Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

SOLD OUT – Hai de Dragobete în Zanzibar, 16 – 25 Februarie 2023, insula condimentelor, a fructelor gustoase, nisipului alb si apelor turcoaz!

7 noiembrie 2022
Grupuri

Distribuie articolul

Grupurile de Iulie si Noiembrie – Decembrie 2022 sunt SOLD OUT, dar te invităm să faci parte din primul grup pe care îl organizăm în Zanzibar în 2023, în perioada 16 – 25 Februarie!

SOLD OUT – Nu mai sunt locuri disponibile pe acest program!

Vei descoperi un loc al contrastelor, al trăirii intense în ritm lent (pole-pole), al oceanului darnic și al oamenilor zâmbitori care încearcă să te prindă în mrejele unei civilizații diferite. Hai cu noi în Zanzibar, insula condimentelor, a fructelor gustoase, nisipului alb și peisajelor de tot felul!

Zanzibar este un teritoriu semi-autonom de pe coasta de Est a Africii. Mai exact, un arhipelag care are propriul guvern, însă aparține de Tanzania. Arhipelagul este compus din insula principală, Zanzibar sau Unguja, și insula Pemba, iar capitala este Zanzibar City, cunoscută drept Stone Town (patrimoniu UNESCO).

Graţie apropierii de Ecuator, Zanzibarul are o temperatură perfectă pe tot parcursul anului şi la fel ca majoritatea ţărilor din Africa de Est, are un echilibru perfect între noapte şi zi: câte 12 ore pentru fiecare perioadă.

Principalele surse de venit ale locuitorilor sunt turismul şi producţia de condimente. De fapt, pentru o bună perioadă de timp, insula principală a fost denumită Insula Condimentelor.

 

excursii în Zanzibar

 

Turistic vorbind, Zanzibar cuprinde sase zone importante:

 • Stone Town – orașul antic, unde se găsesc majoritatea obiectivelor turistice;
 • Nungwi, cea mai comercială dintre plajele Zanzibarului (se află în partea de nord a insulei). Aici se poate înota tot timpul, neexistând recif;
 • Matemwe și Kiwengwa, plaje cu recif. Dat fiind faptul că aici au fost ridicate resorturi de 4 și 5 stele, sunt plaje mai exclusiviste. Turiștii aleg aceste plaje situate în nord-estul Zanzibarului pentru scufundări în atolul Mnemba;
 • Paje și Jambiani, plaje cu recif. Sunt situate în partea de sud-est a Zanzibarului și atrag turiști care îndrăgesc să practice kite-surfing;
 • Kizimkazi este o zona de coastă spre care se îndreaptă turiștii care is doresc să înoate cu delfinii. Nu are plajă;
 • Partea de vest a Zanzibarului, cu plaje mici și izolate. Spre această zonă stâncoasă în cea mai mare parte se îndreaptă turiștii care vor să se relaxeze în liniște.

 

 

Hai cu noi în Zanzibar în perioada 16 – 25 Februarie 2023!

(perioada cazare 17 – 25 Februarie 2023 / 8 nopti)

 

Tip excursie: Sejur la plajă, cu soare și snorkeling, vizite opționale, distracție și relaxare

Grupul este indicat atât cuplurilor, cât și familiilor cu copii (la Noiembrie avem un grup dedicat familiilor cu copii, cu vârste cuprinse între 1 și 17 ani, deci este o destinație family-friendly).

 

 

Program de grup sejur de Dragobete în Zanzibar 

 

Ziua 1 / 16 Februarie 2023 / București – Dubai

Ne întâlnim la aeroport cu restul grupului la ora 20.00 pentru a face formalitățile de check în pe Fly Dubai, cu escală la Dubai. Decolăm la ora 23.30 din București, iar la 06.25 am (în dimineața zilei de 17 Februarie) ajungem la Dubai, unde avem o escală de patru ore.

Ziua 2 / 17 Februarie 2023 / Dubai – Zanzibar

La ora 10.30 am decolăm spre Zanzibar, unde ajungem la 15.00 pm. Avem transfer asigurat către hotel și camerele ne așteaptă deja pentru odihna de după drum. După amiază avem timp liber pentru e explora zona, plaja hotelului și a face planuri pentru zilele ce urmează.

Zilele 3 – 9 / 18 – 24 Februarie 2023 / Zanzibar

Avem cazarea cu mic dejun asigurată și facem planuri pentru excursiile opționale sau ne relaxăm la plajă.

Am negociat cu localnicii un pachet excelent de excursii opționale, la numai 175 Euro / persoană, care poate fi achiziționat la fața locului și include:

 • excursie de o jumătate de zi la delfini și snorkel la Mnemba;
 • excursie de 1 zi la mirodenii și Nungwi beach;
 • excursie de 1 zi la Stone Town și Prison Island;
 • excursie de 1 zi la Jozani Forrest, Paje Beach și Kae Funk Beach;
 • blue safari de 1 zi cu snorkel, prânz cu fructe de mare.

Sigur că puteți da skip și sta numai și numai la plajă.

Top 5 excursii in Zanzibar

 

Ziua 10 / 25 Februarie 2023 / Zanzibar – Dubai

Pentru că avem zborul către Dubai planificat pentru decolare la ora 08.00 am, facem un transfer foarte matinal către aeroportul Zanzibar Internațional Airport în jurul orei 05.00.

Sosim pe aeroportul din Dubai în jurul orei 14.35 pm și ne îmbarcăm pe cursa spre București la ora 18.55 pm (avem o escală de aproape 4 ore în Dubai). La ora 22.30 pm sosim pe aeroportul din București și ne despărțim prieteni, cu promisiunea unei revederi la fel de frumoase.

 

Cazarea în Zanzibar

 

Zanzibar este o insulă specială, unică. Oceanul împarte insula în două lumi diferite:

 1. Zanzibar – partea dinspre Oceanul Indian unde în timpul refluxului apa se retrage chiar și 1-2 km de metri în larg. Este momentul în care localnicii pleacă pe recif în căutarea hranei (Pește și fructe de mare). Aici, înotul este posibil doar la flux și aproape imposibilă practicarea snorkeling-ului.
 2. Zanzibar – partea dinspre Africa, unde oceanul are culoarea turcoaz și este locul perfect pentru a face scuba sau snorkeling în orice moment.

Cazarea este de 3 tipuri:

 1. Luxury Hotels –  resort-urile de 5 stele care au prețuri cuprinse între 300-700$ pe noapte;
 2. Hoteluri Middle Range – sunt resorturi de 3 și 4 stele care se află pe insulele mai populate și au prețuri cuprinse între 50- 300$ pe noapte.
 3. Hoteluri Budget – hosteluri sau hoteluri de 1-2 stele, gestionate de localnici, care au prețuri cuprinse între 30-70$ pe noapte

 

Noi am ales un Hotel Middle Range, cu servicii excelente, curat și cu acces direct pe plaja privată: Z Lodge Hotel Zanzibar, în zona Kiwengwa. Este cotat 9,2 pe Booking – Superb, din 307 evaluări.

Z-Lodge Zanzibar se află în Kiwengwa, la câțiva pași de plaja Kiwengwa. Pune la dispoziție cazare cu restaurant, parcare privată gratuită, o piscină în aer liber și un bar. Acest hotel are o grădină și camere cu aer condiționat și WiFi gratuit, fiecare cu baie privată. Oaspeții au la dispoziție recepție cu program nonstop, room service și serviciu de schimb valutar.

 

 

 

 

 

Pretul excursiei de Dragobete in Zanzibar. Servicii incluse. Cod de discount Early Booking.

1.390 euro / adult, loc în cameră dublă standard /  SOLD OUT

1.490 euro / adult, loc în cameră dublă deluxe ocean view / SOLD OUT

1.590 euro / adult, loc în superior ocean view suite / SOLD OUT

1.390 Euro / copil între 13 – 17 ani cazat cu 2 adulți cu pat suplimentar sau al treilea adult pe cameră

1.190 Euro / copil între 7 – 12 ani cazat cu 2 adulți cu pat suplimentar

1.090 Euro / copil între 2 – 6.99 ani cazat cu 2 adulți 

supliment camera single 500 Euro / sejur

Notă: Tarifele pentru copii sunt valabile la cazarea împreuna cu 2 adulți plătitori în cameră. Pentru cazul în care vor fi un adult + un copil pe cameră, tariful aplicat va fi de 2 adulți.

Prețul include:

 • transportul cu avionul București – Dubai – Zanzibar și retur, cu Fly Dubai;
 • taxe aeroport;
 • bagaj de cală 20 kg;
 • bagaj de mână 7 kg;
 • 8 nopți de cazare cu mic dejun inclus la hotelul menționat Z Lodge Zanzibar sau echivalent (incluse TVA local 18% și city tax 1%);
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • 1 însoțitor de grup.

Prețul nu include:

– pachet excursii opționale (175 Euro / persoană) – 5 excursii minunate la destinație (excursie de o jumătate de zi la delfini și snorkel la Mnemba; excursie de 1 zi la mirodenii și Nungwi beach; excursie de 1 zi la Stone Town și Prison Island; excursie de 1 zi la Jozani Forrest, Paje Beach și Kae Funk Beach; blue safari de 1 zi cu snorkel, pranz cu fructe de mare, etc)
– asigurarea medicală și storno (le puteți cumpăra direct de pe site-ul asiguratorilor odata cu ultima plata efectuata, asigurarea medicala costă în jur de 130 de lei si cea storno in jur de 300 de lei / persoana);
– testul Covid făcut înainte de plecare (RT PCR obligatoriu doar pentru cei care nu au certificat de vaccinare cu QR code);
– alte mese în afară micului dejun și cheltuieli personale (băuturi, suveniruri).

 

Modalitate de plată Sejur în Zanzibar:

 

– pentru rezervare se achită un avans de 1.000 euro / persoană – la înscriere, pentru a bloca locul in grup;
– până la 10 Ianuarie 2023 se plătește diferența.

 

Cum te înscrii în excursia din Zanzibar:

 

– dai un mail la familiahaihui@gmail.com cu numele si prenumele turiștilor, data nașterii pentru copii și datele tale de contact – un număr de telefon mobil;
– grupul minim este de 15 persoane – locuri disponibile in acest moment: 6;
– numărul maxim de turiști este de 20 de persoane.

 

Image by aga2rk from Pixabay

Condiții de intrare în Zanzibar:

 

Pentru români, viza turistică este VOA (Viza on Arrival) pe o perioadă de 90 de zile și se obține pe aeroport. Pașaportul NU trebuie să fie temporar și trebuie să fie valabil cel puțin 6 luni de la data sosirii. Pentru români se va completa un formular special la Arrivals.

– certificat vaccinare schemă completă cu QR code sau test RT-PCR COVID 19 cu rezultat negativ efectuat în țara de origine, cu cel mult 72 de ore înainte de plecarea din România;
– înainte de plecare (după ce ați primit rezultatul la testul de mai sus) va trebui să completați un formular online pt accesul în Zanzibar; toți pasagerii, cetățeni străini sau rezidenți, care sosesc în Tanzania continentală trebuie să completeze un formular (Traveler’s Health Surveillance Form) disponibil pe pagină de internet: https://afyamsafiri.moh.go.tz/.

– pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară, cu minim o pagină liberă.

Mai multe informații despre condițiile de călătorie actuale în Zanzibar găsiți pe site-ul oficial al MAE.

Ce mai aștepți? Hai (Hui) în Zanzibar cu noi!

 

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul de Facebook Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! 

 

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii