Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Puerto de Mogán, atracția noastră favorită din Gran Canaria

24 ianuarie 2022
Destinaţii

Distribuie articolul

Cu o seară înainte să ajungem în Puerto de Mogán, prietenul Szilard de la SilTrips (apropos, trebuie citit articolul 5 motive pentru a vizita Gran Canaria iarna aceasta) a ajuns pe cont propriu în port și ne-a arătat niște poze superbe de acolo. A fost un coup-de-foudre instantaneu, fără ca măcar să văd cum arată în realitate, așadar am decis că trebuie să mergem să vizităm acel orășel de provincie, o combinație între sat pescăresc și stațiune turistică. Și intuiția nu m-a înșelat pentru că Puerto de Mogán a devenit atracția mea favorită de pe insula Gran Canaria.

Lui Florin i-a plăcut foarte tare ziua pe care am petrecut-o în jeep safari, prin munții vulcanici de pe insulă, micile sate de provincie de pe drum și viewpoint-urile fabuloase numite mirador, de pe traseu. Dar despre asta, într-un articol ulterior…

 

Puerto de Mogán

Puerto de Mogan văzut dinspre zona Taurito, unde am fost cazați în prima parte a turului.

 

Dacă vrei să descoperi Gran Canaria, mai avem locuri doar pentru 2 familii pe programul cu charter din perioada 10 – 17 Iulie 2024 (avion, cazare 7 nopți cu demipensiune, transferuri și vizite incluse!)

 

Unde este localizat Puerto de Mogán

 

Puerto de Mogán este cea mai vestică stațiune din partea de sud a insulei Gran Canaria, la circa 25 km nord – vest de Maspalomas și la 93 km de capitala Las Palmas.

Pe cei peste 20 km de autostradă de la Maspalomas sunt 9 tuneluri, cu o lungime totală de circa 7 km. Tuneluri spectaculoase, săpate în munte, cu ieșiri imense de urgență, luminate și impecabile.

 

Puerto de Mogán

 

Puerto de Mogán

 

Puerto de Mogán

Canalele care leagă marina de portul pescăresc au primit denumirea de „Little Venice” sau „Veneția din Insulele Canare”.

 

 

Cum ajungi în Puerto de Mogán

 

 

Din capătul autostrăzii, spre dreapta, după circa 6 km, se ajunge în localitatea Mogán, un sat pescăresc pe vremuri, cu un port fermecător, în care pescuitul era principala ocupație a localnicilor.

Deși în ultimii ani vechiul sat pescăresc s-a transformat într-o adevărată stațiune care atrage turiști din toată lumea, localnicii nu au renunțat la îndeletnicirile lor și duc mai departe tradiția pescuitului.

În Puerto de Mogán noi am ajuns de două ori:

Prima dată într-un stop de vreo oră cu autocarul, împreună cu restul grupului, am prins portul vechi și căsuțele cochete scăldate în lumina apusului. Am știut că m-am îndrăgostit de locul ăsta și am vrut să revin neapărat.

 

Puerto de Mogán

 

Puerto de Mogán

 

Puerto de Mogán

 

A doua oară am revenit pentru că am vrut să simțim mai bine locul, să mâncăm ceva într-un local, să mai facem niște fotografii. Să ne cufundăm în senzația aia boemă de vacanță. Pentru că fiecare străduță, fiecare casă, fiecare bucățică din Puerto de Mogán este o pictură a Artistului Suprem.

 

Puerto de Mogán

 

De data aceasta am folosit transportul în comun, am mers cu autobuzul nr. 32, care circulă la fiecare 30 de minute. Costul unui bilet a fost putin peste 4 euro / persoană / sens. Drumul durează circa jumătate de oră din Maspalomas, iar autobuzul sosește într-o adevărată autogară, cu peroane numerotate, fiecare destinat unei anumite linii.

Trebuie să urmăriți orarul autobuzelor online sau în stații, am aflat că ultimul autobuz pleca din Mogán spre Maspalomas la ora 17.30, așadar ne-am gestionat timpul acolo astfel încât să vizităm locul, să facem fotografii multe, să luăm un prânz la un restaurant din port, să ne plimbăm și să revenim la autogară în timp util. Altfel, taxiul costa între 35 – 40 euro până în Maspalomas, există stație de taxiuri cu tarife afișate prestabilite din punctul X în punctul Y.

 

Playa de Mogán

 

Primul contact cu stațiunea Puerto de Mogán a fost cu plaja cu nisip auriu, cu facilități moderne (toalete, vestiare, șezlonguri și umbrele de soare) și bine protejată de diguri, fiind una din preferatele familiilor cu copii. Apa este curată, liniștită, poți practica snorkeling și vedea o mulțime de pești colorați, poți alege o plimbare cu submarinul galben sau o excursie cu ferry din port până în Puerto Rico. Se poate face parasailing, se pot închiria hidrobiciclete sau canoe.

 

Puerto de Mogán

 

Puerto de Mogán

 

Pentru cei pasionați de shopping există nenumărate magazine, supermarketuri, chiar și un centru comercial, bănci, iar vinerea se organizează un mare târg în aer liber, când cele două piețe din apropierea portului devin neîncăpătoare. De pe tarabe instalate ad hoc, vizitatorii pot cumpăra haine, pantofi, produse din piele, lumânări parfumate, produse din sticlă.

Mi s-a părut o atmosferă foarte relaxată pe plaja Mogán.

 

Puerto de Mogán

 

Puerto de Mogán

Unde mănânci sau savurezi o cafea la Puerto de Mogán

 

Pe toată lungimea marinei, dar și a plajei, există baruri, restaurante cu diverse bucătării internaționale și cafenele, unde poți savura o paella delicioasă, un pahar de sangria sau un espresso, în timp ce admiri apusul de soare peste bărcile cu vele din marina sau peste ocean.

 

Puerto de Mogán

 

Noi am ales, după ce ne-am plimbat de-a lungul marinei, un restaurant la care am văzut că sunt mai multe mese ocupate (asta este semnalul pentru noi că se mănâncă bine acolo), am prins și o masă chiar lângă promenadă, cu priveliște către ambarcațiunile ancorate. Am comandat câte o porție de friptură:cotlet de porc și muchi de vită, cu garnitură de cartofi cubulețe și legume la abur, crocante.

Mâncarea a fost delicioasă si am udat-o din plin cu bere, respectiv sangria. Am plătit cam 40 Euro pe această masă, dar a meritat fiecare cent, pentru că ne-am bucurat de moment, de compania celuilalt și de peisaj.

Din ce am studiat meniurile celorlalte restaurante din marina, vă avertizez că prețurile nu sunt mici, probabil că sunt influențate de poziția restaurantelor către bărci, promenadă, apus.

 

Puerto de Mogán

 

 

Pășește într-un tablou pe străduțele înguste din Puerto de Mogán!

 

Partea noastră favorită a fost, însă, plimbarea pe străduțele înguste, pavate, cu căsuțe albe și chenare colorate, îmbrăcate în flori de hibiscus, bougainvillea, crăciunițe, flori pasărea paradisului și altele la fel de colorate, împânzite cu palmieri și arbuști.

 

Puerto de Mogán

 

Puerto de Mogán

 

Puerto de Mogán

 

Casele au cel mult două etaje (există și o regulă emisă de autorități prin care interzic construcțiile mai înalte de două etaje în zonă), cred că majoritatea se închiriază în regim turistic. Am văzut căsuțe cu o curte și o terasă mică în față, unde lumea stătea și savura un pahar de vin, copiii se jucau sau familiile se pregăteau să ia cina pe terasă.

 

Puerto de Mogán

 

Puerto de Mogán

 

Cupluri ținându-se de mână sau fotografiindu-se unul pe celălalt sub arcadele pline de flori, familii relaxate și copii veseli ce aleargă pe plajă sau prin marina, poduri decorate cu flori, un tablou perfect, asta oferă Puerto de Mogán vizitatorilor.

În capătul marinei se află Hotelul Puerto de Mogán, de 4****, precum și clădirea veche a portului, care oferă ocazii de fotografii perfecte pentru rețelele sociale, cu denumirea portului înscrisă pe fațadă.

 

Puerto de Mogán

 

Puerto de Mogán

 

Puerto de Mogán

 

Sper că am descris într-un tablou plin de culoare acest mic oraș din Gran Canaria și dacă ajungeți prin zonă, să mergeți să îl vizitați!

Dacă vrei să descoperi Gran Canaria, mai avem locuri doar pentru 2 familii pe programul cu charter din perioada 10 – 17 Iulie 2024 (avion, cazare 7 nopți cu demipensiune, transferuri și vizite incluse!)

 

 

Puerto de Mogán

 

 

Puerto de Mogán

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul de Facebook Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! 

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii