Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Tu ce faci cu 30 de lei? Dar cu 50? Campania Spune DA!

7 februarie 2018
De suflet
4 comentarii

Distribuie articolul

La începutul lunii Decembrie 2017 am demarat o campanie socială denumită: Spune Da. Fii Mos Craciun pentru un copil amarat!

Campania a presupus o listă de copii săraci din parohia Parpanita, Jud. Vaslui, pentru care am găsit Moși Crăciun care să le facă o bucurie cu prilejul Nașterii Domnului.  De la o lista cu 44 de copii am încheiat campania cu 128 de copii și 100 de bătrâni pentru care Sărbătoarea Crăciunului a însemnat o bucurie în plus.

 

Mă ajutați să fac același lucru de Sărbătoarea Învierii Domnului? 

 

Tu ce faci cu 30 de lei? Dar cu 50?

 

M-am angajat să găsesc prieteni care pot trimite pachete de Paște la 500 de copii și 200 de bătrâni. Am estimat costul pachetului pentru copii la 30 RON și al celui pentru bătrâni la 50 RON, fără taxe de transport.

 

Evenimentul pe Facebook dedicat acestei campanii derulate de noi este aici: Spune DA de Paște! Trimite un pachet pentru copiii din Vaslui

Ca să pot monitoriza numărul de pachete și necesarul rămas de acoperit, voi face două postări pe grup, una pentru pachetele pentru copii, alta pentru pachetele pentru bătrâni, la care vă rog să comentați cu numărul de pachete pe care vă angajați să îl trimiteți / asigurați.

Copiii sunt sub monitorizarea și ajutorul preotului paroh Mihai Paraschiv-Vasilică, fost pedagog școlar, dar și profesor de religie, care se asigură că merg în continuare la școală, fiind convins ca viitorul acestor copii stă în Educație. Tot dânsul are grijă de bătrânii din satele învecinate.

Centrul educațional inovativ ” Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Parpanița (jud. Vaslui) își desfășoară activitatea în spațiul special amenajat pentru astfel de proiecte educative la Centrul Social Cultural de zi „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, din cadrul Bisericii Parpanița.

 

 

Cum poți ajuta?

Varianta 1

Cumperi cele necesare unui pachet (sau mai multe) și le trimiți direct către parohie. Pachetele trebuie trimise cu poșta sau curier până cel târziu 31 Martie 2018, în atenția părintelui Mihai Paraschiv, la adresa:

Jud Vaslui oraș Negrești parohia Parpanita preot Mihai Paraschiv
nr de tel ‭(0740) 780 820‬

Varianta 2

Nu ai timp dar vrei să ajuți? Donează! 

Dacă nu aveți timp de cumpărături sau pregătirea coletelor, dar vreți să fiți OM, pun la dispoziție contul meu, virați suma necesară și mă angajez să ocup eu de cumpărături si trimiterea coletelor, cu dovada extraselor și bonurilor fiscale de cumpărături puse permanent în eveniment.

Acesta este: Gheorghiescu Alina, cont RO57INGB0000999906707338, ING Bank

Varianta 3

Donează direct în contul parohiei, pun contul mai jos, sigur părintele folosește fondurile în scopul acesta (doar menționează pe virament „pachet de Paște pentru copii” sau „pachet de Paște pentru bătrâni”

Varianta 4

Distribuie articolul și / sau evenimentul de pe Facebook și poate reușim să asigurăm pachete pentru mai mulți bătrâni și copii (dintr-un total de 1000 de copii eu m-am angajat la 500, dintr-un total de 1000 de bătrâni m-am angajat la 200).

Ce trebuie să conțină pachetele?


Pachetele pentru copii cu vârste între 10 – 18 ani (500 la număr) trebuie să conțină:

 • 1 săpun
 • 1 pastă de dinți
 • 1 periuță de dinți
 • 1 deodorant
 • 1 ciocolată

O estimare sumară a costului total al pachetului pentru un copil ar fi 30 Lei.


Pachetele pentru bătrâni (măcar 200 să strângem) trebuie să conțină:

 • 1 kg orez
 • 1 kg zahăr
 • 1 kg fasole
 • 1 kg făină albă
 • 1 kg mălai
 • 1 L ulei
 • 1 pungă 500 g paste
 • 1 conservă carne


O estimare sumară a costului total al pachetului pentru un bătrân ar fi 50 Lei.

Ca și în campania de Crăciun, vom pune fotografii de la primirea pachetelor, vom asigura transparență în orice moment.

 

Despre părintele Mihai Paraschiv și parohia Parpanita puteți citi aici:

Preotul care îşi dedică viaţa şi banii sărmanilor: „Îmi vine să intru în pământ când ştiu că sunt oameni care n-au o bucată de pâine“

Vă rog să fiți serioși, dacă spuneți că vă ocupați, să o faceți, căci e păcat. La campania de Crăciun trebuia să primească pachete pentru 560 de bătrâni (conform angajamentelor luate de oameni), a primit 357.

Spune DA!

Distribuie articolul

Comentarii