe care îi are.

 

De ce spun că nu ne-am plictisi nici dacă am reveni a 10-a oară în Singapore?

Păi, ia uite mai jos o mică parte din ce poţi face acolo, într-o vacanţă de minim o săptămână, un top 12 atracţii de văzut cu copii în Singapore (nu ne-am putut opri la 10, v-am spus că iubim oraşul ăsta).

Mărturisesc că ne este extrem de greu să facem acest clasament, căci atracţiile din Singapore sunt atât de cool (nu găsesc echivalentul potrivit al acestui cuvânt în română – poate mişto) încât ar merita toate să fie dacă nu pe primul loc în clasament, măcar în top 3.

Având în vedere însă că aceasta postare se adresează familiilor cu copii, dar şi adulţilor cu suflet de copil, care ajung prin Singapore, i-am întrebat pe băieţii noştri ce le-a plăcut cel mai mult acolo, în cele două vizite anterioare, cea mai recentă în vara lui 2016. Fiecare din cele 12 puncte a fost sau va fi detaliat într-un articol separat de acesta, cu detalii amănunţite.

I-am întrebat pe băieţii noştri ce le-a plăcut cel mai mult acolo.

 

Iată clasamentul făcut de copii, în ordinea preferinţelor şi amintirilor lor:

 

#1 Cu copii în Singapore: Universal Studios Singapore

 

Parte din Resorts World Sentosa, nu mi-ar ajunge 5 articole să scriu despre Universal Studios, deşi parcul în sine este mult mai mic decât cel din Florida, SUA.

 

Universal Studios este împărţit în 7 zone tematice, ce abundă în atracţii de neuitat: Hollywood, New York, Sci-Fi City, Ancient Egypt, Lost World, Far Far Away şi Madagascar.

Preferinţele Familiei Hai Hui în materie de atracţii (ride-uri): Battlestar Galactica, Jurrasic Park Rapids Adventure, Puss în Boots ‘Giant Journey, Transformers The Ride şi Revenge of the Mummy.

 

Cu gaşca veselă la Universal Studios

Citește despre experiențele noastre la USS: Distracție pe cinste la Universal Studios Singapore.

 

#2 Cu copii în Singapore: South East Aquarium Sentosa (S.E.A. Aquarium) 

Peste 100.000 animale marine din peste 800 de specii sunt răspândite în cel mai mare acvariu în 49 de habitate diferite, printre care: Strait of Karimata & Java Sea, Strait of Malacca & Andaman Sea, Bay of Bengal & Laccadive Sea, Ocean Journey, Open Ocean, Persian Gulf & Arabian Sea, Red Sea, East Africa, South China Sea and Shark Seas.

Preferinţele Familiei Hai Hui: pisicile de mare din Open Ocean, stelele şi castraveţii de mare pe care i-am atins la Discovery Touch Tank, meduzele din Ocean Journey, rechinii din Shark Seas, căluţii de mare şi crabii-păianjen giganţi.

 

Culori, corali, peştişori la SEA Aquarium

 

#3 Cu copii în Singapore: Adventure Cove Waterpark

 

Un parc acvatic perfect, Adventure Cove este compus din multiple tobogane şi atracţii pentru toate gusturile, un râu liniştit pe care poţi pluti pe colaci sau în care poţi înota, o secţiune unde poţi face snorkeling deasupra unui recif colorat şi 20.000 de peşti coloraţi, una unde treci pe lângă bazine cu pisici de mare şi chiar cu rechini.

Preferinţele Familiei Hai Hui: Dueling Racer (un tobogan dublu), Riptide Rocket, Adventure River, Big Bucket Treehouse şi Bluwater Bay, o piscină cu valuri (Andrei nu s-a dezlipit de ultimele două).

Lângă Adventure Cove Waterpark găsim şi Dolphin Island, un rai pentru cei ce iubesc aceste mamifere blânde şi frumoase. Programele lor includ: Dolphin Adventure, Dolphin Discovery, Dolphin Encounter, Dolphin Observer, Dophin Trek & Trainer for a day.

 

Gata de bălăceală la Adventure Cove Waterpark

 

#4 Cu copii în Singapore: Singapore Zoo

Inaugurată în 1973, grădina zoologică se întinde pe 26 de hectare de parc natural tropical şi cuprinde peste 300 de specii de mamifere, păsări şi reptile, în habitate planificate cu cea mai mare grijă să imite habitatele naturale ale animalelor. Este fabuloasă, absolut fabuloasă şi am petrecut o zi extrem de relaxantă vizitând-o de la cap la coadă.

Preferinţele Familiei Hai Hui: absolut toate animalele (în special tigrii albi, girafele, zebrele şi urangutanii), locul de joacă special amenajat Rainforest Kidzworld şi spectacolul Elephants at Work and Play Show.

 

Siesta de la amiază la Singapore Zoo

Citește aici articolul dedicat Singapore Zoo: Cu copiii la Singapore Zoo, grădina zoologică numărul #1 din Asia

 

#5 Cu copii în Singapore: Jurong Bird Park 

Pe o suprafaţă de 20 de hectare de habitate create să imite habitatele naturale, vizitatorii pot admira şi interacţiona cu peste 5.000 de păsări din peste 400 de specii. Structurata pe zone, te bucuri de Waterfall Aviary (o zonă ce găzduieşte peste 600 de păsări şi o cascadă de 30 m), Lory Loft, Jungle Jewels (inspirată din pădurea tropicală Sud-Americană), Penguin Coast (cu pinguini din Antarctica şi verii lor din Africa), Flamingo Lake, Pelican Cove, Hornbill & Toucan Aviary.

Preferinţele Familiei Hai Hui: pinguinii, flamingo, paradisul papagalilor şi Birdz of Play, un loc de joacă pentru copii, minunat, cu zone uscate şi ude, inclusiv tobogane mici cu apă şi piscină.

 

Doi pinguini între flamingo la Jurong Bird Park

Citește aici articolul dedicat Jurong Bird Park: Jurong Bird Park, Singapore, cel mai mare paradis al păsărilor din Asia

 

 

#6 Cu copii în Singapore: Night Safari

 

Atât vă spun: Din 1994 când a fost deschis, parcul Night Safari a câştigat de 12 ori premiul de „Best attraction” dat de Singapore Tourism Board şi în prezent primeşte 1.1 milioane de vizitatori anual.

Parcul se vizitează numai seara, începând cu ora 19.00 şi poţi face două alegeri: poţi trece cu un soi de masina-tramvai cu ghid, efectiv, prin habitatele a peste 1000 de animale nocturne, împărţite în 6 zone geografice din lume (Himalayan Foothills, Indian Subcontinent, Ecuatorial Africa, Asian Riverine Forest, Nepalese River Valley şi Burmese Hillside); şi / sau poţi urma una din Trails (cărări, pe jos, dar e mai spooky şi noi nu am făcut cu copiii decât călătoria cu maşina) – Wallaby Trail, East Lodge Trail, Leopard Trail, Fishing Cat Trail.

Preferinţele Familiei Hai Hui: plimbarea cu maşina; spectacolul de la intrarea în Night Safari, cu foc şi aborigeni, Thumbuakar Performance; showul de seară, ţinut aproape pe întuneric, cu animalele nocturne – Creatures of the Night Show.

 

Regele, in Night Safari

 

#7 Cu copii în Singapore: River Safari

 

Situat între Zoo şi Night Safari, River Safari este cel mai mare acvariu cu apă dulce din lume, construcţia lui a urmărit ambientele faunei şi florei celor mai renumite râuri din lume (Mississippi, Nilul, Gange, Congo, Mekong şi Yangtze). Găzduind peste 6000 de animale, inclusiv 40 de specii pe cale de dispariţie, parcul este şi casa simpaticilor urşi panda Kai Kai şi Jia Jia.

Preferinţele Familiei Hai Hui: Giant Panda Forest, Squirrel Monkey Forest, Amazon River Quest şi River Safari Cruise.

 

O baie scurtă la River Safari (da, e chiar o maimuţă)

Poti citi aici articolul detaliat despre  River Safari din Singapore, singurul parc cu tematică fluvială din lume

 

#8 Cu copii în Singapore: Gardens by the Bay

Dacă ar fi fost după mine, aş fi pus această atracţie pe primul loc în top, dar cum topul este făcut de copii grădinile se află pe locul 8. Dar aceste grădini, oh, aceste grădini! Aş putea sta aici zi de zi, ore în şir şi mi-ar fi bine.

Gardens by the Bay este un proiect gândit şi implementat de o organizaţie independentă ce şi-a asumat „înverzirea”oraşului Singapore, alături de o echipă de experţi internaţionali şi locali, formată din designeri peisagişti, horticultori, ingineri, experţi în arbori şi diferite culturi, cercetători şi profesionişti în înmulţirea orhideelor.

Vizitarea grădinilor exterioare, compuse din Bay South, Bay East şi Bay Central, este gratuită, se plăteşte însă o taxă de intrare la cele două domuri absolut superbe, Flower Dome (cea mai mare seră de sticlă din lume, conform recordului înregistrat de Guinness World Records în 2015, ce imită climatul rece-uscat din regiunile Mediteraneene precum Africa de Sud, California, părţi din Spania şi Italia) şi Cloud Forest (aici găsiţi o cascadă artificială ce curge pe un munte înalt de 35 m, construit pe un schelet de metal în interiorul unui dom imens, munte acoperit de vegetaţie tropicală şi mii de orhidee de diferite tipuri), dar şi la OCBC Skyway, o atracţie situată la 22 de metri deasupra pământului, de unde vezi grădinile în toată splendoarea lor. Credeţi-mă pe cuvânt, atât domurile cât şi OCBC Skyway merită din plin fiecare bănuţ.

Preferinţele Familiei Hai Hui: Children’s Garden (nu pot să vă spun cât de bestial este acest loc de joacă, conţine atât zone de joacă pe uscat super mişto, cât şi zone cu apă pe grupe de vârstă, programe educaţionale, etc), OCBC Skyway, Flower Dome şi Cloud Forest, dar şi SuperTree Grove, care se văd atât de mişto de pe SkyPark-ul sau piscina de la etajul 57 al hotelului Marina Bay Sands din apropierea grădinilor.

Gardens by the Bay

Am scris și despre vizita noastră in paradisul verde: Gardens by the Bay, un must-see în Singapore, cu copii sau fără.

 

#9 Cu copii în Singapore: Marina Bay Sands Hotel & SkyPark Observation Deck

şi fabuloasa Infinity Pool deschisă doar pentru oaspeţii hotelului

 

Hotel este o denumire mult prea mică pentru Marina Bay Sands. Nu, nu este un hotel. Este o locaţie imensă, de vis, compusă din mai multe atracţii:

Hotel – cine nu ştie hotelul? Este una din cele mai spectaculoase şi renumite clădiri din lume, în formă de corabie peste cele 3 turnuri, de un lux desăvârşit, la care mărturisesc că am avut privilegiul să stăm două nopţi în 2014, prima dată când am vizitat Singapore. Revin cu review pe hotel, vă imaginaţi că nu am ce aspecte negative să expun, poate în afară preţului piperat. Dar hey, cine vrea Marina, plăteşte pentru Marina, nu?

Infinity pool – la fel de renumită ca şi clădirea hotelului din care face parte, piscina nesfârşită de la etajul 57 este de fapt relativ mică, nu e aşa „infinity” cum se vede din fotografiile oficiale, însă priveliştea şi serviciile de acolo merită toată atenţia. Este deschisă doar pentru oaspeţii hotelului.

SkyPark Observation Deck este o platformă de observare a oraşului situată tot la nivelul 57 al Marina Bay Sands, la care are acces şi publicul larg, contra cost.

The Shoppes at Marina Bay – un mall în toată regulă, cu magazine de firma, restaurante celebre şi food court

Mastercard Theatre – da, un teatru în cadrul clădirii cu The Shoppes, la ele se ajunge din hotel direct printr-o pasarelă pe deasupra şoselei, cu show-uri şi evenimente din toate domeniile, piese de pe Broadway, etc

Sands Expo and Convention Centre – un centru expoziţional extrem de versatil, care găzduieşte expoziţii şi târguri celebre, întâlniri private, conferinţe şi reuniuni la nivel înalt şi mai puţin înalt.

ArtScience Museum – o altă clădire iconică în formă de floare de lotus, acest muzeu senzaţional al artei şi ştiinţei vine cu o secţiune foarte bine dezvoltată pentru copii (au inclusiv Family Fridays, când copiii sub 12 ani nu plătesc bilet de intrare) şi cu expoziţii permanente Future World – where art meets science, The Universe & Art, Human – the future of our species, Into the Wild.

Preferinţele Familiei Hai Hui: piscina infinity, micul dejun delicios şi extrem de variat de la Marina Bay Sands şi expoziţia super interesantă Future World de la ArtScience Museum.

 

Marina Bay Sands

 

#10 Cu copii în Singapore: Clarke Quay si croaziera pe Singapore River

 

Clarke Quay este un loc de întâlnire al tinerilor, care ies seara să bea ceva în oraş, să mănânce şi să petreacă în restaurantele şi cluburile de noapte numeroase din această zonă. Ziua oferă privelişti drăguţe asupra clădirilor din zonă şi este punct de plecare pentru croazierele scurte cu barca pe râul Singapore.

Bărcuţele care fac acest croaziere pe râu se numesc bumboats şi odinioară erau folosite la transportul cargo, ajutând la comerţul zonei şi dezvoltarea ei pe vremuri. Acum organizează pentru turişti croaziere de relaxare şi vizionare a unor clădiri pline de semnificaţie situate de-a lungul apei, precum Rafffles’ Landing Site, Asian Civilisations Museum, magazine vechi de-a lungul Boat Quay, Hotelul Fullerton, Esplanade Singapore, The Merlion Park, Singapore Flyer şi cea mai recentă atracţie, Marina Bay Sands Integrated Resort.

Preferinţele Familiei Hai Hui: plimbarea cu bumboat si skyline-ul din Singapore, văzut de pe râu.

 

Bumboats la Clarke Quay

 

#11 Cu copii în Singapore:  Merlion Park (mer-lion: corpul de peşte şi capul unui leu)

Aceasta statuie înaltă de 8.6 m şi cântărind 70 tone este simbolul oraşului, capul de leu vine de la denumirea originală a oraşului în Malay – Singapura (lion city) şi corpul de peşte de la începuturile umile ale oraşului ca sat pescăresc (Temasek = şea town).

Statuia care împroaşcă un jet puternic de apă, situată lângă Hotelul Fullerton, este un „must see” al oraşului şi pentru un selfie.

 

Singapore Merlion Park

 

#12 Cu copii în Singapore: Insula Sentosa

 

Sentosa – the state of fun, este exact ce se autoproclamă, un loc unde distracţia e la ea acasă. Pe lângă faptul că Resorts World (adică atracţiile de la numărul 1 la numărul 3 din lista de mai sus, alături de numeroase hoteluri de excepţie) se află localizate pe această insulă, ai şi trei plaje din care să alegi (Palawan, Siloso şi Tanjong), trasee în natură (Sentosa Nature Heritage Walks, Sentosa Nature Discovery), muzeul Madame Tussauds, Kidzania Singapore, activităţi ce îţi oferă un plus de adrenalină, precum iFly Singapore sau Mega Adventure, şi multe alte chestii interesante de văzut şi făcut.

Preferinţele Familiei Hai Hui: plaja de la Siloso, Resorts World Sentosa şi Madame Tussauds

 

Drumul către plaja Siloso pe insula Sentosa

 

Acestea sunt preferinţele noastre, călătoriile au fost mereu croite astfel încât copiii să nu se plictisească, să le placă ceea ce văd, ceea ce fac, să fie adecvate pentru vârstele lor. De aceea în acest blog nu veţi găsi prea multe review-uri de muzee, temple sau locuri istorice, foarte interesante de altfel pentru adulţi, dar motive suplimentare de tantrum sau oboseală pentru copii.

Sper că vă place lista noastră, revenim cu articole detaliate despre fiecare atracţie, urmăreşte-ne pe pagina de Facebook a Familiei Hai Hui să fii la curent cu articolele noi.

Fotografiile din arhiva personală a Familiei Hai Hui.

TIP: Click pe denumirea atracţiei şi veţi da de pagina oficială a acesteia sau de articolul detaliat scris după experiența noastră acolo!

 

Cred că v-aţi convins: Familia Hai Hui iubeşte Singapore!

 

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului.

Distribuie articolul

Comentarii