Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Un maraton de emoții

26 martie 2018
Blogging

Distribuie articolul

Caut, disperată, pe google „traduceri documente personale”, „traduceri acte studii”, „magazin online de traduceri” (la naiba, cauţi cai verzi pe pereţi, concentrează-te, femeie!), ia te uită ce găsesc:  e-trad.r0 – Primul magazin online de traduceri din România.

 

Intru imediat și constat că fac traduceri, interpretariat, traduceri legalizate, apoștilare, DTP. Până aici e bine!

 

 

Studiez, înfrigurată, partea de traduceri: traduceri auto şi documente personale, acte de studiu, traduceri juridice, medicale, tehnice, financiar – bancare. Slavă Domnului, au de toate şi traduc în 30 de limbi!

 

Au formular de comandă online, acceptă plata cu cardul şi încarci documentul online.  Cine naiba ştia că există magazin online de traduceri? Eu cu siguranță  nu, altfel nu umblam ca bezmetica între 3 birouri de traduceri din centru. La primul nu se făcea traducere in arabă, la al doilea era pauză de prânz vreo oră și deja așteptau 3 persoane, iar la al treilea aveam o coadă de vreo 8 persoane în faţa mea. 

 


Deja nu îmi mai făceam speranţe. E joia mare, am alergat toată ziua să obțin actele medicale și cazier.

 

Când am ajuns la ultimul birou de traduceri era deja prea târziu, nu au vrut să îmi mai preia comanda. Nici nu aveam multe documente de tradus, vreo 3 certificate de absolvire și licențe, certificatele de naştere şi căsătorie, cazierul şi adeverinţa medicală.

 

După iureșul din oraș, unde să fug eu acum cu actele în braţe, la ora 16.00?

M-am rugat cu cerul şi pământul, nu şi nu.

Le-am implorat, le-am spus că le plătesc oricât.

M-a bufnit plânsul de nervi când am ieşit de acolo. Să pierd jobul din cauza asta?

 

Cucoanele vorbeau deja despre vopsit ouă, pregătit miel, curăţenie. Le stă gândul la Paşte şi timp liber.  Numai mie îmi stă gândul la resortul ăla luxos din Abu Dhabi, care mi-a scris ieri.

 

La două luni de când am aplicat online pentru postul ăla mişto de Guest Services Manager, am avut câteva interviuri pe Skype şi teste de Engleză, ieri mi-au trimis e-mail că am primit job-ul!!!

 

 

 

Partea nasoală e că mi-au dat doar trei zile să le trimit toate actele traduse în Engleză şi Arabă! De parcă nu era suficient de dificil să alerg să traduc şi apoştilez actele în engleză, trebuia să caut şi traducător în limba arabă.

 

Am sunat imediat la clinică, m-am programat să îmi facă o fişă medicală şi să-mi elibereze o adeverinţă medicală, azi am stat toată dimineaţa la poliţie să obţin certificatul de cazier judiciar (la urgenţă), apoi restul zilei la clinică să obţin adeverinţa medicală.

Am alergat ca un veritabil maratonist între clinică, poliție, stații de metrou și birouri de traduceri dar am ajuns prea târziu.

 

 


 

Eu acum ce fac? Caut pe Sfântul Google!

Ajung cu un taxi, dărâmată, acasă, deschid laptopul şi tastez

 

e-trad.ro – Primul magazin online de traduceri din România

 

Ia să vedem: persoană fizică / persoană juridică. Bun, mergem pe fizică. Click limba sursă – română, limba ţintă… (dă, Doamne, să facă traduceri şi în arabă!) engleză au, au şi arabă!

Serviciul dorit: traducere, clar!

Număr pagini: fără număr!

Ah, trebuie să scanez diplomele, toate actele!

Deadline. Deadline? Ieri îmi trebuie! Ieri!

 

 

Ah, iată, au şi paşii de urmat pe site:

1. Selectează una dintre opțiunile: PERSOANĂ FIZICĂ sau PERSOANĂ JURIDICĂ.

2. Selectează LIMBA SURSĂ (limba din care dorești traducerea), LIMBA ȚINTĂ (limba în care dorești traducerea documentului), SERVICIUL DORIT: Traducere, Legalizare sau Interpretariat.

NOTĂ: În cazul în care dorești legalizare și/sau apostilare pentru documentul tradus, poți bifa aceste opțiuni la detaliile comenzii.

3. DEADLINE- Selectează termenul de finalizare al traducerii (în funcție de resursele disponibile și de gradul de dificultate al documentului, un Project Manager va confirma termenul ales de tine sau va propune un alt termen de finalizare al proiectului tău)

4. UPLOAD DOCUMENT – Încarcă documentul care dorești să fie tradus/legalizat/apostilat – click pe ADAUGĂ!

5. Click pe CALCULEAZĂ!

6. Mai jos, vei vedea 3 oferte de preț: BASIC, STANDARD sau PREMIUM.

7. Selectează oferta dorită apasând butonul CUMPĂRĂ.

8. Dupa introducerea datelor personale și selectarea modalității de plată, apasă click pe butonul TRIMITE COMANDA.

În maxim 4 minute, vei fi contactat telefonic de către un Project Manager pentru confirmarea comenzii și vei primi un e-mail cu factura proformă. După confirmarea prețului, pe baza facturii fiscale, vei achita contravaloarea serviciului dorit.

Comanda va fi procesată după achitarea sumei de plată pentru serviciul comandat!”

 

 

Încarc documentele, unul câte unul, calculez şi cumpăr. In câteva minute mă şi sună o doamnă, cică e Project Manager, îmi spune că au primit comanda mea şi că mâine voi avea documentele pe e-mailul menţionat în comandă.

 

Nu cred, nu pot să cred că a mers aşa uşor.  Fără să socotesc cele 5 minute în care am scanat documentele, toată operaţiunea mi-a luat exact…. 8 minute!

Parcă e prea frumos să fie adevărat!

Nu, până mâine când voi vedea actele traduse în inbox, nu am stare. Deşi văd în raportul tranzacţiilor de pe homebank că tranzacţiile sunt în aşteptare (banii sunt blocaţi).

 

Sper să nu am vreo surpriză neplăcută mâine! Nici nu cred că pot să dorm în seara asta de griji!

Mă cufund şi eu în treburile din gospodarie de dinaintea Paştelui, nici nu ştiu când se face 1 dimineaţa. Fac un duş, mă bag în pat şi adorm în drum spre pernă.

 

Sună alarma telefonului dimineaţa şi îmi amintesc tot iureşul de cu o zi în urmă şi emoţia de acum două zile. Mă îmbrac pentru serviciu, iau o gură de cafea şi înghit o bucată de sandviş.

 

 

Toată ziua sunt cu mintea în Emirate, la viitorul job, fac planuri, visez. Dar am o gheară în piept, parcă nu pot respira.

 

Abia aştept să se facă ora 16.00 să văd dacă am luat ţeapă sau nu. Asta e, dacă o fi să nu reuşesc, le scriu arabilor şi le spun  că nu am avut cum să obţin într-un termen aşa de scurt actele traduse şi îi rog să mă păsuiască cu trimiterea actelor până săptămâna viitoare.

 

Cine te crezi tu, Alina, să stea arabii după tine?

 

Probabil că au avut sute de candidaţi, au de unde alege.

 

15.30

Of, ziua asta a fost groaznică. Nu-s chiar Patimile lui Isus, dar aşteptarea asta mă omoară.

 

16.43

Intră e-mailul de la e-trad.ro.

Slavă Domnului, lui Allah şi tuturor zeilor care m-au salvat!

 

 

Văd un fişier arhivat, salvez documentele, le verific. Im-pe-ca-bi-le!

Aveam răspunsul către angajator deja salvat în draft, adaug folderul arhivat şi dau SEND!

 

Ce uşurare! Ce emoţii! Acum pot să mă bucur de veste cu adevărat! Mă duc să îmi pun un vin, că la arabi o să îmi fie dor de asta!

 

 

Acest articol este un text ficţiune, scris pentru proba 9 de la Spring SuperBlog 2018.

Poţi oricând să îmi lași feedback-ul tău într-un comentariu.

Foto: e-trad și Unsplash

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi cel de Twitter.

Distribuie articolul

Comentarii