Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Top 5 excursii pe care să le faci din Krabi, Thailanda

1 aprilie 2024
Destinaţii

Distribuie articolul

Îți las aici un top subiectiv cu 5 excursii pe care să le faci dacă ai sejur rezervat în Krabi, Thailanda, le-am făcut pe toate alături de grupurile noastre și părerea noastră sinceră este că merită, cu prisosință, să explorezi zona, nu doar să stai cu burta la soare la piscină sau pe plajă. Doar de aia călătorim, nu? Să explorăm locuri și culturi noi, să fim uimiți și impresionați, să ne bucurăm de tot ce ne oferă destinația pe care am ales-o pentru petrecerea vacanței în grup de prieteni, cuplu sau în familie!

 

 

#1 Descoperă paradisul tropical din Phi Phi Island (Ko Phi Phi)!

 

Catalogată drept una dintre cele mai frumoase zone insulare din lume, Ko Phi Phi National Park are parte de o scenografie uluitoare, o abundență de recife de corali și faună marină uimitoare, cu munţi și stânci de calcar, vegetație luxuriantă, peșteri spectaculoase și lungi plaje de nisip alb strălucitor ce rivalizează în farmec apele diamantine ale Mării Andaman. Un paradis tropical dus la esență. Cele două insule principale sunt Phi Phi Don, de 28 km pătrați unde se află toate hotelurile, și Phi Phi Leh, de doar 6 km pătrați, un parc național nelocuit – dar care deține plaja cea mai frumoasă, a cărei notorietate a fost sporită în 1999 de filmul „Plaja” și protagoniștii Leonardo Di Caprio și Tilda Swinton.

 

Maya „The Beach”

 

Aflată la distanțe relativ egale de Krabi – 42 km și Phuket – 46 km, Koh Phi Phi este accesibilă doar cu barca. Poți ajunge aici cu un feribot public sau o barcă cu motor din principalele porturi de la Krabi (Debarcaderul Klong Jirad) sau Phuket (Debarcaderul Rassada); călătoria cu feribotul durează între 90 și 120 de minute (de aia am ales noi speedboat :)).

 

Coada la debarcare si urcarea pe traseul care duce catre Maya Bay, Phi Phi Islands

Viking Cave

 

Atenție: nu vei avea voie să intri în apă pe plaja Maya, decât până la genunchi maxim, pentru că este un ecosistem fragil acolo, plaja a fost mult timp închisă după ce devenise prea populară, pentru restabilirea ecosistemului marin. Dar priveliștea e extraordinară și vei face baie în laguna Pileh și la insula Bamboo (care e, și ea, absolut superbă).

 

Laguna Pileh

 

Bamboo Island

Bamboo Island

Noi am ales un tur cu transferuri dus-întors către locul de îmbarcare, transport cu speedboat, masa de prânz, apă și gustare de fructe, taxa de parc național inclusă (400 THB / adult, 200 THB / copil).

Pick up din zona Aonang: 08.00 – 08.30, retur 17.30 la hotel (*orele se vor reconfirma de tour leader cu ghidul local)

Se vizitează: Pileh Lagoon, Lohsamah Bay, Monkey Bay, Maya Bay, Viking Cave, Phi Phi Don Island, Bamboo Island, snorkel time

Tarife tur full day Phi Phi Island:

60 euro/adult sau copil peste 12 ani

50 euro/copil 3 – 11 ani

#2 Pierde-te în junglă și descoperă un sanctuar de elefanți,

cascada de la izvoarele termale și piscina de smarald!

Turul se numește Jungle Tour, deși nu are nimic de-a face cu jungla propriu zisă, și include trei opriri: sanctuarul elefanților, izvoarele calde Hot Springs și Emerald Pool, despre care vă povestesc mai jos.

Krabi Elephant House Sanctuary

Un sanctuar care există de 2 generații, în care elefanții sunt membri de familie, îngrijiți și plimbați după voia lor, în care vă puteți apropia de acest animale maiestuoase, le puteți mângâia și hrăni, ba și participa la baia lor zilnică.
Parte din câștigurile acestui sanctuar merg către îngrijirea acestor animale în sanctuar, în timp ce altă parte merge ca donație către Southern Elephants Hospital.

Emerald Pool

Dacă doriți să petreceți ziua în natură, atunci Emerald Pool Krabi și Krabi Hot Springs sunt opțiunea perfectă. Ambele sunt situate într-o pădure tropicală frumoasă și o evadare binevenită din aglomeratele  Ao Nang și Krabi.
Piscina de smarald (Emerald Pool) este o lagună de cristal naturală situată în Rezervația Naturală Khao Phra Bang Khram, la aproximativ 65 de kilometri de oraș. Și combinăm cu o vizită la izvoarele termale Hot Springs, care se află la circa 15 minute distanță.

Emerald Pool

Atenție:  până să ajungi la Emerald Pool, faci o plimbare frumoasă prin Parcul Național Pădurea Thung Teao, așa că încalță-te comod cu adidași sau sandale!
Există 2 poteci care duc de la intrare spre Emerald Pool. Un drum de pământ mai scurt (în stânga) și o potecă îngustă și întortocheată prin pădure și mangrove (în dreapta). Acest traseu natural de 2,7 kilometri vă conduce prin pădurea bogată în biodiversitate, un loc perfect pentru a observa păsări, insecte și specii de plante. Ia-o în dreapta, pe drumul mai lung.

Vei merge de-a lungul unei serii de piscine mici, dar limpezi ca cristalul, cum ar fi piscina verde numită Sra Kaew (Piscina de sticlă). Dar, pe lângă asta, poți observa și sute de specii diferite de copaci și plante tropicale, cascade și pâraie. Odată ce ai ajuns la Emerald Pool, poți face o baie pentru a te răcori, dar ai grijă pentru că stâncile pot deveni alunecoase. Există frânghii care te ajută să intri și să ieși, dar pantofii de apă ar fi de ajutor.

 

Crystal Pool

 

Emerald Pool

Dacă mergi 600 de metri în amonte de Emerald Pool, poți da de Blue Pool, care e un ochi cristalin de apă de culoare turcoaz. Dar întrucât această piscină este situată aproape de sursa principală a izvorului, baia nu este permisă aici, deoarece apa este mult prea fierbinte și există nisip mișcător (zic ei, eu zic doar că nu au vrut să o amenajeze pentru accesul publicului ca să nu o strice). Dar e un loc frumușel pentru pozele de social media!

 

Hot Springs Khlong Thom

Izvoarele termale se află la aproximativ 65 de kilometri de Ao Nang și la 55 de kilometri de orașul Krabi, în districtul Khlong Thom. Dar de la sau până la Emerald Pool sunt doar 15 minute.
Situate într-o pădure tropicală mică și frumoasă, cu pâraie care curg în jos pentru a crea o cascadă cu mai multe piscine naturale de apă de izvor, micile bazine cu apă termală sunt relaxante. Este o senzație plăcută să stai în apa caldă (cam 35-42 grade Celsius are), să vezi râul dedesubt și să asculți păsările ciripind. Sărurile minerale ale apei de izvor își fac treaba pe pielea ta, iar mai târziu poți înota și te poți răcori în râu!

Hot Springs

Hot Springs

Noi am ales un tur care include transport, masă de prânz, intrare la Elephant House Sanctuary și baie elefanți, taxe de intrare la Hot Springs și la Emerald Pool incluse.

Tarife tur full day Jungle Tour, Emerald Pool, Hot Springs:

75 euro/adult sau copil peste 12 ani

50 euro/copil 3 – 11 ani

#3 Relaxează-te pe plajă la cea mai spectaculoasă insulă: Hong Island!

Insula Hong (sau Koh Hong) face parte din Parcul Național Than Bok Khorani și este cunoscută pentru formațiunile sale impresionante de calcar. Insula Hong este situată în faimosul golf Phang Nga, între Phuket și Krabi. S-ar putea să cunoști Golful Phang Nga dintr-unul din filmele cu James Bond.

Hong Island

Este, cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase locuri din Thailanda. Nu numai stâncile de calcar și apa turcoaz sunt impresionante, dar și plaja moale cu nisip alb este cu adevărat magică.

Plaja este despărțită în două părți de o stâncă de calcar impresionantă. Pe o parte a plajei, vei vedea debarcaderul unde sosesc bărcile longtail (bărcile tradiționale din lemn, cu coadă lungă) și bărcile cu motor. Dar partea mai frumoasă a plajei Hong se află chiar vizavi, în spatele stâncii mari, unde vei găsi un golf superb și liniștit, unde poți înota și face snorkeling între peștii tropicali care trăiesc în apele puțin adânci.

