Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Călătorim în jurul globului, sub mare, în spațiul cosmic … și dincolo, în Epcot!

8 noiembrie 2018
Parcuri de distractie

Distribuie articolul

Bine am venit în viitor, la Epcot!

Epcot nu e doar un alt parc de distracție din cele patru ce fac parte din Walt Disney World® Resort, Orlando, Florida. Este un parc de distracții futurist și interesant. Cum ar putea fi altfel, din moment ce intri pe poartă și te întâmpină sfera numită Spaceship Earth?

 

Epcot

 

Mai faci câțiva pași, la dreapta te duci către Future World West, la stânga spre Future World East, ca în capătul aleii principale să dai de World Showcase și zone inspirate din 11 țări (Canada, Marea Britanie, Franța, Maroc, Japonia, America, Italia, Germania, China, Norvegia, Mexic).

Celelalte parcuri pe care le-am vizitat, din același concern Walt Disney World® Resort, sunt: Magic Kingdom, Disney’s Hollywood Studios și Animal Kingdom, alături de două parcuri acvatice, Typhoon Lagoon și Blizzard Beach. Le vom descrie în articole separate, cantitatea de informații și frumusețea fiecăruia mă obligă să povestesc despre fiecare în parte.

 

Dar să le luăm pe rând!

 

SPACESHIP EARTH, Epcot

 

Atât de complexă și de impresionantă din punct de vedere vizual, construcția SpaceShip Earth oferă mai mult decât bucurie ochilor. Știind că va deveni atracția emblematică a lui Epcot și că va da tonul parcului în ansamblu, Disney a adunat unele dintre cele mai mari talente din lume pentru proiectarea și construcția sferei.

 

Epcot

 

Interiorul sferei este o atracție în sine, ne introduce în geosfera iconică pentru o privire asupra momentelor reale care au făcut posibilă tehnologia de comunicare de astăzi.

Într-un trenuleț simpatic, călătorim înapoi în zorii istoriei înregistrate, când omul timpuriu își pictase gândurile pe pereții peșterilor, egiptenii au inventat papirusul, iar fenicienii au creat alfabetul, până la invenția tiparului de tip Johannes Gutenberg, a sistemelor grecești de matematică și a lucrărilor inspirate ale maeștrilor Renașterii.

 

Epcot

 

Roțile timpului devin din ce în ce mai rapide pe măsură ce înaintăm până în epoca modernă a comunicațiilor media, de la ziarele care anunță sfârșitul Războiului Civil la difuzarea la televiziune a aterizării pe lună.

Ray Bradbury, autorul romanului Fahrenheit 451 și un fan al lui Disney, a ajutat la proiectarea mingii Epcot de 180 de picioare (cam 55 m), precum și la povestea originală a atracției.

 

Epcot

 

La parterul sferei SpaceShip Earth are loc Experience Project Tomorrow.

Intrăm în zona interactivă destinată tuturor – de la copii mici până la adulți – unde suntem invitați să construim, să creăm, să concurăm și să ne jucăm cu o serie de exponate care aduc la viață ideile inovatoare și tehnologiile noi.

Există mai multe moduri interesante pe care le poți juca, cu jocuri și activități care includ:

  • Body Builder – Asamblezi un organism uman uman în timpul acestui joc interactiv 3D care simulează tehnologia Siemens dezvoltată pentru a efectua intervenții chirurgicale de la distanță.
  • Super Driver – Hit pe drum cu un joc video de simulare de conducere, care arată sistemele de evitare a accidentelor de autovehicule dezvoltate de Siemens.
  • Innervision – Experimentezi viitorul și vezi cum funcționează diagnosticarea medicală la domiciliu.
  • Power City – Descoperi cum să călătorești responsabil, pentru gestionarea energiei și a energiei, într-un oraș în plină dezvoltare.

În plus, asigură-te că vezi câteva imagini digitale din viitorul pe care l-ai creat în timp ce călătorești prin Spaceship Earth – poți chiar să le trimiți prin e-mail familiei și prietenilor tăi dintr-unul din numeroasele chioșcuri Project Tomorrow!

 

Epcot

 

FUTURE WORLD, o privire în viitor la Epcot

 

Animal Encounters

În locuri special amenajate poți vedea recifuri de corali, pești, rechini și pisici de mare, țestoase de mare.

 

Epcot

 

Soarin’ Around the World

În 2008 când am zburat pentru prima dată la Soarin’ am fost super mega extra impresionați, încât am mai stat o dată la o coadă încă o oră, doar să ne dăm din nou.  Atracția este un zbor fantastic deasupra unora dintre cele mai frumoase destinații ale planetei. 

În marea tradiție Disney, proiectanții induc senzația de zbor utilizând tehnologie de proiecție digitală într-un dom de proiecție IMAX de 180 de grade, înalt de 80 de picioare (24 m), cu imagini capturate anterior, care simulează mișcarea grațioasă a unui glider. 

Trecând în zbor pe deasupra unor minuni făcute de om, cum ar fi Marele Zid din China, plutind peste atracții naturale, cum ar fi cascadele Iguazu din America de Sud sau în timp ce ne plimbăm cu barca prin spectaculosul Sydney Harbor din Australia, senzația este absolut minunată, de parcă ne aflăm chiar acolo (contribuie probabil și senzațiile induse de artificiile olfactive – când am trecut pe deasupra oceanului mirosea a apă sărată, deasupra unui câmp înverzit mirosea a iarbă – fiți atenți la toate semnalele pe care vi le da corpul și veți trăi atracția la adevărata ei valoare!).

Înălțime minimă: 40 in (102 cm), slow ride, small drops

 

Epcot

 

Living with the Land (sustenabilitate într-o lume tehnologizată)

Am navigat cu barca prin serele denumite The Land Pavilion și am descoperit lămâi imense, dovleci în formă de Mickey și multe altele!

Multe produse alimentare preferate – ciocolată, cafea, vanilie, roșii și orez, pentru a numi câteva – cresc pe araci sau în culturi verticale, unele chiar și în medii fără sol. Este uimitor modul în care horticultorii de la Disney folosesc tehnici inovatoare de cultivare și recoltă cu randament ridicat, cu scopul de a susține hrănirea populației în creștere la nivel mondial.

 

Epcot

Epcot

Afișajele multimedia ale diferitelor sisteme ecologice, de la pădurile tropicale până la gospodărie, aduc la viață istoria noastră agricolă. În timp ce plutim cu barca, învățăm despre succesele trecutului, eșecuri, lecții utile și un viitor plin de speranță, în comuniune perfectă cu pământul care ne hrănește și găzduiește.

Epcot

Epcot

 

SeaBase

Caribbean Coral Reef Aquarium  – descoperim țestoasele de mare, delfini, pisici de mare, rechini și alte animale marine în acvariul de 5,7 milioane de galoane.

Unul dintre cele mai mari medii oceanice din lume, acvariul Caribbean Coral Reef din Epcot găzduiește peste 4.000 de creaturi marine reprezentând peste 60 de specii.

Epcot

 

The Seas with Nemo & Friends

Intram sub mare – fără a ne uda – in această atracție bazată pe filmul de animație al lui Disney – Pixar’s Finding Nemo care povestește cum s-a pierdut Nemo și a fost găsit de tatăl lui dedicat și prietena lui aiurită, Dory.

Epcot

Epcot

 

Test Track

Din cauza ploii această atracție era închisă, însă înțeleg că este o mașină simulator pentru 6 pasageri și testarea unui vehicul virtual creat chiar de vizitatori, ilustrând inovația și tehnologia în perspectivă a Chevrolet.

 

Epcot

WORLD SHOWCASE, o incursiune în 11 țări la Epcot

 

 

O Canada!

În interiorul Pavilionului Canada vizionăm un film Circle-Vision de 360 ​​de grade, care ne arată timp de 14 minute frumusețea Canadei (prin imagini cu Horseshoe Falls – cascada Niagara de pe partea canadiană, New Brunswick’s Bay of Fundy, Toronto Film Festival, linia cosmopolitana de zgârie nori din Vancouver, arhitectura britanică a orașului Victoria, șarmul galic al orașului Quebec și faimosul Cirque du Soleil din Montreal).

Epcot

Impressions de France

Filmul de 18 minute, prezentând grandoarea, farmecul și romantismul uneia dintre cele mai încântătoare țări din Europa, ne prezintă un ținut cu prințese și castele încântătoare, pe măsură ce descoperim virtual Valea Loirei și casele magnifice ce apar înaintea noastră în proiecția panoramică de 200 de grade.

Călărim împreună, însoțiți de câini de vânătoare, prin Pădurea Cheverny, trecem prin Sala Oglinzilor din Versailles, vizităm o piață plină de viață în Normandia și vedem producătorii de vin și de cognac cum fac ceea ce fac ei cel mai bine. 

Urmărim ciclismul frenetic al francezilor din La Roque-Gageac, cursa Bugattis din Cannes, pilotăm baloane cu aer cald de-a lungul râului Loire și sărbătorim Ziua Bastiliei, ascultând compozitori francezi precum Claude Debussy, Maurice Ravel și Paul Dukas. 

 

Epcot

China

Călătorim prin China antică și modernă în timp ce urmărim (încă) un film de circa 14 minute Circle-Vision 360°, în Pavilionul China.

Urmărim râul Haungpu în Shanghai, unul dintre cele mai moderne și vibrante orașe ale Chinei, vizităm istoricul Nanjing Road. Înțelegem artele marțiale prin mișcările blânde, fluide ale tai chi și acrobatica agilă a Companiei de Operă din Beijing.

Escaladăm zona munților Huangshan, inspirație a multor poeți și pictori. Apoi urmăm râul Yangtze în orașul Suzhou legat de apă, numit „Veneția de Est” a lui Marco Polo.

Vizionăm delicatesele regionale pregătite la fața locului pe o piață de noapte aglomerată din provincia Xinjiang și trecem prin deșertul Gobi pe vechiul drum de mătase spre Mongolia Interioară. Intrăm în interiorul orașului interzis din Beijing și explorăm formațiunile urbane din pădurea Shilin Stone.

Frozen Ever After în Norvegia

La Frozen Ever After facem o călătorie pe apă prin Arendelle, una setată în tonul melodiilor preferate din filmul de animație Frozen!

Epcot

 

Ziua nu se poate încheia fără un festival de lumini la Epcot!

 

 

IllumiNations: Reflections of Earth

Durată: 12 minute, începând cu ora 09.00 pm

Mii de oameni adunați în jurul World Showcase Lagoon asistă, seară de seară, la istoria incredibilă a planetei noastre.

Partea I: Pământul se naște
Apariția înfricoșătoare a Pământului începe cu flăcări și focuri de artificii care izbucnesc din lagună. Sub o grămadă de explozii cerești, luminile roșii și aurii luminează pe apele strălucitoare. Pe măsură ce efectele vulcanice se diminuează, un glob strălucitor se aliniază pașnic peste ape.

Partea a doua: Triumful vieții
Poveștile noastre individuale culminează într-o poveste aventuroasă. Suprafața luminoasă a globului dezvăluie istoria omenirii și realizările timpului nostru.

Partea a treia: Speranța pentru viitor
Cometele de lumină curg spre cer, înainte că globul să înflorească ca o floare de lotus, dezvăluind o torță care se aprinde cu visele noastre. Un cor de voci se ridică, pe măsură ce întreaga lagună izbucnește într-o lumină albă, plină de bucurie.

 

Epcot

 

Citește articolul despre Magie pură prin ochi de copil în Magic Kingdom, Disney World Orlando sau urmărește articolele următoare despre Disney’s Hollywood Studios și Animal Kingdom, dar și seria articolelor despre Universal Orlando Resort, un alt concern de distracție care cuprinde parcurile de distracție Universal Studios, Universal Islands of Adventure, parcul acvatic nou deschis Volcano Bay, promenada Universal City Walk, dar și o mulțime de hoteluri tematice (noi am stat în 2015 la Hard Rock Hotel, iar în 2018 am inaugurat Hotel Aventura, care s-a deschis cu 1 săptămână înainte să ajungem noi să le fim oaspeți).

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii