Atracții turistice și cazări child friendly în județul Prahova
Distribuie articolul
Campania Romania e child friendly continuă cu lista de atracții turistice și cazări child friendly în județul Prahova.
Poți citi articolele anterioare din campanie mai jos:
Locaţii child friendly în judeţul Braşov
Recomandări locaţii și obiective turistice pentru familii cu copii în Maramureș
Recomandări locaţii, destinaţii, locuri potrivite pentru familiile cu copii în Muntenia
Atracții turistice și cazări child friendly în județul Prahova: Câmpina, castelul Iulia Hașdeu și Lacul Paltinu
Am citit despre un week-end in Campina al prietenilor noștri de la Minicalatorii, cu vizitarea castelului Iulia Hașdeu și o zi relaxată la Lacul Paltinu, cu o concluzie de ajutor (chiar vă îndemn să mergeți primăvara sau toamna în zonă și să ne arătați culorile):
„Dacă ar fi să organizez din nou ieșirea la Câmpina aș face-o de-o zi. Aș pleca devreme din București, m-aș opri la Castelul Iulia Hașdeu după care aș pune de-un picnic pe pajiștea de la Paltinu. Sau, dacă aș vrea neapărat să înnoptez în zonă, aș combina cele de mai sus cu o vizită la Brebu și o plimbare prin Pădurea Glodeasa. Primăvara târziu sau toamna cred că sunt niște super culori pe-acolo.”
Atracții turistice și cazări child friendly în județul Prahova: Valea Doftanei
Cine nu a mers măcar o dată pe Valea Doftanei, musai să o facă! Peisajul este absolut superb, în plus am găsit o recomandare de cazare deosebită în zonă, pensiunea Atra Doftana.
Marta Ușurelu o recomandă cu căldură, mie, personal, mi-a făcut poftă de frigănele cu vanilie savurate în restaurantul cu priveliștea asupra lacului Paltinu.
„Se potrivește atât segmentului de business, unde o zi de discuții se poate încheia cu o excursie off roadsau cu o cină fine dining. Dar mai ales celor care vor să fugă în natură, undeva aproape, cum am făcut și eu, și m-am bucurat de liniștea și peisajul de munte, lângă o ciocolată caldă, groasă și aromată, la care mă gândesc cu mare plăcere chiar și acum.” Marta Usurelu, Pe gustul meu: Atra Doftana
Cât de child friendly e ATRA povestește și Adriana Cocic de la Minicalatorii:
„Foarte. La restaurant au scaune pentru copii, pe peluză există un spațiu de joacă cu leagăne, tobogan și trambulină, iar cei mici se pot juca în voie în iarbă sau pe malul lacului. În zona de relaxare de lângă recepție au cutii cu lego și mini-balansoar. Au și pătuțuri de bebeluși, în caz că e nevoie de așa ceva. Trebuie doar să le spui înainte de a ajunge că vrei să-ți instaleze unul în cameră.”
Atracții turistice și cazări child friendly în județul Prahova: Sinaia
Hotel Carpathia, Sinaia
Foarte aproape de centrul staţiunii montane Sinaia, chiar pe bulevardul Carol I, la nr. 46, am intrat cu maşina din bulevard direct în parcarea de suprafaţă sau cea subterană a hotelului Carpathia.
Cum a fost experiența noastră acolo, puteți citi in articolul dedicat: Un week-end relaxant pentru toată familia la hotel Carpathia, Sinaia. Tot aici găsiți și sugestii despre modalități de petrecere a timpului în Sinaia, cu o vizită la Mănăstirea Caraiman, urcare cu telecabina la Cota 2000, vizită prin centrul stațiunii sau a Castelelor Peleș și Pelișor, vizita la Muzeul Cinegetic Posada.
Alte opțiuni de cazare și masă în Sinaia ne dau:
Corina Poptean, Recomand cu drag – Pensiunea Casa Iris, Sinaia
„O pensiune de patru stele, cu prețuri medii la cazare și unde ne-a plăcut, astfel încât ne vom mai caza acolo în viitor. Amplasarea e excelentă pe drumul spre cota 1400, lângă cabana Schiorilor. Camera curată, comfortabila, însoțită de un balcon generos cu vedere la munții înconjurători. Multă liniște, aer curat și mic dejun gustos. Și să nu uit de parcarea gratuită. Am stat într-o camera dublă- 250 lei/noapte – cu mic dejun inclus.”
Tot Corina recomandă restaurantele la care a mâncat împreună cu familia ei, anume: Bistro Pension La Teleferic, La Tunuri – Vila Economat, Cucina Sofia în interiorul hotelului Internațional Sinaia, Taverna Sârbului sau restaurantul Kuib din cadrul complexului Piatra Șoimului.
Alte sugestii de drumeții (către Cascada Urlătoarea, Peleș, parcul Dimitrie Ghica) găsiți tot la Corina aici: Haihui prin Sinaia
Marta Ușurelu vine cu Două idei pentru vacanță la Sinaia:
Villa Oblique, un boutique hotel pe drumul ce duce spre Cota 1400.
„Vila are 20 de camere. Fiecare poartă numele unui oraș celebru din lume și are un design și decorațiuni proprii, care reușește să-ți ofere, imediat ce i-ai trecut pragul, un încântător mood de vacanță.”
Ferma Club, din Moroeni, jud. Dâmbovița, la 18 km de Sinaia, a cărei descriere o regăsiți inclusă și în articolul Recomandări locaţii, destinaţii, locuri potrivite pentru familiile cu copii în Muntenia
Adriana Cocic – Minicalatorii: Ioana Hotels Sinaia – se poate lux child friendly si in Romania
„Ce ne-a placut:
- Camera luminoasă cu cea mai confortabilă saltea din lume 🙂
- Programul gândit pentru copii, cu activități diverse
- Camera de joacă cu supraveghetor
- Felul în care personalul (de la recepționer, la ospătar, la doamnele care făceau curat) știa să interacționeze cu cei mici
- Meniul pentru copii cu joculețe pe spate care să le dea o ocupație celor mici cât așteaptă
- Veverițele și iepurașul din curtea hotelului”
Atracții turistice și cazări child friendly în județul Prahova: Bușteni
Raluca Loteanu, într-un articol Mini ghid Valea Prahovei cu copilul, ne recomanda pensiunea Casa Freya, Busteni:
„Am găsit pensiunea pe booking.com și mi-a plăcut că aveau loc de joacă în curte și în general părea un loc liniștit. Ne-am simțit bine acolo, iar cel mai mult mi-a plăcut că întreg personalul a avut o atiutudine prietenoasă cu noi și nu a fost deranjat de momentele mai gălăgioase ale lui Bogdan, care a alergat peste tot.
Puncte forte:
- am avut un pat de copil în cameră
- la restaurant am primit imediat scaun de masă pentru copil, iar personalul a fost mereu amabil
- în curte se află un loc de joacă mic, dar care ne-a plăcut
- am fost ajutați cu orice solicitare, iar Bogdan a fost întâmpinat cu zâmbete de fiecare dată
- camera a avut un balcon micuț cu priveliște frumoasă, era minunat dimineața să admirăm munții.”
În zonă puteți trage o fugă la Castelul Cantacuzino, o plimbare cu telecabina până la Babele sau face drumeții pe munte.
Adriana Cocic a mai documentat un articol acum 5 ani despre Unde sa mănânci cu copiii pe Valea Prahovei, aștept părerile voastre despre situația actuală sau alte recomandări de atracții turistice potrivite pentru familii cu copii și cazări child friendly în județul Prahova.
Urmărește și articolele cu recomandări locaţii și obiective turistice pentru familii cu copii din celelalte regiuni ale României:
- BANAT (Timiş, Caraş Severin)
- BUCOVINA (Suceava)
- MARAMUREŞ (Satu Mare, Maramureş)
- CRIŞANA (Arad, Bihor, Sălaj)
- MOLDOVA (Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea, Botoşani, Galaţi)
- TRANSILVANIA (Bistriţa Năsăud, Cluj, Alba, Hunedoara, Mureş, Harghita, Covasna, Sibiu) – fără Braşov
- DOBROGEA (Tulcea, Constanţa)
- MUNTENIA (Argeş, Dâmboviţa, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman) – fără Bucureşti şi Prahova
- OLTENIA (Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj)
- BUCUREŞTI şi împrejurimi
- VALEA PRAHOVEI (județul Prahova, județul Braşov)
Toate articolele din acest proiect minunat se găsesc pe blog în categoria ROMÂNIA E CHILD FRIENDLY.
Ajută-mă să completăm împreună lista cu cazări child friendly in județul Prahova! Dacă mai știi și alte obiective turistice care merită o vizită din partea unei familii cu copii, spune-ne să căutăm feedback și să le adăugăm în listă!
Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram sau canalul de YouTube şi să dai share articolului.