 

Hong Island

Noi am ales un tur cu transferuri dus-întors către locul de îmbarcare, transport cu speedboat, masă de prânz, apă și gustare de fructe, taxa de parc național inclusă (300 THB / adult, 150 THB / copil).

Tarife tur full day Hong Island:

60 euro/adult sau copil peste 12 ani

50 euro/copil 3 – 11 ani

#4 Fă o croazieră la apus cu cină barbeque inclusă!

7 islands Sunset Tour

Deși denumirea te poate duce în eroare, acesta este un tur de amiază – seară, care durează undeva la 7 ore, cu tot cu transport, și are plecare în jurul prânzului din AoNang.

Cu o barcă rapidă (speedboat) vei călători în jurul a șapte obiective turistice din apropiere de Krabi, te vei opri de-a lungul traseului pentru a înota cu pești tropicali, vei face snorkeling și vei explora peșterile marine. În plus, această excursie include transportul dus-întors de la hotelul din Krabi și o cină tip bufet care este oferit pe Insula Poda.

 

Include vizite de pe barcă sau opriri la: Phra Nang Cave, Railay Bay, Chicken Island, Tup Island, Poda Island, Tan Ming Island și oprire la final lângă golful Railay unde planctonul luminiscent strălucește în întuneric când înoți pe lângă el (în funcție de vreme, fazele lunii și condițiile mareei)
Atenție: nu sunt, de fapt, 7 insule, ci 7 obiective în tur, în fapt sunt vreo 4 insule pe care sau lângă care oprește barca.
Noi am ales un tur cu transferuri dus-întors către locul de îmbarcare, transport cu speedboat, masa de seară, taxa de parc național inclusă (400 THB / adult, 200 THB / copil).

Tarife tur 7 islands Sunset Tour:

75 euro/adult sau copil peste 12 ani

50 euro/copil 3 – 11 ani

#5 Urcă la Tiger Cave și admiră peisajul tropical de sus!

Templul din peștera tigrului, cunoscut și sub numele de Wat Tham Suea în limba thailandeză, este unul dintre cele mai sacre temple budiste din Thailanda. Templul este cunoscut pentru amprentele labelor de tigru din peșteră, statuile înalte ale lui Buddha și, desigur, urcusul obositor pe munte, dar la finalul caruia esti recompensat cu privelisti incredibile.
Merită să urci cele 1260 de trepte până când ajungi pe vârful stâncii înalte de 309 de metri, priveliștea de sus este amazing, cu pădurea tropicală luxuriantă așternandu-se în fața ochilor. Stâncile uriașe de calcar și mulți copaci bătrâni fac parte din Valea Kiriwong, la care veți privi din vârful templului Peșterii Tigrului.

Istoria templului din peștera Tigerului din Krabi datează din 1975, când un călugăr medita în peșteră. În timpul meditației sale, a vazut niste tigri care rătăcesc în jurul peșterii, ceea ce a condus la descoperirea templului Wat Tham Sua. Numele templului vine și de la descoperirea amprentelor de labe de tigru pe pereții peșterii.

Și cea mai bună parte este că nu există nicio taxă de intrare la Tiger Cave!

Transport privat catre Tiger Cave

(doar transport dus – intors 4 ore, drumul dureaza cca 45 minute)

15 euro/adult sau copil peste 12 ani

10 euro/copil 3 – 11 ani

 

Alte excursii ale agenției la care mai sunt câteva locuri:

1 Iunie 2024 la Europa Park (grup familii cu copii) – 5 locuri disponibile, maxim 2 familii

Pachet cu croazieră de grup în fiordurile Norvegiei (31.08 – 07.09.2024) MSC Euribia – 1 cabina interioara disponibila

Grup familii in Gran Canaria (10 – 17 Iulie 2024) – 7 locuri disponibile, maxim 2 familii

Hai în Zanzibar, insula trăirii intense în ritm lent (5 – 15 Iulie 2024)

EARLY BOOKING: Croazieră de grup în Spania, Franta și Italia (8 – 15 Iulie 2024)

 

Am început înscrierile la tarife EARLY BOOKING  și pentru charterul direct în orașul lui Moș Crăciun, în Rovaniemi, Laponia, perioada excursiei de grup 28 Noiembrie – 1 Decembrie 2024!

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul de Facebook Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! 

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii