Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Zurlandia – festivalul de joacă al familiei

4 mai 2017
În joacă

Distribuie articolul

Festivalul Familiei? Joacă? Distracţie? Spectacole? Gaşca Zurli?

Un singur cuvânt: Zurlandia.

 

Astăzi am fost cu soţul la un curs (da, încă unul, o să bubuim de atâta deşteptăciune). Am terminat mai devreme decât preconizasem şi am fugit la copii, care erau cu mama mea la fotbal.

Fiind generaţii diferite, sunt în grupe separate şi ne îngreunează nouă logistica de minim două ori pe săptămână, dar, deh, te pui cu hobby-urile copiilor?

Mbon, ajungem pe la 8 seara la locaţie, Ionuţ era pe teren cu copiii din grupa lui, erau în focul meciului. Andrei ne vede:

„Mamiiii! Tatiiii!”

„Jucaţi cu mine fotbal în sală?

Să ne înţelegem, el tocmai terminase de jucat timp de o oră fotbal şi mai putea! Noi, obosiţi, numai de fotbal nu aveam chef.

„Da, mami, sigur, vin să joc cu tine fotbal”. Pfiuuu, ce bine că astăzi mi-am luat adidaşi şi nu tocurile de ieri!

El nu avea nevoie, de fapt, să joace încă o jumătate de oră fotbal cu mine sau cu taică-su, cerea conectarea de rigoare. M-a bătut cu 12 la 6 (ştiu, sunt praf) şi a fost foarte fericit că dicta regulile şi eu eram cea care asculta de el.

Mi-au trebuit câţiva ani să înţeleg că jucăriile preferate ale copiilor noştri sunt două: mama şi tata. Oricând vor prefera să se joace cu noi decât singuri sau între ei. Ne conectăm, ei se mai descărcă în hârjoneala de rigoare, se simt bine şi sunt mai cooperanţi seara la masă, la dus, la somn.

Copiii trebuie să se joace, dar mai important decât asta mi se pare ca adulţii să se joace cu copiii lor. Să lase vasele, că se spală şi mâine, să lase telefoanele sau ştirile, să lase oboseala sau plictiseala şi să fie acolo, prezenţi, în viaţa copiilor lor.

De când am înţeles aceste lucruri, nu pierd nici o ocazie să mă joc cu ei, cum vor ei. Şi a picat la fix Zurlandia – Festivalul Familiei, pus la cale de Mirela Retegan şi Gaşca Zurli, la care tocmai ne-am luat bilete. Două zile de joacă alături de copiii noştri? Sună minunat!

În zilele de 17 şi 18 Iunie (de la ora 10.00 la 22.00), Zurlandia va fi cel mai mare teren de joacă pentru părinți și copii! Pe Domeniul Ştirbey, lângă București, 80.000 de metri pătrați vor găzdui activități variate, zeci de spectacole, sute de personaje, nenumărate provocări, ateliere.

Prețul unui bilet abonament este de 50 lei, valabil pentru o sigură persoană, pentru ambele zile de festival și vă asigură participarea la toate activitățile din cele două zile.

Atenţie, un abonament este valabil pentru o singură persoană pentru ambele zile de festival. Copiii sub 2 ani beneficiază de intrarea gratuită. Accesul minorilor (0-18 ani) în cadrul festivalului se va face doar însoțiți de minim un adult (părinte).
Abonamentele s-au pus în vânzare pe Eventim, Bilet.ro și Iabilet.ro. Vezi mai jos cum poți cumpăra abonamente:

Online pe www.eventim.ro (http://www.eventim.ro/ro/bilete/festivalul-familiei-zurlandia-buftea-domeniul-stirbey-964918/performance.html) și magazinele partenere Eventim.ro (http://www.eventim.ro/ro/outlete/)

Online pe www.bilete.ro (https://www.bilete.ro/festivalul-familiei-zurlandia/) și magazinele partenere Bilete.ro (https://www.bilete.ro/info/rețea/)

Online pe www.iabilet.ro (https://www.iabilet.ro/site/event/29081/)

Pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/1299244353524244/

 

Mâine avem programat joc de cărţi. V-am spus că Ionuţ mă bate la tabinet?

Haideţi la joacă!

Distribuie articolul

Comentarii