MOTIONGATE Dubai, un parc de distracţii pentru toată familia
Distribuie articolul
Din zona de promenadă Riverland, intrăm în lumea filmului, mai exact în MOTIONGATE Dubai. Muzica răsună din difuzoare, ventilatoarele cu pulverizator de apă ne răcoresc și urmăm o cărare şerpuită cu sclipici care ne conduce către cea mai mare surpriză din Dubai Parks & Resorts, după cum veți citi mai jos.
După fotografia de la intrare cu poarta sub formă de peliculă și obișnuitul control al genţilor, scanăm biletele de intrare şi bifăm și de data asta veșnica problemă a amprentelor, ca și la Legoland: la unul din noi patru invariabil dă eroare. Rezolvăm însă şi intrăm.
STUDIO CENTRAL, ca şi în alte parcuri de distracţii, are o stradă principală, câteva magazine de închiriere cărucioare de copii sau scaune pentru persoanele cu mobilitate redusă, lockers (dulapuri seif), toalete, magazinul foto, diverse magazine de suveniruri și o patiserie.
Din mijlocul parcului Motiongate, de lângă fântână, se intră în trei zone străbătute intens şi zilnic de Familia Hai Hui: Columbia Pictures, The Smurfs Village şi DreamWorks. În fiecare găseşti magazine de suveniruri, restaurante sau gherete de snack-uri şi zone de odihnă (a se citi toalete şi zone pentru mama şi copilul). NU le mai detaliez, mâncarea este cam aceeaşi cu mici variaţiuni, mult fast food, dulciuri, îngheţată, waffles, vată de zahăr sau popcorn. Junk food, cum spuneam.
În stânga e o zonă nefinalizată. Încă în construcţie, în zona Lions Gate, un rollercoaster super mişto, „Capitol Bullet Train” inspirat din The Hunger Games – cine a văzut filmele îşi poate imagina că nu va fi destinat copiilor sub 130 cm). Alături este un teatru imens denumit (cum altfel?) Hollywood, în care are loc spectacolul „Step Up Dubai, all in!”, un musical cu hip hop şi cascadorii din seria Step Up. Sinceră să fiu, eu nu am auzit de seria asta, nici nu am intrat cu copiii la spectacol, aveam prea multe distracţii în jur. Dar să le luăm pe rând, marchez ceea ce ne-a plăcut nouă în mod deosebit.
Motiongate Dubai: COLUMBIA PICTURES presents!
(nu m-am putut abţine să nu folosesc expresia)
„The Green Hornet: High Speed Chase” este un ride cu o maşinuţă drăcoasă de 4 locuri, inspirată din filmul cu acelaşi nume, un rollercoaster cu smuciri şi întoarceri neaşteptate, coborâri şi urcări rapide. Au voie doar copiii între 105 şi 130 cm, însoţiţi de adulţi.
„Ghostbusters: Battle for New York” te atrage în atmosfera filmelor originale printr-un coridor îngust care seamănă cu o bibliotecă plină de cărţi, la fel ca în primul film cu Bill Murray, Dan Ackroyd şi co. Te urci într-o maşinuţă cu două locuri în faţă şi două în spate şi ai nişte pistoale cu care împuşti fantomele care apar pe ecrane în cadrul plimbării. Ne-am distrat maxim şi, bineînţeles, eu am avut cel mai mare punctaj. NOT!
Copiii între 92 şi 122 cm au voie însoţiţi de adulţi, dar la 3 ani eu cred că li s-ar părea înfricoşător. Andrei al nostru, mai precaut din fire (ca să nu spun mai puţin temerar), s-a temut prima dată când s-a dat, abia după a înţeles că sunt filme proiectate pe ecrane, că nu există fantome (sau există?) şi că ne distrăm.
Oricum, de fiecare dată când ieşeam prin magazinul cu suveniruri, cântam ca apucaţii:
„If there’s somethin’ strange in your neighborhood
Who ya gonna call (ghostbusters)
If it’s somethin’ weird an it doesn’t look good
Who ya gonna call (ghostbusters)”
„Hotel Transylvania” – hotelul pentru monştri, găzduit de castelul contelui Dracula, al fiicei sale Mavis şi al prietenilor lor, ne-a invitat la o plimbare tot într-o maşinuţă cu patru locuri prin decorul sumbru şi întunecat. Prima oară a fost spooky (Andrei se băgase cu totul în mine, deşi văzuse filmul şi cunoştea personajele) din cauza întunericului, mişcărilor de rotaţie şi poveştii ce se auzea din difuzoare. În aceeaşi încăpere mergeau mai multe maşinuţe pe un sistem de senzori, uneori păream că ne buşim cu ele, dar fiecare avea itinerariul bine stabilit. Mi s-a părut fascinant sistemul, mai ales că pe podea nu se vedea nimic.
„Zombieland Blast Off” e un turn imens, înalt de 58 m, din care făceai cădere liberă prins de scaun. Copiii sub 130 cm nu au voie, aşa că nu am intrat. NU ne-am fi dorit oricum, noi, adulţii, să experimentăm astfel de ride, nu am făcut-o nici la alte parcuri.
În schimb, am vrut să intrăm la „Underworld 4d” – un teatru cu un show thriller, un spectacol 4d (multisenzorial) ce înfăţişa lupta între Vampiri şi Lycani. Ne-am luat gândul când am aflat despre ce e vorba (de altfel este necesar acordul părinţilor pentru copii până în 15 ani, pentru că include şi scene cu violenţă şi sânge).
Dar ne-a plăcut maxim: „Cloudy with a chance of meatballs: River Expedition”. Warning: You Will Get Wet, Possibly Soaked!
Într-un decor de hamburgeri uriaşi, cartofi pai și fructe gigant, de-a lungul unui râu rapid şi denivelat, într-o bărcuţă rotundă de 8 locuri, ne-am udat fleaşcă şi ne-am distrat la culme. A venit bine splash-ul, în cele 35-40 de grade de afară!
Pacific Playland Midway Games şi Game Garage erau zone cu jocuri video (Game Garage – arcade games), unde plăteai suplimentar, dar pe noi nu ne interesează genul ăsta de distracţie.
Motiongate Dubai: THE SMURFS VILLAGE
Zona este dedicată micilor creaturi albastre iubite de copii şi abundă de distracţii pentru cei între 2 şi 10 ani. „Smurfs Studios Tour” e o călătorie de familie cu maşinuţa în spatele scenelor din platoul de filmare, unde vezi toţi ştrumfii faimoşi. Copiii între 92 şi 122 cm trebuie însoţiţi de un adult.
„Smurfs Village Express” este un rollercoaster mic, dar destul de agresiv, un trenuleţ pentru toată familia care face două ture printr-un peisaj exterior în care vulturul ăla mare şi rău distruge satul ștrumfilor și aruncă pietre pe căsuţele şi în recoltele lor. Copiii între 100 şi 122 cm au voie în rollercoaster doar însoţiţi de un adult.
Băieților le-a plăcut mult și ne-am dat de mai multe ori, mai ales de dragul Philominei din Malawi, o fată foarte haioasă, carismatică şi prietenoasă. Cânta, aplauda, îşi făcea treaba cu drag, a făcut un salut special cu băieţii, i-a remarcat şi a reţinut numele lor. Mulţumim pentru prietenie, Philomina!
„Smurfs Village Playhouse” este un teatru mic în interior, unde oaspeţii pot interacţiona cu Brainy Smurf. Un spectacol drăguţ, în interior (arrghhhh, aer condiţionat), de circa 15 minute, în care ştrumful vorbeşte, interacționează şi dansează cu copiii din sală. Vă pun mai jos filmuleţul cu el şi Andrei, topit că l-a ales tocmai pe el dintre toți copiii!
„Woodland Play Park” este un loc de joacă exterior grozav, mare, cu poduri suspendate din funii, tobogane şi căsuţe în formă de ciupercă. De fapt, în toată zona sunt căsuţe colorate în formă de ciupercă.
Şi ajungem la zona preferată a Familiei Hai Hui, în care am petrecut şi cel mai mult timp (și nu doar pentru că este integral în interior, intri de la 40 de grade la 20 de grade şi treci prin cele 4 subzone zgribulit, de-a trebuit să ne înfășurăm în niște eşarfe mari).
Motiongate Dubai: DREAMWORKS
La intrare, treci pe lângă Fântâna Visurilor: un spațiu multi-media, cu personajele favorite din filmele de animaţie DreamWorks. Statuile sunt parcă făcute din bronz şi corespund intrărilor din cele 4 sub-zone: Shrek, How to train your dragon, Madagascar şi Kung Fu Panda.
Zona SHREK imită căsuţa din pădure, mlaştina, locul de celebrare a naşterii tripleţilor lui Shrek şi Fionei etc. Am urmat „Shrek’s merry fairy tale journey” într-o maşinuţă care călătoreşte printr-un decor menit să spună povestea întâlnirii şi iubirii dintre Shrek şi Fiona.
La Shrek „Meet and Greet”, chiar dacă i-am ratat pe Shrek și Fiona, copiii l-au prins pe Motanul Încălţat şi am făcut poză toţi în caleaşcă Fionei.
Zona HOW TO TRAIN YOUR DRAGON arată că un sat viking, cu o zonă de joacă pentru copii inclusiv cu apă (Camp Viking). „The swinging viking” este o corabie de lemn care se leagănă în stânga şi în dreapta din ce în ce mai puternic timp ce câteva minute. Copiii între 120 şi 130 cm trebuie să fie însoţiţi de un adult.
Ne-am dat de nenumărate ori în „Dragon Gliders”, un rollercoaster suspendat (eşti prins în scaun cu bară de protecţie şi zbori cu un „dragon”, alături de personajele principale din film, Sughiţ, Astrid şi Știrbul. Rollercoasterul este grozav, personajele-păpuşi foarte bine realizate, şi faptul că la un moment dat zbori pe deasupra zonei şi satului viking, toate îţi dau senzaţia că eşti chiar acolo, în poveste. Copiii între 105 şi 122 cm trebuie să fie însoţiţi de un adult.
Ne-a plăcut să zburăm cu dragoni şi să-l înfrângem pe Dragonul de Gheață!
În MADAGASCAR am găsit „Melmam Go-round” – un carusel cu personajele din cel mai recent film cu acelaşi nume, cele 4 principale (Alex, Gloria, Marty şi Melman), dar şi pe cele de la circ sau pinguinii nebuni. Copiii între 95 şi 122 cm trebuie însoţiţi de un adult.
„Penguin air” este tot un carusel cu biciclete de două locuri, în care trebuie să dai din pedale puternic să se ridice de la sol. Copiii între 105 şi 122 cm trebuie însoţiţi de un adult.
„Madagascar: Mad Pursuit” este cea mai mare surpriză din acest parc, nu ştiam la ce să ne aşteptăm. La Universal Studios Singapore, Madagascar ride era o plimbare cu o barcă super friendly, alături de personajele iubite. Aici am aflat doar că era un rollercoaster. Noroc că n-am ştiut ce ne aşteaptă şi ne-am dat toţi 4.
După prima rundă, Andrei a refuzat să se mai dea, atât de smucit i s-a părut. Este, într-adevăr, cel mai rapid coaster din parc, în semintuneric, produce multă adrenalină. Însă lui Ionuţ (adrenaline junky, ca maică-să) şi nouă, adulţilor, ne-a plăcut la nebunie. La nebunie, vă zic! Copiii între 125 şi 140 cm merg numai însoţiţi de adulţi, şi asta e atenţionarea specială: „Mad Pursuit is a high-speed roller coaster that includes sudden and dramatic acceleration, climbing, tilting, and dropping. Guests should be în good physical health to experience the ride”.
KUNG FU PANDA are ca atracţie centrală ceşcuţe care se învârt – „Mr. Ping’s Noodle Fling”, pentru copii între 90 şi 122 cm însoţiţi de adulţi. Ce ne-a plăcut tare şi am repetat zilnic a fost „Kung Fu Panda: Unstoppable Awesomeness”, un ride 3D multisenzorial în care îi însoţim pe Maestrul Po şi pe celelalte personaje într-o barcă ce se mişcă şi zdruncină, încercând să ducă un cadou secret împăratului, în timp ce ne luptăm cu personajele negative şi trecem prin tot felul de trăznăi.
Motiongate Dubai a fost o surpriză plăcută pentru noi şi am reveni cu drag oricând.
Citiţi şi despre aventurile noastre la Legoland şi Legoland Water Park, sau recomandarea noastră de cazare în zonă, Lapita Hotel Resort.
Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram sau canalul de YouTube şi să dai share articolului.