Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Gardens by the Bay, un must-see în Singapore, cu copii sau fără

9 martie 2018
Destinaţii

Distribuie articolul

Făceam o mărturisire în articolul despre Top 12 atracţii de văzut în Singapore, anume că dacă ar fi fost după mine, aş fi pus Gardens by the Bay pe primul loc în topul mai sus menționat. Ce m-a împiedicat? Citiți în articolul respectiv.

Disclaimer: Vă avertizez, acest articol conţine (extrem de) multe fotografii, nu mă pot hotărî între ele! Am dus o muncă titanică să rămân doar la 200 în galeria foto de la finalul articolului!

 

Gardens by the Bay

 

 

Ce este Gardens by the Bay?

 

Gardens by the Bay este un proiect gândit şi implementat de o organizaţie independentă ce şi-a asumat „înverzirea”oraşului Singapore, alături de o echipă de experţi internaţionali şi locali, formată din designeri peisagişti, horticultori, ingineri, experţi în arbori şi diferite culturi, cercetători şi profesionişti în înmulţirea orhideelor.

 

Our world of gardens for all to own, enjoy and cherish.

 

Gardens by the Bay

 

 

Vizitarea grădinilor exterioare, compuse din Bay South, Bay East şi Bay Central, este gratuită, se plăteşte însă o taxă de intrare la cele două domuri absolut superbe:

 

Flower Dome (cea mai mare seră de sticlă din lume, conform recordului înregistrat de Guinness World Records în 2015, ce imită climatul rece-uscat din regiunile Mediteraneene și precum Africa de Sud, California, Australia) şi

Gardens by the Bay

Cloud Forest (aici găsiţi o cascadă artificială ce curge pe un munte înalt de 35 m, construit pe un schelet de metal în interiorul unui dom imens, munte acoperit de vegetaţie tropicală şi mii de orhidee de diferite tipuri)

Gardens by the Bay

OCBC Skyway, o atracţie situată la 22 de metri deasupra pământului, de unde vezi grădinile în toată splendoarea lor.

Credeţi-mă pe cuvânt, atât domurile cât şi OCBC Skyway merită din plin fiecare bănuţ!

Galeria foto de mai jos e o dovadă în plus!

 

Gardens by the Bay

 

 

Conceptul Gardens by the Bay

 

Situat în centrul orașului Singapore pe o suprafață de 101 hectare, Gardens by the Bay este o oază de relaxare atât pentru rezidenți, cât și pentru turiști.

Prin acest proiect, guvernul și-a propus să transforme metropola într-un oraș-grădină, în scopul creșterii calității vieții dar și a aspectului florei locale. Şi putem spune că a reușit, având în vedere că, până în acest moment, Grădinile numără peste 30 milioane de vizitatori.

Conceptul general are la bază forma florii de orhidee, planta reprezentativă pentru acestă țară. Parcul este format din trei grădini, Bay South Garden, Bay East Garden și Bay Central Garden.

 

Gardens by the Bay

 

 

Informații utile pentru o vizită la Gardens by the Bay

 

Cum ajungi la Gardens by the Bay

Noi am ajuns extrem de rapid, cu metroul, cu liniile Circle Line sau Downtown Line, am coborât la stația Bayfront MRT Station și am urmat indicațiile (am plecat pe jos, prin parc, până la cele două domuri).

Pe website-ul oficial al Gardens by the Bay  aveţi informaţii amănunţite despre cum ajungeţi acolo, sugestii de vizitare (în funcţie de cât timp vreţi să alocaţi acestei atracţii turistice), programul de vizitare actual şi multe alte informaţii.

Există un shuttle (Garden Cruiser) care face legătura între staţia de metrou Bayfront şi cele două Conservatoare, costă 3$ / persoană şi îl puteţi folosi toată ziua.

 

Gardens by the Bay

Florin le arata băieților plantele carnivore din interiorul Cloud Forest.

 

Gardens by the Bay

Detaliu cu plantele carnivore

Program și prețuri Gardens by the Bay (exprimat în dolari singaporezi)

Grădinile exterioare sunt deschise gratuit pentru public între orele 05.00 a.m. – 02.00 a.m.; grădinile exterioare sunt compuse din:

  • Supertree Grove
  • Sun Pavillion
  • Heritage Gardens
  • World of Plants
  • Dragonfly & Kingfisher Lakes

 

Gardens by the Bay

 

Domurile (Flower Dome & Cloud Forest) sunt deschise zilnic între 9.00 am – 9.00 pm, ultima admitere se face la 8.30 pm.

Tariful standard pentru acces la cele două domuri este 28$ / adult, 15$ / copil (3-12 ani), tarife valabile pentru turiști, rezidenții au alte tarife.

Pe OCBC Skyway se poate urca zilnic între orele 9:00 – 21:00, ultima admitere la 20:30, contra unui preț de 8$ / adult si 5$ / copil (3-12 ani).

* Biletele pot fi achiziționate la Centrul de ticketing sau în apropierea intrării pe OCBC Skyway în timpul orelor de program specificate.

Priveliștile spectaculoase asupra Gardens by the Bay și skyline-ului de la Marina Bay Sands și Singapore Flyer, vizibile de pe această pasarelă, merită fiecare dolar.

 

Gardens by the Bay

 

Sfat: Temperatura interioară în cele două domuri variază între 23 – 25 grade Celsius, iar umiditatea între 60-80%.  Variațiile de temperatură și umiditate între exterior și interior pot fi mari, luați-vă un șal / cardigan pentru vizitarea domurilor.

 

Cât timp să aloci pentru vizitarea Gardens by the Bay?

Oricât ai, între 2 ore (vei vizita pe fugă domurile) și 8 ore (vizitezi domurile relaxat, grădinile exterioare, urci pe OCBC Skyway, dacă eşti cu copiii te oprești, cum am făcut noi, la Children’s Garden). Noi am vizitat de două ori, prima dată pe fugă (cam 3 ore), a doua oară am alocat timp dublu.

 

Gardens by the Bay

 

 

Ce ne-a plăcut nouă în mod deosebit la Gardens by the Bay:

 

 

Spuneam aici, în Topul atracțiilor din Singapore ca preferinţele Familiei Hai Hui au fost Children’s Garden (nu pot să vă spun cât de bestial este acest loc de joacă, conţine atât zone de joacă pe uscat super mişto, cât şi zone cu apă pe grupe de vârstă, programe educaţionale, etc), OCBC Skyway, Flower Dome şi Cloud Forest, dar şi SuperTree Grove, care se văd atât de mişto de pe SkyPark-ul sau de la piscina de la etajul 57 al hotelului Marina Bay Sands din apropierea grădinilor.

Dar să le luam pe rând, fiecare cu imaginile și atracțiile sale:

 

Gardens by the Bay

SUPERTREE GROVE

 

Acești copaci unici (18 la numar) ce măsoară între 25 și 50 de metri înălțime pot fi găsiți în jurul grădinilor – doisprezece la Supertree Grove, în timp ce restul de șase sunt plasați în grupuri de trei în grădinile de Aur și Argint.

 

Gardens by the Bay

 

Fiecare Supertree este alcătuit dintr-un trunchi din beton armat, înfășurat cu un cadru din oțel. Panourile de plantare sunt instalate pe trunchi pentru plantarea plantelor vii ce formează grădinile verticale. Fiecare coroană este asamblată și ridicată printr-un sistem hidraulic cu cric.

 

Gardens by the Bay

 

Peste 162 900 de plante din mai mult de 200 de specii și soiuri de bromelii, orhidee, ferigi și plante tropicale au fost plantate pe cei 18 Supertree.

Gradinile verticale Supertree au scheme diferite de plantare în diverse culori, variind de la tonuri calde, cum ar fi plante in culorile roșu, maro, portocaliu și galben, până la nuanțe mai reci, cum ar fi argintul și rozul.

Fun fact: Cât de înalt este Supertree? Cât o clădire cu 16 etaje!

 

Gardens by the Bay

 

OCBC SKYWAY

 

OCBC Skyway este o pasarelă de 128 de metri lungime, situată la o înălțime de 22 de metri, ce conectează Supertree Grove.

Costul biletului este mic față de ce vă oferă OCBC Skyway, o priveliște completă asupra minunățiilor de design, inginerie și horticultură, copacii futuriști Supertree, dar și asupra grădinilor.

 

Gardens by the Bay

 

Această pasarelă aeriană este o experiență care nu trebuie ratată, care oferă oportunități extraordinare de fotografiere pentru a surprinde frumusețea pitorească a florei înconjurătoare. Pe măsură ce soarele apune, de pe pasarelă poți surprinde linia Marina Bay Sands, iar întreaga zonă se animă pe timp de noapte cu Garden Rhapsody – un spectacol de sunet și lumini ce are loc la orele 7.45 pm și 8.45 pm.

 

Gardens by the Bay

 

FLOWER DOME

 

Flower Dome, ce ocupă o suprafață de 1,2 hectare, este cea mai mare seră de sticlă din lume, record menționat în Guinness World Records in 2015!

 

Gardens by the Bay

 

Proiectate cu panouri de sticlă care se află pe o structură de oțel, cele două domuri răcoroase de la Gardens by the Bay sunt cele mai mari sere din lume fără coloane.

 

Fun fact: Au fost necesare 3.332 de panouri de sticlă de 42 de forme și dimensiuni diferite pentru a acoperi întreaga suprafață de 16.000 mp a domului.

 

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

 

Aici am admirat flori si plante din regiunile mediteraneene și semi-aride, pe zone amenajate distinct:

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

 

CLOUD FOREST

 

O lume misterioasă învelită în ceață, Cloud Forest este un munte artificial înalt de 35 de metri, îmbrăcat în vegetație luxuriantă, care acoperă cea mai înaltă cascadă interioară din lume (suprafața Domului ocupă 0.8 hectare).

 

Gardens by the Bay

 

Aici am admirat plante din zonele montane tropicale de până la 2000 de metri deasupra nivelului mării, am învățat despre biodiversitatea unică și geologia pădurilor nor și despre amenințările ecologice cu care se confruntă în cele nouă zone unice ale acestui conservator.

Gardens by the Bay

 

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

 

Fun fact: Au fost necesare 2.577 de panouri de sticlă cu 690 forme și dimensiuni diferite pentru a acoperi întreaga suprafață a domului de 12.000 mp.

 

Gardens by the Bay

 

Zonele amenajate în acest dom sunt:

Gardens by the Bay

 

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

 

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

 

Gardens by the Bay

 

CHILDREN’S GARDEN

 

Grădina pentru copii este amenajată de Far East Organisation, cu un loc de joacă cu stropitori și țâșnitori, zonă de picnic și vestiare / dușuri.

 

Gardens by the Bay

 

Intrarea este gratuită, programul de acces este următorul:
De marți până vineri (este închis în fiecare luni): 10.00 am – 7.00 pm
Zonele Waterplay și Fish Fountain sunt închise la ora 6.30 în timpul săptămânii.

In week-end (sâmbătă, duminica) și sărbători publice: 9.00 am – 9.00 pm

Zonele Waterplay și Fish Fountain sunt închise la 8.30 pm la sfârșit de săptămână / sărbătorile legale.

 

Gardens by the Bay

 

Gardens by the Bay

 

Gardens by the Bay

Citește și alte articole despre atracțiile turistice din Singapore:

River Safari din Singapore, singurul parc cu tematică fluvială din lume

Jurong Bird Park, cel mai mare paradis al păsărilor din Asia

Cu copiii la Singapore Zoo, grădina zoologică numărul #1 din Asia

 

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului.

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii